• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileme maddi yardim

Şimdi eşiniz ameliyat parası vermeyelim demiyor ki zaten. Ameliyat parası var. Ama sonrasında hac parası yok. Babanız bence kendi parasıyla bir ameliyatını olsun. Allah'ın izniyle iyileşsin. Sonrasında eşiniz yine para vermeyelim dememiş. Borç verelim demiş. E bu da mantıklı. Sonuçta yaşlı insanlar. Hacdan geldikten sonra artık aylık ne kadar öderlerse yavaş yavaş öderler. Babanıza verdiğiniz söz adına üzülüyorsunuz ama sizi anlarlar bence. Kendim çalışıyorum kazanıyorum ona mı sorucam denmemeli bence. Çünkü sonuçta şuanda da çalışmıyorsunuz kazanmıyorsunuz ama o size anneme para verdim sanane zaten çalışmıyorsun para benim dese hoşunuza gider mi? Onun da ailesi onu büyütmüş yetiştirmiş. Bir de eve yerleştirmiş sizi. Kira bile almıyorlar. Valla ne bileyim bence eşiniz çok mantıksız davranmıyor. Burda sanki adamı kansere mahkum etmiş gibi algı olmuş ama o söz konusu değil benim okuduğum kadarıyla.

Yaşlı bir insana ve bu kişi anne babaysa borç vermek hiç mantıklı bir cümle gelmiyor bana

Yaşlı bir insana ve bu kişi anne babaysa borç vermek hiç mantıklı bir cümle gelmiyor bana
Ameliyat için verilse evet sağlık denir ama hac için olduğundan kişi görüşüdür bu belki konu sahibinin eşine gereksiz veya borç verilebilecek bir konu olabilir. Ki bence de olabilir. Yani eğer ameliyat parası olsa istenmez ama hacca gidip geldikten sonra ödeyebilir bence. Adam kv , kp hacca göndermek zorunda değil bir yerde..

Eşin çok ama çok bencilmiş, o senin baban okuttu ve bu sayede o parayı kazanıyorsun, 3 ayda 15bin kazanabiliyorsun ne demek 3 ay nedir ki baban için, parayı verdiğinde öyle iyi hissediceksinki, vermedğinde ise hep pişmanlık duyacaksın hem sözünü tutmadığın için hemde babana bi faydan dokunmadığı için, bu dediğimi unutma

Ameliyat için verilse evet sağlık denir ama hac için olduğundan kişi görüşüdür bu belki konu sahibinin eşine gereksiz veya borç verilebilecek bir konu olabilir. Ki bence de olabilir. Yani eğer ameliyat parası olsa istenmez ama hacca gidip geldikten sonra ödeyebilir bence. Adam kv , kp hacca göndermek zorunda değil bir yerde..

Melihat için zaten vermiyor kendi paraları var bunun söz konusu dahi etmek yanlış bence dün akşam eşimle tesadüfen konuştuk o kdr borcumuz var artık birşey almayalım borçlarımızı bitirip nakit para atalım kenara dedim birşey olsa elimizde nakit para yok bana dedi kredi kartlarımızın limiti yüksek bir şeyde zaten onları kullanırım ya dedim tut ki kredi kartı geçmeyecek oda anladı sadece kendi evim kendi hayatım için değil annen baban benim ailem kim olursa olsun ihtiyacımız olsa yok annem vefat etti benim eşim evlenmeden önce aldığı arsayı satılığa çıkarttı ve bunu ben söylemedim parası bitince bunaldığımı ondan istemediğimi farkettiği için ev aldık annem yaşasa da görse eğer dedi annene birşey olmazsa ev de biterse temelden almıştık annemler o soğuk evden çıksın bizim eve taşınırlar bunlar karşılıklı anlayış içinde olmalı umreye gitmeye niyetlendik mesela annem eşimin annesi de gelsin dedim onlarda çıkartabilidiği kdr para koyar üzerine ekleriz.

Kısacası bu kdr maaş para mal mülk peşinde olması sıkıntı verilen mal para biryerde geri döner çok önemsemek hiç de doğru bir durum değil eşi yanlış yapıyor

Sen verir miydin ?

düşünüyorum vermezdim herhalde

yani konudan anladığım babanın parası var hacca gitme hayali de var ama o para ameliyata gidecek

konu sahibi de hac için destek olayım diyor

ve şu an konu sahibi çalışmıyor da ama izni bitince aylık 4500 geliri var şimdi eşimin maaşı ile geçiniyoruz o zaman da geçiniriz gibi düşünüyor

hayatımda hiç benim param kavramım olmadı

tek kuruşum yok "benim" olan

hatta burada çok yazdım kadınların ayrı hesabı şunu bunu olmalı deniyor benim yok diye ama sonra dönüp baktım ki herşey benim adıma ama hiçbiri benim değil

şimdi kafamda netleştiremiyorum zira babam parası yetmeyeceği bir şeyi istemez istese de dillendirmez

70 yaşında gitti kendine otomatik vites dizel araba aldı heves ettiği için aldı

bana deseydi ki bana para ver ya da borç ver eski arabamı satayım bu arabayı alayım ne gerek var derdim

zira eski arabası da çalışıyordu ama arabası pert olsa ve isteseydi verirdik herhalde

yani olay içinde yaşayana göre değişiyor

kv dem memlekette ev istedi

işte biraz peşinat verdi vs vs

evin aylık 300 ödemesi var eşime yap bu ödemeyi diyorum yapmıyor mesela parası var ödesin kıymetini bilsin diyor ama babasına ilaç almak için binlerce lira verebiliriz sıkıntı değil

öncelikler önemli

ameliyat parası olsa idi konu sahibinin eşi de olur derdi belki ama konu sahibinin eşi şu an o parayı fuzuli harcanacak olarak görüyor

esasen ben konuya da yorum yapmayacaktım ama bana dokunan kadınların yaptığı"senin" paran vurgusu

zira adam annesine 50 tl verince ailemizin rızkını kvye yediriyor diye açılan konularda herkes gelini tutarken kadın ailesine para vermeye kalkınca herkes "senin" paran, emeğinin karşılığı diyor

yani adamın parası hiç "onun" parası olamıyor

burada ki sıkıntı kadın erkek eşitliği, ev hanımı çalışan kadın, evi erkek geçindirmek zorunda vs vs görüşlerindeki çatışma esasen

Konu sahibi olarak okuduklarima toplu bir cevap vereyim. Esimin ailesinin maddi durumu iyi. 5 daire, iyi bir araba, bir miktar paralari var ve hacca gidip geldiler. Esim kendi ailesine de borc verebilecegini söylüyor. sayet esimin ailesinin durumu kötü olsaydi ben verirdim bu parayi.
Benim aileme gelince babam bizi okutacam diye cok birikim yapamadi ama cok sukur oturacak bir evimiz var. O soyledigim köydeki ev ve bizimkiler yılın surece fazlasını koyde bahce ile ugrasarak geciriyorlar. Ellerinde hac parasi var evet ama hastaneye verince kalmiyor ve o kadar parayi biriktiremezler bi daha, kardesim hala okuyor.. babamin su anki saglik durumu kötü ama tedavinin yan etkilerine bagli seyler atlatabilirsek su gunleri hayirlisiyla duzelecek insallah kanseri yendi cok şükür.
Esime rest cekemem, bosanamam bunlari soylemek sizin icin ne kadar kolay. Hersey bi kenara ona ihtiyacim var. Kucuk bebegim var ona kayinvalidem bakiyor. Abimin de ciddi saglik sorunlari var.stresden babama uzuldugunden herhalde bu aralar agrilari oldu
Esim getirdi goturdu hastaneye abimi babami. Ben bebeğimi kv biraktim babamin annemin yanina gittim hastaneye destek olmaya. Onlar olmasa babamla da ilgilenemezdim. Su an babam annem bizde ben bakiyorum. Kaldi ki bizim aramizdaki huzursuzluk yansirsa cok üzülür sucluluk duyarlar.
Bu arada babam benden para istemedi hicbir zaman. Ben kendim teklif ettim.
Esim dün cok keyifsizdi konuya cani sikilmis herhalde orta yolu nasil bulacagiz bilmiyorum...

rakamı biraz aşağı çekememzmisin ,

senın yerinde olsaydım eşime çok pis kınlenırdım umarım kendının ailesnin paraya ihtiyacı olmaz ,

Melihat için zaten vermiyor kendi paraları var bunun söz konusu dahi etmek yanlış bence dün akşam eşimle tesadüfen konuştuk o kdr borcumuz var artık birşey almayalım borçlarımızı bitirip nakit para atalım kenara dedim birşey olsa elimizde nakit para yok bana dedi kredi kartlarımızın limiti yüksek bir şeyde zaten onları kullanırım ya dedim tut ki kredi kartı geçmeyecek oda anladı sadece kendi evim kendi hayatım için değil annen baban benim ailem kim olursa olsun ihtiyacımız olsa yok annem vefat etti benim eşim evlenmeden önce aldığı arsayı satılığa çıkarttı ve bunu ben söylemedim parası bitince bunaldığımı ondan istemediğimi farkettiği için ev aldık annem yaşasa da görse eğer dedi annene birşey olmazsa ev de biterse temelden almıştık annemler o soğuk evden çıksın bizim eve taşınırlar bunlar karşılıklı anlayış içinde olmalı umreye gitmeye niyetlendik mesela annem eşimin annesi de gelsin dedim onlarda çıkartabilidiği kdr para koyar üzerine ekleriz.

Kısacası bu kdr maaş para mal mülk peşinde olması sıkıntı verilen mal para biryerde geri döner çok önemsemek hiç de doğru bir durum değil eşi yanlış yapıyor
Eh ne güzel anlatmışsınız.. Eşimle oturdum konuştum diye. Burada aslında konu sahibinin de üzerine basa basa söylediği ben babama söz verdim geri parayı almam dedim. Ama eşime bunu sormadan yaptım. Olur mu canım öyle şey. Sağlık için bunu yapabilir. Adam der ki kızım bu ameliyatı olamam çünkü param yok tabii ki hayır baba senin ameliyat paranı ben vericem diyebilir. Ama ameliyat olursam hacca gidemem diye üzülürken hayır ben seni hacca gönderirim diyor. Bekar olsa ömürlük maaşını vermesi gerek. Verilir yani. Fakat evli ise eğer eşine sormak, söylemek, danışmak mecburiyetinde. Mesela ben babama bunu söylesem der ki; 'Kocana sormadan ya da onayını almadan bu konularda karar veremezsin. O sizin ortak rızkınız.. gibi gibi uzar yani bu mevzu. Düşünce tarzıdır, hayat görüşüdür. Sormak, eşten izin istemek inceliktir. Bana göre..

Konu sahibi olarak okuduklarima toplu bir cevap vereyim. Esimin ailesinin maddi durumu iyi. 5 daire, iyi bir araba, bir miktar paralari var ve hacca gidip geldiler. Esim kendi ailesine de borc verebilecegini söylüyor. sayet esimin ailesinin durumu kötü olsaydi ben verirdim bu parayi.
Benim aileme gelince babam bizi okutacam diye cok birikim yapamadi ama cok sukur oturacak bir evimiz var. O soyledigim köydeki ev ve bizimkiler yılın surece fazlasını koyde bahce ile ugrasarak geciriyorlar. Ellerinde hac parasi var evet ama hastaneye verince kalmiyor ve o kadar parayi biriktiremezler bi daha, kardesim hala okuyor.. babamin su anki saglik durumu kötü ama tedavinin yan etkilerine bagli seyler atlatabilirsek su gunleri hayirlisiyla duzelecek insallah kanseri yendi cok şükür.
Esime rest cekemem, bosanamam bunlari soylemek sizin icin ne kadar kolay. Hersey bi kenara ona ihtiyacim var. Kucuk bebegim var ona kayinvalidem bakiyor. Abimin de ciddi saglik sorunlari var.stresden babama uzuldugunden herhalde bu aralar agrilari oldu
Esim getirdi goturdu hastaneye abimi babami. Ben bebeğimi kv biraktim babamin annemin yanina gittim hastaneye destek olmaya. Onlar olmasa babamla da ilgilenemezdim. Su an babam annem bizde ben bakiyorum. Kaldi ki bizim aramizdaki huzursuzluk yansirsa cok üzülür sucluluk duyarlar.
Bu arada babam benden para istemedi hicbir zaman. Ben kendim teklif ettim.
Esim dün cok keyifsizdi konuya cani sikilmis herhalde orta yolu nasil bulacagiz bilmiyorum...

bence bu aşamada bu konuyu hele bir kapatın

babanız toparlasın azıcık sağlığı düze çıksın

hac diyorsunuz o hemen çıkmıyor zaten

umre ise de bu sene gidemez gibi sanki

Allah uzun ömür versin havalar ferahlayınca seneye kışa doğru gitsin inşallah

yani bana da alınmayın ama şu şartlarda son düşünülecek şey hac parası değil mi

hele bir o günler gelsin şartlar olgunlaşsın belki eşiniz de içinden gelerek verelim gitsinler der

biz kadınlar her şeyi düşünmeyi, planlamayı severiz de bazen de anı beklemek gerekir

bildiğim kadarı ile eşin çalışıyor

yani tüm para onun

üç aylık maaşını annesine verecek, olur mu
Şimdi ben biraz rutin dışıyım keşke benden yola çıkmasaydınız :-)

Eşim çalışıyor evet maaşı olduğu gibi benim hesabıma geliyor son kuruşa kadar

Ve ben değil 15 bin inanın belki 50 bin vermişimdir ( bizim maaşımız eşimin yurtdışında olması dolayısıyla biraz yüksek)
Gönlümle verdim hiç pişman değilim
Eşimin vermem dediği yerde bile verdim :-)

Benim ailemin durumu çok iyi. Destek beklemek bir yana bize de ihtiyacımız olmadığı halde destek oluyorlar. Mesela bebegimin besiginden arabasına, mama sandalyesinde tüm kıyafetlerine kadar annem aldı. Bebegime de annem bakiyor. Ancak kayinvalidemlerin durumu benim ailemin durumu kadar iyi degil.

Esimle ikimiz de kamuda çalışıyoruz ve ben neredeyse esimin iki katı kazanıyorum. Ama kayinvalidemler sikissa ilk önce ben söylerim yardım edelim diye. Hatta geçen ay evleri boyatilacakti esime biz boyatalim dedim zira kendileri yapsa sikisacaklardi.
Ne gerek var. Sonuçta esim ve ben bugün kazanıyorsak once Allah sonra ailelerimizin fedakarliklari sayesinde.kaldı ki babanız kanser gibi bir hastalıkla mücadele etmiş moral çok önemli.sırf adama moral olsun diye fazlası bile yapılır bence.

Şimdi ben biraz rutin dışıyım keşke benden yola çıkmasaydınız :-)

Eşim çalışıyor evet maaşı olduğu gibi benim hesabıma geliyor son kuruşa kadar

Ve ben değil 15 bin inanın belki 50 bin vermişimdir ( bizim maaşımız eşimin yurtdışında olması dolayısıyla biraz yüksek)
Gönlümle verdim hiç pişman değilim
Eşimin vermem dediği yerde bile verdim :-)

ama verilen para değil ki konu 3 aylık maaşını vermesi

hepsini bir seferde verecek

acil olmayan bir ihtiyaç için

yani tüm gelir verilecek

Yillarca bakmis buyutmus okutmus sizi. Sizinde evlat olarak yardim etmek istemeniz cok dogal.

Kocaniza cok kizdim. Sonucta sizin maasiniz. Sizi hukmetmeye calisiyor.

Ölümlu dunya. Babaniz kanser. Ve tek hayali hacca gitmek. Gitmeden vefat ederse gercekten vicdaniniz cok acır.

Kocanda paragozun teki. Ne var karismasa. Burasi fani dunya. Elbetteki ev alirsiniz. Sizin demenizle 3 aylik maasiniz. Bi zahmet sustur. Parayi kazanan sensin.

Eh ne güzel anlatmışsınız.. Eşimle oturdum konuştum diye. Burada aslında konu sahibinin de üzerine basa basa söylediği ben babama söz verdim geri parayı almam dedim. Ama eşime bunu sormadan yaptım. Olur mu canım öyle şey. Sağlık için bunu yapabilir. Adam der ki kızım bu ameliyatı olamam çünkü param yok tabii ki hayır baba senin ameliyat paranı ben vericem diyebilir. Ama ameliyat olursam hacca gidemem diye üzülürken hayır ben seni hacca gönderirim diyor. Bekar olsa ömürlük maaşını vermesi gerek. Verilir yani. Fakat evli ise eğer eşine sormak, söylemek, danışmak mecburiyetinde. Mesela ben babama bunu söylesem der ki; 'Kocana sormadan ya da onayını almadan bu konularda karar veremezsin. O sizin ortak rızkınız.. gibi gibi uzar yani bu mevzu. Düşünce tarzıdır, hayat görüşüdür. Sormak, eşten izin istemek inceliktir. Bana göre..

Eğer kendi durumunun farkında isen bence sormaya gerek yok annem vefat etti benim bu sene kardeşim özel bir okula gidiyor eşim bana da babama da sormadan eşim kardeşimi servise yazdırdı ben vereceğim ücretini dedi hatta ben o zaman dedim babam verebilecek durumda sen çok fazla müdahale etme sırf kardeşim istedi diye yazdırdı babamla gidip gelmek istemiyorum dediği için bazen eşlerin ince düşünmesi gerektiğini düşünüyorum

Eğer kendi durumunun farkında isen bence sormaya gerek yok annem vefat etti benim bu sene kardeşim özel bir okula gidiyor eşim bana da babama da sormadan eşim kardeşimi servise yazdırdı ben vereceğim ücretini dedi hatta ben o zaman dedim babam verebilecek durumda sen çok fazla müdahale etme sırf kardeşim istedi diye yazdırdı babamla gidip gelmek istemiyorum dediği için bazen eşlerin ince düşünmesi gerektiğini düşünüyorum
Annenize Allah rahmet eylesin. Başınız sağolsun. :dua:

bir de abinizle konuşun. babanızı hacca birlikte gönderin. en azından masrafın yarısını da o karşılarsa eşiniz bu durumda birşey demez bence.

Back
X