Ailemle sıkıntım ( akıl verin )

Onlar oyle derler bosver sen. Git saril annene sımsıkı annem bende bunaliyorum bende daha rahat yasayalim istiyorum niyetim sizi uzmek degil de anneler dayanamaz biraz nazlanirlar o kadar. Yaslilar maalesef seneler ilerledikce iyice cocuk gibi oluyorlar. Alinganlasiyorlar kusuyorlar. Ne yapalim. Bir zamanlar bizler onlarin bebegiydik simdi onlar bizim bebegimiz.

Ve bu saatennsonra kredi istemezler kabul etmezler . Kredileri yapilandirmislardi zaten tek hesaba toplamislardi . Diğer borçlarda mesela telefon alıp satmışlar faturaya ek geliyor 700 TL gibi .

Siz haklısınız. Kuş kadar maaşı olan kızından gelecek paraya muhtaç aile de stresten 40-50 liralık kıyafet alışverişi yapmayıversin. Bu ailelerin bencillikleri çok ayıp oluyor.

Bazen bana da babam rahatlıktan iş bulmuyor gibi geliyor sonra neden diyorum babam yapmaz öyle diyorum . Dikiş vs bilmez ama garsonluk yaptı yapamıyorsun uzun gülmüyor vs demişler çıkarmışlar müşteriler istememiş vs. Uzun yıllar kalorifer yaktı ama şimdi her yer doğalgaz . İstanbul'da yaşamıyoruz fabrikalar da emekli almıyor . Verdiğim parayı hiç hesaplamadim elime geçtikçe gönderdim biriktikce gönderim yeter ki parasızlıktan birbirleriyle kavga etmesinler diye . Ama paranın bereketi yol işte nedense

Siz haklısınız. Kuş kadar maaşı olan kızından gelecek paraya muhtaç aile de stresten 40-50 liralık kıyafet alışverişi yapmayıversin. Bu ailelerin bencillikleri çok ayıp oluyor.
Her zaman yapmıyor her ay değil 3 - 4 ayda bir bı parca bişey alıyor bazen kendine bile değil bana alıyor ama bana sıkıntılı zamanlarimda çökmüş gibi geliyor kendi kendimi yiyorum

Adam yine garsonluk filan denemiş ya.Yaşı kaç? Parklarda,sitelerde bekçilik tarzı bir şey olabilir ya da kahvede ocakbaşında durabilir.

Bu ekonomi yüzünden değersizleşti Türk parası. Ay siyasete giricem girmiyorum. Tabi çoğu yer emekli almaz.. Üzülüyorum babanıza da emekli çıktığı yer işe almaz mı??

Fazla mı üstlerine gittim diye düşünüyorum borçlarını öğrenmeye çalıştım nereye ne kadar ödüyorsunuz bileyim diye ( gönderdiğim paranın nereye gittiğini bilmek istiyorum ) ama anneme bu ters geldi sanırım . Mesela eve geldim dışarı çıkarken paran var mı diye soruyodu baslarda para vermek için sonra sonra maaşı aldığımı kabullendi galiba çünkü hep maaş kartimmda var dedim ya da çok garip bişey soruyo gibi baktım . aslinda iyiliginden soruyor ama bu bile batti galiba bana çok iyi olması çarşıya gidiyoruz poşetleri bana tasitmiyor sen tasiyamazsin ağır diyor büyüdüğünü kabullenmiyormus gibi hissediyordum kendimi değersiz işe yaramaz hissediyorum evde . Oysaki tek başıma yasiyorim tek başıma alışveriş yapıyorum işinin olduğu yerde orda kimsem yok arkadaşlarım var çok şükür ama kimse sen poşet taşıma demiyor mesela . Bizi çok düşünüyor annem ama bu kadarı da fazla geliyor

Bu ekonomi yüzünden değersizleşti Türk parası. Ay siyasete giricem girmiyorum. Tabi çoğu yer emekli almaz.. Üzülüyorum babanıza da emekli çıktığı yer işe almaz mı??
Memurluktan emekli . Bekciydi ama silahlı belgesi vs yok silahsizdi şimdi bekçilik için genç ve silah belgelileri aliyorlar

Ve annem çalıştığı zaman sıkıntı çıkarsa işte ya da ailede ben çalışıyorum diye söyleniyor iş yerinde sorunlar oldu onu istemediler vs psikolojik baskı gördü disladilar çok çalıştırdılar ona da üzülüyorum ikisi de dinlenmesi gereken yaslardalar . şunun surasinda 2 sene çalışsalar düze çıkarız ama iş yok ya da girdikleri işte mutlu olamıyorlar psikolojik baskı görüyorlar

Memurluktan emekli . Bekciydi ama silahlı belgesi vs yok silahsizdi şimdi bekçilik için genç ve silah belgelileri aliyorlar
Evet şimdi sadece genç bekçi alıyorlar, siz başka şehirlerdesiniz heralde? Aynı evde yaşama imkanınız yok mu

En mantıklısı tamamen borçlarının ne kadar olduğunu öğrenip yüklü bi krediyle tamamen kapatıp sağlam bir konuşmayla onları kendi maaşlarıyla başbaşa bırakmak sizde nereye ne vereceğinizi bilirsiniz hemde birazda olsun kafanız rahat eder krediden başka çözüm görünmüyor çünkü daha verdiğiniz parayla borçlarını ödüyorlarmı onu nile bilmiyorsunuz başka da bi çözüm gelmedi aklıma

Evet şimdi sadece genç bekçi alıyorlar, siz başka şehirlerdesiniz heralde? Aynı evde yaşama imkanınız yok mu
Ben Türkiye'nin doğusunda onlar batisindalar . Ev arkadaşım vardı tek eve çıkmak istedi ikimizde taşındık taşınma masrafın oldu ve şu an tek kalıyorum . Yeni ev arkadaşı bulucam galiba korkuyorum ondan da ya anlasamazsak diye . Bı de annem babam bazen kavga ediyor büyük oluyor kavgaları ya yine olursa en azından olurda biri 1 aylığına yanıma gelir diye düşünüyorum ( hangisinin işi olmazsa)

Sen ailenin iyiliği için kafa yoruyorsun yormasan me olurdı kim bilir üzülme bnce hayırlı evlat sın Ailen yapmış

Galiba en mantiklisi bu bi kaç ay kendi hallerine birakicam baktım duzelmiyor bunu teklif edicem oysaki ben sadece hangi borctan gün geçtikçe ne kadar azalıyor onu görmek istiyorum en azından motive olurdu bana da boşa gitmiyor derdim kaç sene sonra rahat edicegimizi bilirdim . Şimdi sevgilim vs yok bu sıkıntılar lla olcak gibi durmuyor etrafına bakmıyorum çünkü ama ya olursa ozaman ne olucak onu düşünüyorum . Biz senin de düğününü yuvani yaparız ablana nasıl yaptıysak diyorum ben onlardan düğün için bile para istemem ki . Onlar iyi olsun yeter . Ama sonra eşimin ailesi yaparsa kendilerini kötü hissederler onu da düşünüyorum işin icindenncikamiyirum

Kredinkartlarini ailenden al 3 5 markete ugrasalar insanin gözü görmüyor birikiyor kartta
Ablan calismiyor mu o neden desyek degil 2 kardessin sanırım ama ailene bakmak senin gorevin değil ki
Kendin ayakta duramazsan kimseye faydan olmaz verdigin ucuyor onun yerine biriktirsen osnra ev alsan daha mantikli daha faydali annen calismak istemiyor belli ki ihtiyaci olan çalışır
Ablan ne durumda kac kardessin ona gore yorum yapicam

Ablam evli eşiyle yani eniştemle annem kavgalilar konusmuyor eniştem . Ama ablam konuşuyor onlarında kendi geçim dertleri var ve galiba onlardan da altın almışlar borç olarak ama kimse kaç altın olduğunu söylemiyor bilmiyorum zatenn lafıni yapmıyor ablam da eniştem de benim bilmediğimi düşünüyorlar . Kavga sebepleri paravs değil bu arada

Ablam evli eşiyle yani eniştemle annem kavgalilar konusmuyor eniştem . Ama ablam konuşuyor onlarında kendi geçim dertleri var ve galiba onlardan da altın almışlar borç olarak ama kimse kaç altın olduğunu söylemiyor bilmiyorum zatenn lafıni yapmıyor ablam da eniştem de benim bilmediğimi düşünüyorlar . Kavga sebepleri paravs değil bu arada

Şu parasızlığın gözü kör olsun; (
Valla böyle zor geçinen insanlara çok üzülüyorum.
İnsanlar gönüllerine göre yaşamadan ölüp gidiyorlar..
Toplumu bu hale getirenlere yazıklar olsun.

Sağ olsunlar daha da borçlarını istemediler istemezlerde zaten durumumuzu görüyorlar . Ama borçlardan çıkalım onu da biriktirmek istiyorum eniştem de ablamda istemiyor ama ya isteyen bir kişilikleri olsaydı napardik bilmiyorum . Galiba ona da kredi cekerlerdi. Zaten krediyi krediyle kapamaya çalışarak bu hale geldiler bence ve şimdi kredi cekersem bende bu çarkın içine giricem diye korkuyorum onun için pek çekmek de istemiyorum çok mecbur olmadıkça. Keşke bu krediler bitsede ev almaları için ayda 2bin versem onlara ev alsalar üstüne de bin onlar ekleseler yani ev kirası kadar diye düşünüyorum ama hayaller hayatlar tabi .kredi karri kullanmayın deyince kötü oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…