• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesi beni istemiyor olabilir mi ?

Makyajpamugu

Guru
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2014
173
109
303
İzmir
Selam uzun uzun anlatmak istemiyorum özet geçeceğim . Sevgilimin eğitimi benden daha yüksek ben ise yüksekokul mevzunuyum. Aile yapısı olarak onlar daha elit be okumuş insanlar benim ailem ise işçi sınıfı. 8 aylık bir ilişki sonrası evlenme teklifi aldım. 1 ay oldu alalı neredeyse ama daha evlerine bi kere bile gitmedim dışarıda görüştük. Teklif sonrası ailesi beni hiç arayıp tebrik etmedi. Hepsini geçtim . Telefonda bir defa benim aramam ile konuştuk o konuşmada iyi ama mesafeliydi annesi ne aileme selam söyledi ne de evlenme teklif konusu açıldı. Ben mi yanlış düşünüyorum daha aileler tanışmadı. Bir sınavı var erkek arkadaşımın ona girmesini bekliyoruz . 1 buçuk ay falan var nişana acaba ben mi abartıyorum 🙃

Selam uzun uzun anlatmak istemiyorum özet geçeceğim . Sevgilimin eğitimi benden daha yüksek ben ise yüksekokul mevzunuyum. Aile yapısı olarak onlar daha elit be okumuş insanlar benim ailem ise işçi sınıfı. 8 aylık bir ilişki sonrası evlenme teklifi aldım. 1 ay oldu alalı neredeyse ama daha evlerine bi kere bile gitmedim dışarıda görüştük. Teklif sonrası ailesi beni hiç arayıp tebrik etmedi. Hepsini geçtim . Telefonda bir defa benim aramam ile konuştuk o konuşmada iyi ama mesafeliydi annesi ne aileme selam söyledi ne de evlenme teklif konusu açıldı. Ben mi yanlış düşünüyorum daha aileler tanışmadı. Bir sınavı var erkek arkadaşımın ona girmesini bekliyoruz . 1 buçuk ay falan var nişana acaba ben mi abartıyorum 🙃
daha yüzyüze görmeden hemen karar verme. belki tanışınca farklı olacak. mesafe iyidir bence gereksiz samimiyetten.

Ya arkadaşım niye ilgi alaka bekliyorsun. Kim onlar ya sen ağır sat kendini , boşver uzak dursunlar . Konu açılırsa tak lafı çakarsın senden iyisi olmaz

Ben de evlenme teklifi aldığımda kimse kimseyi arayıp tebrik etmedi. Yani bence bana abartı geldi. Ailesi belki de adı konmadan ailenizle görüşmek selamlaşmak istememiştir bu da çok normal. Siz ilişkinize odaklanın sadece. Eskide kaldı bu tür şeyler zaten.

Bence istemiyorlar..
Doğru bir yaklaşım olmasa bile oğulları için düşündükleri gelin modeli siz.degilsiniz.
Kendi eğitim ve öğretim düzeylerinde,kendi cemiyetlerinden,bilip tanıdiklari muhitlerden bir gelin adayı bekliyorlarmis sanki.
Evlenirken sadece kocayı değil ailesini de alirsiniz,aranızdaki bu yasam farkı bir sure sonra daha çok göze batacak.
En ufak bir tartismanizda bile KV ; "oğlum,biz sana uygun olmadığını söylemiştik" diyerek.ortaligi kizistiracak.
Ben kabul etmezdim,karar sizin.

Teşekkür ederim kızlar daha önce bir nişan sürecim oldu ailesi bana karşı sıcaktı annesi arada arardı ben de arardım ama oğulları aldatınca ayrıldım. Şimdi haliyle ben de karşılaştırmaya giriyorum bu doğru olmayabilir :)

Teşekkür ederim kızlar daha önce bir nişan sürecim oldu ailesi bana karşı sıcaktı annesi arada arardı ben de arardım ama oğulları aldatınca ayrıldım. Şimdi haliyle ben de karşılaştırmaya giriyorum bu doğru olmayabilir :)
Ayrıca bu işin eğitimle alakası yok kendin neyse ama aileni asla aşıda görme sen değer vermezsen kimse vermez .

Evlenme teklifinden sonra beni de arayan olmadı böyle bir şeyin gerekli olduğunu da sizden duyuyorum doğrusu.
Ayrıca tanımadığı ailenize ne selamı söylesinler? 🙄
Bence de pek uygun değilsiniz bu aileyle sizin daha değişik beklentileriniz var. Muhtemelen ilerleyen süreçlerde de devamli sorun edeceksiniz.

daha yüzyüze görmeden hemen karar verme. belki tanışınca farklı olacak. mesafe iyidir bence gereksiz samimiyetten.
Daha önce yüzyüze bi yerde oturduk ailesiyle ve 2 yıl üniversite mezunu olduğumu duyunca minik bi yüz düşmesi oldu fark ettim . Annemle babamın ayrı olduğunu söyledim ısrarla bi kaç soru sordular aileyle alakalı bu da beni çok rahatsız etti . Bana bıraksalardı ben zaten onlara zamanla açılacaktım.

Bence istemiyorlar..
Doğru bir yaklaşım olmasa bile oğulları için düşündükleri gelin modeli siz.degilsiniz.
Kendi eğitim ve öğretim düzeylerinde,kendi cemiyetlerinden,bilip tanıdiklari muhitlerden bir gelin adayı bekliyorlarmis sanki.
Evlenirken sadece kocayı değil ailesini de alirsiniz,aranızdaki bu yasam farkı bir sure sonra daha çok göze batacak.
En ufak bir tartismanizda bile KV ; "oğlum,biz sana uygun olmadığını söylemiştik" diyerek.ortaligi kizistiracak.
Ben kabul etmezdim,karar sizin.
Daha çok yeni ilişki ve evlenme teklifinde hangi kaynana gelini arar ki çok saçma daha ortada resmî hiçbirisi yok,bu kadarcık yazılandan bunu çıkarmanız garip geldi bana,ayrıca bu hanımefendi de okumuş ne iş yaptığını bile bilmiyoruz kendini geliştirmiş ve ortama ayak uyduran bir insan ki sevgilisi tarafından teklif almış

Daha çok yeni ilişki ve evlenme teklifinde hangi kaynana gelini arar ki çok saçma daha ortada resmî hiçbirisi yok,bu kadarcık yazılandan bunu çıkarmanız garip geldi bana,ayrıca bu hanımefendi de okumuş ne iş yaptığını bile bilmiyoruz kendini geliştirmiş ve ortama ayak uyduran bir insan ki sevgilisi tarafından teklif almış

Şöyle.dusunelim.
Bir kizim var ve aile olarak belirli bir zumreye tâbiyiz.
Kızımı bu halkının dışında,yaşamlarini.bizden daha farkli bir sekilde idame ettiren kimseler için düşünmezdim.
Kişinin kendisini geliştirmis olmasi yahut eksik veya noksanı olması değil mesele.
Probleminin kaynağı güç farkı,aradaki denge ve yasam farkı.
Bana uygun gelmezdi,içime sinmezdi.
Ben de gelin gitmek istemezdim.
Tabi bu benim düşüncem.

Ortada resmi bisey yok ki. Neden tebrik etsin. Garip olur bence adi konmamis biseyin tebrigi de selami da.

Ben tıbbi sekreterlik mezunuyum. Erkek arkadaşım doktor . Ben Tıbbi sekreterlik yapmıyorum şu sıra İngilizcem olduğu için bıraktım bir firmada ithalat ihracatçı departmanındayım.
Sana diyeceğim tek şey asla kendini ve aileni ezdirme ve kendini alt sınıf görme.
Arada sevgi saygı ortak zevkler varsa her koşulda evlenirsiniz.
Ailesiyle mesafeli olabilirsin. Ki bence en güzel şey mesafe. Yoksa vıcık vıcık oluyor.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah 💐

Ben tıbbi sekreterlik mezunuyum. Erkek arkadaşım doktor . Ben Tıbbi sekreterlik yapmıyorum şu sıra İngilizcem olduğu için bıraktım bir firmada ithalat ihracatçı departmanındayım.
meslek olarak denk görmemişler, bilmem kaç yıl tıp okuyup doktor olan oğlumuz sekterle mi evlenecek kafasında olabilirler. malasef toplumda böyle birşey var

Daha önce yüzyüze bi yerde oturduk ailesiyle ve 2 yıl üniversite mezunu olduğumu duyunca minik bi yüz düşmesi oldu fark ettim . Annemle babamın ayrı olduğunu söyledim ısrarla bi kaç soru sordular aileyle alakalı bu da beni çok rahatsız etti . Bana bıraksalardı ben zaten onlara zamanla açılacaktım.

Anne babanızın ayrı olması onlar için sorun(!) yaratacak gibi duruyorsa ayrılın.

Arayıp tebrik etmezler zaten çok saçma kim kimi arar ki böyle bir şey için. Ama oğulları doktorsa sizi istememe ihtimalleri yüksek. Ülkemizde böyle bir algı var maalesef. Siz istediğiniz kadar kendinizi geliştirmiş biri olun tanımak istemezler.
Bunların yanında siz de onları istemezsiniz gibi geldi bana. Bence sizin de aradığınız aile yapısı daha sıcak daha orta halli gibi. Ben bu evliliği çok uygun görmedim

Anne babanızın ayrı olması onlar için sorun(!) yaratacak gibi duruyorsa ayrılın.
Bence 2 yillik okul mezunu olmasi onlar tarafinda daha buyuk sorundur muhtemelen. Artik 5 kisinin 3 u bosanmis aile cocugu. Egitim olarak denk gormeme daha muhtemel olur ama oyle bisey oldugundan, ailenjn istemediginden emjn degiliz ki. Konu sahibi, erkek arkadasin ailesiyle tanistirmadan senin egitimjnden mesleginden, ailenden hic bahsetmemis mi ailesine?

Back