Babanem ve halamdan isteyerek çözebileceğimi düşünüyorum bu durumu zaten biraz daha büyüyünce bir iş bulup hallederim bir şekilde insallhSabır dilemekten başka yapabilecek bir şey yok gibi görünüyor. Açıköğretimden oku diyenlere lafım yok evet olabilir ama o da parasız değil . Kayıt yenilemede tek ders ücreti bile 700 lira olmuş . Öyle bedava değil yani dışardan göründüğü gibi . Yaşın daha çok küçük inşaallah hayat seni iyi insanlarla karşılaştırsın . Bu anne babaya sahip olmak hayata eksiyle başlamak gerçekten . Allah onları da ıslah etsin.
Canım benim, yaşın gerçekten çok küçük. Ailene kızmakta da sonuna kadar haklısın. Herkes eşit şartlarda doğmuyor maalesef. Ama sabah akşam bir şey yapmadan ailene kızıp kendini doldurmakla olmaz. Bir bakmışsın, annen gibi bulaşıkçı olmuş, çaresizlikten de baban gibi sorumsuz biriyle evlenmişsin. Sen kendini kurtaracaksın başka çaren yok. Bütün gün evdesin ve boş vaktin var anladığım kadarıyla. İnternetten okul konusunu araştır, bulunduğun yerde halk eğitim merkezleri varsa gidip bir kursa yazıl, dikiş nakış gibi, terzilik öğren mesela, hem açıktan okulunu okur hem de evde terzilik yapar harçlığını çıkarırsın. Yada halk eğitimi dil kurslarına devam et, ne güzel yeteneğin varmış dil konusunda. Bunu geliştirmeye bak. Bunlar sadece ilk anda aklıma gelenler. Bir de gerçekten hepimiz okulda öyle yada böyle zorbalık gördük, neden insanlara senin geleceğini mahvetme hakkını kendi elinle veriyorsun? Senin takılmadığını görünce bir konuşur iki konuşur sonra susarlar. Lütfen kendine bu kötülüğü yapma.Ailemle aram çok kötü anne ve baba cahil, kafasına göre hareket eden insanlar. Baba alkol, kumar bagımlısı, işsiz güçsüz, anneyi defalarca kez aldatan ve aldatmaya devam eden bi ***. Anne buna rağmen babayı bırakmayan bulaşıkcılık yapan, eline geçen her parayı babaya veren, baba için üstüne dünyalarca borç yapan bir en*yi. Aralarında ziyan olan çocuk da benim. Hiçbir zaman beni istemediler bana bakmadılar hep babanemin elinde büyüdüm. İnsanlar genelde tek çocuk sahibi olunca koruyucu kollayıcı olurlar ama maalesef bunlar da o yok. Sanki 10 çocukları varmış da ben ölsem yerine başkası koyulurmuş gibiler. Ben bunlar yüzünden defalarca int*har etmeye çalıştım ama hep kurtuldum. Okulumu 9. Sınıfta maddi ve psikolojik nedenlerden bırakmak zorunda kaldım. Bu insanlar benim hayatımı mahvetti artık dayanamıyorum bunlarla nasıl baş edicem lütfen yardım edin bir akıl verin bana
Maalesef gerçektenGerçekten miucuzdu eskiden nolmuş ona öyle
Depremden sonra çok doluyum en iyisi yorum yapmayayım. Konu sahibisine üslup önemli dedim 2 mesaj önceMaalesef gerçektenaçıköğretimde artık suyunu çıkarmış durumda .
Ya çok haklısın kesinlikle katılıyorum ama benim zoruma giden hiçbir şey yapmadıgım hâlde bana öyle davranmalarıydı. Sınıfımda ki kız beni durduk yere dövmüştü ve öğretmenler kıza hiçbir suç ceza vermediler özür bile dilettirmediler o çok zoruma gitti bırakmamda büyük rol oynadıCanım benim, yaşın gerçekten çok küçük. Ailene kızmakta da sonuna kadar haklısın. Herkes eşit şartlarda doğmuyor maalesef. Ama sabah akşam bir şey yapmadan ailene kızıp kendini doldurmakla olmaz. Bir bakmışsın, annen gibi bulaşıkçı olmuş, çaresizlikten de baban gibi sorumsuz biriyle evlenmişsin. Sen kendini kurtaracaksın başka çaren yok. Bütün gün evdesin ve boş vaktin var anladığım kadarıyla. İnternetten okul konusunu araştır, bulunduğun yerde halk eğitim merkezleri varsa gidip bir kursa yazıl, dikiş nakış gibi, terzilik öğren mesela, hem açıktan okulunu okur hem de evde terzilik yapar harçlığını çıkarırsın. Yada halk eğitimi dil kurslarına devam et, ne güzel yeteneğin varmış dil konusunda. Bunu geliştirmeye bak. Bunlar sadece ilk anda aklıma gelenler. Bir de gerçekten hepimiz okulda öyle yada böyle zorbalık gördük, neden insanlara senin geleceğini mahvetme hakkını kendi elinle veriyorsun? Senin takılmadığını görünce bir konuşur iki konuşur sonra susarlar. Lütfen kendine bu kötülüğü yapma.
Babanemin yanına gitmeye düşünüyorum bi sıkıntı olmazsaOkulunuzu bitirin,mümkünse üniversite ye de gidin şartları zorlayıp.
Başka çare yok ki.
Yada evleneceksiniz ki o büyük hata olur yaş itibariyle.
Çalışmakta bir çözüm ama ailenizle bağınızı koparmaz ki,işten cıkınca yine onların yanına gideceksiniz nihayetinde.
Annemi ikna etmeye çalışacağım inş kabul ederAçıköğretim lisesi ilk kayıtları Nisan ayına kadar uzatıldı.
Hemen kaydını yaptır.
Açıköğretim lisesine ilk kayıt için toplamda 60 lira ödeyeceksin. Açıklanmış son miktar bu idi.
Yalnız, 18 yaşından küçükler için, ilk kayıtta veli ile birlikte gitme zorunluluğu var, bunu ayarlayabilecek misin?
Hoca verir talkımı, kendi yutar salkımı olmasın amannnnDepremden sonra çok doluyum en iyisi yorum yapmayayım. Konu sahibisine üslup önemli dedim 2 mesaj öncekendim bozup banlanmayayım
Annemi ikna etmeye çalışacağım inş kabul eder
Sakin sabırlı olucam ilk seferde kabul etmezse öfkelenmeyip iyi davranıcam 2-3 gün sonra tekrardan konuscam. Kabul edene kadar böyle yapacağım ins ise yararYukarda üyeler çok güzel yazmışlar. Üslup çok önemli.
Tatlı tatlı konuş, öfkene, şuna buna hakim ol.
Şu anda istediğin şey onun iki dudağının arasında madem, mümkün olduğunca sakin, sabırlı ve yumuşak ol.
Yatılı lise nasıl oluyor bilmiyorum rica etsem biraz açıklar mısınız nasıl oldugunu. Ayrıca bafra da yaşıyorum burda öyle bir şey bulundugunu sanmıyorum ama Kocaeli de varsa gidebilirimYatılı bir liseye gitme şansın yok mu daha yeni 9. sınıfsın 1 sene geç git ne olacak. orda belki halan babaannen seni destekler okuman için. yazları da garsonluk vs yaparak harçlık çıkarırsın. yanlış anlama ama açık lise kolay değil okuldan uzaklaşmış olacaksın zorlanırsın ve evde ziyan olursun o anne babayla
Konu sahibi neden banlanmış acaba
Son mesajlarına bakınca gayet seviyeliydi konuşmaları. Acaba yaşı küçük diye mi ban yedi var mı öyle bir şey acabaBen de merak ettim, herşeye bi bahanesi vardı, ileri mi gitti acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?