Aileniz damat adayına karşı çıktımı??

PastelBoya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2007
1.859
8
0
35
Kütahya
Merak ediyorum ailesi evliliğine karşı çıkan oldu mu?? Olduysa neden (çok çok özele girmeden) hangi sebeplerden istemediler, herşeye rağmen evlendik diyenler şimdi mutlular mı?

Önce ben başlayayım babam daha bilmiyor annem de az çok bilmesine rağmen bilmezlikten geliyor..Maddi yönden daha iyi düzeyde olan birinle evlenmemi istiyor.

Heves olarak görüyor kafanızı kullanın aşk bitiyor vs.gibi cümleler kuruyor hep, ve öncelikle bizim memleketten istiyor.Ama bendeki heves değil ki ,4 yıldır çıkıyoruz yani hakkında tek kelime ettirmiyor 21 yaşında oldum artık hala yalan söylüyorum da buluşuyoruz.

Bilse bile daha sonra bişeye kızınca,babama söylemekle tehdit ediyor.Ayağını denk al,babana yazıkk vs..(erkek arkadaşım olduğu için) ama bana 30 yaşındakini birini sırf maddi durumu iyi olduğu için ve bizim memleketli olduğu için uygun görebiliyor.valla biz engelleri nasıl aşıcaz bilemiyorumm

Son düzenleme:
oldu canım..
aman ayırdılar bilem...benı kapı dışarı çıkarmadılar..ama o donem dayımlarda kalıyordum...önce işin dediler.benımle ılgılı buyuk planları vardı..ama o planlarda evlılık yoktu..kurdukları işin başına benı koydular...evlılık yok dedıler...sonra ayrıldık sevgılınlen..ama aşkımın çabalarıyla 3 yıl sonra evlenebıldık.. 7 yıldır evlıyız...benı bırakmadı..benım beynımı yıkamıslardı açıkcası akrabalar...
ama yasım zaten o zaman 24 .....27 yasıma gelınce ancak evlenebıldık..

Anladım canımm ne güzel ki sonunda siz kazanmışsınız bu kadar şanslı olamayan arkadaşlarımız malesef ki çokk :hulya:

canım benim eşime de çoook karşı çıkmışlardı konu maddi açı işte daha ii biri olurdu falan diye
tanımıyoruz şu bu neler neler ama inat ettik direndik şimdi eşimi de çok seviyo ailem ve 3 aydır evli ve çoook mutluyuz inş sizde öyle olursunuzz

Ne güzel canımm mutluluğunuz daim olsun inşallah:Saruboceq:

Bizimkilerden de dayım tanıştı çok sevdi Allaha çok şükür beğendi de
Olur bu iş dedi alkisalkisalkis
Diğerleri daha tanışmadı ama tam babamlık bi adam huy,hareket herşeyi
Umarım sorunsuz bişeyler yaşarız yaşayanlarda bence uzatmasınlar he he desinler elbette bi gün istiycektir.opuyorumnanaktan

Bizimkiler benim memleketimden olsun taştan olsun diyenlerden.Ben babamın evinde rahat büyüdüm evlenincede böyle olsun istiyor anacım her anne ister ama bu demek değildir ki illa evi,arabası olsun zaten 22 yaşında nesi olabilir ki?

Elinde mesleği olması kafii o olunca herşey oluyor..Baba parasıyla olan zenginliği napayım ben..
Senin adına çok sevindim canımm:1hug:

Tabi canım benim babada sordu maddi durumu nasıl diye
dedim gönlü zengin o daha iyi gerçi ya dedi önemli olan yapmak değil içinde yapacağını bilmek Parası olupta bana hiç bişey yapmadıktan sonra napıyım koy poşete al belediyeye kaydirigubbakcemile3

Vaaayyy benim hayatımımı anlattın aynı şekilde cnm senin yaşadıklarının arasına birde şiddet ekle ve görücüleride ekle zorla evlendirilmek üzere olduğunu ekle ve sonunda kaçış oldu başka birşey bekleyemezlerdi...

ben onun ablasından çıkmıyorum ama o daha tanışmadı ailemle annem biliyor babamda biri olduğunu biliyor ama kimdir nedir bilmiyor.. şimdilik sorun çıkmayacak gibi duruyor ama bilemiyorum.. annem tanışsa anlıycam ama tanışmıyor ortada bişey yokken yanlış olurmuşşşşş hıhh ağır yapıyo kaynana olcak ya :hulya:

ben de çok korktum sorun çıkacak die. uzaktı çok. ben tek çocuğum ve 20 saat uzak biriyle beraberdim. ve korkuyordum ailem kızacak die. ama hiç de öyle olmadı özellikle tanıdıktan sonra çok sevdiler.şimdi nikah yaptık düğünümüz olucak ve hiç aile problemimiz yok ne ondan yana ne benden yana.
ama tabi benim ailem de asla demedi burdan olsun zengin olsun falan bunlara hiç takılmadı. baktıkları şey ailesi nasıl ve mesleği garanti mi? oldu.ve tabi damada baktılar
ama benim hala içim buruk uzağa gelin olucam die

Ya şimdi nasıl anlatsam ben babamla çok iyi anlaşırım muhabbet o biçim ama evlilik konusunu hiç konuşturmadık şu ana kadar yaşımda 20 zaten ama başkası hakkında bile konuşmadık.

Kendileri 32 yaşında evlenmişler sadece hatırladığım baya,baya önce ne evliliği 30 yaşında evlenecek o önce çalışıcak,para kazanacak,hayatı öğrenecek en son evlilik derdii..:sinifsinifkendi işyerimiz var)

Aksi gibi de sevgilim le 17 yaşımdan beri beraberimm 30 kadar nasıl bekliycez beaa çok şey tükeniirr..Düşünceleri değişmişmidir bilemiyorum ama ben 21 oluyorum seneye sevgilim askere gidecekk 22-23te söz nişan düşünüyorum 24-25te evlilik..

Kendileri geç evlenmişler ama ben istemiyorum çok kuşak çatışmaları yaşadım özellikle annemlee ben yaşatmak istemiyorum ama babama bunu söyleyem kii en az 25-26 ister en erke herhalde..Annemi zaten anlatmıştım oooff ooff çok dertliyim yaa vallahii bıktım kaçak,köçek buşmaktan 4 senediir:sinifsinif:mafoldumben

Bende yengesiyle hep görüşürüm ama annem bilmez tabiki
Dua et baban biliyor canım benimm bilmiyor ki o nasıl bilsin annemde bilmiyor ki tam olarak adını biliyor,nereli olduğunu,biliyor oda bizim memleketten değil diye mıhh gibi yazmış aklına açıkçası annem istemiyor.Bende tanıştırmak istiyorum en azından yengeleriyle, çünkü sevgilimin yengesi annesi gibi 8 yaşından beri birlikte kalırlar.

Ay ne olacak bilmiyorum yaa aslında sömestrda tanıştırmak istiyordum ben tabii annemi nasıl ikna ediceksemm,buluşacağım zaman söyleyemeyen ben..Tanıştırmayı nasıl kabul ettireyim kii ama annemin öyle geç evlenecekler gibi bir düşüncesii yok allahtann bu yönden şanslıyım gibi.Bir teyzemi kafaya aldım sanki ama bilmiyorum gene de tabikiakannehir

Son düzenleme:
benımde aynı sebeplerden istemedıler basta daha dogrusu babam yasın küçük önce işini elıne la dedı benımkıde cesaret 19 yasındaydım anama vermezsınız kacıcam dedım şimdi gülüyorum halıme hemde 10 gun cıkmıstık eşimle sonrada babamı ıkna ettık evlendık 20 mde cok mutluyum Allaha şükür kım ne derse desın önce sevgı saygı gelıyo eşimi seviyorum ve bu sevgi sayesınde üstesınden geldik herseyin

21 Yaşındaydım O zmanlar ... BNden 16 yaş büyüktü vee eşinden ayrılmıştıı .. 2 tanede çocuğu vardı .. Çocukları almanyadaydı... Ama çok seviodum

Vermediler.. 4 sene daha çıktıkk ... Su gün evlencez Bugun evlencezz Sehir dışına çıktı aramız Soğudu .. Amaa hiç bi zaman unutmadımm Onu ve Bir gün ıntihar ettiğini duydumm ...

Ailem yüzünden onunla evlenemedim.. EMıNıM evlensem su an onlaa çok Mutlu olcktımm Onun içinn Eğer bi gün yinee bnm istediğimi ailem istemesse arkamaa dönmedenn sevdiğimee gitcemm ... Bazıı şeylerinn geri dönüşü olmuyo maalesef

Bugün duyduklarım bazı kararlar almama sebep oldu.Erkek arkadaşım bu sene okulu bitiriyor ve 2 yılda açık öğretimden devam edecek.Şuan 21 yaşında kendisi.Varsayalım 2 sene 3 sene oldu ve yaş 24 oldu..Hadi diyelim bitirdi kısa dönem bile olsa askerliği var 7 ay sürecek.

Sonra abisiylebüro açacaklar muhasebe bürosu falan işleri rayına oturtmak gerekecek ve yaş oldu 26 geldiler,istediler söz bir kaç ay sonrada nişan evlilik seney yaş oldu 27 yani kızlar bana hayaall gibi geliyor bu senenin üzerine 7 sene ekleyin ve düşünün ve 4yıllıkta geçmişiniz var şuan.

Ben bazı şeylerin tükeneceğine inanıyorum ne bileyim herşeyi yaşadık şimdiden çok rahatız birbirimizin yanında çok alıştım onaa şimdiden..kafamçokkarıştı

Demem o ki,şu dakikadan sonra ileriye dönük planlar yapmayacağım herşey olacağına varır zaten ama bana evlilikten konu açtığında 7 sene sonrası için şimdiden konuşmaya gerek yok diyeceğim mecburen..

Ben erken evliliğe ne kadar sıcak bakmasamda geçmişim olan birinde de 7 yıl ekleyipte evlenmekte bana fazla gelir valla arkadaşlar:1closedeyes:

üüff valla bana ha dese evlenelim diycem inatla evlenme teklifi bekliyorum
7 sene beklemek öyle kolay bişey değil ki
aşk sevgi varsa değil 7 yıl ömür boyu beklenir o ayrı da işte biraz da bu aralar sabırsız olduğum için galiba çok geldi bana..
üniversitedeyken hep karaladığım bir söz vardı.. yaşayalım ve görelim..
sende yaşa ve gör hayırlısı inşallah..

yedi yıl beklemenin nesi kötü anlamadım bende 7 yıldır bekliyorum ve hayırlısıyla önümüzdeki yıl evleneceğiz.sonuçta nikahtan sonrada seneler işlemiyor mu? üstelik evliyken ilişkiyi yürütmek daha da fazla uğraş gerektirir.yani evlendikten sonra 7 yıl geçince de aşkın bitmesi gerekir bu mantıkla.....eğer aşkın 7 yılda biteceğine inanıyorsanız hiç kimseyle evlenmeyiniz zaten birşeyler tükenecek mantığıyla baktığınız bir ilişki çoktan tükenmiştir bence.Gerçek bir sevginin ömür boyu süreceğine inanıyorum. bu mantıkla sevdiğinizi onlarca sene bekleyebilirsiniz.Allah ne zaman kimi yazdıysa o olur.hayırlısı ne ise herkes için öyle olsun.

Canım ben aynı sınıftayım onunla 2 dönem sadece bu dönem sınıflarımız ayrıydı bir kere evlenince herşey daha başka oluyor bence..Ben sevginin biteceğine tabiki inanmıyorum ama sadece düşünmesi yıpratıyor beni..

Ben hiçbirşeyi uzatmamak gerektiğine inananlardanım çünkü istisnalar hariç tabiki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…