• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileme gitme konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konudan bağımsız bilenlere bir soru sormak istiyorum.2 km lik yol için araç kaç liralık yakıt yakar?sehirici
Motor hacmine, yakıta, bakımlarının düzenli yapılıp yapılmadığını göre değişir. Benimki bu zamlarla 4,48 gibi yakıyor şehir içi trafik varsa. Korkunç bir rakam.

Kızlar selam. Bugun eşimle aramızda bi konuşma geçti içime dert oldu.

Bizim arabamız yok ve bazı sebeplerden dolayi ben istemiyorum almak. Çünkü maddi olarak kesinlikle imkanımız yok asgari ücret ile geçiniyoruz zaten birde kredi vs çekmeye kalkarsa biteriz.

Annemler arabayla 30-40 dk, otobüs ile 2 vesayit 1 buçuk saate yakın bi mesafedeler. (abimlerle aynı binadalar) 2 çocuğumuz var 3 / 5 yaşındalar. Bu korona döneminde annemlere gideceğim zaman otobüs kullanmamak için mecbur abimi çağırıyodum beni alır mısın diye ama utana sıkıla ki abim asla öyle bi insan değil otobüsle gittiğimde bile dönüşte arabayla getirir ve her zaman söyler beni ara alırım sizi diye. Bazen yarı yola kadar otobüsle geleyim ordan alın dediğimde kabul etmezler evden alırız diye. Ama genede aileme bile 2 ayda bir gidiyorum 1 hafta duruyorum sık sık yük olmaktan çekindiğim için.

Geçen mesela otobüsle gittim kızdılar neden bizi aramadın gelir alırdık 2 çocukla tek başına yollara düştün yarım saatlik yol bizim için diye.

Neyse bugün eşim ilerde araba alalım gibi bi konu açtı tabi ben direk hayır diye çıkışınca dedi ki " tamam abin gelip alıyor Allah var ama yarın birgün birşey olsa yengen başına kakar kapına kadar gelip biz aldık ettik der, şimdi diyordur herşeyi yapıyolar gelmeye sıra geldimi bizi arıyorlar diye. " falan dedi.

Evet yengem biraz tuhaf yeri geldi mi başına kakar insanın bazı şeyleri. Ama ben onların elinde büyüdüm resmen ve hiç böyle düşünmemiştim içime dert oldu. Şimdi bayram geldi abimi çağıracaktım ama aşırı çekinmeye başladım. Sizce eşim haklı mı ?

Şuan araba almama nedenimiz yani benim istememe sebebim maddi durum kızlar asgari ücret 2 çocuk ile nasıl araba alınabilir bu devirde... Ben şuan kredi çeker vs diye direk karşı çıktım zaten biraz taviz görse direk çekebilecek kapasiteye sahip ki kesinlikle gücümüz yetmez
Eşiniz haklı bence.Ama ben olsam yine de abimi arardım.Abimin çocuklarına da maddi gücümü birazda zorlayarak iyi hediyeler alırdım bayram için ki yengem kullanıldığını düşünmesin.40 dk araba kullanan için uzak bir mesafe değil,bayram günü otobüs kalabalığı ,perişanlık iki çocukla çekilmez

Konu sahibi eğer gelecek yıl falan araba almaya sıcak bakacaksan vakit kaybetmeden şimdi alın. Her geçen gün fiyatlar katlandıkça katlanıyor. 50k döküntü arabalar 200k oldu. Seneye ne olacak belli değil ama düşmeyeceği kesin.

Not:Şahsi fikrim gerçekten çok çok gerekli değilse imkanları zorlayıp araba almayın. Araba para, yakıt para. Sokakta park edecek yer bulamadın gittiğin yerde otoparka koydun para. Trafik sigortaları ikiye katlandı, kasko desen keza öyle.Senelik bakım, bir yağ iki filtre değişimi 400 lira en az.Yaz lastiği al, kış lastiği al, lastik parkına para öde. Minicik çizip parça boyatsan 250 lira olan parça boya 400 oldu. Asgari ücret alan birini bütçe olarak çok zorlar bu iş.Şu hesaba göre araba almak yerine kiralasak daha ucuza geliyor benden söylemesi.

ben yenge olsam derim. önce bi posta 40 dk gidecek kardeşini alacak sonra 40 dk da dönüş yolu...
sonra bi hafta sonra tekrar götür 40 dk sonra tekrar geri gelsin. Benzin fiyatlarından haberiniz yok sanırım.bence yengen çok iyi biri bu kadar şeye sesi çıkmıyorsa. baksana eşinizin bile dikkatini çekmiş. hala ''ya derlerse'' diyorsunuz. bir şey söylemesine gerek var mı?

Bizim arabamız yok ve bazı sebeplerden dolayi ben istemiyorum almak. Çünkü maddi olarak kesinlikle imkanımız yok asgari ücret ile geçiniyoruz zaten birde kredi vs çekmeye kalkarsa biteriz.

Annemler arabayla 30-40 dk, otobüs ile 2 vesayit 1 buçuk saate yakın bi mesafedeler. (abimlerle aynı binadalar) 2 çocuğumuz var 3 / 5 yaşındalar. Bu korona döneminde annemlere gideceğim zaman otobüs kullanmamak için mecbur abimi çağırıyodum beni alır mısın diye ama utana sıkıla ki abim asla öyle bi insan değil otobüsle gittiğimde bile dönüşte arabayla getirir ve her zaman söyler beni ara alırım sizi diye. Bazen yarı yola kadar otobüsle geleyim ordan alın dediğimde kabul etmezler evden alırız diye. Ama genede aileme bile 2 ayda bir gidiyorum 1 hafta duruyorum sık sık yük olmaktan çekindiğim için.

Geçen mesela otobüsle gittim kızdılar neden bizi aramadın gelir alırdık 2 çocukla tek başına yollara düştün yarım saatlik yol bizim için diye.

Neyse bugün eşim ilerde araba alalım gibi bi konu açtı tabi ben direk hayır diye çıkışınca dedi ki " tamam abin gelip alıyor Allah var ama yarın birgün birşey olsa yengen başına kakar kapına kadar gelip biz aldık ettik der, şimdi diyordur herşeyi yapıyolar gelmeye sıra geldimi bizi arıyorlar diye. " falan dedi.

Evet yengem biraz tuhaf yeri geldi mi başına kakar insanın bazı şeyleri. Ama ben onların elinde büyüdüm resmen ve hiç böyle düşünmemiştim içime dert oldu. Şimdi bayram geldi abimi çağıracaktım ama aşırı çekinmeye başladım. Sizce eşim haklı mı ?

Şuan araba almama nedenimiz yani benim istememe sebebim maddi durum kızlar asgari ücret 2 çocuk ile nasıl araba alınabilir bu devirde... Ben şuan kredi çeker vs diye direk karşı çıktım zaten biraz taviz görse direk çekebilecek kapasiteye sahip ki kesinlikle gücümüz yetmez
malesef dediğiniz gibi asgari ücretle araba alma şansınız yok zaten ucuz araba da yok. 20 yaşında araba alsanız sanayiden çıkmaz masrafı bitmez, hadi arabayı aldınız benzin zaten çok pahalı. Araba dediğiniz şey durduğu yerde masraf çıkaran bir şey ha gerekli mi kesinlikle ama bütün paranızı oraya bağlayıp sıkıntı çekmeyin daha iyi kazanacağınız bir iş bulmaya çalışın. ona masraf edene kadar madem 2 ayda 1 gidiyosunuz taksi parası verin daha iyi

Eşiniz haklı yarım saatlik yol git gel yap iki sefer maliyetini hesaplayınca baya para ediyor artık. Yenge tuhaf demişsiniz tuhaf olan iki ayda bir gelinip görülmesidir bence. Ekonomi yüzünden almak istemiyorsanız da kesinlikle kabul etmeyin bırakılmayı alınmayı.

Ay ben de diyorum hadi şimdi tamam ilerisi için niye olmaz diyor 🤦‍♀️
İlerisi için olmaz diyen kim? Ben şimdi ay evet araba alalım vs desem eşim sabaha kredi çeker öyle bi potansiyele sahip. Kvlerin kendi arabası vardı sattılar buarada gene alacaklar. Varkende bize hiç vermediler ki vermiyorlar haklı olarak sabah akşam kendilerine lazım çünkü. Herkesin geçimi arabası kendine. Bizim arabamız olsada eşim çalışıyor nasıl onları getirip götürsün? Onlar sabah 10 akşam üstü 3-4 gibi de gidiyor zaten. Eşimin işte olduğu saatler istesede götüremez onla ne alaka cidden nası bağladınız helal olsun

40 dk yol size çok uzak geliyor diye iki ayda bir gidip 1 hafta kalıyor musunuz gerçekten ? Yılın 1,5 ayı ailenizin evinde kalıyorsunuz. 20 saat mesafe olan insanlarlar bu kadar kalmıyordur. Eşinizin buna takılmamasına şaşırdım.
Ayrıca çocuklarınız çok küçük değil. Toplu taşıma ile gidip gelebilirsiniz. 40 dklık yol için olaylar fazla geldi bana açıkçası. Yenge yerinde olsam ben de ‘ ne alaka” derdim. Yakıt fiyatları almış başını gitmiş. Madem yol size fazla geliyor. Ayda bir onlar sizi ziyarete gelsin geri dönsünler.
Araba konusunda da bence hiç bulaşılmamalı bu şartlarda.

Birikiminiz azken Asgari ücretle kredi çekip araba almak çok mantıklı gelmiyor. Bence otobüs ile gidin dönüşte onlar ısrar eder bırakmak isterlerse bırakırlar. Bana kalırsa çok uzak mesafe değil bizim de aynı mesafede akrabalarımız oturuyor arabamız yokken otobüsle gelip gidiyorduk. Kalmadan döndüğümüz de oluyordu.

Esiniz hakli. . Al arabani otur adamın bildiği var demekki . .. size geçim sıkıntısı varsa yengene abine de geçim sıkıntısı var .. benzine kac kez zam geldi ust uste..

Ben aile içinde böyle şeylere takılmam açıkçası ilk yorumumda da yazdım ama sizin için aynı şey geçerli değil kesinlikle.

Eski konulara bakıp kim olduğunu görünce fikrim değişti.

Sen eşinin ortak iş yapmanıza rağmen, annesini tarlaya götürmesine, onlarla yiyip içmesine kadar herşeye karşıydın. Nefes almaları bile rahatsız ediyor görümce ve kayinvalidenin.
Arabayı da maddi durumdan çok onların da işine yarayacak diye istemiyorsun. . Kendin eş ailesine bu kadar takıkken yengenin rahatsız olma durumunu düşünememen hiç inandırıcı değil.
Ya sen ne saçmalıyorsun. Benımle derdınız ne? Bi anlık sinirle açtığım konular bakıp bakıp tüm konularımı sabote etmekten sıktınız ınsanı Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. abla Allah aşkına buda bi banlanma sebebi olsun. Üstünden 3 yıl geçmiş konularımı ısıtıp ısıtıp ortaya getiriyorlar yaaa. Bu nasıl saçmalıktır. Kvlerin kendi arabası vardı sattılar buarada gene alacaklar. Varkende bize hiç vermediler ki vermiyorlar haklı olarak sabah akşam kendilerine lazım çünkü. Herkesin geçimi arabası kendine. Bizim arabamız olsada eşim çalışıyor nasıl onları getirip götürsün? Onlar sabah 10 akşam üstü 3-4 gibi de gidiyor zaten. Ortak iş falanda yok eşimi resmen bıktırdılar bırakıp çıktı. bi kuruş vermediler o ineklerden neymiş inekleri satıp yem almışlar. Bi dünya yalan. Eşim kendi nefret etti tövbe etti onlarla bidaha hiç bi işe girmem diye. Çoğu şeydede haklı çıktım o kadar emeği boşa gitti eşimin. onla ne alaka cidden nası bağladınız helal olsun
Siz bilmediğiniz her konuya muhalefet olmayın açtığım konuya yorum yapıyorsanız yapın. Benim unuttuğum konuları dahi açıpta kendinizi yormayın. Buarada benim yengemle benim eş ailesinin hiç bi alakası yok ben kvlerden çöp bile istemem.
onlar hergün benim ailemle yiyip içiyor. Alakasız alakasız konuları bağlamaya çalışmayın çok komiksiniz gerçekten.

Neyse bugün eşim ilerde araba alalım gibi bi konu açtı tabi ben direk hayır diye çıkışınca de
Benmişim olmaz diyen
Çok pardon 😒
İlerisi için olmaz diyen kim? Ben şimdi ay evet araba alalım vs desem eşim sabaha kredi çeker öyle bi potansiyele sahip. Kvlerin kendi arabası vardı sattılar buarada gene alacaklar. Varkende bize hiç vermediler ki vermiyorlar haklı olarak sabah akşam kendilerine lazım çünkü. Herkesin geçimi arabası kendine. Bizim arabamız olsada eşim çalışıyor nasıl onları getirip götürsün? Onlar sabah 10 akşam üstü 3-4 gibi de gidiyor zaten. Eşimin işte olduğu saatler istesede götüremez onla ne alaka cidden nası bağladınız helal olsun

Ben yapı olarak dişli bi kadınındır. Haksızlığa vs gelemem, yanlış birşey olsa söylerim vs vs.
Fakat eşim kardeşini arabayla almaya gidecek asla asla ama asla konusunu etmem.
2 cocukla ve arabası olmayacak.
Maddi durumuma bakar bu işler. Benim icin eşim arabasi olmayan kardeşini almış, anamı almış vs vs sorun yok.

Bence siz boşuna pimpirikleniyorsunuz.

Ayrıca 150 binden aşşa araba yok. Eşiniz asgari ücretle geçinip nasıl araba kredisi ödeyecek o konu baya tuhaf.

Asgari ücret ve iki çocukla kredi çekip araba almak bu zamanda imkansız. Ha belki olmayan
imkanları zorlayıp alırsınız ama bu süreçte hem psikolojiniz bozulur hemde alacağınız araba az çok belli size sürekli masraf çıkarır. Düzgün bir araba alabilmek için servet niteliginde para dökmek gerekiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back