• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailemi nasil ikna edebilirim?

prensess05

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2011
8.282
6
0
Almanya
kizlar ben size ask hikayemi anlatmak istiyorum:

ben 22 yasindayim, almanyada yasiyorum. sevgilim benden 8 yas büyük. ben 15 yasindayken türkiyeye kuzenimin dügününe gittik sevgilim ise kuzenimin esinin asker arkadasi beni görmüs begenmis o gece dügünde oynadik konustuk tel no degistik derken ben almanyaya geri döndüm. o benden cok hoslandigini söyledi daha sonra asik oldugunu bense yasimdan dolayi olsa gerek hic ciddiye almadim o türkiye de ben almanyadayim dedim ne olucak ki biraz eglenirim birakirim diye düsündün sevgili olduk. daha sonra bende ona asik oldum.

2,5 sene sürdü iliskimizi sadece 1-2 arkadasim ve kuzenim biliyordu. ailem yas farkindan dolayi bu iliskiye karsi cikicani bildigim icin aileme konuyu acmadim, gizli gizli mektuplar resimler hediyeler gönderiyordu. ben onunla mutluydum. neyse biz bir yaz tekrar türkiyeye gittik ve ailem ögrendi bizim iliskimizi.
olur olmicak seyler söylediler, almanyaya gitmek icin yapiyor, seni kandiriyor, burada baska ciktigi kizlar vardir, ayrilicaksiniz diye cümleler kullandilar. (oysa onun almanyada akrabalari var gelmek istese coktan gelmisti.) elimden telefonumu aldilar yanliz bir yere cikmama izin vermediler bilgisayarda isim oldugunda annem hep yanimda oluyordu ona mail atarim diye 1 sene böyle gecti hayatim. sonra normale döndü.

3 sene sevgilimden haber alamadim oda benden haber alamadi... öylece birakip gitmistim... icimde bi ses hep soruyordu ya birgün karsina cikip neden birsey demeden gittin hayatimdan derse ne cvp vericektim?

dedigim gibi 3 sene sonra onun dogum gününde ona face den msj attim dogum günün kutlu olsun diye tsk etti unutmamissin dedi...

2 ay sonra benim dogum günümde o bana msj atti dügum günümü kutlamak icin. :) tekrar birbirimizi bulmustuk
yarim sene arada bir görüstükten sonra tekrar sevgili olduk.

herseyi anlattim ona o yokken neler yasadigimi sevgilim oldugunu, tabi oda bana herseyi anlatti.
aileme actim konuyu hic memnun degildiler, düsünceleri degismemisti, üzülüyordum ama sevdigimden ailem istiyor diye ayrilamazdim. mücadele ettim ailemle hergün kavga ettim hergün tartistik. ama ben sevdigimin elini birakmadim o da bana destek cikti hala cikiyor.
ailem nihayet 7-8 ay sonra sevgimize saygi gösterdiklerini söyledi ama evlenmemize hala karsilar, nedenini sordum nedenler ayni nedenler, onu tanimadan baskalarinin dediklerine uyup karar veriyorlar, ellerine sevgilim oturdugu evin adresini verdim ailem nerde yasadigi bile ortada degil diyorlardi. oysa sevgilimi yengem, dayim, kuzenlerim, enistelerim hepsi taniyor bitek ailem tanismak istemiyor zamani degil diyorlar. haklilar belki suan meslegimi yapiyorum meslegimin bitmesine daha 1,5 sene var bu zaman icerisinde aileler tanissa kötü mü olur sizce? sevgilim, ailesi ve ben zaten meslegim bitmeden dügün istemiyorum ama en azindan aileler tanissin istiyoruz birbirimizi ve aileleri daha iyi tanimak icin.

bu ayin 21. türkiyeye gidiyoruz anneme ve babama söyledim tanismaya geliceklerini.bakariz dediler.

ben aileme cok karsi geldim direttim ama artik ne onlarin üzülmesini istiyorum neden bir baskasinin. diretmemin sebebi de annemi biraz yumusatmakti cünkü annem cok otoriter ve nuh deyipte peygamber demiyen biridir.
evet annemi yumusattim eskiden annemle sevgilim hakkinda konusamazken suan herseyi konusabiliyorum :)

cok heyecanliyim arkadaslar, insallah olumsuz birsey olmaz.
sizce dogru yapiyorum suan ailemle aram cok iyi ama bazen düsünüyorum ailemimi dinlesem diye?

(kusura bakmayin biraz uzun oldu ama sizinle paylasmak istedim)

niyetiniz ciddiyse tabiki ailelerin tanışmasında bi sorun yok. hemde 2.5 3 yıllık bi ilişki bu :)

canım bence de doğru düşünüyorsun...bazı aileler yüzünden sevgiler tükeniyor. ailen ön yargılı,almanyaya gelmek için istiyordur diye tanışmak bile istememiş..tanısalar,araştırsalar,kötü bi huyu çıksa çocuğun o zaman istemeseler tamam haklılar aileni dinle derim...aile rızası mutlaka çok önemli ama daha tanımadan kestirip atmaları yanlış.. bu benim ailemde olsa yanlış..bence bu fırsatı iyi değerlendirmeye bak..geldiğinde tanıştırın aileleri..inşallah herşey gönlünün güzelliğince olur canım..öpüyorum :16:

Son düzenleyen: Moderatör:
Korkma cnm butun zorluklara ragmen siz hala birlikteyseniz ve bir birinizi seviyorsaniz gerisi bos...

Ailende onay vermis daha ne istiyorsun ki? gelsinler tanisin belki dahada ilimli bakar ailen tanistikdan sonra.

Hem madem kuskulari var gitsinler arastirsinlar erkek tarafinin esine dostuna kolusuna komsusuna sorsunlar.

Ne sen kotu bir evlilik yapmak istersin nede o. Ince eleyip SIK dokumak guzel yabiki ama bazen kalbe soz geciremiyoz...

bence burda yanlış bir şey yok doğru ailerin tanışması çok iyi olur hayırlısı olsun inşallah

cvplariniz icin cok tsk ederim :) icimi rahatlattiniz ;)

ailem arastiriyoruz diyor ama o kisinin hakkinda hic birsey ögrenemiyorlarmis. nekadar dogru nekadar yanlis bilemicem.

bizde ailemin rizasini almak icin elimizden geleni yapiyoruz.
mesela annem bu senenin 6. ayinda türkiyeye gitti giderken bana dedi "kizim söyle sakin kapima gelmesinler istemiyorum onlari görmek tanismak filan" bende sevgilime dedim gitmeyin ailemi kizdirmayalim daha cok gitmediler.
annem türkiyeden geldikten sonra "kizim hani onlar ciddiydi ciddi olan biri annesini gönderir tanismak icin" dedi.

bende bu konusmalardan dolayi nasil davranicami bilemedim.

ama artik tek cözüm ailelerin tanismasi.

ha bide anneme söyledigimde tanismaya geliceklerini bana sunu dedi "tanisipta nolucak? tanismayla kalicak."
yengem kuzenlerim falan bana diyor annen baban seni baska biriyle paylasmak istemedigi icin böyle yapiyorlar diyorlar ya sizce?

Selcan annenin isminin baş harfini yazsana:)
özelden mesaj yazamadığım için buradan soruyorum..

kizlar benim iliski durumumu biliyorsunuz.

annemler cumartesi günü türkiyeye gitti. dün onlara ulasabildim yeni cep no almisalar ama bana tel no vermiyorlar! neden mi? sevgilimin ailesi aramak istiyor tanismak icin ailem o yüzden noyu vermiyor... halbuki almanyada demislerdi arasinlar gün alsinlar tanisalim diye. simdi ise ne bana ne de bir baskasina tel no vermiyorlar sevgilim bilinmeyen nolari aradi babam tüm bilgileri gizlemis...

ailem kararindan vazgectigi icinde sevgilim ailesi diyor bundan sonra gitmeyiz gidersek eger yüzük takilmak zorunda diyor eger buda olmazsa (sevgilime demis) 2 secenek daha var ya yollariniz ayrilir yada kiz sana kacar.

sevgilim simdi benden bir karar bekliyor:
1. ya ailemi yüzük takilmasina ikna edicem
2. ya burada isimi gücümü herseyimi birakip sevdigime kacicam
3. yollarimizi ayiricaz.

lütfen bana yardim edin

cikmazlardayim!!!

slmlar

ailen benim ciktigim kisiye karsi. biz ama bu sene sözlenmek istiyoruz, annem babam kesinlikle olmaz diyor.

anne babami ikna edebilmek icin ne yapabilirim?

Ailenizin erkek arkadasinizi neden Kbul etmedigini ,
bilmeden yorum yapamayiz sanirim .
biraz daha aciklayici yazarsaniz
belki yardimci olabilirz .

selamlar

ailem benim ciktigim kisiyi istemiyor ama biz bu sene illa söz olsun diyoruz.

anne babami nasil ikna edebilirim???

slmlar

ailen benim ciktigim kisiye karsi. biz ama bu sene sözlenmek istiyoruz, annem babam kesinlikle olmaz diyor.

anne babami ikna edebilmek icin ne yapabilirim?

anneler babalar birşey görmüşlerki karşılar..

kaç yaşındasın canım sen?

okul durumların nedir okuyor musun bitti mi çalışıyor musun? bunlardan da bahsedersen sana daha çok yardımcı oluruz. ve erkek arkadaşın kaç yaşında ne iş yapıyor etraflıca anlatırmısın?

Bacım ne yaşın belli..Ne de sevgilinin yaşı..Neden ailen istemiyor onu da yazmamışsın..Ne diyelim şimdi....

Şimdi profilini incelendim de aynı sorun için farklı başlıkta 40 kere konu açmana gerek yok..!!!! Kapattır bu konuyu bence..Öncekiyle ilgilen..

Back