• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileme maddi yardim

Annenize Allah rahmet eylesin. Başınız sağolsun. :dua:

Amin canım annem kanserden vefat etti burada yazan bir çok kişisinin de aslında zayıf noktası bu malesef ki

Annem 40 yaşında emekli oldu 48 yaşında vefat etti ben evlendim geçen sene bana dedi seni evlendirdim küçük kızımı alıp seneye bende otele gideceğim artık pansiyona gidip iş yapmak istemiyorum bende tatil yapacağım Antalya Bodrum'a gidicem dedi ve nasip olmadı mesela bu benim içimde annemi umreye gönderemedim içimde annem sobalı evde o kdr acı çekti bütün teklifimi reddetti eşim dedi çıksınlar kiraya ben ödeyeceğim kabul etmedi sıvası çatısı olmayan evi babam 2 sobayla ısıtmaya çalıştı vb.vb. bu yüzdendir ki konu sahibi pişmanlık duymadan eşini ikna Edip kabul etmeli annem rahat edeceğim artık dediği zaman da vefat etti tabiri caizse aldığı parayı yiyemedi bile insanın nasıl zoruna gittiğini anlayamazsın tatlım Allah da yaşatmasın

Benim maasim 4,5 esimin 2,75 su an ucretsiz izindeyim 2,75 ile idare ediyoruz kira vermedigimiz icin sikinti olmuyor. Yakinda calismaya baalayacagim.
Onlar bizi okuttu etti dolayisiyla cok fazla birikim yapamadilar. Bende simdi evlat olarak yardim etmek istiyorum. Miktar biraz yuksek esimde hakli hak veriyorum ama sonucta ben mehirimden istiyorum ve 3 ayda yerine koyabiliriz bu parayi. Kabul etmiyor bense söz verdim aileme.

ortaligi kizistirmak adina soylemiyorum bunu gercekten, ama hem adamin nerdeyse iki misli maas kazanicam, hemde benim maasim uzerinde benden cok soz hakki olacak. oldu canim.
sahsen dusunceni cok hos ve guzel buldum. esine resti cek. hic calismasan nasil para biriktirip ev alacakmis. alacaksanizda uc ay daha ucretsiz izindesin saysin bi zahmet. onun ailesinin ihtiyaci oldugunda sen 'olmaz' mi diyeceksin? hayir. ona gore konussun ozaman.

Babamin eline hic beklemedigi anda unuttugu bir yerden para gecti. O kadar cok sevindik ki. Babam isci emeklisi koye ev yapmisti ama evin daha cok eksigi varken parasi bitti. Kardesim universite okuyor uzakta. Abim ve ben evliyiz kafamizi kurtardik. Babam bu paranin yarisini aldi ve bu parayla evi isletmek ve oturmak istiyor. Su an çatı katinda oturuyorlar bahceye inip cikmak zor geliyor diye birinci kati yaptirmak istiyorlar. Birde eski bir araba var onu degistirip klimali almak istiyordu carpiyo hasta ediyo diye. Kalan yarisiyla da hacca gitmek istiyorlardi.
Babam geçenlerde ameliyat oldu acil ve ciddiydi durumu. Daha once 3 dr gotirdik tani koyamamisti. Som dr ameliyati yapti ve 40 bin civari bir rakam istedi. Babamin bütün hayaller suya düştü. Hacca gitmeyi cok istiyorlardi. Abim bir miktar yardim etti. Bende yardim etmek istiyorum. Calisiyorum aylik 4,500 gelirim var. 15 bin kadar babama vermek istiyorum. 3 aylik maasim eder bu. Esim ise istemiyor. Biz kolsy kazanmiyoruz ev alacagiz borc olarak veririm ya degilse vermem diyor. Bense aileme babamin durumu kötü olunca korktum ameliyati olsun istedim parayi sorun etmeyin ben yardim ederim demistim. O an tek dusundugum babamin sagligiydi. Biz su an kp in evinde oturuyoruz kira vermiyoruz yani ama ev slmak gibi bir hayalimiz de var. Esim arabayi satsinlar diyor ikna edemiyorum. Mehir olarak taktiklari altinlar duruyor. Ben o altınları istedim. Mehirime karisamaz diye ama onu da kabul etmiyor. Bense aileme kiyamiyorum. Bize bu parayi oderlerse hacca gidemezler ve cok cok uzulurler. Babam kanser hsstasi. Cok cok zor zamanlar geciriyoruz onlara moral olsun istemistim. Sizce esim hakli mi? Ben konusurum sizinkilerle borc veririm diyor bense babama almam parayi geri demistim. Ne yapacağım simdi?
Senin kazandığın paraya esin ne karışıyor ,hele de aileye yardımsa mevzu ..

Ben babamı yakın zamanda kanserden kaybettim . Bu konularda çok katıyım. .bir çöpüme dahi ihtiyacı yoktu ama olsaydı ayrılmak pahasına yardım ederdim ki eşim asla karışmaz ..

Evin var , kimse kafana vurmuyor çık diye ..bu neyin aç gozlulugu? Kendi ailesi olsa " omo onlor bonom aolom " derdi ..Ayy çok pis hesaplar ..hem de kanser hastası bir babaya .. belki de son hayali ..Allah gecinden versin ..acil şifalar diliyorum. .

Senin kazandığın paraya esin ne karışıyor ,hele de aileye yardımsa mevzu ..

Ben babamı yakın zamanda kanserden kaybettim . Bu konularda çok katıyım. .bir çöpüme dahi ihtiyacı yoktu ama olsaydı ayrılmak pahasına yardım ederdim ki eşim asla karışmaz ..

Evin var , kimse kafana vurmuyor çık diye ..bu neyin aç gozlulugu? Kendi ailesi olsa " omo onlor bonom aolom " derdi ..Ayy çok pis hesaplar ..hem de kanser hastası bir babaya .. belki de son hayali ..Allah gecinden versin ..acil şifalar diliyorum. .

Eşler arasında para ayrımına karşıyım ama diğer söylediklerinize katılıyorum

Benim maasim 4,5 esimin 2,75 su an ucretsiz izindeyim 2,75 ile idare ediyoruz kira vermedigimiz icin sikinti olmuyor. Yakinda calismaya baalayacagim.
Onlar bizi okuttu etti dolayisiyla cok fazla birikim yapamadilar. Bende simdi evlat olarak yardim etmek istiyorum. Miktar biraz yuksek esimde hakli hak veriyorum ama sonucta ben mehirimden istiyorum ve 3 ayda yerine koyabiliriz bu parayi. Kabul etmiyor bense söz verdim aileme.

Şuanda beni okutmuş bu zamana getirmiş anama babama 4500 gibi bir gelirim var ise gözümü kırpmadan hacca gitmesi için verirdim.Üstelik kanser hastası :(,vede abide üstüne düşen görev yapmış.
Bir şekilde aranızda sıkıntı yaşanmaması açısından gönlünü yapın ve verin .

Konu sahibi olarak okuduklarima toplu bir cevap vereyim. Esimin ailesinin maddi durumu iyi. 5 daire, iyi bir araba, bir miktar paralari var ve hacca gidip geldiler. Esim kendi ailesine de borc verebilecegini söylüyor. sayet esimin ailesinin durumu kötü olsaydi ben verirdim bu parayi.
Benim aileme gelince babam bizi okutacam diye cok birikim yapamadi ama cok sukur oturacak bir evimiz var. O soyledigim köydeki ev ve bizimkiler yılın surece fazlasını koyde bahce ile ugrasarak geciriyorlar. Ellerinde hac parasi var evet ama hastaneye verince kalmiyor ve o kadar parayi biriktiremezler bi daha, kardesim hala okuyor.. babamin su anki saglik durumu kötü ama tedavinin yan etkilerine bagli seyler atlatabilirsek su gunleri hayirlisiyla duzelecek insallah kanseri yendi cok şükür.
Esime rest cekemem, bosanamam bunlari soylemek sizin icin ne kadar kolay. Hersey bi kenara ona ihtiyacim var. Kucuk bebegim var ona kayinvalidem bakiyor. Abimin de ciddi saglik sorunlari var.stresden babama uzuldugunden herhalde bu aralar agrilari oldu
Esim getirdi goturdu hastaneye abimi babami. Ben bebeğimi kv biraktim babamin annemin yanina gittim hastaneye destek olmaya. Onlar olmasa babamla da ilgilenemezdim. Su an babam annem bizde ben bakiyorum. Kaldi ki bizim aramizdaki huzursuzluk yansirsa cok üzülür sucluluk duyarlar.
Bu arada babam benden para istemedi hicbir zaman. Ben kendim teklif ettim.
Esim dün cok keyifsizdi konuya cani sikilmis herhalde orta yolu nasil bulacagiz bilmiyorum...

Babanız atlatmış şükür. Darısı diğer hastaların başına.

Konunun aciliyeti yok. Bence şimdilik bu konuyu uzatmayın.
Buradaki yorumlardan gaza gelip eşinize rest çekmeyin. Zaman gelir sadece eşinizin maaşına muhtaç olursunuz "eşiniz ben kazanıyorum benim param hepsini de aileme vereceğim"dese ne olur bir düşünün. Bu yüzden senin benim param olarak bakmayın ortak karar olmalı.

Eşimin ailesinden biri ciddi sağlık sorunu yaşasa ve bana dese ki evimizi satıp kiraya geçeceğiz, peki derim.Kendi kazancı kendi ailesi kendi ödemesi..O da babama da kardeşime de ciddi para yardımlarında bulunmuş miktarlarda benim haberim bile olmadı başta..3 aylık maaş nedir ki çalışır kazanırsınız değer mi hem üzülmeye hem tartışmaya..

Vefa nerde??

eşine çok sinir oldum tabikide vericeksin ben verirdim babama asla kıyamam.. zamanında seni oktmak için ne paralar harcadı şimdi sen baabna para vermek için eşine soruyosun.. tabikide eşine danışmalısın ama bukadar müdahale ettirme lütfen hastalık bu.. çok geçmiş olsun inşaallah sağlığına kavuşur ve hacca gitmekte nasip olur..

Eşler arasında para ayrımına karşıyım ama diğer söylediklerinize katılıyorum
Para ayırımından bahsetmiyorum ki .. bence bir eşin , karısının parası üzerinde çok söz hakkı olmamalı ..tamam ortak bir hayat söz konusu ama bazı durumlar istisna. .eşim benden ailesi için para istese düşünmeden veririm ,geri de almam .. Kadın evin ihtiyaçlarına ortak olmalı ama parasının tamamını ortaya koymamalı. .ortak birikim yapılmak isteniyorsa durum değişir ..ay bilmiyorum bu konular çok sıkıntılı .. öğrenciyim ,para kazanmıyorum ama babamdan hatırı sayılır bir miras kaldı ..Asla lafını etmez eşim ..ben üstüme aldım unuttum ,umrumda da değil ..bazen kurumlara bağışlamayı falan düşünüyorum .aman beni karıştırma ,senin malın, tek bir lafım yanlış anlaşılır ,allah korusun ,napiyosan yap ,der ..maasim olsa da durum böyle olurdu ..bu sebepten çalışmamı da istemiyor . Normal bir meslek de değil benimki ..maaşı fazla :) ben sana yetmiyor muyum ,fazla para bela getirir diyor :D ya kısaca para işlerinde biraz garibiz biz .. verdiğimizi unutur ,istemeyiz bile ..burda da söz konusu kanser bir baba ..madem para bu kadar önemli ,konu sahibinin eşi de daha fazla çalışıp kazansın ..konu sahibi muhakkak ortaktır giderlere ..üstelik maaşı da fazla ..yarısını ortaya koysa yarısını da biriktirip babasına verebilir ..ben olsam eşimi takmaz hepsini verirdim ,ayrı konu ..

Para ayırımından bahsetmiyorum ki .. bence bir eşin , karısının parası üzerinde çok söz hakkı olmamalı ..tamam ortak bir hayat söz konusu ama bazı durumlar istisna. .eşim benden ailesi için para istese düşünmeden veririm ,geri de almam .. Kadın evin ihtiyaçlarına ortak olmalı ama parasının tamamını ortaya koymamalı. .ortak birikim yapılmak isteniyorsa durum değişir ..ay bilmiyorum bu konular çok sıkıntılı .. öğrenciyim ,para kazanmıyorum ama babamdan hatırı sayılır bir miras kaldı ..Asla lafını etmez eşim ..ben üstüme aldım unuttum ,umrumda da değil ..bazen kurumlara bağışlamayı falan düşünüyorum .aman beni karıştırma ,senin malın, tek bir lafım yanlış anlaşılır ,allah korusun ,napiyosan yap ,der ..maasim olsa da durum böyle olurdu ..bu sebepten çalışmamı da istemiyor . Normal bir meslek de değil benimki ..maaşı fazla :) ben sana yetmiyor muyum ,fazla para bela getirir diyor :KK70: ya kısaca para işlerinde biraz garibiz biz .. verdiğimizi unutur ,istemeyiz bile ..burda da söz konusu kanser bir baba ..madem para bu kadar önemli ,konu sahibinin eşi de daha fazla çalışıp kazansın ..konu sahibi muhakkak ortaktır giderlere ..üstelik maaşı da fazla ..yarısını ortaya koysa yarısını da biriktirip babasına verebilir ..ben olsam eşimi takmaz hepsini verirdim ,ayrı konu ..

İşte ilk cümle de kine karşıyım iki tarafında bence parası hakkında söz sahibi olmalı ben de çalışmıyorum şuan verdiği yardıma kdr söyler bak bunu bunu yapacağım bu ay bunları almyacağız bana ters gelen bir durumda hayır bunu yapmayacağız derim ortak noktada buluşuruz ben ilk zaman çalıştım mesela kartımı verdim onun kredi kartını ldım nakit işlerine karışmam ben evin hesabını sen yap kafa yoramam dedim kestirip attım bir baba var ortada ve eş kişisi de borç vereceğim diyor saçmalık bana göre

İşte ilk cümle de kine karşıyım iki tarafında bence parası hakkında söz sahibi olmalı ben de çalışmıyorum şuan verdiği yardıma kdr söyler bak bunu bunu yapacağım bu ay bunları almyacağız bana ters gelen bir durumda hayır bunu yapmayacağız derim ortak noktada buluşuruz ben ilk zaman çalıştım mesela kartımı verdim onun kredi kartını ldım nakit işlerine karışmam ben evin hesabını sen yap kafa yoramam dedim kestirip attım bir baba var ortada ve eş kişisi de borç vereceğim diyor saçmalık bana göre
Anlasamiycaz biz seninle :) farklı birşey anlatmaya çalışıyorum .. kısaca kazançlar ortak ama emek sahibinin hakkı ..nasıl yöneteceğine kendi karar verir .. atıyorum , biri 3.000 biri 5.000 kazanıyorsa ,5.000 kazanan ,ben 2.000 liramın unutulmasını istiyorum ,nasıl haracayacagima kendim karar veririm ,diyebilmeli ..Hee ortada ihtiyaç varsa 5.000 in tamamı da ortaya konabilir. Tamamen durumla alakalı ...

+1000
O baba niye çatı katında yasiyor acaba
Zamanında ev araba yapmadan çocuk okutmaya çalıştığından olavilir mi

Şimdi el alemin oğlu kızının parasını yiyor her ay bir de 15 bine razi gelmiyor
Ya bu kadınlar aptal kocalarını ne çok kıymetlendiriyorlar. Adama göre hava hoş tabi maaşını yediği bi kadınla evlenmiş.
İnsan eşinden önce ana babasına kıymet vermeli. Okumuş iş sahibi her kadın ailesinin ihtiyacı olsada olmasada maddi destekte bulunmalı.
Çatı katında yaşamak kolay mı babası zor durumda belliki.
Allah herkese kocasının ağzının içine düşmeyen hayırlı kız evlatlar nasip etsin.

Benim anladığım siz babanıza ameliyat parası değil hac parası vermek istiyorsunuz. Çünkü babanızın ameliyatı karşılayacak parası var ama ameliyatı karşıladığı için hacca gidecek parası kalmayacak. doğru mu?

Ben de kanser yakınıyım ondan anlıyorum sizi, ama babanızın hasta haliyle hac düşünmesini anlayamayacağım kusura bakmayın. İnsan sağlığı önemliyse olan parasını yatırır ameliyatına eksik gedik varsa elbette siz halledersiniz. Burada herkes baban ölsün mü vereceksin diyor ama bu noktayı kaçırıyorlar bence.. Hem siz şuan çalışmıyormuşsunuz yani maaşınız yok, eşinizin aldığı 2700 ile nasıl 15000 borç vereceksiniz...

Ben olsam elbette hastalık tedavi için canımı bile veririm aileme ama hac parası kusura bakmasınlar vermem..

ama verilen para değil ki konu 3 aylık maaşını vermesi

hepsini bir seferde verecek

acil olmayan bir ihtiyaç için

yani tüm gelir verilecek
Bir baba kızını okutmuş meslek sahibi yapmış. O babaya 15 bin tl para vermek çok mu yani?
Neden bu konuya bu kadar muhalefet ettiniz anlamıyorum.
Eli ekmek tutan her kadın ailesini düşünmeli. Erkekler kadının parasıyla kendi ailesine yardım etse kadın ses çıkaramıyor.
Böyle güçsüz, aciz kadınlara ne denir bilemiyorum.
Özet olarak okumuş iş sahibi her kadın geçmişte ana babasının verdiği emekleri unutmamalı!

Bir baba kızını okutmuş meslek sahibi yapmış. O babaya 15 bin tl para vermek çok mu yani?
Neden bu konuya bu kadar muhalefet ettiniz anlamıyorum.
Eli ekmek tutan her kadın ailesini düşünmeli. Erkekler kadının parasıyla kendi ailesine yardım etse kadın ses çıkaramıyor.
Böyle güçsüz, aciz kadınlara ne denir bilemiyorum.
Özet olarak okumuş iş sahibi her kadın geçmişte ana babasının verdiği emekleri unutmamalı!

konuya muhalefet etmedim

sadece o senin paran mantığına muhalefet ettim

"Özet olarak okumuş iş sahibi her kadın geçmişte ana babasının verdiği emekleri unutmamalı" demişsiniz doğru ama cümle neden "kadın" ibaresi ile

sonuçta bu ana babalar kadını okutuyor emek veriyor da erkeği okutup emek vermiyor mu

ben sadece çifte standarda karşıyım

konu sahibinin vermesi de onların yaşam tarzına göre uygun olabilir ama benim yazdığım husus kadına ana baba emek vermiş maaşından versin ne olacak deyip erkeğe gelince olmaz ailenin rızkı anne babasına vermemeli diyen yorumlarımız

artık böyle konularda direk kızlarım geliyor aklıma dha çok küçükler 3 yaş altı ikiside gözümüzden sakınıyoruz kendimize almıyor onlara alıyoruz hatta neler düşünüyoruz daha şimdiden gerekirse evi satalım özel okulda okutalım meslek sahibi olsun kimseye imrenmesin giyidiği marka olsun vayyy beeeee yazık
ulan kocaaaa isterse havuzlu evi isterse cepp arabası olsun babam ihtiyaç duymuşmu duymuş ver 15000 i
nedir ya paramı para olsa ne yazar otur hesapla babanın seni okuturken sana harcadığı parayııı al de sadce ünivbersitede her ay gnderdiği para 25000 tl ben babama borcumu ödüyom dee hani diyorya borç ver diyee camışşş
seni çoğu baba gibi okutmaya bilir çalıştırıp maaşını yiyebilirdi suç sende tavrını koy heleki bide haca harcanacak para
yazıkyaa sen çalışmak zorunda değilsin ama kocan sana bakmak zorunda

konuya muhalefet etmedim

sadece o senin paran mantığına muhalefet ettim

"Özet olarak okumuş iş sahibi her kadın geçmişte ana babasının verdiği emekleri unutmamalı" demişsiniz doğru ama cümle neden "kadın" ibaresi ile

sonuçta bu ana babalar kadını okutuyor emek veriyor da erkeği okutup emek vermiyor mu

ben sadece çifte standarda karşıyım

konu sahibinin vermesi de onların yaşam tarzına göre uygun olabilir ama benim yazdığım husus kadına ana baba emek vermiş maaşından versin ne olacak deyip erkeğe gelince olmaz ailenin rızkı anne babasına vermemeli diyen yorumlarımız
Erkekler her koşulda ana babasına yardım ediyor.
Benim babamda öyle bize hiç söylemeden neyi var neyi yok kendi ailesine verdi zamanında.
Kadınlar kendi ailesine yardım etmek istediğinde eşinin hatta kaynana kayınbabanın bile hiç gönlü olmuyor.
Sen o evden çıkmışsın artık deniliyor.
Buda çifte standart bende buna karşıyım.

Anlasamiycaz biz seninle :) farklı birşey anlatmaya çalışıyorum .. kısaca kazançlar ortak ama emek sahibinin hakkı ..nasıl yöneteceğine kendi karar verir .. atıyorum , biri 3.000 biri 5.000 kazanıyorsa ,5.000 kazanan ,ben 2.000 liramın unutulmasını istiyorum ,nasıl haracayacagima kendim karar veririm ,diyebilmeli ..Hee ortada ihtiyaç varsa 5.000 in tamamı da ortaya konabilir. Tamamen durumla alakalı ...

Kız anladım ben seni sadece ufak bir ayrıntıda takıldık kaldık olsun be gülüm herkes aynı düşünseydi problem zaten :)

Maasinizi bilemem ama mehire karisamaz o sizin oldu artik ne isterseniz onu yaparsiniz.

Back
X