Kızlar selam. Bugun eşimle aramızda bi konuşma geçti içime dert oldu.
Bizim arabamız yok ve bazı sebeplerden dolayi ben istemiyorum almak. Çünkü maddi olarak kesinlikle imkanımız yok asgari ücret ile geçiniyoruz zaten birde kredi vs çekmeye kalkarsa biteriz.
Annemler arabayla 30-40 dk, otobüs ile 2 vesayit 1 buçuk saate yakın bi mesafedeler. (abimlerle aynı binadalar) 2 çocuğumuz var 3 / 5 yaşındalar. Bu korona döneminde annemlere gideceğim zaman otobüs kullanmamak için mecbur abimi çağırıyodum beni alır mısın diye ama utana sıkıla ki abim asla öyle bi insan değil otobüsle gittiğimde bile dönüşte arabayla getirir ve her zaman söyler beni ara alırım sizi diye. Bazen yarı yola kadar otobüsle geleyim ordan alın dediğimde kabul etmezler evden alırız diye. Ama genede aileme bile 2 ayda bir gidiyorum 1 hafta duruyorum sık sık yük olmaktan çekindiğim için.
Geçen mesela otobüsle gittim kızdılar neden bizi aramadın gelir alırdık 2 çocukla tek başına yollara düştün yarım saatlik yol bizim için diye.
Neyse bugün eşim ilerde araba alalım gibi bi konu açtı tabi ben direk hayır diye çıkışınca dedi ki " tamam abin gelip alıyor Allah var ama yarın birgün birşey olsa yengen başına kakar kapına kadar gelip biz aldık ettik der, şimdi diyordur herşeyi yapıyolar gelmeye sıra geldimi bizi arıyorlar diye. " falan dedi.
Evet yengem biraz tuhaf yeri geldi mi başına kakar insanın bazı şeyleri. Ama ben onların elinde büyüdüm resmen ve hiç böyle düşünmemiştim içime dert oldu. Şimdi bayram geldi abimi çağıracaktım ama aşırı çekinmeye başladım. Sizce eşim haklı mı ?
Şuan araba almama nedenimiz yani benim istememe sebebim maddi durum kızlar asgari ücret 2 çocuk ile nasıl araba alınabilir bu devirde... Ben şuan kredi çeker vs diye direk karşı çıktım zaten biraz taviz görse direk çekebilecek kapasiteye sahip ki kesinlikle gücümüz yetmez