• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileme gitme konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sırf bu yüzden eşine araba aldırmıyorsan, ayıp ediyorsun.
Tabiki de hayır bu konuyla hiç alakası yok ki benim onlarla onların geçimiyle hiç bi alakam yok sorulduğu için söyledim onlarda tamamen karşılıksız yapmıyorlar demek istedim kim annesine kredi çektirip tek kuruş ödemeden altına araba alabiliyor? Biz zamanında kv den 12 milyar almıştık kadın bizden fazlasıyla geri aldı.

Tabiki de hayır bu konuyla hiç alakası yok ki benim onlarla onların geçimiyle hiç bi alakam yok sorulduğu için söyledim onlarda tamamen karşılıksız yapmıyorlar demek istedim kim annesine kredi çektirip tek kuruş ödemeden altına araba alabiliyor? Biz zamanında kv den 12 milyar almıştık kadın bizden fazlasıyla geri aldı.
Anneniz nerden emekli? Çünkü emeklilere çok yüksek krediler vermiyorlar. Benim annem de emekli, banka geçim şartını da düşünerek maximum 50 bin TL veriyor.
Bir de kimse kimseye zorla çektirmez. Demek abinizin iyiliği çok ki anneniz karşılıksız olarak çekip vermiş, bu onların arasındaki ilişki. Ayrıca araba alma niyetiniz olursa belki aileniz size de destek olur.

Başınıza kakar mı bilmiyorum. O yengenin karakterine kalmış, kakmayabilir.
Ama durumun kendisi ayıp zaten. Abi al beni, abi götür beni. 40 dk mesafe. Birini almaya gidilecek mesafe değil. Özel şöför muamelesi yapıyorsunuz resmen. İnsanlar memleketlerine gidiyor çocuklarıyla.
Aileniz neden haber vermedin biz alırdık falan demiş. Biz dediği abi mi? Yoksa baba mı gelecek almaya?

Şuan mümkün değil maalesef :KK43: çok az bi birikmişimiz var ve zar zor geçiniyoruz asgari ücret ile.
İleride alalım diyor, siz direkt hayır diyorsunuz. Konuda boyle anlatmışsınız. Şu an alalım demiyor ki adam. Şimdi direkt hayir demenin ne anlamı var bilmiyorum.

Konunun yarısına gelince dedim ki yenge iyi ki sorun etmiyor. Ama bence de eşiniz haklı, ilerde başınıza kalabilir ki bu düşünce tarzınızla haklı da olur. Araba almanız imkansız değil gördüğüm kadarıyla sadece zor ama herkes bu şekilde zorlanarak yapıyor. Yengeniz de muhtemelen “biz çift maaşlıyız diye çok paramız var diye düşünüyorlar” diye dert ediyordur. Alabiliyorsanız arabanızı alın ya da otobüsle gidin.

Bence yengene ve abine bayramda özel birazda pahalı bir hediye al ve herkesin içinde ver, seni sürekli taşıdıkları İçin teşekkür et.
Abin haklı bu arada, otobüsle git bişey olmaz , altı üstü 1-2 saatlik yol. Ben çocuklarımı yürüyüşe çıkardığımda bazen sıkılırlar, onları ormana girdiğimizde burası sihirli orman bakın şimdi şempanzeler sallanacak dallardan vs diye oynatırım, yürüyüşümüzü eğlenceli hale getirirm , veya uzun yolda sarı araba saydırırım, ilk gören diğerinin koluna X işareti çizer eliyle , veya hadi araba beğenelim büyüyünce alırsınız gibi, sende çocukları oyalayabilirsin . Herzaman herzamanda premseslik olmuyor :) .

2 ayda bir gidip 1 hafta kalmak az bir süre gibi yazmışsınız ama az değil. Eşiniz haklı. Abiniz bile olsa yengeniz başınıza kakmasa bile neticeden özel şöförünüz değil. Bana çok tuhaf geliyor çocukla yollara düşmenin zor, yapılmaması gereken bir şey olarak nitelendirilmesi. Çocuklarınızı alıp gezmeye çıkmıyor musunuz hiç?

Tek asgari ücretle tabiki araba borcuna girmeyin. İki çocukla ne yiyip iceceksiniz. Otobüsle gidin madem aldirmayin kendinizi içinizde rahat olur.

Yani ne gerek var. Araban olsa rahat rahat gitsen neyse.
40 dakikalık yolada 1 hafta yatılı gidilmeside bana göre fazla, herkesin aile durumu farklı tabi.
Annem-abimle aramda 100 km var , 2-3 ayda bir bazen öğlen gider akşam dönerim, bazen bir gece kalırım. Evimi özlerim , eşimsizde gitmem , konuyu saptırmak istememde birde karı-koca ilişkisi içinde sürekli ve sık ayrılık hoş değil bence

40 dakikalık yolada 1 hafta yatılı gidilmeside bana göre fazla, herkesin aile durumu farklı tabi.
Annem-abimle aramda 100 km var , 2-3 ayda bir bazen öğlen gider akşam dönerim, bazen bir gece kalırım. Evimi özlerim , eşimsizde gitmem , konuyu saptırmak istememde birde karı-koca ilişkisi içinde sürekli ve sık ayrılık hoş değil bence
Ben de çok özlüyorum evimi. Dört saat mesafedeyim 5 ay önce gitmiştim bir de bayramda gidicem. Gerçekten bana göre de sık gidip çok kalmak gereksiz

Yani arada sırada olsa tamam da 2 ayda bi 40 dklık yol tepilmesi bana da biraz fazla geldi doğrusu
Rutine binmiş bence iyilikten öteye geçip

Bir de şunu anlamadım
Şu an durumunuz müsait değil
Araba istememekte çok haklısınız
Ama ilerisi için niye önünü kapatıyorsunuz?
Belli ki ihtiyacınız var
Abiniz sizi sürekli getir götür yaptığına göre araba size lazım er ya da geç

bence eşiniz istesede alamaz , hee elinizdeki birikmiş ne kadar 150 bin falansa ona birşey diyemem

Bir şey derse, abim ısrar etti dersiniz. Kadın bugüne kadar öyle bir tavır sergilememiş, ederse o zaman düşünürsünüz. Gelsin abiniz alsın. Yoksa o kadar yolu, 2 vesayetle 2 çocukla yollara düşmek zorunda kalacaksınız daha mı iyi?

Ben aile içinde böyle şeylere takılmam açıkçası ilk yorumumda da yazdım ama sizin için aynı şey geçerli değil kesinlikle.

Eski konulara bakıp kim olduğunu görünce fikrim değişti.

Sen eşinin ortak iş yapmanıza rağmen, annesini tarlaya götürmesine, onlarla yiyip içmesine kadar herşeye karşıydın. Nefes almaları bile rahatsız ediyor görümce ve kayinvalidenin.
Arabayı da maddi durumdan çok onların da işine yarayacak diye istemiyorsun. . Kendin eş ailesine bu kadar takıkken yengenin rahatsız olma durumunu düşünememen hiç inandırıcı değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back