İyi geceler herkese. Bir tane kız kardeşim var ve aynı yaştayız. Küçüklüğümüzden beri hep ailem tarafından kardeşimin sorumlulukları bana yüklendi. Mesela en basitinden onun ödevlerini yapmak, sınavlarına yardımcı olmak, anlaşamadığı kişilerle sürekli uğraşmak gibi. Bu durumda eğitim hayatımda derslerden soğumama ve yorulmama neden oldu. Eskiden çalışkan bir öğrenci olmama karşın şimdi ders çalışmak bana öcü gibi geliyor. Büyüdükçe sorumluluklar da değişti. Bir örnek verecek olursam, onun yanlışlıkla bir yeri yakması sonucunda ben müdahale ettim. Bunda bir sorun yok fakat annemin izlerken sürekli ateşi daha hızlı söndürmem için bağırması, acele ettirip ellerimi yakmama neden olması ama bunu ya da ben uğraşırken kardeşimin uzaktan izlemesini hiç önemsememesi gibi. Başka bir örnek için, evle ilgili tadilat, ev dışı sorunlarla ilgili işler ve diğer şeyler için her şeyi benim yapmamı, kardeşim neden yapmıyor diye sorduğumda o yapamaz şimdi, şeklinde kestirip atılmasını verebilirim. Son zamanlarda onun yaptığı hatalara sinirlendiğinde de "Ne hali varsa görsün herkes, her şeyi satacağım sonra bırakıp gideceğim." şeklinde söylenmeleri arttı. Sanki o evde ben de yaşamıyormuşum gibi beni tamamen yok sayıyor. Fakat ihtiyacı olduğunda ise dünyada benden iyisi yok. Bazen kendimi tutamayıp tartıştığımızda bu konuları söylüyorum. O zaman beni kin tutmakla suçluyor. Olmuş bitmiş, her şeyi unutmalıymışım gibi. Elbette unuturdum lakin işler bu yaştan sonra da aynı gidiyor. Onun bir şeye ihtiyacı olursa hemen yanıma gelip kardeşin bunu istiyor, der. Kardeşimle kavga ederlerse ki o uyumsuz ve memnun etmesi zordur, annem sinir krizleri geçirip yarını yokmuş gibi ağlıyor. Bunu sürekli tekrarlıyorlar.
Kardeşimin geçimsizliği sebebiyle eskiden kurduğum tüm arkadaşlıklar bir şekilde bitti. Bir başkasıyla oturmama bile öfkelenir, herkesin içinde ağlardı ki bunu yaptığında küçük değildi. Başkalarıyla kavga ederdi, kardeşim olduğu için onun tarafında olurdum. Bu sebeple beni seven herkes de zamanla kaçtı.
Biraz uzattım ama nasıl özetleyeceğimi bilemedim. Bu durumdan kurtulmak için uzak durmaya çalışıyorum ama şimdilik bana engel olan şeyler var. Yorumlarınızı veya varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.
Siteyi ilk kez kullanıyorum, bir hatam olursa gönderide, kusura bakmayın şimdiden.
Kardeşimin geçimsizliği sebebiyle eskiden kurduğum tüm arkadaşlıklar bir şekilde bitti. Bir başkasıyla oturmama bile öfkelenir, herkesin içinde ağlardı ki bunu yaptığında küçük değildi. Başkalarıyla kavga ederdi, kardeşim olduğu için onun tarafında olurdum. Bu sebeple beni seven herkes de zamanla kaçtı.
Biraz uzattım ama nasıl özetleyeceğimi bilemedim. Bu durumdan kurtulmak için uzak durmaya çalışıyorum ama şimdilik bana engel olan şeyler var. Yorumlarınızı veya varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.
Siteyi ilk kez kullanıyorum, bir hatam olursa gönderide, kusura bakmayın şimdiden.