• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesi eşimi elimden aldı!

ben kaynının kız arkadaşını maşa görüyorum. bu gibi durumlarda kaynana oğluna gelini kötülerse ters teper korkusundan en küçük kardeşi kullanır. ona abisinin sizin tarafınızdan küçük düşürüldüğü gibi izlenimler vermiştir. kardeşi de abisi madem ki mutsuz ayrılsın diye destekler... o kız arkadaş da baktıki kaynana çok dişli iyi görünmek için kaynana ile işbirliği edip kız arkadaşını doldurmuş olabilir.. sonuç 3aylık evlilerin yuvasını yıktılar da ellerine ne geçecek. ne o kaynınınızın yuvası olur ne o kocanızın ne kaynananızın huzuru olur...

Allah herkesi iftiradan korusun. Dilerim Allahtan bu yuva yıkıcı kaynana, elti, görümceler.... huzur bulmasın ve yaptıklarını farkedip ömürlerince vicdan azabı çeksin. insan olan en büyük dert vicdan azabıdır.

kadroluymuşsun ne güzel. çıkma tabi. o çıksın tayinini istesin. sen ne çıkacan. görünce bakma, sallama... emin senin ndan vazgeçemeyeceğinden şımarmış kendini bir şey sanmış. fıstık gibi kızmışsın derdine yansın. o gülüşüyor mu sallama uyma ona mislilleme yapma. misilleme demek değer veriyorsun demek. ona en büyük ceza umursamamazlık.

sana aşağıda kendimden örnek vereceğim:

canım bak ben de yeni evliyken bu kadar ağır olmasa da eşimin ailesi eşime beni doldurmuş. iftira atmışlar. benim eşimin ailesi ama beni gelinleri olarak çok istiyordu (ya da herkese öyle diyorlardı). bana geldiler ben gittim bayramda her işlerini yaptım.3aylı gleinken 30 senelik gelinleri gibi oldum. öff demedim izin almadan oturmadım, arabada kocamın yanını kaynanama verdim... neyse herkes bu gelin ne iyi ne güzel... diye dillenmiş. ben hoşlarına gider diye düşünürken kıskançlık oldu. sonuçta kaynana kötü görünmesin diye aynı sen gibi aynı şehirde yaşadığımız kaynımı doldurmuş. çok düşkün ya eşim ona. annesi dese kaynana çekemiyo olacak. ama bana kızım hatan şu diyen yok. çok seviyorz seni deniyor. bi hatam olur yeniyim cahilliğim olur uyarın söz dinlerim diyen çok yapıcı bir insnaımdır ben. yeni evliyken erkek de saten ilgisizlik oluyo. üstüne kocam dolup geldi mi eve. ben göya kötü bir şey demişim. ne demişim diyorum eşime söyleyemem diyor. ya beni bir şey ile suçluyorsun ne olduğunu söylemiyorsun... dellendim. belki biri iftira attı yüzleştir. yok ben bilmeden bir ayıp ettimse vur yüzüme düzelteyim kendimi dedim. söylemem dedi. öyle mi dedim. çektim gittim. gitme etme yok dedim ben babama gidiyorum ona söylersin. ben gittim ailemin yanına. anlattım böyle böyle... senin ailen gibi yapıcı olmak adına "kızım bunda yuva yıkacak bir şey yok, neymiş hatan söylesinler, belki bir ayıbın olmuştur belki de yanlış anlaşılmıştır" eşim söylemedi ne olduğunu. söylemedikçe ne görüştüm, ne aradım... aileme de baskı yaptım aramayacaksınız. onlar arayacak dertleri neymiş söylenecek. ya ortaya çıkacak ya çıkacak. eşim annemi arıyor söylemiyor. kaynanam beni hiç aramadı görümcelrim de işte o zaman ne mal olduklarnı gördüm. anladığım kadarıyla herkes arkamda eşime buffy senin için "böyle böyle" dedi diyor. ya ben bu insnlara bişey demedim ki. hadi diyelim salağım unuttum beyin felci geçiriyorum hatırlamıyorum neymiş söylesinler. bana söylenmiyor da eşime niye söyleniyor. neyse canım sonuç 4 ay annemde kaldım. boşanacam senemin dolmasını bekliyorum 1 sene olmamış daha anlaşmalı başvurulamıyor ortada sebep yok çok büyük. nikah bana lazım değil 1 sene beklerim nolacak dedim. eşim dava falan açmyor. ailemle görüştüklerinde de söylesin meseleyi diyorum. 4 ay sonra eşim geldi yalvardı. dedim dökül... konuşmam bile. döküldü olayı. demediğim birşey. çok da basit bir şey hani sinirle demişsem bile nolacak. ama ailesi fişteklemiş.... dönmedim. annemin babamın yanında da yalvarttım. aç dedim anneni kardeşlerini konuş anlat.... anlattım bilmem ne yalvardı... sözler verdi döndüm. ama hala içim kırgın."

kocan adamsa zaten sen aramadıkça arayacak seni he arasın da barış demiyorum. neymiş öğren. ama ben eşimi alttan alsaydım bana "ayıbın var ki korkuyorsun" derdi eminim. yani yapıcı olma anlamaz bu tip insanlar dik dur. benim gibi dava da açma bekle açmalarını. ama arama sorma. ailen de aramasın.

yok o değilde sen bayılmışsın
herif yanında olacağına koşa koşa bursaya gitmiş.
karıma birşey olursa dememiş.
alacan sopayı girişecen böylesine.:47:
senin bilmediğin birşeyler olmuş
doldurmuşlar adamı ama anlamadım.
hikayenin bir yerlerinde boşluk var.

Yuva yıkanın yuvası olmaz merak etme Allah herkese hakettiğini verir.kusura bakma ama eşinin kişiliği hiç oturmamış demek ki hiç olgun değilmiş ama açıkçası ben sana çok kızdım ortada hiç bişey yokken ayrılmak istediğini söyleyen bi adama neden yalvarıosun neden konuşmaya çalışıosun vurup kapıyı çıkcaktın bi hatan mı var ki yalvarıosun aşkımlı canımlı konuşuyorsun boyle yaparak daha çok kafana çıkarmışın bu insan senin verdiğin değeri haketmiomuş bu kadar basit güzelim alımlııym çalışıorum diosun neden hala öyle birine boynunu büktün.sen çok kötü de olsan çok büyük bi hata da yapmış olsan vermesi gereken tepki bu değildi eşinin önce sana sorması lazımdı böyle böyle bişeyler var diye doğrumu diye ama o sana yol vermişken kendini dahada küçük düşürmüş olman şu an ki durumunun zeminini hazırlamış bu şahsiyetsiz kişilik kapında köpek olsa yine dönme

çok baskı var...
çok tanıdık bir tablo benim için...

ne diyeyim Allahlarından bulsunlar.

Eşinizin üzerinde müthiş bir baskı var..
onların telefonda konuştukları her gün ailesinin sizinle ilgili dert yandığına emin olabilirsiniz...

benim evliliğimde böyleymiş..Seneler seneler sonra farketmiştim..

gün olup devran dönüyor...

yapanın yanında kalmıyor emin olun.

ben burda ilahi adalet var mı diye sorardım..

varmış..görüyorum ve daha fazlasını da göreceğim eminim..

çark dönecek ve size gelecek..

ama bir iletişim bile kurmadan ilişki bitiren kocayı siz istiyor musunuz karar verin..

ve bazı kararlar inanın çocuk olmadan daha iyi verilebiliyor..

hakkınızda hayırlısı.

eşinin, ailesinin dolduruşa geldiği aşikar
başkalarının lafıyla hareket eden ailesinin dolduruşuna gelen adamdan koca olmaz
heleki hiç bi neden belirtmeden sadece dayanamıyorum deyip neden dayanamadığını
senin bu kadar boşanmaya gelecek ne hata yaptığını ( onlara göre ) söylmedn bitsin deyip çekip giden
ayrıca sen orada bayılmışken (daha ciddi durumlada karşılaşılabilirdi )
seni öylece bırakıp çekip giden adamdan ( adam demek bile çok fazla )
hiç mi hiç koca olmaz..
sen dik dur boyun eğme hiç,senin suçun yok
varsada insan gibi söylesinler

Son düzenleme:
zaten en son konuşamız geçen cuma oldu bir daha ne aradım ne sorudm..ailemde aynı şekilde..ne hali varsa otursun düşünsün...şimdi arkadaş geldi..bizim oarayamı taşındınız eşin dün bizim servisteydi güzergah degişikliği istedi dedi..bayanın anlattıgına göre eşim kaynımın yanında kalıyor...ben ondan bir açıklama istiyorum zaten sogudum ama davayı ben açmıycam..açtıgındada süründürcem resmen...şuan beklemedeyim..malum aynı iş yerindeyiz herkes dedikodu bekliyor...ve herkes nazara geldiniz demekki diyor...elimden tutmadan servise gitmeyen adamdı bu...(adam deglmiş) sizlerle dertleşmek istiyorum amacım bu...rahatlıyorum böylelikle...kaynımın kız arkadaşıylada lafımız sözümüz olmadı ...arada buluşurduk başlarda çok iyiydi sonraları soguk davrandı...ve eşim bunları gördü..ben bu kız böyle davranıyor farkındamısın dediğimde başta inanmadı sonunda oda gözleriyle görünce evet haklısın canım dedi...yanıma yattıgında " çok kötüyüm manevi olarak ailem yanımda değil ve tek varlıgım yaşama kaynagım sensin " derdi bana...çocugum gibi bakardım severdim hep...sevdiği yemekleri yapardım...ah ahhh emeklerim...ailemin emekleri...iyilikten maraza doğuyormuş gerçekten...

Canım benim, bir saçmalık var bu durumda tamam seni istemiyor olabilir ailesi ama bir yerlerde eksik bir şeyler var.Yanlış anlama bu dediğimi ama bize her şeyi anlattığına emin misin? Eğer her şey dediğin gibiyse çok kısa sürede evlilik kararı alıp sonradan pişman olmuş olabilir eşin.

eşinle aynı iş yerindesin..
ortak arkadaşlarınız vardır mutlaka biri konuşsa ağzından laf alsa.. neden bir anda böylew değişti diye..
belki bi arkadaşıyla paylaşır..
senin içinde içini kemirmez..

Ama bir anda bir erkek böyle oluyorsa aslında senin aklında bir fikir olmalı bir tahminin olmalı..
yoksaaa egerrr başka birşeyler vardır..
dışarıdan kardeşin sevgilisi ile alakası olacagını sanmıyorum dışarıdaki kız evin içine ailenin içine ne kadar müdahil olabilirkiiii:44:

canım iyi yapıyorsunuz artık aramamakla. daha çok yeni. davayı da bekle o açsın. bakalım dilekçede ne yazacak. sonuçta 3aylık evlilik anlaşmalı boşandırmazlar sizi. bırak böyle zamana. kaynında kalsın.

ama herkesin dediği gibi ortada başka iş var. çıkacak elbet ortaya. ama sen ne didinecen sana açıklama hakkı vermemiş adama. işine git gel. malzeme verme kimseye. çok zor aynı ortamda olmak. aman canım çok bunaldın mı gel burada anlat. biz dinleriz ama gidip de iş arkadaşlarınıza anlatma sakın. millet laf alma derdindedir.

eşin seni sinir etmek için ucuz şeyler yaparsa da sallama umursama. sen dik dur. hele ki karşı çinse daha mesafeli ol böyle iftira atan Allah korusun yarın neler der. malzeme verme.

Bu adamları mevsim mi çarpıyor ne?
Birden bitleri kanlanıyor bunların.
Son zamanlarda benzeri konular artmaya başladı.
Ancak siz güçlü bir kadına benziyorsunuz.
Sanırım size bir şey söylemeye gerek yok.
Umarım hayat sizin için güzel şeylere gebedir.

ortada basit bi mevzu varken bu derece bir adamın yeter artık yüzünü görmek istemiyorum.dayanamıyorum sana boşanmak ıstıyorum demesi için öyle bişey yapmanız lazım ki???

1 seneyi doldurmadan boşanamazsınız.:31:

bu nasıl ıstır yaa.allah o kocana akıl fıkır versın.acaba asıl sorun ne cıkacak onu merak edıyorum.bu ısın altında gercekten aılesı mı var?zararın neresınden donulurs kardır.

brownim 1 seneyi doldurmadan boşanamazsınız diye bir şey yok.. anlaşmalı olarak boşanamazlar.. yoksa 1 yıl evli kalmak zorunda değil kimse.. bir taraf açar davayı hakim karar verir. boşanabilir yani..

Tatlım bende 4 aylık evliyken boşanma kararı almış avukatla görüşmüştük.

Hakim davayı ertelıyor ,gerekırse kusurlu taraf evden uzaklastırılıyor diye bilgi verildi bize.

Bu aralarda haberlerde boşanma kanunu değişikliği ile bilgiler veriliyor denk geldiniz mi bilmiyorum.

ordada denilen çiftlerin1 yılı doldurmaları gerekiyor vs. diye tam net aklımda değil oyüzden tamamıyle aktaramadım.

sabırla bekliyorum ben şuan...abim sallama..tek boşanan sen degilsin biz senin hep arkadndayız o adam degilmiş zaten diyor...o b,ir gün elbet pişman olacak diyor...ki annem konservemizi yaptı..turşumuzu kurdu..kurularımızı yaptı...ve bu olay oldugu günde benim damat erişteyi çok seviyor diye komşularla bize erişte kesmiş...herkes şok oldu..ailem ye iç gez..o pişman olacak senin gibisini arada bulamaz diyor beni teselli ediyorlar sanırım:)

dip not:eşim benimle çıkarken arkadaşlarına fotografımı gösteriyor ve arkadaşları oğlum bu kız bakmaz diyorlar..o kadar ki ben onunla evlendim..inanın çok düzgün bir insandı eşime olan son 2 haftada oldu..

sevgili abeta,

öncelikle durumuna gerçekten çok ama çok üzüldüm.. hem eşini seviyorsun, hem aynı iş yerindesiniz, hem de boşanmak zorundasın.. zor bir durum cidden..

bu forumdaki boşanma konularını ne derece takip ettin bilmiyorum ama erkeğin ailesi bu işi istemiyorsa, oğullarını cidden elinden çekip alabiliyorlar. bu savaştan mağlup ayrılacağın kesin. önce bu durumu tüm benliğinle kabullenmelisin.

bu aşamadan sonra yapabileceğin ne biliyo musun? o ana kuzusunu, seni ortada bıraktığı için süründürmek. eşini seviyosun biliyorum tamam ama sakın ona acıma.. çok iyi bir avukat tut, düğün takıları, tazminat, nafaka, ne koparabilirsen kopar.. ailesinin de kendisinin de canı yansın. kamuda çalıştığı için maaşı da kayıt altında, fazla çamura yatamaz..

1 seneden önce boşanma davası açılmaz diyen arkadaşlar yanılıyor. 1 seneden önce anlaşmalı boşanma olmaz, ama çekişmeli gayet güzel olur.

sen şimdi hemen kendine bir avukat bul, vakit kaybetmeden. arkadaşlarıyla kahkahalar atarak yemek yiyen, seni hastanede yalnız bırakan herif asla sana dönmez. bekleme hiç. avukat sana yol gösterecek. meskene geri dönmesi için çağrı yapman lazım, onun dönmemesi lazım falan filan. uğraşacaksın daha..

en azından düğün takılarını al, tazminatını al, nafakanı al..

maddi olarak ihtiyacın yok biliyorum. çalışıyosun, ailen de yanında, sorun yok. ama o adamın ve ailesinin yaptıklarını yanına bırakma arkadaşım. hiç vakit kaybetmeden iyi bir avukat tut kendine ve süreci başlat..

sen güçlü bir kadınsın, yazdıklarından bu sonucu çıkardım. halledeceksin herşeyi..

inanın sizleri böylegörünce nasıl mutlu oldum..kimseyle konuşamıyorumya içim bunalmış..iyiki varsınız kızlar...sizleri her türlü gelişmeden haberdar edeceğim...ve burada yazdıklarımada yemin ederim...sizlerin ve ailemin destegiyle daha da güçlü olacagım...hep dua ediyorum sizlerde edin...hayırsızsa zaten bu olayda bahanem olsun..

Eşinin kardeşiyle konuştuklarını da size anlatması tuaf, o kadın dediğin benim eşim nasıl konuşuyorsun sen diye tepki bile vermemiş bide bunları marifetmiş gibi gelip size anlatmış,sizede seni artık istemiyorum tahammül edemiyorum bıçak kemiğe dayandı demiş yalvardım diyorsunuz neden yalvarıyorsunuz ki sizin hatanız ne burada? yalvarmak yerine nedenini sorup öğrenebilirdiniz sıkıldıysan tabiki ayrılabilirsin fakat sorunun ne olduğunu söylemeni istiyorum bunu bilmem gerekiyor sanırım.Ertesi gün günaydın aşkım deyip yanına gitmişsiniz,haksız yere suçlayan adamdan nedenlerini öğrenmek yerine sizi affetmesi için yalvarıyor gibi davranmışsınız bence sizin hatanızda üzerine düşüp onu vezgeçilmez olduğunu hissettirmeniz gibi geldi bana, hiç üzerine gitmeyin eğer haksız yere sizi suçluyor ise sonunda anlayıp geri dönecektir ama arayıp sorarsanız onu doldurulan şeylere kendini inandırıp sizden daha fazla uzaklaşacaktır.

Back