- 12 Temmuz 2020
- 269
- 570
- 33
- Konu Sahibi Zahmet olmazsa
-
Çünkü annemin psikolojik sorunları var. Bekarken bile beni eve sığdırmazdı ondan yardım gelmeyeceğini zaten biliyorum. En aklı başında olan kişi babam. Düşünün ailemde aklı başında biri olarak tanımlayabileceğim kişinin sözleri bunlar. Ama biliyorum ki bunlar bahane değil ben değişmeliyim. Pinpon topu gibi gidip geliyorum insanların lafları arasındaKadınlar olarak ezilmemek için illa arkamızda eş, abi veya baba olması gerekmiyor. Söyleyin sözünüzü geçin. Tek artıları sizi okutup iş sahibi olmakmış madem o artinizi kullanın.. kimseye kendinizi ezdirmeyin gerekirse hee şeyi yakıp yıkacağınizi bilsinler. Neden kadınlar illa bir erkek desteği arıyor ki.. bakın ailem derken bile aslında babasından bahsediyor annesiyle.ilgili pek laf yok destek isteme konusunda.
Babanız ne desin, ters bir laf etse huzurunuz bozulur diye çekiniyordur.Çünkü annemin psikolojik sorunları var. Bekarken bile beni eve sığdırmazdı ondan yardım gelmeyeceğini zaten biliyorum. En aklı başında olan kişi babam. Düşünün ailemde aklı başında biri olarak tanımlayabileceğim kişinin sözleri bunlar. Ama biliyorum ki bunlar bahane değil ben değişmeliyim. Pinpon topu gibi gidip geliyorum insanların lafları arasında
Ters bir laf etmesine gerek yok. Yani ben kızımın yanındayım mesajı sessiz bir şekilde de verilir. Ama babam da şunu görüyorum. Sen artık onların gelinisin ne derlerse kabul et.Babanız ne desin, ters bir laf etse huzurunuz bozulur diye çekiniyordur.
Sen de ne çaresizsin yahu , bırak babanı , kocanı , anneni , kayınvalideni , teyzeleri .....Ters bir laf etmesine gerek yok. Yani ben kızımın yanındayım mesajı sessiz bir şekilde de verilir. Ama babam da şunu görüyorum. Sen artık onların gelinisin ne derlerse kabul et.
Zaten öyle cevap verdim. Ben koyucam ismini kimse karışamaz dedim. Mantık bu yani ailemdeki. Bendeki ise sindirilmişlik, değersiz hissetme bunu aşmayı çok istiyorumBaşkalarını değil, kendinizi değiştirmelisiniz.
Babanız size çocuğun ismini aile büyükleri koysun dediğinde ‘ne hakla buna karışabilirsin ya da onlar karışabilir’ diye cevabınızı vereceksiniz.
İlk olarak eşinizden, kendi ailenizden başlayacaksınız dik durmaya.
Sonra eş ailesine elbet sıra gelir.
Bu nasıl bir sindirilmişlik, aklım almadı.
Size sizden başkası kötülük yapmıyor, bunu bilin.
Bakın okuyup meslek edinmişsiniz ne güzel..ailenizi değiştiremezsiniz mümkün değil..sizin yapmaniz gereken eşinizin ailenizle ilgili imali konusmalarina izin vermemekBütün çocukluğum, gençliğim, evlilik öncesi hayatım ezilerek ve aşağılanarak geçti. Ailemin tek artısı beni okutması oldu. Bu konuda haklarını yiyemem. Şimdi atanmış meslek sahibiyim ama içimdeki bu duyguyu atamıyorum. Önceden ailem ezerdi. Şimdi eşimin ailesi özellikle de annesi eziyor. Hatta ailemin benim arkamda olmadığını bildikleri için çok üstüme geliyorlar. Bunun farkındayım. Mesela kendi babamın evinde biraz otursam babam eşime der ki annen kızmasın onlara gidin. Hamileyim isim konusunda babamın ağzından şu cümle çıktı. Aile büyükleriniz karar versin bebeğin ismine. Aile büyüklerimiz kim dedim. Eşinin ailesi dedi. Sen değil misin diye sordum. Biz daha geri planda kalmalıyız dedi. Mantık bu yani anlatabildim mi bilmiyorum. Eşimin annesi için de şöyle bir olay anlatayım. Ben eşimin teyzesi ve annesi oturuyoruz. Teyzesi dedi ki kızım istersen annenlerde kalın bu gece. Önceki gece de eşimin ailesinde kalmıştık. Kayınvalidem dedi ki onların evinde kalacak yer yok. Biz de kişi sayısı fazla ve ev daha küçük ama bunu böyle söylemesi çok zoruma gitti. Sormak istediğim şu aslında. Maalesef ailemiz arkamızda değilse destek değilse insanlar bunun farkına varıp üstümüze geliyor. Ailemi omuzlarından sarsıp uyandırmak istiyorum. Kızınız bu halde neden sahip çıkmıyorsunuz diye bağırmak istiyorum. Anlarlar mı hiç zannetmiyorum. Peki ben ne yapacağım? Kalbim koca bir taşın altında eziliyor gibi.
Eşim değil eşimin ailesi, ailem hakkında konuşuyorBakın okuyup meslek edinmişsiniz ne güzel..ailenizi değiştiremezsiniz mümkün değil..sizin yapmaniz gereken eşinizin ailenizle ilgili imali konusmalarina izin vermemek
Eşim değil eşimin ailesi, ailem hakkında konuşuyor
[/QU
Pardon düzeltiyorum eşinizin ailesine bu şekilde konuşmasına izin vermeyin
Baban cehalet içinde kalmış ama doğrusunu açık açık de senden öğrenirBütün çocukluğum, gençliğim, evlilik öncesi hayatım ezilerek ve aşağılanarak geçti. Ailemin tek artısı beni okutması oldu. Bu konuda haklarını yiyemem. Şimdi atanmış meslek sahibiyim ama içimdeki bu duyguyu atamıyorum. Önceden ailem ezerdi. Şimdi eşimin ailesi özellikle de annesi eziyor. Hatta ailemin benim arkamda olmadığını bildikleri için çok üstüme geliyorlar. Bunun farkındayım. Mesela kendi babamın evinde biraz otursam babam eşime der ki annen kızmasın onlara gidin. Hamileyim isim konusunda babamın ağzından şu cümle çıktı. Aile büyükleriniz karar versin bebeğin ismine. Aile büyüklerimiz kim dedim. Eşinin ailesi dedi. Sen değil misin diye sordum. Biz daha geri planda kalmalıyız dedi. Mantık bu yani anlatabildim mi bilmiyorum. Eşimin annesi için de şöyle bir olay anlatayım. Ben eşimin teyzesi ve annesi oturuyoruz. Teyzesi dedi ki kızım istersen annenlerde kalın bu gece. Önceki gece de eşimin ailesinde kalmıştık. Kayınvalidem dedi ki onların evinde kalacak yer yok. Biz de kişi sayısı fazla ve ev daha küçük ama bunu böyle söylemesi çok zoruma gitti. Sormak istediğim şu aslında. Maalesef ailemiz arkamızda değilse destek değilse insanlar bunun farkına varıp üstümüze geliyor. Ailemi omuzlarından sarsıp uyandırmak istiyorum. Kızınız bu halde neden sahip çıkmıyorsunuz diye bağırmak istiyorum. Anlarlar mı hiç zannetmiyorum. Peki ben ne yapacağım? Kalbim koca bir taşın altında eziliyor gibi.
Bu para koparmaya çalışma benim ailemde de var uzun uzun yazmak istemedim. Evlendikten sonra aileme ilk ziyaretimde annem dedi ki okuttum büyüttüm elin oğlu yiyor şimdi. Hediye alıyorum niye daha iyisini almadın diyorlar. Halbuki ben kpssye hazırlanırken bir dışarı çıkıp geldiğimde kitaplarımı yerlere atılmış yırtılmış şekilde bulurdum. Sınava dudağım şiş gitmiştim. Şimdi biz kazandık ettik diyorlar.Benim ailem de hemen hemen aynıdır . Küçük bir farklababam benden sürekli para koparmaya çalışır , annem de babama cesaret verir . Biz okutmasaydık o her ay çuval çuval maaş çekebilecek miydi acaba der . Babam bana yaptığı tüm masrafların karşılığını istemiştir . Hatta çocuklara muz alsa ben parasını verinceye kadar ne pahalıymış bu muz beeee der . Kendi günde iki paket sigara içer ama bana karşı hep cimridir. Huyu budur .
Erkek kardeşimi de aşırı derecede korur kollar. Ölmeden tüm mallarını da oğlunun üstüne yaptı mesela . Memlekette bir ağaç dikecek toprağım yok .
Benim bu hayatta öncelikle çocuklarım sonra da maaşım şükür sebebimdir. Ben evlenmeden önce babama borcumu öderken eşim hayatımdaydı ve tek bir cümle kurdurtmadım ailemle ilgili .
Kendimi de kimseye ezdirtmedim . Başkalarının olmamışlıkları , sorunları, kişisel çarışmaları vs beni ilgilendirmez ki . Bu kendi ailem de olsa , eşimin ailesi de olsa hiç önemli değil .
Yıllar geçtikçe bunu daha da iyi oturtuyor insan kafasında ve giden gider deyip, beni yoran , üzen , yıpratan tüm ilişkilerime mesafe koyup bitiriyorum.
Ailemi önemsemeyeli epey oluyor, doğurmakla anne olunmuyor . Hayvanlar bile yavruları hayatta kalma becerilerini geliştirene kadar yavrularına bakıyor . Hiç biri de dönüp ben seni büyüttüm bana git fare yakala veya solucan tut getir demiyor.
Küçükken yaşadıklarımıza müdahale edemiyoruz evet ama koskoca kadın olmuşsun , çalışıyorsun , yakında anne olacaksın . Yaptığın ve yaşadığın şeylerden artık sen sorumlusun unutma . Seni birisi eziyorsa sen izin verdiğin için bu . Baban velev ki arkanda durdu ne olacak ? Senin ağzın yok mu ? Senin söylemen gereken şeyleri senin yetine o mu söyleyecek ?? Gerçekten hakkını savunamaz mısın ???
Hem hamilesin , hem korona var siz ev ev nasıl geziyorsunuz ? Neden yani ? Otur evinde . Azıcık kıymetini bildir .
Bebeğin adını ben Ali , Ayşe koyacağım ( misal ) diye yüksek sesle söyleyemiyorsan , aile büyüklerinden isim koymalarını bekliyorsan suç senin .
Otur oku , araştır . İsimler gerçekten de çocuğun hayatını etkiliyor . Anlamlı , bereketli güzel bir isim koy .
Bu yaşananlarda en büyük sorumluluk sana ait . Ben ailem şöyle aman böyle diyerek kendimi hiç üzmedim . Aksine bu hayatta anam- babam bile bana değer vermiyorsa yansın bu dünya modundayım. Kendi değer verdiğim üç beş insanla yaşayıp gidiyorum.
O kadar şey yazdım , yine sadece aileni suçlamışsın . Yazık olmuş emeklerimeBu para koparmaya çalışma benim ailemde de var uzun uzun yazmak istemedim. Evlendikten sonra aileme ilk ziyaretimde annem dedi ki okuttum büyüttüm elin oğlu yiyor şimdi. Hediye alıyorum niye daha iyisini almadın diyorlar. Halbuki ben kpssye hazırlanırken bir dışarı çıkıp geldiğimde kitaplarımı yerlere atılmış yırtılmış şekilde bulurdum. Sınava dudağım şiş gitmiştim. Şimdi biz kazandık ettik diyorlar.
Siz kendinize sahip çıkacaksınız...yetişkin bir bireyseniz artık çocuğunuzun ismini neden aile büyükleri koyacakmış ki,Neden sahiplenmeyi bekliyorsunuz,neden birileri sizin adınıza karar veriyor, sizin adınıza konuşuyorlar? Bence sorunun kaynağı sizsiniz... güçlü bir duruş sergilemeniz gerekiyor. Anlıyorum; geçmişte yaşadığınız deneyimler sizin özgüveninizi zedelemiş ama,artık farkındasınız ve dönüşmelisiniz. Özgürlüğünüzü ailenizden alıp eşinizin ailesinin eline vermişsiniz siz. Atanmış , ekonomik özgürlüğünüzü kazanmış bir bireysiniz artık! o kadar aciz olmayın, kendinize de acımayı bırakın. Hep böyle mi yaşayacaksınız ?Bütün çocukluğum, gençliğim, evlilik öncesi hayatım ezilerek ve aşağılanarak geçti. Ailemin tek artısı beni okutması oldu. Bu konuda haklarını yiyemem. Şimdi atanmış meslek sahibiyim ama içimdeki bu duyguyu atamıyorum. Önceden ailem ezerdi. Şimdi eşimin ailesi özellikle de annesi eziyor. Hatta ailemin benim arkamda olmadığını bildikleri için çok üstüme geliyorlar. Bunun farkındayım. Mesela kendi babamın evinde biraz otursam babam eşime der ki annen kızmasın onlara gidin. Hamileyim isim konusunda babamın ağzından şu cümle çıktı. Aile büyükleriniz karar versin bebeğin ismine. Aile büyüklerimiz kim dedim. Eşinin ailesi dedi. Sen değil misin diye sordum. Biz daha geri planda kalmalıyız dedi. Mantık bu yani anlatabildim mi bilmiyorum. Eşimin annesi için de şöyle bir olay anlatayım. Ben eşimin teyzesi ve annesi oturuyoruz. Teyzesi dedi ki kızım istersen annenlerde kalın bu gece. Önceki gece de eşimin ailesinde kalmıştık. Kayınvalidem dedi ki onların evinde kalacak yer yok. Biz de kişi sayısı fazla ve ev daha küçük ama bunu böyle söylemesi çok zoruma gitti. Sormak istediğim şu aslında. Maalesef ailemiz arkamızda değilse destek değilse insanlar bunun farkına varıp üstümüze geliyor. Ailemi omuzlarından sarsıp uyandırmak istiyorum. Kızınız bu halde neden sahip çıkmıyorsunuz diye bağırmak istiyorum. Anlarlar mı hiç zannetmiyorum. Peki ben ne yapacağım? Kalbim koca bir taşın altında eziliyor gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?