Ailemin yanında eşimin davranışları

Civitmavisi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2018
24
52
31
herkese iyi geceler hanımlar

evleneli 10 ay olacak eşimle aynı şehirliyiz ailelerimiz memlekette biz farklı şehirdeyiz.

memleteke geleli 1 hafta oldu kendi evimiz olmadığından biraz kayınvalideyle biraz benim ailemle kalıp hasret giderip döncez.

3 gündür benim ailemde kalıyoruz.babam çalışyor bizde eşimle öğlen dışarı çıkıp akşam geliyoruz tandıklara filan gidiyoruz.eşim dışardayken iyi normal hoş davranıyor.

ama eve gelince soğuk duruyor normalde bir dünya iltifatlı hitap ederdi şuan sadece x hanım veya hanım diyor.
benim odamda yatıyoruz 1 tane tekli yatak birde 2li koltuk var annem ilk geldiğimizde isterseniz oturma odasında kalın dedi o da da evin son uç tarafında kalıyor,ben yook benim eski odamda kalırız dedim,

annemde onun için benim eski tek kişilik yatağımı hazırlamış.ama eşim ben koltukta yatarım dedi yaa niye öyle diyon sığarız yatağa dedim,yok olmaz dedi iyi dedim hani normalde otururken filan sarılırz o bana karşı daha yumuşak davranır,bildiğin adam odunluğa doğru evrimleşmeye başladı

sabah yatakları toplarken annem geldi,siz ayrımı yatıyorsunuz ,bir sıkıntımı var diye soru yağmuruna tuttu bende sığmayız diye böyle yattık diye geçiştirmeye çalıştım ama annem yemedi,en son eşime kızdım ailem mi bişey dedi benmi bişey diyip kırdım neden soğuksun bak millet yanlış anlıyor,eğer burda kalmayı dert ediyorsan otel veya pansiyonda filan kalalım dedim,

ya yok ailen çok iyi o yönden sıkıntı yokta ne bileyim çekiniyorum işte,sonuçta senin baba evin burası annen,baban,kardeşlerin. (eşimin babası küçükken vefaat etmiş annesiyle tek yaşamışlar) ee ne güzel işte bak aileyiz mutluyuz ama neden soğuksun söyle bende bileyim sen böyle yaptıkça bende üzülüyorum bu seferde dikkat çekiyoruz,

ya işte ne bileyim birşey desem yanlış anlaşılır filan biraz bişeyler dedi ,

ama ben asıl babamdan çekindiğini anladım ,meğerse babamın astsubay olmasından filan ne konuşacağını nasıl tepki vereceğini filan bilmiyormuş.

halbuki söz nişan zamanında babamla rahat konuşuyordu.

bende bak tamam babam asker,ne yapacağıını ne diyeceğini belli etmez ama biz sadece normal davranalım, yoksa sen bu evde yabancı değilsin,damadısın kızının eşisin ne diyecek sana,

istersen birgün annenide yemeğe çağıralım hep birlikte akşam yemeği yer muhabbet ederiz,yada ailecek biyere gidelim dedim.

biraz açıldı ama cidden ben babamdan bu kadar çekindiğini bilmiyordum.yani babamın mizacı biraz serttir ama kaba değildir,mantıklı olduğu sürece herkesle anlaşır.

anneme dedim x babamdan çekiniyor yoksa aramızda sorun yok diye,annemde ben onları yarın markete yollayım peder damat takılsınlar biraz yoksa hayatta rahatlayamaz kocan dedi.

hadi ben yeni evli sayılırım,sizin eşlerinde ailenizden çekiniyormu bu kadar.

Benim eşim çok olmasada biraz çekinir sonuçta insan kendi ailesi gibi hissedemez.Ben normal karşıladım eşinizi. Sadece ayrı yatmamali ve yansitmasa daha iyi olurdu.bizde bayramlarda kalırız ama ayrı yatmayiz.

İki seneye yakındir evliyim hala eşim rahat etmez babamlarda. Daha yeni yeni biraz açılmaya başladı.
Gayet doğal tepkiler bence , ayrıca anladığım kadarıyla kendi annesine gitmeden önce sizin baba evinize gitmişsiniz her erkek bunu kabullenmez maalesef bencil oluyorlar genellikle. Esiniz gayet düşünceli biri bence. İlk defa kaldığım yerde bende rahat edemem tepkileri kestiremem normaldir takilmayin

Çekinsin zaten o güzel birşey :KK66: yenisiniz daha ilerde daha rahatlar . Ama zaten babanın yanında cak cuk seni öpse vs. Ailen için bu daha büyük problem olurdu emin ol :KK66: bırak böyle kalsın, şimdi ‘damat çok saygılı , terbiyeli’ derler . Diğer türlü ‘yılışık-saygısız’ o yüzden keyfini çıkar :KK66:

Evlisiniz ama ailenden çekiniyor bence bu çok normal bende evli olsam ve eşimin ailesinin evime gitsem sarılıp duramam veya aşkım bebeğim diyemem ama aynı odada farklı yatakta yatmak biraz abartılı

Ben 5 aylık evliyim bundan ayti 1 yıllık nişanlı dönemim oldu eşim acayip rahat çenesi düşük birazda :) rahattan kastım öyle öpme filan yoktur konuşur habire bütün akrabalarımın yanında öyle yani. Kişiden kişiye değişir bu yani

Bende ailelerin yanında her zaman olmasa da x bey derim eşime :KK36: resmiyetten de degil hosuma gider öyle hitap etmek

Yeni evliyken aileme kalmaya ilk gidişimizde eşim “aynı odada mı yatacağız, ayıp olmaz mı?” diye sormuştu :KK30:
Hala kalmaya gittiğimizde aynı soruyu sorar.
Şimdiye kadar birbirimize isimle hitap etmeye hiç alışmadık, sebepsiz bir şekilde dilimiz alışkın değil, genel olarak hayatım kelimesini kullanırız, annem ve babamın yanında bu kelimeleri kullanamadığı için, ismimi kullanmaya da ağzı alışkın olmadığı için hem çekingen hem duygusuz bir ses tonu ile “bi bakar mısın, bi gelir misin?” Gibi garip şekilde konuşur. Hiç unutmam babam bir kere anneme sormuş, araları mı bozuk bu çocuk niye böyle konuşuyor kızımla demiş:olamaz:
Benim çevremde genel olarak gördüğüm durum da bu. Normal yani, erkekler kendilerini babalarından kızlarını çalmışlar gibi suçlu hissediyorlar biraz sanırım, her zamanki olduklarından çok daha farklı davranabiliyorlar. Ailenize, ya da sadece annenize durumu açıklayabilirsiniz. Onlar da rahatlar bir şey mi var diye kendilerini yemezler en azından:KK54:

Bende evlensem ve babamın evine gelsem aynı yatakta yatmaya cekinirim hatta sacma bir biçimde utanırım esiniz gbi =) Karakterle alakalı bazı konularda rahat olsam da ailevi konularda geriliyorum. Bence esinizin tutumu da normal,çekinir insan.

yazılanlar cidden mantıklı ve doğru tespitler aslında,normalde bizde birtanem veya bilumum şirin hayvan adlarıyla sesleniriz evde, biranda ortam değişince bocaladı ,

birde eşim babamı nerdeyse hep resmi kamuflajla gördü,askerlikten dolayıda çekiniyor.
zaten isteme ve nişan zamanımızda babamın görevi çıktı 3 ay erteledik filan,birde babamın meslek hastalığı hep emir kipleriyle konuştuğundan dışardan bakan birisi çok sert konuşuyor sanıyor ama biz aile içinde alıştığımızdan sert gelmiyor.

erkek kardeşimden benden 3 yaş küçük evde birazda ondan çekindi galiba, biraz anlıyorum 25 sene ana oğul 2 si yaşamış kalabalık aile ortamı görmemiş.aynı evde bu kadar yetişkin erkeği idare etmesi zormuş bayaa

babam ağız alışkanlığı evladım evladım diye seslenir millete,eşimin garibine gitmiş bi komutanım diyo,bi efendim x bey diyo,en son babam ne komutanı lan ben bu evin babasıyım dedi,hani kızmak için söylemedi sonradan anladı babamda ama eşimin yüzü düştü,babamda sende benim evladım değilmsin ben senin baban değilmiyim diyince biraz toparlandı ortam.

sonradan babam banada dedi orda kızmak maksatlı söylemedim yoksa yetimliğini yüzüne vurmak istemedim diye,biliyorum baba da ,yani onunda ağzından 25 sene baba kelimesi çıkmamış biraz zaman ver ona dedim

hatta ilk geldiğimizde akşam karanlıktı babamlar lojmanda oturduğu için kimlik kaydı gbt sorgulama araç giriş kaydı filan yapıyolar,sistemde benim kaydım var ama eski, eşimin hiç kaydı yok,
nizamiyedeki asker eşime soru filan soruyor o arada babam aradı gelen oğlumla kızım , bırak geçsinler içeri diye,eşimde daha askere cevap veriyor, askerde buyrun kimlikleriniz araç ruhsatı filn diye uzattı eşimde daha bir sorunmu var diyor :=) babamda balkondan tamam oğlum siz gelin yukarı sonra hallderiz dedi,eşimde sevindirik oldu garibim oğlum dedi diye :)

aslında biraz vakit geçirip birbirlerine alışssalar iyi geçinirler,evlendiğimden beri ilk defa geldik memlekete.

ilk yorumlarda bir arkadaş doğru tahmin etmiş kayınvalidem önce kızın babasına gidin aile büyüğüdür,nasılolsa gelirsiniz banada demiş.babam kayınvalidemden büyük

yatak meselesinide biraz üstüne giderek sordum yaa yatak küçük temas fln olur ilerisi için,babanın evinde olmaz dedi :)

annemde babamla konuşmuş,damat senden çekiniyor,hem babasız büyümüş hemde kız babası olarak sana yanlış bir intibaa bırakmaktan korkuyor diye

k.b yın uzun ve geç oldu ama

Bugün dayanamadım valla banyo yaparken daldım yanına :)

öğlen duş almak için banyoya gitti.
bende anneme bahane uydurup havlu vereyim diye yanına girdim :)
başta kızdı biraz ama ben işi ilerletince :deli:
biraz rahatladık :) 1 haftadır uzak duran adamı bu sefer ben zor frenledim :)

Çok tatlı bir dert. Allah başka sıkıntı vermesin hep böyle olun inşallah. Annenin önerisi gayet mantıklı. Eşininde üstüne gitme çok zamanla açılır

6 yila yakindir evliyim.esimle babam acayip anlasir babam normalde fazla konusmayan biri ama esimle durmadan sohbet ederler.esimle bu kadar iyi olmalarina ragmen bile esim cekinir ailemden.bence bu guzel bisey birakin oyle kalsin

Hayatta tek kişilik yatakta yatmam. Oturma odasinda cekyat açıp yatmak varken..

Çekinmek iyidir, mesafe her zaman her ilişkiye gerekli

ben eşinize biraz üzüldüm, üstüne gitmeyin derim. yazık ama babasız büyümüş, evdeki güçlü bir büyük figürü ona yabancı. babanız oğlum dedi diye bile sevinmiş adam. zaman geçtikçe alışır diye düşünüyorum.

Tüm iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
babamla erkek kardeşimle muhabbetleri iyi,aslında dediğiniz gibi ailede büyük olmasına yabancı yıllarca annesiyle tek yaşamışlar,şimdi bizim evde kalabalık olunca çekiniyor,ama muhabbete dalınca laflafı açar hesabı açılıyor,

sabah baba-oğul fırına gitmişler .biz ekmek bekliyoz 1 saatte anca geldiler,
babama tabii damadı buldun sofrayı filan unuttun heralde diye laf attı annem,niye damat,o da buda benim oğlum değilmi tabii muhabbet edecezde yürüyecezde dedi,

kardeşimle bilgisayar programları,arabalar hakkında konuşuyor.

eşimin saçı sakalı epey uzun ilk başta ondan da çekindi heralde ,yolda gitmeden bi berberemi uğrasak dedi,adam asker sonuçta serseri gibi çıkmak olmaz karşısına diyince güldüm.babamsa saç ve sakalı için oğlan kimseye benzemek istememiş işte daha ne kendi tarzı ,kendi ve sen beğeniyorsan banane tipindn-en demişti nişanlı iken

o kışlada asker evde babadır hem niye karışssın saçına sakalına diyince rahatladı.

akşam farkettim artık sohbet arasında karıştırmadan direk baba diyor.
teline baktım önceden x bey x in kardeşi diye kayıtlıydı babam ve kardeşim şimdi babam,y kardeşim diye değiştirmiş.

banyo olayından sonra daha rahat etti ,evi benimsedi sanki,ama o an ki yaptığım atraksiyonu bir daha yapamam yaa sonradan düşününce tuhaf oldum,çıkarken anneme denk gelsem ne diyecektim :)

ayaküstü babamla aranız nasıl kafanız sardımı diye sordum,valla senin ailende bende çok şanslıyız o konuda dedi,yani daha sık gelip gidebiliriz dedi.

akşamda babam pat diye yarın ailecek sıcak kaplıcaya gidelim soğuktan kemiklerimiz dondu açılırız biraz dedi.eşim kızardı,bana bakıyor,ben anneme bakıyorum,annemde olur diyince

o kaplıcanın mazisi olduğu için eşim ağzını açamadı :)

X