Ailemle neden bu kadar farklıyız ? Hep sıkıntı yaşıyoruz.

AdventureTime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2016
932
397
53
Herkese merhaba.
Öncelikle,"ne işin var burada git dersine çalış" , "ergen işte derdi yok" gibi yorumlar yapacak olan varsa okumayı şu andan itibaren bırakmalarını rica ederim.Ama yol göstermek istiyorum diyen varsa sonuna kadar okurlarsa çok mutlu olurum.
Bu açtığım kaç trilyonuncu aile konusu bilmiyorum,çok da bir önemi yok zaten.Ama gittikçe sıkıntılar daha da büyüyor.Daha kötü şeylerin olacağını düşünüyorum hep.
Ailemle çok çok farklıyız.Hemen hemen her konuda.Anlaşmamız çok zor oluyor,hayat görüşlerimiz,ahlâk anlayışımız tamamen farklı.Kendimi onlardan çok uzak hissediyorum.
Ben geç ergenlik falan mı yaşıyorum acaba,çünkü zamanla aradaki fark gittikçe büyüyor.
Hatırlarsınız belki,ailemin ahlâk ve din anlayışı sadece kız-erkek ilişkileri ve kızların giyiminden ibaret.
Yani kız açık giyinmiyorsa ve sevgili işleriyle uğraşılmıyorsa tamam,isterse dedikodu yapsın küfür etsin,insanlarla alay etsin zorbalık yapsın yine de hem iyi bir Müslümandır, hem de ahlâk sahibidir.Çünkü kapalı giyiniyor ve sevgilisi asla yok.
Bense tam tersini düşünüyorum.
Dün hava biraz serindi,avmdeydik.Biz çıkarken 20 yaş civarında bir kız girdi içeri.Askılı giyinmişti.Hava soğuk olduğu için babam bayağı tepki gösterdi.Ne karaktersizliğini bıraktı kızın,ne de şımarıklığını.Evladı yaşında kıza söylediği sözler beni çok şaşırttı.
Annem de bir keresinde,biz minibüsteyken bir çifte gereksiz tepki vermişti.Üniversiteliydiler sanırım,kız kapalıydı.(bunu annemin tepkisinde etkisi olmuş olabilir diye belirtiyorum.)Fısıldaşıyorlardı ve sessizce gülüyorlardı.Çocuk kızın şalıyla oynuyordu düzeltir gibi.Sevgililerdi belliydi.Ama kimseyi rahatsız edecek düzeyde bir yakınlaşmaları yoktu.Annem çok sinirlendi inince "ailesi de okumaya gönderiyor haberi yok ne yaptıklarından" dedi.Böyle böyle çok farklılık var.
Bir de evde çok küfür edilir.Kavga edince küfür ederler.Kavga yokken de genelde küfürlü konuşurlar.İkisi de saygının sevginin olmadığı,sürekli kavganın bağırmanın olduğu ailelerden gelmişler.Neyse ki evde şiddet yok ama bu küfürler bence daha bile kötü.
Akrabalarım da onlarla aynı kafada.Baba tarafı hadi neyse de anne tarafım özellikle tamamen öyle.Kuzenlerim de çok küfürlü konuşur ve bana tuhaf geliyorlar,herkes hiç benzemediğimizi söyler,ben kendimi hep yabancı gibi hissederim.Kibarlığı severim,samimi ortamlarda ya da aşırı sinirlenildiğinde arada kaçabilir,onun dışında küfüre tahammül edemem.Yani ağzı bozuk insan sevmem.
Kız-erkek ilişkilerine çok çok karşılar.Ben hiçbir zaman bir erkek arkadaşımı kolundan tutup ailemle tanıştıramayacağım mesela.Kendim de istemem bunu.Nedenini bilmiyorum ama aile ortamıma hiçbir yakınımı sokmak istemiyorum.Evlenmek gibi bir düşüncem olursa da gizlice,kimseye haber bile vermeden birden evlenip gitmeyi düşünüyorum.
Kızla erkeğin arkadaş olarak mesajlaşmasına bile karşılar.Normal arkadaşlık bile çok ters onlara.Sevgili gibi sıkı fıkı yakınlık değil,sıradan diyaloglardan bahsediyorum.Sınıf Whatsapp grubunda ders dışında konuşulmasından bile huylanırlar.
En kötüsü de ne biliyor musunuz,aşırı korumacılar.Ben istemediğim halde beni dershaneye hep babam götürür getirir,akşam saat 6da bile dışarıda tek başıma olamam.Her şeyimi bilmek isterler,ama ben hiçbir şey anlatmam.
Baskıcı bir aile ortamımız yok ama bunlar beni bunaltıyor.Gelecek kaygım artıyor,ilerde de böyle devam edecek diye çok korkuyorum.Ne yapacağımı,nereden başlayıp da kendimi ve onları düzelteceğimi bilmiyorum.Bir şeyleri değiştirmem gerekiyor.
Yazmak iyi geldi,her zamanki gibi :) Teşekkür ederim.Uzun oldu ama,yazmayı sevdiğim için yazarken gevezeyim.Kendini ifade etmenin en iyi yolunun yazmak olduğunu düşünürüm.
Bu arada yaş 17.Lise son sınıf bitti sayılır.

Son düzenleme:
Ne yap ne et, dersine iyi calis ve iyi bir üniversite kazan sehir disinda. Mümkünse uzak olsun. Aileni dinlemeden tercihlerini yaz. Eline meslegini aldiginda, iyi para kazandiginda, ailen artik hicbirsey diyemeyecek. Üniversiteye gittigin sehirdede, üni bittikten sonra kalabilirsin, isi bahane ederek.

Üni'de istedigin hayati biraz daha iyi yasayabilirsin. Simdi biraz dislerini sik ve onlarin dediklerine he he deyip gecistir. Kac yasindaki insanlarin fikri degismez.

yapacağın şey belli.
üniversiteyi farklı şehirde okuyacaksın.
kendi değerlerine göre yasama fırsatın olacak.
Ailemin korumacı olduğunu belirtmiştim,yani beni tek başıma üniversiteye göndermek istemiyorlar.Ben hukuk fakültesi istiyorum,ailem de hukuk okumamı istiyor.Yaşadığımız şehirde de hukuk yok.
Ama ailem memur,istedikleri gibi çıkıp gelme imkanları yok.Ne yapacaklar bilmiyorum.Onların da bir fikri yok.
Çok uzak olmayan bir şehir kazanırsam yalnız gönderecekler bundan eminim.Ama ben daha çok Batı tarafını istiyorum.Derslerim,denemelerim de iyi.Bu sene olmazsa en kötü ihtimal seneye.Sınavdan sonra açığa çıkacak bir şeyler.Ne yapacağız bilmiyorum

Nasıl baskıcı bir aile ortamın yok? Basbayağı var.
Kızı yaşındaki insana giyimi yüzünden laf eden babanın da minibüste ahlak bekçiliği yapan annenin de fikirlerini önemsemezdim ben. Ne düşünürlerse düşünsünler, bu yaştan sonra değişmez.
Yapayacağın en akıllı şey derslerine çalışıp şehir dışında bir yeri kazanıp kendi ayaklarının üzerinde durmaya başlamak olacaktır.
Bu kadar baskı yanlış kararlar verdirebilir, öyle kaçıp evlenmek falan aklına gelmesin. Yağmurdan kaçarken doluya tutulma.

Aileni seçme sansin yok elbette bu yüzden değiştirmeyeceğin şeyleri kabul etmek zorundasın.
Yalnız birşey dikkatimi çekti,onlar hep yanlış sen hep doğruymuşsun gibi aksettirmissin.Birde onları dinlemek isterdim aslında.
Yazdıklarına bakılırsa onları haklı bulacak bir kişi bile olmaz tabiki.
Ne olursa olsun ailendir ve gizlice evlenip gittiğinde ihtiyaç duyarsan birgün pişman olabilirsin.

Zor ya bu aileler neden böyle
Din bu değil ki
Kıldığın namaz seni diğer kötülüklerden küfğrden hakaretten kötü konuşmadan uzaklaştırmıyosa o namaz namaz değil
Kuran Kuran değil

Yazık
Dini sadece kadın erkek ilişkisi yakınlaşma el ele tutuşmaya indirgeyenler diğer ahkamı bilmediklerinden mi yoksa işlerine gelmediğinden mi öyle söylüyorlar bilemiyorum

İşin kötüsü normalde en önemli ibadet namazken kızına oğluna
Namaz kıl kızım oğlum
Doğru söz söyle
İftira etme
Dedikodu yapma
Vs gibi şeyleri ilk önce söyleseler en azından eylemleriyle söylemleri keşke bir olsa

istanbul hukuk kazanın. burada yaşamak pahalı der geri dururlar, merak etmeyin.
hem de her türlü imkan elinizin altında olur. başka da çıkış yolu yok bana sorarsan.

Bu işe yarar mı gerçekten ?

hukuk okumanı ailen de istiyormuş. senin bu zamana kadar onlara göre bir yanlışın oldu mu? olmadıysa seni göndermemeleri için sebep var mı?

bir de tercih döneminde aileler çok yumuşar, araya hocalar girer vs senin şehrinde hukuk yoksa da ailenle orta yolu bulursunuz.

Yapacak hic biseyin yok malesef ailenin kafasini degistiremezsin. Yapacagin tek sey guzel bi bolum kazanip ekmegini eline alman. Sonucta evlenip ailenden apayri bi yuva kuracaksin bu problemlerin su an geçici.

Kafaya takmayi bi kenara birakip derslerine odaklan, ve sukret en azindan annen baban basinda sağ, görûşleri ne olursa olsun senin annen ve baban, seni okutuyorlar dershaneye gidiyorsun, okumani desteklemeyip seni eve de hapsedebilirlerdi bunu yapanlar da var. O yuzden guzel bir okul kazanip hayatini sekillendirmeye bak.

Aileni eleştirmek ne bana nede baskasına düşmez her ne kadar onların milletin arkasından yaptıkları dogru olmasada inanışları bu şekilde bunu gerektiriyor belliki
Aileni değiştiremezsin böyle kabul etmelisin ancak kendi hayatını kendi dogruların dogrultusunda kurtarmak icin bırak burayı ve git ders calıs iyi bir sehir dısı üniversite kazan

Kızının sürdüğü ojeye kadar karışan,döven,ders ve sınav yüzünden çok baskı yapan aileler var.Onları baz alarak öyle söylemiştim.Ama haklı olabilirsiniz.Gerçekten inanılmaz farklıyız.Evlatlık gibiyim sanki.
Başka şehire tek başıma göndermek istemiyorlar,en fazla birkaç saat mesafe olursa.
Ama ikisi de memur,istedikleri gibi gelmeleri de mümkün değil.İstediğim bölüm de burada yok.Onlar da benim istediğim bölümü okumamı istiyor yani sırf burada okuyayım diye başka bölüm de yazdırmazlar.Ne olacak bilmiyorum.Çalışıyorum,az kaldı umarım kazanırım da artık onlar düşünür.

sakın sakın en kötü ihtimalle seneye deme
bir sene dahamı bunalacaksın
şimdi bunal sık kendını ve ögretmenkerim tercih yaptı nereyi yazdılar bilmiyorum banada sipriz olacak de
ya ege bölgesi akdenizde bir üni, okumaya git
part tıme işte bul kendıne kımseye mınnet etme ,
oku sadece oku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…