Aileme bu ilişkiyi nasıl açıklayabilirim? Mantık evliliği mutlu bir evlilik olur mu sizce?

Evet ya çok sinir bozucu, neymiş bundan öncekilere bakire değil diye burun kıvırmış annesi. Erkek istesin dik dursun kırk yıllık motoru bile karım diye koluna takar kimse karışamaz. Bu adeta bekaret onayı alıyor aileden
Valla öyle adamlar biliyorum ki ailesinin onlar o.., onların kızını alıp evime sokmam dedikleri kapıya tepsideki mumlar gibi diken. Bu adamdan dışarı güzel bir vitrin olur, iyi de yaşatır belki ama anası bunu kapıya bırak dese o vakit de bırakır karısını.

42 yaşında bir teyzen olarak şunu söyleyebilirim, sevmediğin insanla evliliği yürütmek zulüm. Dersen ki, evlenirim geleceğimi garantiye alırım hakim, savcı olurum, olmazsa boşanırım, o zaman evlen. Ben o kadar dayanamam dersen hiç evlenme. Boşanırsan neler olur, bu aile seni yerinden yurdundan, işinden eder mi her şeyi düşün. Bir ömür yaşayamazsın bu adamla, bunu unut. Ne kadar zenginlik içinde olursan ol, sevmeyi, aşık olmayı isteyeceksin.
Çok teşekkür ederim güzel üslubunuz ve yorumunuz için.

Anası genç bakire istiyor gelir gelmez doğurtcak, bacıları bu kız diğerlerine benzemez bunla oynama diyor, bu aileye gidip sırf hukuk okudun diye sesinin çıkabileceğini, eşinin bir adım gerisinde kalmayacağını düşünen şirinlere inanmada hiç zorluk çekmez.
Konu sahibinin sevgilisinin ağzı bir türlü durmuyor, sürekli laf taşıyor. Bu demektir ki konu sahibinin sevgiliyken hiç özeli yok, ve asla olmayacak.

sevgilim gezmiş tozmuş, şimdi de duruldu ve evlilik istiyor lafı çevirmenin anlamı yok direkt böyle anlatayım. Önceki kadınlar statülü ama yaş olarak büyük -bir de çok özür dileyerek ve hemcinsleri olarak için böyke bir ayrıntıyı vermekten utanç duysam da kv adayının zihin yapısını göstermek için belirtmek zorundayım- bakire olmadıkları için gelin gözüyle bakmıyormuş. Rezil bir durum ama üstü kapalı anlatımdsn anladığım tamamen bu
Hayatındaki kadını sırf anasının lafı ile bakire olmadığı için ayrılan bir adamla evlilik mantık evliliği falan değildir. Bende bir meslektaş ve hem çevresinde hem ailesinde hakim savcı olan bir ablan olarak konuşuyorum. Bu gözler 23 yaşında hakime hanım gördü, her sene en az iki üç tane hakim göreve başlar bir adliyede hele ki ağır ceza merkezlerinde daha fazla, staj yapanları saymıyorum bile. Yani adam istese anlattığın gibi fiziksel olarak da göze hitap ediyor ise istese senin anlatımın ile söyleyeyim bakire eş bulmak o kadar da zor değil. Ancak o kızlar o kaynana ve zihniyete boyun eğmez diye sen seçilmişsin, maddiyat ve güçle gözün boyanmış. Erkek arkadaşın eş anlayışı kendisine muhtaç bir kadın, ben o adamın sana hakimlik için destek olacağına falan inanmıyorum. Evlenirsin evlenmezsin birşey diyemem ama en azından nikahtan önce hakimlik sınavını kazanmayı şart koşabilirsin, böyle bir evlilik yapacaksan en azından stajyer olarak bile olsa memuriyete girmiş olursun. Evlendikten sonra bir maaş ya da arkanda ailen yoksa bir daha işe girme şansın yok gibi geldi bana. Kaldı ki öyle yargı içinden güçlü bir adamdan haklarını alarak boşanma şansın olmadığını da biliyorsundur bence.

Şu da var annem 36 yaşında olmasını sorun eder demişsin de ailesinin çok zengin olmasını kurtuluş vesilesi olarak görürse 36 falan dinlemez hadi kızım verdim gitti seni der.

Hayatındaki kadını sırf anasının lafı ile bakire olmadığı için ayrılan bir adamla evlilik mantık evliliği falan değildir. Bende bir meslektaş ve hem çevresinde hem ailesinde hakim savcı olan bir ablan olarak konuşuyorum. Bu gözler 23 yaşında hakime hanım gördü, her sene en az iki üç tane hakim göreve başlar bir adliyede hele ki ağır ceza merkezlerinde daha fazla, staj yapanları saymıyorum bile. Yani adam istese anlattığın gibi fiziksel olarak da göze hitap ediyor ise istese senin anlatımın ile söyleyeyim bakire eş bulmak o kadar da zor değil. Ancak o kızlar o kaynana ve zihniyete boyun eğmez diye sen seçilmişsin, maddiyat ve güçle gözün boyanmış. Erkek arkadaşın eş anlayışı kendisine muhtaç bir kadın, ben o adamın sana hakimlik için destek olacağına falan inanmıyorum. Evlenirsin evlenmezsin birşey diyemem ama en azından nikahtan önce hakimlik sınavını kazanmayı şart koşabilirsin, böyle bir evlilik yapacaksan en azından stajyer olarak bile olsa memuriyete girmiş olursun. Evlendikten sonra bir maaş ya da arkanda ailen yoksa bir daha işe girme şansın yok gibi geldi bana. Kaldı ki öyle yargı içinden güçlü bir adamdan haklarını alarak boşanma şansın olmadığını da biliyorsundur bence.
boyle seyler ancak kizn kendisi guclu oldugunda (guc ya zenginlikle, ya kariyerle, ya da kendi gecimini saglamakla oluyor) ya da ailesi guclu oldugunda (ailesi zengin, ya da cazgir olursa) mumkun olabiliyor. ailesinden cekinmezlerse, kizin da maddi guvencesi yoksa (nice ev hanimi doktor avukat var), bir de kucaginda bebek varsa kiz nasil sartlarini diretecek evlenince

Maalesef öyle. Yargı içinde çok güçlüler amcaları vs. Çirkef, plancı oyunlar kuran biri değil ama tabii ki evliliğimin kolay olmayacağını, zıt füşersek neler olabilsceğini az çok kestiriyorum. Dürüst olmak gerekirse ben de en azından hakimliği geçeyim öyle evlilik düşünürüm ya da ayrılırım ama en azından istediğim işi yapar ve kendimi güvence altına alırım düşüncesindeydim. Siz de hukukçusunuz neyin ne olduğunu pekala çözersiniz, saklamaya gerek yok. Fakat o da bunu sezmiş olacak yahut birileri kulağına kar suyu kaçırmış olacak ki önceden bu fikrimi onaylarken şimdi evlenelim nasılsa hakim olursun düşüncesine geçti. Ve ben nasıl aksiyon almalıyım bilmiyorum. Kafam çok karışık ve yorgunum..

Böyle bir hataya düşme sakın, ileride pişman olacağın şeyler şu anda düşündüklerin..Zorlukla okumuşsun ve bunun değerini bil.Başkasının baskısı altına girip erken yaşta çocuk yapıp hayatını mahvetme.Mesleginde ilerleyip çok güzel yerlere geleceksin ama bu şekilde boşa bir hayat yaşayacaksın.

Son düzenleme:
Maalesef öyle. Yargı içinde çok güçlüler amcaları vs. Çirkef, plancı oyunlar kuran biri değil ama tabii ki evliliğimin kolay olmayacağını, zıt füşersek neler olabilsceğini az çok kestiriyorum. Dürüst olmak gerekirse ben de en azından hakimliği geçeyim öyle evlilik düşünürüm ya da ayrılırım ama en azından istediğim işi yapar ve kendimi güvence altına alırım düşüncesindeydim. Siz de hukukçusunuz neyin ne olduğunu pekala çözersiniz, saklamaya gerek yok. Fakat o da bunu sezmiş olacak yahut birileri kulağına kar suyu kaçırmış olacak ki önceden bu fikrimi onaylarken şimdi evlenelim nasılsa hakim olursun düşüncesine geçti. Ve ben nasıl aksiyon almalıyım bilmiyorum. Kafam çok karışık ve yorgunum..
yani adamin baglantilarini kullanip hakim olurum sonrasina bakarim diye mi dusunuyorsunuz? eger oyleyse buyuk oyun oynuyorsunuz. tehlikeli

Şunu da anlatayım, maddi olarak her şeyim var, çalışmıyorum ve ölene kadar kendime çok rahat bakabilirim. Ailemden gelecekler hariç. Gezme, dünyayı dolaşma her şey dahil buna. Eşimden boşandım beni sevmediği ve ben onu sevmediğim için. Boşanırken yalvardı beni sevdiğini söyledi defalarca ama bitmişti bende. Aynı yatağı, evi paylaşamaz oldum. Hep sevmeyi, aşık olmayı hissettiğimi istediğimi ve düşündüm. - her ne kadar erkeklere son derece gıcık olsamda- Bir gün yeniden seveceğim, aşık olacağım insanı bekliyorum şimdi.
Boşanmasam hayatım çok daha rahattı. Şimdi ailem her şeye karışıyor koca kadın olmama rağmen. Ellerinden gelse yanıma yerleşecekler. Kendime bir hayat kurdum 42 yaşında ve ailemle cebelleşmeyi göze aldım boşanırken.
Dediğim gibi maddiyat bir yere kadar çözüm bunu lütfen unutma, planlı şekilde ilerle her ne yapacaksan. Mantığın ön planda olsun bu aşamada. Aman evlenirim katlanırım deme sakın. Olmuyor, kesinlikle olmuyor sevmediğin insanla.

Ailenin içine daha girmemişsin. Nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun?

Şu da var annem 36 yaşında olmasını sorun eder demişsin de ailesinin çok zengin olmasını kurtuluş vesilesi olarak görürse 36 falan dinlemez hadi kızım verdim gitti seni der.
Orası beni de gülümsetti, zorla verir o kadın valla, sürekli para ister dururlar. Adamın ailesine laf ettik durduk ama kendi ailesi bu süreçte yetecek gibi.

bunlara okumamis genc ama cazgir bir gelin lazim hepsini siraya dizer.
Kolay sindirebileceklerini düşündüklerini seçerler; anneden onay almayan kızı kapıdan içeri sokmaz böyle adamlar. Tahmin etmesi güç değil, 36 yaşına kadar kimler gelmiş geçmiştir de annesi "Bunlar yaşamışlar(!)" demiştir. Eh, "Eşim olacak kadının ne yaşayıp yaşamadığı beni ilgilendirir! Size laf düşmez!" diyememişse bir adam da, ondan ne kadar koca olacağı tartışılır. Çocuğu olmasın, boşar atar. Biraz ağzı dili açılsın "Senin bitin kanlandı parayı görünce" demeye de getirirler. Arkası da zayıf kızın, bi ters düşme olayı olsa. Konuyu okurken, yarısında daha gözümde canlananlar bunlardı. Tamamen okumadım da ama tek bir cümleden belli değil mi? Oğlan, annenin siparişine göre seçmemiş mi? :)

Son düzenleme:
Çok büyük ihtimalle evleneceksiniz ama

Ne maddi sorunlar ne de mesleki sorunlar yirmi iki yaşında gencecik bir hukukcu adayının bile isteye bu tarz bir evlilik yapmasını sempatik göstermiyor bana.

( Ben bu mesajı yazarken siz asagida alintiladigim yorumu yazdiniz ve sizden yasca buyuk bir hukukcu olarak utandım bu mesajı okurken. Böyle bir kurgu/plan/strateji içinde olmayı nasıl yakıştırıyorsunuz kendinize üzüldüm sizin için.)
Maalesef öyle. Yargı içinde çok güçlüler amcaları vs. Ama çirkef, plancı oyunlar kuran biri değil. Dürüst olmak gerekirse ben de en azından hakimliği geçeyim öyle evlilik düşünürüm ya da ayrılırım ama en azından istediğim işi yapar ve kendimi güvence altına alırım düşüncesindeydim. Siz de hukukçusunuz neyin ne olduğunu pekala çözersiniz, saklamaya gerek yok. Fakat o da bunu sezmiş olacak yahut birileri kulağına kar suyu kaçırmış olacak ki önceden bu fikrimi onaylarken şimdi evlenelim nasılsa hakim olursun düşüncesine geçti. Ve ben nasıl aksiyon almalıyım bilmiyorum. Kafam çok karışık ve yorgunum..

çok çiğ bir üslup ve karşınızda 22 yaşında bir genç kız olduğunu düşünmeden yapılmış bir yorum. Biraz doldurayım vınlayayım düşüncem olsa evlilik teklifine direkt evet derdim bu tekliften rahatsız olmazdım

Olmayacağını bildiğin gördüğün evlilikte ne işin var o zaman kızım? Olmazsa boşanırım gideirm gibi düşüncelerdeysen hiç olma biliyorum öyle aileleri boşanıp giden kadına dünyayı dar ediyorlar. Sen de yazmışsın bunlar köle arıyor diye ee hala ne işin var? Ailem vermiyor de, bakire değilim ailen istemez kusura bakma de bir şeyler uydur kaç

X