Aileme miras yüzünden tavır almam doğru mu ?

Onu söyleme sebebim tabiki dediğiniz şekilde ona lafım yok fakat suan ablamın o paraya ihtiyacı yok o bir 5 sene bekler cünkü onun kayınpederi onlara yardımcı oluyor ama benim 5 sene bekleyecek durumum yok şartlar eşit değil ve bana 5 sene sonra vereceği payım da bugünün parasına eş değer olacak.. son olarak da ben anneme ilettim zaten babam keşke sizin arabanız falan demeseydi bizim değilmiş onu anlamış oldum dedim aldığı gün arayıp bizi pohpohlayan babamdı çünkü
Umarm evladınız böyle yapmaz yazık inanın çok üzüldüm gerçekten inşallah hamilesiniz diye boylesinizdir. Babamda bana arsa veririm dedi arada arsa da satıldı o arada ben borçla ev aldm vs hiç babam niye bana şimdi vermiyor demedm hiç babama bel baglamadm aklıma bile gelmedi adamın hayati belkide adam bir trilyonluk arabaya binmek istyr ölmeden hayalini gerçekleştiriyor kimene miras alacak verecek işini girmeyin verirse amenna vermezse de canlsri sağolsun derim her zaman iyi olsunlar da başka bişey istemem böyle daha çok veriyor rabbm yorumunuzu bir kişi beğenmemiş demek kimse haklı görmüyor

Açıkcası böyle konularda anne babaya da kızıyorum. Çünkü çoğu ailede para o kadar konu olup gündemde duruyor ki ileride tüm çocuklar paraya tapar hale geliyor. Sonuçta parayı bu kadar önemser şekilde yetiştiren ebeveyn de onlar. Muhtemelen konu sahibi erken çalıştıkça ailesi kendi ayakları üstünde duruyor diye değil kızın yükünden kurtulduk, bize de yardım eder diye mutlu oldular. Ben de dahil çoğu üye ilk işe girdiğimizde ailelerimiz kendi paramızı kazandığımz için mutlu oldu. Dolayısıyla biz bu aile dinamiklerini bilmiyoruz ve yadırgıyoruz.

Açıkcası konu sahibi çalıştığınız tüm parayı alan aileden böyle cömert bir yardım beklemeniz hata. Benim kvdem geçen aylarda besten emekli oldu daha önceden de emekli parasından bize yardım edeceğini söyler dururdu, parasını bize göndermek istedi ben zorla bankaya yatırttım. Ha borcumuz var tabi ama kimseye güvenerek borçlanmadık, 4 sene olacak ancak düze çıkıp çocuk konusunu gündeme alabildik kimsenin parasında gözümüz olmadan. Hazıra dağ dayanmaz, kimse de ömrü boyunca bizi finanse edemez ki.

Kabul edin ki çocuk için acele etmişsiniz, hadi parayı geçtim evliliğiniz ne kadar oturdu düze de 2 ayda ideal babayı bulduğunuzu düşündünüz? Biz evimiz arabamız olduğu halde, hala net değiliz. Gerçi çöpümüz kapıdan alınmıyor belki ondandır.

Demem o ki kimseden gelecek şeye bel bağlamayın, ha yardım gelir o ayrı, o ekstra olur ama tamamen muhtaç halde beklentiye girerseniz böyle hayal kırıklığı olur. Kendi bileğinize güvenin.

Küçüğüm, karşındaki kadın 20 yıla yakındır çalışma hayatında, senin 3 yılda havlu attığın yerleri 1000 defa hatim etti, herkesi kendin gibi sanmasan ne güzel olur.
O sırada münhal liste sebebiyle 5-3 ve tekrar 5. bölgelere atanan ben …
Harran’dan Muğla’ya atama beklerken Beytüşşebap’a atanmak gibi bir his…

Arkadaşım biz herseyi planlı programlı yaptık zaten kimse altından kalkamayacağı şeyi yapmaz değil mi ? Benim babam etrafındaki komşuyu bile yönlendirmek isteyen bi insan biz paramızla gidiyoruz heralde o bizim verdiğimiz paranın boşa gittiğini zannediyor özel hastaneye karşı bi insan zaten cimriliği sayesinde bir şeyler elde ettirdi bizlere , ayrıca aldığı gün arayıp bizi pohpohlayan yine kendisi ortak araba aldık işte hepimizin arabası cart curt gibi konuşmalar yaptı bende anneme kırıldıktan sonra keşke böyle bir konuşma olmasaydı en başında bizi de boşuna heveslendirdi madem araba galeride duracak bize bir faydası yok dedim konu kapandı ?
Planınızı babanızın zamanında söylediği bir söze mi güvenerek yaptınız?
Her türlü eksik bir planmış.
Bu arada haksızsınız.
İki araba alsın teki bizim olsun derken de diğer kardeşleri yok sayıyorsunuz.

Peki karda kışta derken kaç kaç çalışıyorsun Mesela arkadaşım ? Ben mesela pandemi dönemi öğlen gidip gece 11 de bulunduğum şehirin en tekin yerinden evime gittim geldim ayrıca benim sağlık sorunum var bahane etmedim , ayrıca kar kış derken ciddi anlamda kar kıştı çünkü hava ile direk temas eden bir yerdi cadde araba önü ben onun harici zaten astım hastasıyım o bahsettiğim 6 ay ise dikkat ettiysen maaşıma kuruş dokunmadan demişim onun harici belli bir kısmı verildi konudan bağımsız çok saçma yerlere geldi bu konu rica ediyorum uzatma
Sanki tır şoförü,Allah'ım bu nasıl bir ajitasyon.Zorla mı yaptırdılar bunları?

Onu söyleme sebebim tabiki dediğiniz şekilde ona lafım yok fakat suan ablamın o paraya ihtiyacı yok o bir 5 sene bekler cünkü onun kayınpederi onlara yardımcı oluyor ama benim 5 sene bekleyecek durumum yok şartlar eşit değil ve bana 5 sene sonra vereceği payım da bugünün parasına eş değer olacak.. son olarak da ben anneme ilettim zaten babam keşke sizin arabanız falan demeseydi bizim değilmiş onu anlamış oldum dedim aldığı gün arayıp bizi pohpohlayan babamdı çünkü
Babaniz size sonuc olarak birsey verecegini bunu yatırım yaptigindan bahsetmistir ama suan istemek normal degil adam yasiyor daha niye elindeki ni size versin ya. Kari koca kendinz calisip alin arabanızı. Ablanizin ihtiyaci yok sizn var diye bu soyledgnz cok sacma. Diyelim babaniz size 300bin verdi cekildiniz kenara. İlerde babaniz al sat yaparak iyice katladi ve ablaniz o katlanan hakkiyla aldi bu sefer diyeceksiniz ben zamaninda az almistim . Yani talebiniz cok yersiz

Ne ara ceza aldı ya konu sahibi🤷🏻‍♀️

Demek kocan sana içinde apartman görevlisi bulunan bir sitede ev tuttu 😍 kaldı mı böyle kocalar bu ne bulunmaz bir erkek. Şimdi bu adamın soyunu devam ettirmesin de ne yapsın bi kadın 😍😍😍 dur alayım kocanı elinden de gör.
Çöpü kapısından alınıyormuş. Nasip olur mu Allahım?

Salakmısınız cidden soruyorum bunu ? Ben bana o şekilde bir cevap yazan patavatsıza mecburen aynı şekilde cevap verdim , ki erkek çocuğu bir meziyet olarak görenlere en başta ben böyle tepki veriyorum işinize bakın arkadaşlar hadi hadi
İşime bakıyorum zaten. Burada yorum yapmamız için işe alındık biz. Bu ay kazen maaşları geciktirdi ama olsun 😁

Bişey soracaktım da uçmuşsun neyse.

İşime bakıyorum zaten. Burada yorum yapmamız için işe alındık biz. Bu ay kazen maaşları geciktirdi ama olsun 😁

Bişey soracaktım da uçmuşsun neyse.
Oh ne güzel iş valla, karda kışta çalışmak için yollara düşmüyorsunuz.

Gerçekten 8 aydır eşimle bir yere gezmeye gidemedik ben gezmeye aşık bi insanım bu durum bile gözlerimin dolmasına sebep oluyor
Yahu kazanamiyorsan gidemezsiniz.
Gezmeye aşık bir insansan hostes olsaydın bacım.
Evin geliri belli,aldığın koca belli..
Ayağının ulaştığı nokta da yorganın boyu da belli..
Yok ben gezmeye aşık bir insanım,ayy gözlerim doluyor.
O gözler dolmadan önce babanın mirasını göz dikmeyi de ihmal etmemiş.
Kimse kiraladığı araba için,yaşadığı hayat için ; senden izin almak durumunda degil.
Hayat standarlarina göre yaşamayı öğren.
Bu simariklikla çocuk yetiştirmen namumkun.

Son düzenleme:
Verseler iyi ama girtlaklayacak halin yok ya vermiyolar diye…
Hayatım anne babanız bile olsa kimse kimseye bir şey vermek zorunda değil, böyle yazınca aile kavramı diye bir şey var deniyor, aileler çocuklarına ömür boyu bakmak zorundaymış gibi düşünüyorlar, herkesin kendi fikri saygı duyarım ama ben kendi emeğinle bir yerlere gelmeyi savunuyorum.

Konu sahibesinin babası niye uğraşıyor? Adamın emeklisi, kendine ait bir evi + çalıştığı için ekstra maaşı varmış, bilmiyor mu çatır çatır yemesini? Karısını alıp şehir şehir gezmesini?

Niye hala hayatını birikimle geçiriyor? 3 kız evladı için.

Baba benimle yaşıt olsa 50 yaşında biridir, 30 yıl belki daha fazla süredir çalışan bir babaya karşılık 18 yaşından 21 yaşına kadar 3 yıl çalışmış bir kız evlat.

Adam 30 yıl çalışmış 3-5 ay çalışmadığı bile laf olmuş, evlatlar da bazen duracağı yeri bilmeli.

Hayatım anne babanız bile olsa kimse kimseye bir şey vermek zorunda değil, böyle yazınca aile kavramı diye bir şey var deniyor, aileler çocuklarına ömür boyu bakmak zorundaymış gibi düşünüyorlar, herkesin kendi fikri saygı duyarım ama ben kendi emeğinle bir yerlere gelmeyi savunuyorum.

Konu sahibesinin babası niye uğraşıyor? Adamın emeklisi, kendine ait bir evi + çalıştığı için ekstra maaşı varmış, bilmiyor mu çatır çatır yemesini? Karısını alıp şehir şehir gezmesini?

Niye hala hayatını birikimle geçiriyor? 3 kız evladı için.

Baba benimle yaşıt olsa 50 yaşında biridir, 30 yıl belki daha fazla süredir çalışan bir babaya karşılık 18 yaşından 21 yaşına kadar 3 yıl çalışmış bir kız evlat.

Adam 30 yıl çalışmış 3-5 ay çalışmadığı bile laf olmuş, evlatlar da bazen duracağı yeri bilmeli.
Çocuk istemememde en önemli sebeplerden birisi de bu benim ya. Yani ölene kadar hayatımı başka bir insana mı adayacağım. Ne bileyim 50 yaşından sonra bile kafama göre gezip tozamayacak mıyım? Doğru annelik babalık bu mu yoksa bizim toplumda mı bu makbul görünüyor da insanlar böyle adanmak zorunda hissediyor kendini hiç bilmiyorum 😔 doğurmak gerçekten hayattan vazgeçmek anlamına mı geliyor

Yani çok ilginç geldi yazdıklarınız.
1.si ne eşinizin ailesi ne de sizin aileniz size yardım etmek zorunda değil. Evlenirken ve çocuk düşünürken kendinize güvenerek harekete geçmeniz gerekirdi.
2.si Adam zamanında almış arsasını, ister satar sonuna kadar yere tek başına, ister dağıtır, isterse de değerlendirir. Babanız hayattayken böyle bir hak talep etmeniz çok yanlıs.

Adam emekli haliyle bir seyler yapmaya çalışıyor, çabalıyor en azından.
Satıp emekliliğinin tadını da çıkarabilirdi.. ki en büyük hakkı.

Yahu kaç yaşında insanlar geliyorlar 60-70 yaşına evlatlarını, büyütüp evlendiriyorlar ama hala yüklerinden kurtulamıyorlar. Çok kızıyorum ya bu insanlarda hayata bir kere geliyorlar en rahat etme döneminde hallere bak

Haklısın ama arabayı aldığı gün arayıp da bak işte bu araba sizin ortak al sat yapcaz şu bu demeseydiler diyorum bende anneme de bunu dedim zaten madem öyle niyeti var vallahi keşke demeseydi insanları umutlandırmaktan başka bir şey değil ki ben şahsıma da istemiyorum 1 trilyon tek arabaya vereceğine 500 bine 2 tane alsın gene al sat yapsın sadece 1 tanesi bizim işimizi görsün kâfi bunun neresi zalimce
500.000 e araba alıp size verecek
ayyy kusura bakmayın bir salak varsa o da sizsiniz

bu konu sahibi var ya kesin kocasına dedi babam şöyle böyle para verecek diye adam da bunu kakıp duruyorsa başına :)

Site içerisinde oturmayıp, çöpümü kapimdan almadıklarından görgüm bu konuya yorum yapmaya yeter mi endişeliyim biraz :KK43:

Size bu gazları eşiniz mi veriyor acaba? Onun ikinci evliliğiymiş yaşı büyüktür diye tahmin ediyorum alsaymiş bir araba bu zamana kadar. Sizde 22 yaşında evlenip, ikinci ayınızdan hamile kalmayıp, çalışıp kendiniz uğraşsaydiniz istekleriniz icin. Anne baba da olsa kimsenin malına, aldığı araba böyle göz dikilmez. Bu kadar aç gözlü olup, öz ablanız bile fesatlanip mutlu da olmazsınız. İşiniz var kendinizle. Allah şifa versin.

Çocuk istemememde en önemli sebeplerden birisi de bu benim ya. Yani ölene kadar hayatımı başka bir insana mı adayacağım. Ne bileyim 50 yaşından sonra bile kafama göre gezip tozamayacak mıyım? Doğru annelik babalık bu mu yoksa bizim toplumda mı bu makbul görünüyor da insanlar böyle adanmak zorunda hissediyor kendini hiç bilmiyorum 😔 doğurmak gerçekten hayattan vazgeçmek anlamına mı geliyor
Bu galiba bu coğrafyaya ait bir kültür, Avrupa’da işler nasıl yürüyor bilmiyorum ama doğurmak kendinden vazgeçmek olmamalı.

Bu tip konu içeriklerinde hayrete düşüyorum, anne baba ne yapsa daha fazlası isteniyor o yüzden çocuk sahibi olmak istememenizi anlıyorum, bazı evlatlar istiyor ki anne baba ölene kadar baksın, ölseler mezarda da rahat yok, bıraktıkları miras üzerinden laf söyleniyor maalesef.

X