Ailemin Bu Kadar Baskıcı Olması Normal Mi?

zincirlerinizi kırana kadar.
ya okulu bitirip çalışmaya başladığınızda yada bu bayram ben gidiyorum deyip kuzeninize gittiğinizde.
Okulumun bitmesine daha 2 sene var. Ekonomik olarak onlara bağlıyım ama bu kadar üstüme düşmeleri beni onlardan soğutuyor

21 yaşındaki üniversiteli bir kız pekâlâ kendini koruyabilir. Bu nedenle ailenizin yaptığı şey tam anlamıyla, gelenekçi toplumun kız çocuğu üzerindeki baskısıdır. Üstelik başka bir ilde üniversite okuyorsunuz zaten. Sizi oradayken nasıl kontrol ediyorlar ki?

ben babana katılıyorum. bence de çocuklar balkonda sıkılır üzülür ve mutsuz olurlar. tek bir yeri onlara verecektiniz sahiplenmeseydiniz keşke. (kusura bakmayın buraya takıldım.)

nasıl başlarsa öyle gider. ben btatile çıkarım bi kere bile aramazlar. geçen sene bayramda istanbul a ünirsiteden arkadaşımın evine gittim, bir hafta kaldım bir kere bile aramadılar :KK70: halbuki çok da muhafazakar ve annem özellikle çok takar böyle şeyleri. ama tepkimden çekiniyorlar çünkü hiç hoşlanmam kontrol edinmekten. ya kavga dövüş göze alıp değiştirmeye çalışacaksın ya da çekeceksin.

nasıl başlarsa öyle gider. ben btatile çıkarım bi kere bile aramazlar. geçen sene bayramda istanbul a ünirsiteden arkadaşımın evine gittim, bir hafta kaldım bir kere bile aramadılar :KK70: halbuki çok da muhafazakar ve annem özellikle çok takar böyle şeyleri. ama tepkimden çekiniyorlar çünkü hiç hoşlanmam kontrol edinmekten. ya kavga dövüş göze alıp değiştirmeye çalışacaksın ya da çekeceksin.

H
Haklisiniz ama münakaşa yaşayacak enerjim yok

Evet fazla baskıcilar...kaldı ki 15 yaşında değilsin...biraz kendi bildiğini okumaya calis bu konuda....yani pardon da izin almak nedir?

21 yaşındaki üniversiteli bir kız pekâlâ kendini koruyabilir. Bu nedenle ailenizin yaptığı şey tam anlamıyla, gelenekçi toplumun kız çocuğu üzerindeki baskısıdır. Üstelik başka bir ilde üniversite okuyorsunuz zaten. Sizi oradayken nasıl kontrol ediyorlar ki?
Okuduğum şehirde bile bir arkadaşımda kalacağım zaman haber vermemi istiyorlar

X