Benim ailem de hemen hemen aynıdır . Küçük bir farkla
babam benden sürekli para koparmaya çalışır , annem de babama cesaret verir . Biz okutmasaydık o her ay çuval çuval maaş çekebilecek miydi acaba der . Babam bana yaptığı tüm masrafların karşılığını istemiştir . Hatta çocuklara muz alsa ben parasını verinceye kadar ne pahalıymış bu muz beeee der . Kendi günde iki paket sigara içer ama bana karşı hep cimridir. Huyu budur .
Erkek kardeşimi de aşırı derecede korur kollar. Ölmeden tüm mallarını da oğlunun üstüne yaptı mesela . Memlekette bir ağaç dikecek toprağım yok .
Benim bu hayatta öncelikle çocuklarım sonra da maaşım şükür sebebimdir. Ben evlenmeden önce babama borcumu öderken eşim hayatımdaydı ve tek bir cümle kurdurtmadım ailemle ilgili .
Kendimi de kimseye ezdirtmedim . Başkalarının olmamışlıkları , sorunları, kişisel çarışmaları vs beni ilgilendirmez ki . Bu kendi ailem de olsa , eşimin ailesi de olsa hiç önemli değil .
Yıllar geçtikçe bunu daha da iyi oturtuyor insan kafasında ve giden gider deyip, beni yoran , üzen , yıpratan tüm ilişkilerime mesafe koyup bitiriyorum.
Ailemi önemsemeyeli epey oluyor, doğurmakla anne olunmuyor . Hayvanlar bile yavruları hayatta kalma becerilerini geliştirene kadar yavrularına bakıyor . Hiç biri de dönüp ben seni büyüttüm bana git fare yakala veya solucan tut getir demiyor.
Küçükken yaşadıklarımıza müdahale edemiyoruz evet ama koskoca kadın olmuşsun , çalışıyorsun , yakında anne olacaksın . Yaptığın ve yaşadığın şeylerden artık sen sorumlusun unutma . Seni birisi eziyorsa sen izin verdiğin için bu . Baban velev ki arkanda durdu ne olacak ? Senin ağzın yok mu ? Senin söylemen gereken şeyleri senin yetine o mu söyleyecek ?? Gerçekten hakkını savunamaz mısın ???
Hem hamilesin , hem korona var siz ev ev nasıl geziyorsunuz ? Neden yani ? Otur evinde . Azıcık kıymetini bildir .
Bebeğin adını ben Ali , Ayşe koyacağım ( misal ) diye yüksek sesle söyleyemiyorsan , aile büyüklerinden isim koymalarını bekliyorsan suç senin .
Otur oku , araştır . İsimler gerçekten de çocuğun hayatını etkiliyor . Anlamlı , bereketli güzel bir isim koy .
Bu yaşananlarda en büyük sorumluluk sana ait . Ben ailem şöyle aman böyle diyerek kendimi hiç üzmedim . Aksine bu hayatta anam- babam bile bana değer vermiyorsa yansın bu dünya modundayım. Kendi değer verdiğim üç beş insanla yaşayıp gidiyorum.