• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemle olan son bağlarımı da kopardım..

Bugün değilse bile gelecekte mutlaka karşılığını alacaksın. Önemli olan salt iyi insan olabilmek. Kardeşin de dilerim senin gibi ayaklarının üzerinde durabilen bir genc olur, sevgiler.

Teşekkür ederim.
Ben hep çok güçlü olmak zorundaydım kimsem yoktu yanımda.
Çok yanlış yollara da sapabilirdim ama sadece iyi bi eğitim alıp hayatımı yoluna koymak için çabaladım ben.

Hala psikolojik tedavi görüyorum o ayrı. Kardeşim benim gibi olmasın diye çok uğraşıyorum tek çabam o.
Benim yaşadıklarımı yaşamasın o güçlü olmak zorunda kalmasın.

Çocuk olmayı bilsin istiyorum. Sadece masallara inansın, dünyayı güzel bi yer olarak görsün.
Benim gibi gerçeklerle, zorluklarla küçük yaşta karşılaşsın istemiyorum.
Belki kendimi yeterince ifade edemedim ama inanın tek isteğim onun huzurlu olması.
Kardeşimin gözünden akacak bi damla yaş için ömrümü feda ederim ben.

En mantıklısı o gözüküyor. Zaten seneye yaza da evleneceğim kısmet olursa.
Bilemiyorum o kadar uyuşuk vaziyette ki beynim, düşünemiyorum

kac yasındasın canım ?
hıcbırsey ıcın uzulme hayırlısı boyleymıs demekkı
zaten meslegını elıne almana 1 sene kalmıs kardesınede kendıne de bakarsın sozlunde arkanda olur bırseylere baslamıs olmak eskı suruncemelı hayattan daha ıyıdır

Teşekkür ederim.
Ben hep çok güçlü olmak zorundaydım kimsem yoktu yanımda.
Çok yanlış yollara da sapabilirdim ama sadece iyi bi eğitim alıp hayatımı yoluna koymak için çabaladım ben.

Hala psikolojik tedavi görüyorum o ayrı. Kardeşim benim gibi olmasın diye çok uğraşıyorum tek çabam o.
Benim yaşadıklarımı yaşamasın o güçlü olmak zorunda kalmasın.

Çocuk olmayı bilsin istiyorum. Sadece masallara inansın, dünyayı güzel bi yer olarak görsün.
Benim gibi gerçeklerle, zorluklarla küçük yaşta karşılaşsın istemiyorum.
Belki kendimi yeterince ifade edemedim ama inanın tek isteğim onun huzurlu olması.
Kardeşimin gözünden akacak bi damla yaş için ömrümü feda ederim ben.

Maalesef bazılarımızın cocuk olma hakları yok. Her daim güclü olmak, her zaman ayakları yere basan taraf olmak zorundayız. Bu bizim secimimiz değildi belki ama sonrası bizim elimizdeydi.

Psikolojik tedavi de alsan senin karakterin sağlam, psikolojin bugün bozulur yarın düzelir ama karakterin sana da kardeşine de cocuklarına da yeter :)

Önceki konunuzda yeterince şaşırdığım için şaşırmadım bu olanlara.
Dayanmak çok zor, ama acaba kardeşiniz için bunu da idare etse miydiniz...

Olan olmuş artık.
Bence de haklarınızdan vazgeçmeyin.
Şimdilik mecburen standartlarınızı düşüreceksiniz.

Inşallah evliliğiniz çok güzel olur, kardeşiniz anne-baba evinde göremediği sevgiyi, huzuru sizin yanınızda bulur.

Olanları sözlünüzle ne zaman paylaşacaksınız?

kac yasındasın canım ?
hıcbırsey ıcın uzulme hayırlısı boyleymıs demekkı
zaten meslegını elıne almana 1 sene kalmıs kardesınede kendıne de bakarsın sozlunde arkanda olur bırseylere baslamıs olmak eskı suruncemelı hayattan daha ıyıdır

21 yaşındayım.
Kendim için üzülmeyi seneler evvel kestim zaten, kardeşim için tek uğraşım. Sözlüm mükemmel bir abi, kardeşimi yanıma aldığımdan beri inanır mısınız kreşten almaya o gidiyor beraber gideceksek de benden önce kapıda oluyor. Bütün gün özlüyorum cimcimeyi napayım diyor.
Bizim yanımızda huzurlu olacağına inanıyorum kardeşimin.

21 yaşındayım.
Kendim için üzülmeyi seneler evvel kestim zaten, kardeşim için tek uğraşım. Sözlüm mükemmel bir abi, kardeşimi yanıma aldığımdan beri inanır mısınız kreşten almaya o gidiyor beraber gideceksek de benden önce kapıda oluyor. Bütün gün özlüyorum cimcimeyi napayım diyor.
Bizim yanımızda huzurlu olacağına inanıyorum kardeşimin.

aynı yastayız ...
sozlunun ıyı olmasına cok ıcten sevındım
bende aılemle cok sorun yasıyorum ıns bırgun bende ayrı eve cıkarım
suan maddı anlamda guc toplamak ıcın ıdare edıyorum

babanız meydanı size bırakmaz kızım sonuçta kazanan o ...annenden sevgi göremeyince sizden çıkarmış acılarını büyük hata yapmış...tekrar söylüyorum size yaptıklarının suçlusu siz değilsiniz anneniz ..bunu nasıl görmüyorsun ..yukarda bi soru sordum cvp alamadım neden dayak yiyorsun babandan diye ...belliki sende farkında değilsin . ozaman ben söyleyeyim annenin tarafında olduğun için baban annene yapamamış içindeki öfkeyi size yapmış ..ama ne kadar sizi dövsede sövsede annen gibi gidipte aldatmamış annenin yaptığı reziliiği koyupta babanı suçlama bence ki bunlar ikisinin arasındaki sorun vede sizin bilmememniz gereken şeylermiş ama malesef bazan çocuklar duymamaları gereken şeyleri duyuyorlar yaşamamaları gereken olayların ortasında kalıyorlar ...çok üzgünüm haline canım bunuda belirteyim halinize diyim daha doğrusu kardeşinede üzgünüm

Maalesef bazılarımızın cocuk olma hakları yok. Her daim güclü olmak, her zaman ayakları yere basan taraf olmak zorundayız. Bu bizim secimimiz değildi belki ama sonrası bizim elimizdeydi.

Psikolojik tedavi de alsan senin karakterin sağlam, psikolojin bugün bozulur yarın düzelir ama karakterin sana da kardeşine de cocuklarına da yeter :)

Çok teşekkür ederim.
Kardeşimi iyi yetiştirmekten sonra en çok istediğim şeylerden biri çocuk sahibi olmak. Belki çok bencilce bir istek ama, ben hasta olduğumda annem yanımda olsun çok isterdim mesela. Olmazdı hiç hep anneannem bakardı. Gece saçımı okşasın isterdim hatırlıyorum ilkokuldayken arkadaşım anlattığında çok şaşırmıştım. Şimdi hepsini kardeşime yapıyorum, gece öpüşe koklaşa uyuyoruz, sabah öpücüklerle uyandırıyorum. Ben annemle babamın ortasına geçip ellerini tutarak hiç yürümedim mesela, şimdi kardeşim ikimizin de elini tutmak istiyor yürürken ortamıza geçiyor hoplaya zıplaya yürüyor, o kadar mutlu ki.
İşte ben bu içimde kalanları yaşatabileceğim, tüm sevgimi verebileceğim bir çocuğum olmasını çok istiyorum. Dediğim gibi belki çok bencilce bi istek ama. İnşallah Rabbim nasip eder.

Önceki konunuzda yeterince şaşırdığım için şaşırmadım bu olanlara.
Dayanmak çok zor, ama acaba kardeşiniz için bunu da idare etse miydiniz...

Olan olmuş artık.
Bence de haklarınızdan vazgeçmeyin.
Şimdilik mecburen standartlarınızı düşüreceksiniz.

Inşallah evliliğiniz çok güzel olur, kardeşiniz anne-baba evinde göremediği sevgiyi, huzuru sizin yanınızda bulur.

Olanları sözlünüzle ne zaman paylaşacaksınız?

Önce nasıl devam edeceğime karar vermem lazım. Mantıklı düşünemiyorum şu an, ayaklarım sağlam basmadan paylaşmayı düşünmüyorum.
Hep diyorum sözlüm benim en büyük şansım ama yaşadıklarım ama kimseye yüzde yüz güvenmemem gerektiğini öğretti.
İyi dilekleriniz için çok teşekkürler.

aynı yastayız ...
sozlunun ıyı olmasına cok ıcten sevındım
bende aılemle cok sorun yasıyorum ıns bırgun bende ayrı eve cıkarım
suan maddı anlamda guc toplamak ıcın ıdare edıyorum

Rabbim huzurlu olmanızı nasip etsin inşallah bundan sonraki hayatınız için. Sağlık, huzur, en önemlisi.

çok değil 5 sene sonra en kıymetli evlatları olacaksın tatlım,o günü düşünüp rahatlat içini, bende olsan yerınde aynısını yapardım ki yaptımda hemde ünversiteye yeni başladığımda......

5 sene sonra karşılaştığımda en kıymetli evlatlarıydım......halada öyleyim....

Anne ve babalar sırf anne ve baba oldukları için kutsal ya da mükemmel değillerdir.
Siz kimseye muhtaç da değilsiniz, anne-babanıza sırf içini dolduramadıkları bir ünvana sahipler diye ömür boyu biat etmek zorunda da değilsiniz.
Bu hayatın düşmesi de var kalkması da unutmayın, siz kalkacaksınız emin olun buna.
Size tek tavsiyem avukatsız adım bile atmayın, öyle gurur yapıp hiçbir hakkınızdan da vazgeçmeyin, değmez, madalya da takmazlar.
Kardeşinizi de asla ve asla o insanlara geri vermeyin.

Ufff çok üzüldüm ben de sıkıntım var sanıyorum borçların altından nasıl kalkıcaz aldığım kiloları nasıl vericem diye... önemli olan huzur mutluluk ki geçiyorum bunları sen şefkat bile görmemişsin ailenden Rabbim senin de kardeşinin de yolunu açık etsin inşallah seni suçlayan üyeye yazdıklarını okuduğumda gözlerim doldu:43:

Yaşadıklarınıza çok üzüldüm ama sızlanmak yerine çözüm arayışında olduğunuz için sizi takdir ettim. Kendinizle ilgili zaten aslında çözümsüz bir durum yok, okulunuz bitiyor, mesleğinizi elinize alacaksınız, o zaman kimseye eyvallahınız olmayacak. Ancak eğer okurken işi iyice çıkmaza sokarlarsa, dava seçeneğinizi düşünebilirsiniz, zira aileniz okurken sizi desteklemek zorunda. Desteklemediği takdirde nafaka bağlatma hakkınız var. Yaşadıklarınız çok zor olsa dahi geçmişte bırakın, önünüze bakın, daha 21 yaşındasınız önünüzde upuzun bir gelecek var, kötü geçen bir çocukluğa harcatmayın bu geleceği, eğitiminize bakın. Kardeşinize gelince, dava açtığınız takdirde yanınıza almanızı zor görüyorum zaten şu an çalışmıyorsunuz anladığım kadarıyla, evlendikten sonra da bence yanınıza almak iyi bir fikir olmayabilir. Sonuçta evde eniştesi var, yabancı bir erkek var, lütfen yanlış anlamayın ama ne öz babalar görüyoruz, sizin onu tehlikeye atabilecek her türlü girişimden özenle kaçınmanız gerekir. Kardeşiniz daha çok küçük ama hiç belli olmaz, kendinizden başka kimseye güvenmeyin %100. Eve almak yerine ona başka şekilde destek olabilirsiniz. Onu anlayan bir ablasının olması bile psikolojisini sağlam tutacaktır. Hem daha çok küçük aileniz onun eğitimini karşılamak zorunda, rest çekerken keşke kendi adınıza rest çekseydiniz, onu işe karıştırmasaydınız. Aile yanında kaldığınız sürece kardeşinizle yakından ilgilenin, evlendiğiniz veya evden ayrıldığınız zaman da ilginizi çekmeyin, anne-baba onlar ve siz yalnız başınıza yaşamayacaksınız, hakimin size vermesi için bir yasal dayanak, neden yok. Hakim de benim endişelerimi göz önünde bulunduracaktır enişte konusunda özellikle... Sözün özü, her türlü ona verebileceğiniz en büyük desteği verdiğinizde onun sağlıklı büyüyebileceğini düşünüyorum.

anne - baba konusunda katı mı düşünüyorum bilmiyorum ama, sizin dünyaya gelmenize sebep oldukları için onlara katlanmak zorunda değilsiniz diye düşünmüşümdür hep. kardeşinizi de yanınıza alarak en doğrusunu yapmışsınız. insan evladına değer verse onu dövmez bu bu kadar nettir. onlar sizi düşünmüyorsa siz de onları düşünmeyin. dayak yiyip de sonra verilen paranın zaten bir değeri olmamalı benim düşünceme göre.

şimdi paranızı kesmiş mi, keserse kessin, yaşam standartınızı düşürürsünüz olur biter. part time bir işiniz varmış işte. okuldan da bursunuz olduguna göre, pekala geçinebilirsiniz o parayla kardeşiniz ve siz. varsın anne babanız olmasın hayatınızda.

bilmiyorum düşüncelerim belki çok katı gelecek bazılarınıza ama anne baba insanın huzur sebebidir, karşılıksız sevginin tek örnegidir. bunu vermeyen insanlar benim gözümde sadece sperm ve yumurta sahibi canlılar.

Şikayet edersem kardeşimi benden almazlar mı? Onlarla büyüsün istemiyorum. Benim 2011 senesinden kalma darp raporum var, kardeşimin bende kalması için yeterli olacağını bilsem..

Henüz hiçbir hakkımdan vazgeçmedim. Hiçbir şey imzalamadım. Bir avukatla görüşüp yola öyle devam etmek istiyorum ama henüz kendime gelemedim sanırım harekete geçemiyorum.

Farkettim yazdıklarından onun için söyledim. Alamazlar merak etme evet bir avukatla görüş, anne ve babanın sizlere iyi bir ebeveyn olmadığına dair bi şekilde bir çıkış yolu bulun, sizi tanıyanlar sana şahitlik edebilecek insanlar vs.. Sen reşitsin mahkeme buna rağmen kardeşine bakamaz demez zannetmiyorum. Hayırlısı olsun canım benimi üzme kendini, geçer her şey.. Dediğim gibi mantıksız davranma ama, hiç beklemedikleri bişey diye düşünüyorum annenle babanın karşısına haklı ve haklarını bilen biri olarak çıkarsan şaşırırlar. Belik geri adım atarlar, ama o zaman ona da gelme ne yapacağını iyi bir ölç tart ondan sonra da vazgeçme yolundan. Anladığım kadarıyla bişeylerin farkına varıp kabul edebilecek insanlar değiller.

Cok üzüldüm size ve kardesinize.Umarim bütün bu olanlar sizde iyilesmiyecek izler birakmamistir.Bence de iyi bir avukat bulun ve haklarinizdan kesinlikle vazgecmeyin.Sizi dünyaya getirdikleri ve bu kadar aci cektirdikleri icin ebevyenleriniz sorumlu.
Tüm yasadiklarinizin gec de olsa bir sekilde tazmin edilmesi gerektigine inaniyorum.Bazilarimizin dedigi gibi anne baba kutsalligina inanmiyorum.Sonucta bizi doguruken kimse bize sormuyor dünyaya gelmek istiyor muyuz diye.Insanlar icgüdüleri ve doganin gerektirdigi sekilde cogaliyorlar.Her ne yaparsa yapsinlar onlar anne baba haklarini ödeyemeyiz düsüncesi bana itici geliyor.

Ailenizin size bu sekilde davranmasinin bir sebepi olmali.. bir turlu anliyamiorum neden babaniz boyle bisey yapior hic sebepsiz yereki sebepi bile olsa asla yapilmasi gereken bir durum degil ve onu gectim anneniz nasil destekliyor babanizin bu tavirlarini.. anne dedigin butun iskenceleri cekip yeterki evladima dokunma diyen degilmidir tum dunyaya karsi.. para konusunda birikimim var diyorsunuz guzel ve zaten calisiyorsunuzda. E o zaman eski parali gunlerinizden kopup biraz kendinizi normal standartlarda yasayan insanlar yerine koyup hayata guzel bir sekilde devam edebilirsiniz en azindan sokakdaki ac ve kisin bu sogunda uzerinde bisey olmadan titreyen cocuklarindan daha iyi bir durumda olucaginiz kesin. Sizide aileniz okuttu sonucta degilmi bu zamana aileniz sayesinde geldiniz ailenizin kardesinizin egitimi ve yasami icin yardim etmicegini veya egtimini karsilamicagini dusunmuyorum.size cok.uzuldum acikcasi ama.cok ilginc ve celiskili. :44:

çok değil 5 sene sonra en kıymetli evlatları olacaksın tatlım,o günü düşünüp rahatlat içini, bende olsan yerınde aynısını yapardım ki yaptımda hemde ünversiteye yeni başladığımda......

5 sene sonra karşılaştığımda en kıymetli evlatlarıydım......halada öyleyim....

Peki sizin için her şeyin değişmiş olmasının bi önemi var mı şu an?
Benim içim soğumaz gibi geliyor.

Anne ve babalar sırf anne ve baba oldukları için kutsal ya da mükemmel değillerdir.
Siz kimseye muhtaç da değilsiniz, anne-babanıza sırf içini dolduramadıkları bir ünvana sahipler diye ömür boyu biat etmek zorunda da değilsiniz.
Bu hayatın düşmesi de var kalkması da unutmayın, siz kalkacaksınız emin olun buna.
Size tek tavsiyem avukatsız adım bile atmayın, öyle gurur yapıp hiçbir hakkınızdan da vazgeçmeyin, değmez, madalya da takmazlar.
Kardeşinizi de asla ve asla o insanlara geri vermeyin.

Kardeşimi geri vermeyeceğim, istemiyorlar zaten.
Dediğiniz gibi daha mantıklı düşünüyorum artık, haklarımı bırakmayacağım, o aile şirketimiz ve tüm kuzenlerimin olduğu gibi benim de hakkım var.

Ufff çok üzüldüm ben de sıkıntım var sanıyorum borçların altından nasıl kalkıcaz aldığım kiloları nasıl vericem diye... önemli olan huzur mutluluk ki geçiyorum bunları sen şefkat bile görmemişsin ailenden Rabbim senin de kardeşinin de yolunu açık etsin inşallah seni suçlayan üyeye yazdıklarını okuduğumda gözlerim doldu:43:

Amin Allah razı olsun.
Üzülmeyin nolur. Ben atlattım çok şükür, kardeşimin aynı şeyleri yaşamaması tek çabam.

Yaşadıklarınıza çok üzüldüm ama sızlanmak yerine çözüm arayışında olduğunuz için sizi takdir ettim. Kendinizle ilgili zaten aslında çözümsüz bir durum yok, okulunuz bitiyor, mesleğinizi elinize alacaksınız, o zaman kimseye eyvallahınız olmayacak. Ancak eğer okurken işi iyice çıkmaza sokarlarsa, dava seçeneğinizi düşünebilirsiniz, zira aileniz okurken sizi desteklemek zorunda. Desteklemediği takdirde nafaka bağlatma hakkınız var. Yaşadıklarınız çok zor olsa dahi geçmişte bırakın, önünüze bakın, daha 21 yaşındasınız önünüzde upuzun bir gelecek var, kötü geçen bir çocukluğa harcatmayın bu geleceği, eğitiminize bakın. Kardeşinize gelince, dava açtığınız takdirde yanınıza almanızı zor görüyorum zaten şu an çalışmıyorsunuz anladığım kadarıyla, evlendikten sonra da bence yanınıza almak iyi bir fikir olmayabilir. Sonuçta evde eniştesi var, yabancı bir erkek var, lütfen yanlış anlamayın ama ne öz babalar görüyoruz, sizin onu tehlikeye atabilecek her türlü girişimden özenle kaçınmanız gerekir. Kardeşiniz daha çok küçük ama hiç belli olmaz, kendinizden başka kimseye güvenmeyin %100. Eve almak yerine ona başka şekilde destek olabilirsiniz. Onu anlayan bir ablasının olması bile psikolojisini sağlam tutacaktır. Hem daha çok küçük aileniz onun eğitimini karşılamak zorunda, rest çekerken keşke kendi adınıza rest çekseydiniz, onu işe karıştırmasaydınız. Aile yanında kaldığınız sürece kardeşinizle yakından ilgilenin, evlendiğiniz veya evden ayrıldığınız zaman da ilginizi çekmeyin, anne-baba onlar ve siz yalnız başınıza yaşamayacaksınız, hakimin size vermesi için bir yasal dayanak, neden yok. Hakim de benim endişelerimi göz önünde bulunduracaktır enişte konusunda özellikle... Sözün özü, her türlü ona verebileceğiniz en büyük desteği verdiğinizde onun sağlıklı büyüyebileceğini düşünüyorum.

Çok teşekkürler.
Ancak annem ve babam kardeşimi yanıma almamdan şikayetçi değiller.
Aksine babam amcamla konuşurken, 'Violetto da xxx' i yanına aldı. Rahatladım kafam kaldırmıyordu' demiş. Amcam da aradı beni koca adam ağladı telefonda. Bize düşkündür çünkü.

anne - baba konusunda katı mı düşünüyorum bilmiyorum ama, sizin dünyaya gelmenize sebep oldukları için onlara katlanmak zorunda değilsiniz diye düşünmüşümdür hep. kardeşinizi de yanınıza alarak en doğrusunu yapmışsınız. insan evladına değer verse onu dövmez bu bu kadar nettir. onlar sizi düşünmüyorsa siz de onları düşünmeyin. dayak yiyip de sonra verilen paranın zaten bir değeri olmamalı benim düşünceme göre.

şimdi paranızı kesmiş mi, keserse kessin, yaşam standartınızı düşürürsünüz olur biter. part time bir işiniz varmış işte. okuldan da bursunuz olduguna göre, pekala geçinebilirsiniz o parayla kardeşiniz ve siz. varsın anne babanız olmasın hayatınızda.

bilmiyorum düşüncelerim belki çok katı gelecek bazılarınıza ama anne baba insanın huzur sebebidir, karşılıksız sevginin tek örnegidir. bunu vermeyen insanlar benim gözümde sadece sperm ve yumurta sahibi canlılar.

Kesinlikle katılıyorum.
O yüzden tüm sevgimi verebileceğim bi evladım olsun çok istiyorum. Anne babalığı cidden yaşayabilmek için..

Farkettim yazdıklarından onun için söyledim. Alamazlar merak etme evet bir avukatla görüş, anne ve babanın sizlere iyi bir ebeveyn olmadığına dair bi şekilde bir çıkış yolu bulun, sizi tanıyanlar sana şahitlik edebilecek insanlar vs.. Sen reşitsin mahkeme buna rağmen kardeşine bakamaz demez zannetmiyorum. Hayırlısı olsun canım benimi üzme kendini, geçer her şey.. Dediğim gibi mantıksız davranma ama, hiç beklemedikleri bişey diye düşünüyorum annenle babanın karşısına haklı ve haklarını bilen biri olarak çıkarsan şaşırırlar. Belik geri adım atarlar, ama o zaman ona da gelme ne yapacağını iyi bir ölç tart ondan sonra da vazgeçme yolundan. Anladığım kadarıyla bişeylerin farkına varıp kabul edebilecek insanlar değiller.

Daha sakinim şu an.
Pazartesi ilk işim avukatla görüşmek olacak. Aile avukatımızın tarafını kestiremiyorum, ona başvuramam.
Arkadaşım vasıtasıyla ayarlayacağım sanırım.

Cok üzüldüm size ve kardesinize.Umarim bütün bu olanlar sizde iyilesmiyecek izler birakmamistir.Bence de iyi bir avukat bulun ve haklarinizdan kesinlikle vazgecmeyin.Sizi dünyaya getirdikleri ve bu kadar aci cektirdikleri icin ebevyenleriniz sorumlu.
Tüm yasadiklarinizin gec de olsa bir sekilde tazmin edilmesi gerektigine inaniyorum.Bazilarimizin dedigi gibi anne baba kutsalligina inanmiyorum.Sonucta bizi doguruken kimse bize sormuyor dünyaya gelmek istiyor muyuz diye.Insanlar icgüdüleri ve doganin gerektirdigi sekilde cogaliyorlar.Her ne yaparsa yapsinlar onlar anne baba haklarini ödeyemeyiz düsüncesi bana itici geliyor.

Teşekkürler.
Ben atlattım iyiyim şükürler olsun senelerdir psikolojik tedavi görüyorum ama ayaklarım yere sağlam basıyor.
Rabbim hepimize layığıyla anne baba olmayı nasip etsin.

Gecim derdim yok demissiniz yazinin sonunda. Problem hangi noktada o zaman?

Bu kadar şey yaşamamın manevi zorluğu bir yana, tek problemim kardeşimin çok iyi bi eğitim alabilmesi, istediği kurslara gidebilmesi.
Ayakları yere sağlam basınca hiçbir zorluk yıldıramaz onu.

Ailenizin size bu sekilde davranmasinin bir sebepi olmali.. bir turlu anliyamiorum neden babaniz boyle bisey yapior hic sebepsiz yereki sebepi bile olsa asla yapilmasi gereken bir durum degil ve onu gectim anneniz nasil destekliyor babanizin bu tavirlarini.. anne dedigin butun iskenceleri cekip yeterki evladima dokunma diyen degilmidir tum dunyaya karsi.. para konusunda birikimim var diyorsunuz guzel ve zaten calisiyorsunuzda. E o zaman eski parali gunlerinizden kopup biraz kendinizi normal standartlarda yasayan insanlar yerine koyup hayata guzel bir sekilde devam edebilirsiniz en azindan sokakdaki ac ve kisin bu sogunda uzerinde bisey olmadan titreyen cocuklarindan daha iyi bir durumda olucaginiz kesin. Sizide aileniz okuttu sonucta degilmi bu zamana aileniz sayesinde geldiniz ailenizin kardesinizin egitimi ve yasami icin yardim etmicegini veya egtimini karsilamicagini dusunmuyorum.size cok.uzuldum acikcasi ama.cok ilginc ve celiskili. :44:

Çok tuhaf geliyor sizi de anlıyorum ama üzgünüm ki ister inanın ister inanmayın böyle aileler ve böyle hayatlar var.
Böyle bi yaşamım olmasını ben seçmedim sonuçta.

Beni ailem 4. sınıfa kadar okuttu (sırf başkalarına hava atabilmek için. Babam yıllar sonra bana teyzemin çocuğu da benimle aynı okula başlamış olmasaydı asla göndermeyeceğine, o okuttuğu paranın da haram zıkkım olmasını söylemişti.) sonra ben Türkiye' nin en iyi okullarından birinde hep başarı burslu okudum.
Şu anda üniversitedeyim ve yine üstün başarı burslu okuyorum. Yani ailem değil, üniversitem okumam için fon sağlıyor bana.

Kardeşimin eğitiminin umurlarında olduğunu düşünmüyorum. Kardeşim tekne kazıntısı olarak tabir edebileceğimiz bir bebek ve asla istemedi babam onu. Ayrıca her fırsatta benim 'böyle' olmamın (yani ayaklarım sağlam basıyor. Ona minnet etmiyorum diye) okuduğum okulun etkisi olduğunu ve kardeşimi okutacak tek kuruş para vermeyeceğini söyler. Bendeki 'hatayı' onda yapmayacakmış.

Konu sahibi dışında ki yorumlara karışıp polemik yaratmak istemediğimden alıntı yapmıyorum lakin bazı varlıkların şurda babayı haklı bulma çabası gerçekten delirtiyor beni. Varlık diyorum çünkü böyle bir şeyi öz yavrularına yaşatanda bu yapılanları savunanda insan olamaz. Ağır hakaret etmek istemiyorum ama beyniniz olsaydı yaşam sizin için daha kolay olurdu. lütfen çocuk yapmayın ki şu kızcağızın yaşadıklarını yaşamasın yavrunuz..

Konu sahibi diğer konunu da hatırlıyorum. bu güçlü duruşun gerçekten takdir edilesi. üstelik kardeşin için girdiğin bu çaba gözlerimi doldurdu.. hayat malesef senin için diğerlerimizden daha zor. çocukluğun ve gençlik yılların bu kadar sıkıntılı geçse de bu güçlü duruşun sayesinde seni ve sayende kardeşini çok güzel bir hayat bekliyor eminim :16: bir avukatla görüşmen en doğrusu . haklarından sakın ama sakın vazgeçme! manevi olarak zaten seni yeterince yıpratmışlar ama maddi olarak yasal yollardan ne yapabiliyosan yap kendin ve kardeşin için..

Back