Ailemle yaşadığım sorunlar

Pembishayaller__

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2022
29
10
22
Arkadaşlar merhabalar şuan bunu yazdığım için utanıyorum ciddi anlamda ama gerçekten bir yere dokmezsem kafayı yiyeceğim konu aslında çok basit gibi görünebilir ama öyle değil
Yaşımı yazmayacağım ama reşit olmama çok az kaldı
Kısaca şöyle söyleyeyim ailem para yönünden çok kısıtlıyorlar ciddi anlamda olmadığı için değil ama babamın aldığı maaş gayette yeterli bunu biliyorum (belki borcu vardır şu bu vardır demeyin lütfen eğer öyle olsaydı bunu anlayışla karşılardim) ama değer vermediklerinden mi yoksa başka bir sebep mi bilmiyorum bir sürü arkadaşlığım bitti bu yüzden doğal olarak henüz genç olduğum için arkadaşlarim dışarda görüşmek istiyor ben çok küçük miktarlar için bile anneme günlerce yalvardıgimdan çoğu zaman çok az bir miktar verdiği için buluşmalara hep bahane uydurup gitmiyorum çok zor durumda da kalıyorum bu yüzden yalan da söylemek zorunda kalıyorum arkadaşlarima bunu söylesem inanmayacaklar çünkü
Maddi anlamda sıkıntımiz olmadığını biliyorlar
Bu durum çok can sıkıcı bir hal almaya başladı
Hal böyle olunca eve kapanmak zorunda kaldım bunu yapınca da neden dışarı çıkmıyorsun özgüvenin mi yok ben senin arkadaşın olsam seninle konuşmam vs vs bir sürü laf isitiyorum para vermedikleri için bulusmadigimi söyleyince de her şey para mı diyorlar
Kıyafet alma konusunda da aynı şekilde maalesef 4 yıl sonunda (gerçekten şaka yapmıyorum) 4 parça kıyafet aldılar ve onunda bir sürü lafı yapıldı bir daha yok vs diye
Çalışmama zaten izin vermiyorlar çok katılar bu konuda mümkün değil hatta zaten üni sınavına hazırlanıyorum bende istemem şu dönemde çalışmak ama ne yapacağımı bilmiyorum bu durum kendimi bildim bileli böyle bir kafeye arkadaşlarimla gidip oturmak gereksiz onların gözünde bu yüzden her zaman bir seylerden kismaya çalışan bir buluşma olacağı zaman o kafenin menüsünü bulmak için gecelerce araştırma yapan bunun sonucunda ciddi anlamda psikolojisi bozulan benim
Sadece öneri istiyorum bunu buraya yazmak inanın çok zordu benim içinde ama çok çıkmaz bir duruma düştüm ciddi anlamda her aklıma geldiğinde ağlamaktan yoruldum
Şimdiden teşekkür ederim

Canim o yaslarda cok zorlayici gelir bazı şeyler. Ama şunu hiçbir zaman unutma (ki ilerde daha iyi anlayacaksin) gerçek arkadaslar senin hiçbir seyini garipsemez ve anlayışla karşılar. Paran olmaması onlar için sorun olmaz. Onlar cafede buluşuyorsa sen de bir dahakine yürüyüş yapalım mı de mesela. Termosumuzu alıp bahçede cay içelim vs. Her şey cafeye oturmak değildir. Arkadaşlarına çok fazla harcama yapamadığını söyleyebilirsin, emin ol bunda garipsenecek bir şey yok. Şimdi odaklanman gereken tek şey okulun, ileride kendi ayaklarin üzerinde durup istediğin harcamayi kendi finansinla yapabilmek icin. Sevgiler

Yorumunuz için çok teşekkür ederim

Yani babaniz ilerisi icin birikim yapiyor olabiir herseyde pahali ne kadar sıklıkla ciktiginizda önemli misal 2 gunde bir kafeyi kimse karsilamaz aile olarak sonucta calisan o malesef bu şekilde kabul edeceksiniz resit olunca tatillerde ise girer okul donemi icin harclik çıkarırsiniz bazi babalarda cok para verince evlatlarin yoldan cikip kotu yerlere gidecegini düşünüyor olabilir babanizla ciddi olarak tartismasiz düşüncelerini söylediniz mi kafeye gitmeden rahatsiz olabilir avm vs işleri
Babanizla konusup harcligin yetmedigini soyleyin bi ne diyecek artik gençler geziyor kafe avm normal seyler aslinda babanizin fikriyati nedir ogrenin bi surekli kafe olamazda disarda park bulun avmde gezin alisveris yapmayin butcem kisitli ergnelikte oluyor oyle seyler cekiniyorsaniz babam ciddi birikime girmis butcem az diyebilirsiniz benim butceme uygun biseyler yapalım busefer diyin eve cagirin cay cekirdek çitlayin film izleyin
Yani bir dizine soru var sizin sıklıkla gitme gününüz nedir haftada bir 2 haftada bir olirsa normal ama hergun kimse karsilamaz maddiyat sarsılır evi yıkarsın kiyafette sorunmus 4 yilda ilerisi senin icin calisma hayatina girince hunharca kiyafet alip bütün paran oraya akacak belli . sinirlenmeden konusun babanizla onunla çözün sorunu

Son düzenleme:
Bu yaşta aileyle yaşanan çatışmaları bildiğimden tek taraftan dinleyip aileni kötüleyemeyeceğim. Bu yaşta 20 bin lira maaşı bile para zannediyosunuz çünkü. Daha üniversiteye gidicem diyosun bu insanlar kıtı kıtına mı yaşasınlar kenara koymaları lazım. Sık totonu otur çalış dersini üniversiteni kazan çok devam ediyorsa bu durum part time çalışır, burs kredi bakar devam edersin yaşantına

Bu yoruma kesinlikle katılıyorum. Biz zengin değildik ama hali vakti yerinde bir aileydik. Ben istediğim an bir kafe ve restorana gider, istediğimi yer içebilirdim, marka değil ama istediğim kıyafeti alabilirdim. Benim gibi olmayan maddi durumu kötü arkadaşlarım oldu. Hatta bir tanesinin durumu bayağı kötüydü. Bu hiçbir zaman sorun olmadı. Ben her yere taksi ile giderken onunla otobüse binerdim, cafeye gidip oturmazdık çünkü ona ben ısmarlasam bilirdim gururunun incineceğini, sokakta büfeden tost ya da simit alır yerdik. Arkadaşlarla topluca bir yere gittiysek o çay içerdi, ben de aç değilim der ben de çay içerdim. Şimdi iyi bir işi var ve kendi parasını kazanıyor. O da sorun etmedi ben de sorun etmedim. Siz şimdi derslerinize odaklanın ama sosyalleşmekten de geri kalmayın, herşey para değil, sizi gerçekten seven arkadaşlarınız için de bu durum asla sorun olmamalı, ve seven insan da sizi ezmez.

Benzerini bende yaşadım oluyor öyle şey ben babamın sen çalışmıyosun ki senin mont neyine dediğini biliyorum

Bir kışı incecik bir ceketle geçirdiğimi biliyorum. Para yok deyip mont almamışlardi. Gerçekten yok muydu almak mı istemediler bilmiyorum.
Benğmkiler vardı da almıyordu zaten çok masraflı bi insan değildim hala öyleyim alma derim eşim alır ihtiyacım olmadan bişiy alasım gelmez olmadığını bilsem o kadar anlayışsız değilim ama babamın montları kapıların arkasını doldururdu

Teşekkür ederim ama 2 gün de bir değil aylar sonra çıkmak isteyince oluyor bunlar mallesef

Bir gün annenle dışarı çık. Bir cafeye oturun. Annen güncel fiyatları ve cafedeki cogunluk gençleri görünce durumu anlattin. Her gün değil 10-20 günde bir arkadaslarimla bir kahveyi mi çok görüyorsun bak kahve kaç TL falan diyin. Ayrıca arkadaşlarınızla piknik ayarlayabilirsiniz. Hepiniz evden birşeyler getirin.

Babanızın maaşı çok değilmiş. Yani sizin dediğiniz maaşa zorla geçim sağlanabilir ancak. O yüzden ailenize kızmayın.
Üniversiteyi kazanıp bir işe girmek için tüm gücünüzü verin. İşe girince istediğinizi yaparsınız ve para kazanmaya başlayınca babanızı daha iyi anlayacağınıza eminim. Çünkü para kolay kazanılmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…