• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileme yabanci damat nasil kabul ettiririm :(((

Ama sen de önyargılısın zihin okuyorsun hatta şu an. İstemez yapmaz etmez, hele bi dur. Annen öyle dedi diye neden çekiniyorsun hemen? Hiç mi bir arkadaşın gelip ailenle tanışamaz, sohbet edemez? Bir arkadaşım var, buraların da yabancısı, gariban bir çocuk (biraz acındır) sizinle tanıştırsam misafir etsek olur mu diye sor. İlişkim var deme, tepkilerine göre bakarsın duruma. Belki çocuğu çok sevecekler. Ne kaybedersin ki? Böyle olmaz yapmaz etmez diye baştan kaybediyorsun.

Bizim ailede öyle eve erkek arkadas getirme, misafir etme durumlari olamazki... eve getirirsem direk bu benim evlenmek istedigim adam diye tanitmam gerekir, ki sonra zaten kiyamet kopar :)

Ailen kendileri Almanya da yabancı zaten, bu durumda yabancıyla evlenme olasılığın daha yüksek, çünkü tanışma sansın yüksek, bunu emin ol onlar da düşünmüştür. Takılma o yüzden, Bence bir iki mırın kırın ederler, sonra alışırlar duruma.

Bizim ailede öyle eve erkek arkadas getirme, misafir etme durumlari olamazki... eve getirirsem direk bu benim evlenmek istedigim adam diye tanitmam gerekir, ki sonra zaten kiyamet kopar :)

O zaman "Anamgil beni sana vermez:KK43:" de bu sevdadan vazgeç. Yani ne diyeyim, her öneriye kapalısın. Çocuğu sevdirmek için de mecbur tanıştırmak zorundasın. Ya direkt tepkileri göze alıp söyleyeceksin ya da böyle dolaylı olarak söyleyeceksin. Başka bir hal çaresi yok. Benim annem de yabancı hatta dinleri bile farklıydı. Babam kabul ettirdiyse sen hayli hayli ettirirsin. Pes etme. :)

O zaman "Anamgil beni sana vermez:KK43:" de bu sevdadan vazgeç. Yani ne diyeyim, her öneriye kapalısın. Çocuğu sevdirmek için de mecbur tanıştırmak zorundasın. Ya direkt tepkileri göze alıp söyleyeceksin ya da böyle dolaylı olarak söyleyeceksin. Başka bir hal çaresi yok. Benim annem de yabancı hatta dinleri bile farklıydı. Babam kabul ettirdiyse sen hayli hayli ettirirsin. Pes etme. :)

anamgil beni sana vermez dememmmm diyeememmmm :( mecbur eninde sonunda kabul edecekler ama kabul etme süreci beni korkutan.. Ben isterimki olaysiz kavgasiz huzurlu bi sekilde olsun hersey, icimde kötü his ve aileme karsi sucluluk duygusu olmadan olabilse keske

anamgil beni sana vermez dememmmm diyeememmmm :KK43: mecbur eninde sonunda kabul edecekler ama kabul etme süreci beni korkutan.. Ben isterimki olaysiz kavgasiz huzurlu bi sekilde olsun hersey, icimde kötü his ve aileme karsi sucluluk duygusu olmadan olabilse keske

Babaannem babama annemi gelin olarak getirirse hakkını helal etmeyeceğini falan söylemiş düşün durumun halini. :) Babam anneme evlenme teklifi ettikten sonra babaanneme direkt getirmiş tanıştırmaya. Babaannem mesafeli davranmış, istememiş. Ama şimdi inan annemi çok seviyor. Evet zor olur ama sen pes etme, ne kadar sevdiğinden bahset, onun seni ne kadar sevdiğinden bahset. En yumuşak yüzlü kimse ilk onu tavla annen ya da baban. Yüz yüze görseler şimdiki kadar ahkam kesemezler zaten.

Aileniz yabanci damat olayina sicak bakmiyordur cunku muhtemelen dininin de farkli olacagini dusunuyorlardir. Yurtdisinda yasiyormussunuz zaten. Bence acikca konusun ikna olacaklardir. Yardima ihtiyaciniz olursa istediginizi sorabilirsiniz ben tam da sizin durumunuzla ilgili deneyime sahibim:KK49:

Babaannem babama annemi gelin olarak getirirse hakkını helal etmeyeceğini falan söylemiş düşün durumun halini. :) Babam anneme evlenme teklifi ettikten sonra babaanneme direkt getirmiş tanıştırmaya. Babaannem mesafeli davranmış, istememiş. Ama şimdi inan annemi çok seviyor. Evet zor olur ama sen pes etme, ne kadar sevdiğinden bahset, onun seni ne kadar sevdiğinden bahset. En yumuşak yüzlü kimse ilk onu tavla annen ya da baban. Yüz yüze görseler şimdiki kadar ahkam kesemezler zaten.

insallah dedigin gibi olur :( zaten aslinda cok fazla kafa yormaninda bi anlami yok gibi, birgün bombayi patlatip sonucuna katlanmam lazim...

Aileniz yabanci damat olayina sicak bakmiyordur cunku muhtemelen dininin de farkli olacagini dusunuyorlardir. Yurtdisinda yasiyormussunuz zaten. Bence acikca konusun ikna olacaklardir. Yardima ihtiyaciniz olursa istediginizi sorabilirsiniz ben tam da sizin durumunuzla ilgili deneyime sahibim:KK49:

Sizin deneyiminiz nedir, biraz bahsedebilirmisiniz?

Benim eşim de Kürt kökenli ve abim eşimi tanımadan önce Kürtlere karşı çok önyargılıydi. (Babam vefat ettigi icin abim muhatap oldu bu işlerle)
Ben uzun uzadıya bir mektup yazdım abime. Şöyle şöyle tanıştık böyle ciddi düşünüyoruz. Eşimin ahlakını karakterini vs anlattim uzun uzun. En son da dedim ki ben onu senin karşına cikarmaya karar verene kadar çok ince eledim sık dokudum, tümüyle guvenmesem asla böyle birsey yapmazdım. Sen de araştır soruştur. Eger ki ailemize layık olmayan biri olduğunu ogrenirsen ben zaten oyle biriyle evlenmek istemem. Yok eger benim bildigim gibiyse o zaman da senden abim olarak bu kararimda yanimda olmani istiyorum.

Bu sekilde mantik cercevesinde yaklasirsan kestirip atma ihtimali de azalir diye düşünüyorum. Taniyinca da zaten çok sevdi abim :) darısı sizin başınıza inşallah

Benim eşim de Kürt kökenli ve abim eşimi tanımadan önce Kürtlere karşı çok önyargılıydi. (Babam vefat ettigi icin abim muhatap oldu bu işlerle)
Ben uzun uzadıya bir mektup yazdım abime. Şöyle şöyle tanıştık böyle ciddi düşünüyoruz. Eşimin ahlakını karakterini vs anlattim uzun uzun. En son da dedim ki ben onu senin karşına cikarmaya karar verene kadar çok ince eledim sık dokudum, tümüyle guvenmesem asla böyle birsey yapmazdım. Sen de araştır soruştur. Eger ki ailemize layık olmayan biri olduğunu ogrenirsen ben zaten oyle biriyle evlenmek istemem. Yok eger benim bildigim gibiyse o zaman da senden abim olarak bu kararimda yanimda olmani istiyorum.

Bu sekilde mantik cercevesinde yaklasirsan kestirip atma ihtimali de azalir diye düşünüyorum. Taniyinca da zaten çok sevdi abim :) darısı sizin başınıza inşallah

Darisi tüm sevenlerin basina insallah :) bizim durumda güzellikle hallolsun, baskada bisey istemem

Kültür farkı yaşanabilir diye düşünüyorum. Çünkü ülkemizde batı ve doğu arasında bile kültür farkı epey çok olup anlaşamayan birçok çift oluyor. Hatta batı/batı veya doğu/doğu arasında bile yöre farkından dahi anlaşmazlık oluyor. Tabi genelleme yapılamaz. Benim en yakın kız arkadaşım endonezyalı biri ile evlendi, müslüman bir bey..Arkadaşım uzun bir süre ailesiyle çok sorunlar yaşadı ama tatlı diliyle sonunda halletti. Babasıyla tatlı tatlı konuştu, sevdiğini güzel güzel anlattı. Ki babası çok ama çok karşı çıktı, müslüman olduğunu duyunca bir nebze yumuşadı. Ama yüz yüze gelene dek çok önyargılı ve katıydı. Yüz yüze gelip tanıştıklarında babası çok sevdi. Bende oradaydım, çok da güzel oldu. :) Arkadaşım babasına sürekli "baba sen çok haklısın, sana çok hak veriyorum sen benim büyüğümsün sen benim canımsın ama sen razı olana dek ben pes etmeyeceğim" deyip durdu. Muradına erdi çok şükür..

Darisi tüm sevenlerin basina insallah :) bizim durumda güzellikle hallolsun, baskada bisey istemem
Aminnn
Sen de sevdigin kisiden yuzde yuz eminsen ailenin karsisinda diklenmeden dik dur. Eminim saygi gostereceklerdir. Zaten çocuk da degilsin yetiskin kadinsin. Aileni yagla balla iste beni siz yetistirdiniz ben yanlis karar vermem ben sizin kizinizim falan filan :P

Sizin deneyiminiz nedir, biraz bahsedebilirmisiniz?
Erkek arkadasinizin geldigi ülke bana gore cennet gibi bir yer ve insanlari da bir o kadar iyi (benim fikrim). Bizden çok çok farklı bir kültürleri yok yada ben kanıksadığım icin mi bana oyle geliyor bilmiyorum. Cogu insan avrupa ulkesi olmadığından insanlari geri kafali saniyor ama eğitim görmüş gencler öyle geri kafali falan olmuyor. Bence ikiniz anlastiginiz sürece sorun olmayacaktır. Aileniz de ikna olacaklardir.

Bence gidin ve "size yabanci dil ogrenme imkani taniyoruum!" Diyin. Dil nedir ki ya. Kalpler ayni dili konussun yeter. Din meselesini takarlarsa ona bir sey diyemem. Haklilar bana gore. Ama annelerin bu "baban kalp krizi gecirir" suistimalina pabuc birakmayin derim. Cok sert mizaci yoksa birgun babanizla basbasa konusup bu konuyu acin. Soracagi her soru hakkinta tatminkar bir cevabiniz olsun tabi

Genellemenin doğru bişey olmadığını biliyorum benim gördüğüm tanıştığım Bangladeşliler üzerinden konuşuyorum kardeşim de bir yıl Bangladeşli bi kızla kaldı çok tatlı bi kızdı ama çok ciddi derecede pisti , yani gerçekten pis bi insandı dışardan baksan hiç öyle demezsin, temizlik anlayışlarımız kesinlikle çok farklı
Bu insanla aynı evde yaşadınız mı bilmiyorum ama kültür farklılığı kolay bi durum değil
O yüzden ailene ben de hak veriyorum, Allah gönlüne göre versin hayırlısıysa inşallah işlerini kolaylaştırsın:)

Canım benim eşim de yabancı. İlk başta babam görüşmemize bile karşıydı, din farkı da var bizde. Eşim müslüman olmadı. Herkesin dini kendine dedim. Ben kendimden ve eşimden emin bir şekilde dik durunca onlar da destek bile oldu evlenirken. tabii eşimi de tüm aile sevdi tanıyınca. Zaten babalar ne kadar sert dursa da kıyamaz kızlarına. Sen mutlu olacağına emin ol sadece. Önemli olan hangi milletten olduğundan önce gerçekten uyumlu olup olmamanız, bunları düşün derim:KK66:

Merhaba,

Benim derdim ailemle ve sevdigim adamla ilgili... Bir senedir bangladesli birisiyle cok güzel bir iliski yasiyorum ve evlenmek istiyoruz.

Yabanci damat konulari daha sevdigimle tanismadan cokca konusulan bir konuydu ailemde ve katiyyen karsi olduklarini hep söylerler. Nezaman bu konu acilsa evde tansiyonlar yükselir.

Simdi aileme nasil konuyu acarim nasil kabul ettiririm bilemiyorum... ayni durumda olanlardan yada bi akil verebilecek olanlardan yorumlar bekliyorum:110:
Nerden buldun bangledesli birini??
Burda var bangledesli kisiler cok goruyorum..
Hepsi ayni mi bilemem ama acaip yumusak huylu kendiyle barisik insanlar geecekten mutevazi yapilari var..
Herseye sukreden hayyattan zevk alan ne bileyim..
Musluman mi peki??
Dini konular yasak ama merak ettim..
Hakkinizda hayirlisi olsun..
Anlasabilmek onemli bence??

Ben Almanyada yasiyorum, oda bangladeshten buraya üniversite okumak icin gelmis.. En yakin arkadasimin kaldigi yurtta yasiyor, orda tanistik... dini acidan fark yok ama yinede kültür farki olacak biliyorum, zorda olacak ama zoru görünce vazgecmek sevmek degildirki.... Dil problemide cok ön planda. ben onunla ingilizcede anlasiyorum ama ne o benim ailemmle türkce konusabilecek nede ben onun ailesiyle ve arkadaslariyla bangladeshce :KK43:((
Olsun ya dil nedirki zamanla ogrenilir yani..
Nasilsin iyi misin ogrenseniz yeter bence..

Back