Aileme bu ilişkiyi nasıl açıklayabilirim? Mantık evliliği mutlu bir evlilik olur mu sizce?

O zaman neden bir ilişkin var ? Yani senin kafan da çok saçma. Evlenen kişinin nasipse çocuğu olur zaten. Yani çocuğun olacak gözüyle bakacaksın. Bu da bir sorumluluk. Sen daha sorumluluk alabileceğini düşünmezken deli gibi torun bekleyen bir ailenin oğlu ile evlilik düşünüyorsun. Garip.
Ben sevgililik süreci birkaç yıl daha devam etsin istiyordum o evlenelime getirdi konuyu. Bu yüzden haxırlıksız yakalandım bu teklife

hayatında biri var mı diye sorduğunda anlatıyormuş biraz. Kadın da hep burun kıvırıyormuş, beğendiği ilk kişi ben olmuşum. Bir de erkek arkadaşım takılna kafasında yaşamış uzun yıllar. Bekarlığın tadını epey çıkarmış yani.
Allah bilir kaç yıllık sevgilisini ya da uzatmalısını, bırakıp bırakıp kopamayıp geri döndüğü kadını bıraktı geldi, sırf anası beğendi diye.

Merhaba hanımlar, öncelikle çevremde kimseye anlatamadığım ve kafamın gerçekten çok karışık olduğu bir dönemdeyim. Bu yüzden bütün yapıcı eleştirilerinize, vereceğiniz akla açığım. Bunu baştan belirtiyor ve linçlemeden yahut yargılamadan önce empati yapmanızı rica ediyorum...

22 yaşındayım hukuk fakültesi son sınıf öğrencisiyim. Ailemin maddi durumu o kadar iyi değil. Babam bir kurumda şoför. Annem ev hanımı. Kendi evimiz arabamız var ama onlar da biz çok küçükken yapılmış şeyler, onun dışında evin geçiminine anca yetiyor babamın maaşı. Bir erkek kardeşim var o da yatılı okuyor fen lisesinde. Daha çok ona desteği oluyor ailemin. Ben burslarla, çalışarak falan eğitimimi tamamladım. Bir dershanede ortaokul öğrencilerine etüt veriyordum türkçe ve tarih derslerinde. Ödevlerine yardımcı olmak gibi düşünün. Bu şekilde aileme yük olmadan hatta bazen destek olarak eğitimimin sonuna yaklaşıyorum.

Şimdi bunlar biraz hakkımda fikir sahibi olmanız için verdiğim detaylardı. Konuya girecek olursam yaklaşık 1 yıldır süren bir ilişkim var. Erkek arkadaşım hâkim. Bir ağır ceza mahkemesinde başkan. 36 yaşında. Biraz bahsedecek olursam karadenizli çok zengin bir ailenin çocuklarından biri. Varlıklı ve güçlü bir aile ama bir o kadar da muhafazakar bir aile. (Şehir adı ve fazla detay veremiyorum ifşa olmaması açısından)
Aramızda çok fazla yaş farkı var biliyorum. Bunu başta önemsemedim çünkü erkek arkadaşım uzun boylu, fit, mavi gözlü sarışın yaşına göre yakışıklı bir adam. Hayatındaki en genç kadın benim. Kız kardeşi bile 26 yaşında yani benden büyük. Benden öncekiler genelde yaşıtları ya da birkaç yaş küçükler olmuş.
Ben onun yanında epey genç dursam da beğeniyorum onu da fiziksel olarak. Velhasıl evlenmek istiyor. Annesine durumu anlatmış sanırım. Kadın benimle tanışmak istemiş. Biraz farklı kafa yapısına sahip bir kadın. Onun için ne kadar genç o kadar çocuk doğurma ihtimali ve saflık demek. Az çok öyle sezdim sevgilimin anlatışından vs. Bu işe memnun olmuş yani. Genç kız, okul da bitiyor staj falan yapmasın bir yerde. Gider isteriz nişanı yaparız. Hâkimliğe çalışsın o da senin gibi hâkim olur demiş.

Şimdi ilişkimize değinecek olursam biz iyi anlaşırız ama bu bir yılda kavgalarımız da oldu. Bana asla hakaret vs kötü bir davranışı olmadı ama ben sesini yükselttiğinde ondan çekiniyorum biraz. Sanki ailede baba azarladığında susup sessizleşen bir kız çocuğu gibi. Benim hayatımda ondan önce biri olmadı ama onun yaşanmışlıklarını bir şekilde öğrenmem canımı sıktı çoğu kez. Hâkimler, avukatlar, doktorlar. Aşk hikayeleri vs. Nasıl öğrendin derseniz erkek arkadaşımın telefonunu karıştırdığımda bir platformda hesabı olduğunu gördüm. 10 yıldır yazıyor. Günlerce okudum yıllar boyu yazdıklarını. Bu ilişkileri kendi üstü kapalı bahsetmişti ama orada çok daha derin olduğunu gördüm. Benim hakkımda da çok güzel şeyler yazmış ama işin özü ona belli etmesem de ben bu yaşanmışlıkları, birçok kadını hazmedemedim. Bu olay ilişkiyi ilk kez sorgulamama neden oldu ama bir şekilde huzurlu giden şeyi bozma deyip hislerimi susturdum.

Bana aşık ve sadık olduğu için geçmişe o kadar takılmıyorum diye kandırdım kendimi. Ama artık çok yoruldum bu yüzden dürüst olmak istiyorum. O evlilik konusunu açınca ben aslında başından beri onunla hiç evlilik düşünmediğimi ve ondan çocuk sahibi olmak istemediğimi gördüm. Yani mutluyuz ama hep böyle gitsin kafasındaydım. Ciddileştirme düşüncesi bana tuhaf hissettirdi. Bir oyun yaşıyormuşum da gerçeğe dönüşecekmiş gibi. Belki yargılayacaksınız belki eleştireceksiniz ama yalan söylemek istemiyorum. Fark ettim ki ona aşık değilim, hayranım sadece. Ve bu hayranlığım da sahip olduğu makam, güç, zenginlikten kaynaklı. Sadece bunlar da değil. Beni koruyup kollaması, düşünmesi, ilgisi, sevgisi... Bu adamın sahip olduğu maddi manevi her şey içimdeki duygusal boşluğu ve değersizlik hissini dolduruyordu sanki.

Ailem çok kopuk bir aile. 22 yaşındayım herhalde en son çocukluğumda sofraya hep beraber oturduk. Bir aile fotoğrafımız dahi yok. Babam ilgisiz biri, hukuk okuduğumu bile bilmiyor. Öğretmen olacağım zannediyor. Ne kadar saçma bir şey değil mi? Ama öyle çünkü bilse okula devam etmeme izin vermez. Annemle onu boşayıp evi arabayı elinden alacağımı düşünür. (Annemi dövmesine ben büyüdükten sonra izin vermeyip onunla restleştiğim için bana kinli)
Anneme gelirsek o da çok muhafazakar. Baskıcı, despot biri. Küçükken hıncını hep benden çıkardı. Hiçbir zaman sarıldığımızı hatırlamıyorum. Kendimi önemli hissetmedim hiç ailede. Bana sürekli üstümde yüksün sen olmasaydın boşanacaktım deyip durdu yıllarca. Paraya çok değer verir. Babamı daha fazla getir deyip baskılar. Belki de bu yüzden ona zengin bir hayat verebilirsem beni sever diye düşündüm içten içe. Nihayet ona yaranabilirim, takdirini alabilirim. Fakat sevgilim olmasına bile karşıyken sevgilimin 36 yaşında olduğunu nasıl söyleyeceğim hiç bilmiyorum. Hâkim olması ya da zengin bir ailenin oğlu olması umurunda bile olmaz bu konuda katı, kesinlikle reddeder. Fakat beni de sevip saymıyor ki. Okul bitsin kendi evine geç arabanı al işini kur diyor. Avukatların mevcut durumda çalışma koşulları çok kötü. Stajyerlikte asgari ücret bile zor bulunuyor. Ruhsat alındıktan sonra kendi ofisimi açacak durumum yok şu an. Açsam da aylarca iş gelmeyebilir, bağlı çalışsam zaten asgari ücret belki biraz fazlası. Annem bunu anlamıyor benden beklentileri çok yüksek.
Hâkim savcılık ise sınavı geçmekten çok mülakatı geçmeye bağlı bir iş. Fakülteye girdiğimden beri esas hayalim bu. Ama yıllarca birinci olsa bile referansı olmadığı yahut yeterli kalmadığı için geçemeyen insanlar var.
Bu da beni düşündürüyor.

Toparlayacak olursam, evlenirsek varlık içinde bir yaşam sürdüreceğim belki ben de makam mevki sahibi biri olacağım. Muhtemelen çocuğumuz da olacak ama evliliğimizin uzun yıllar süreceğini hiç sanmıyorum. Çünkü aramızdaki yaş farkı bazen kendini hissettiriyor. Benim alındığım şeyler ona saçma gelebiliyor. Onun hayat tarzı da bana sıkıcı gelebiliyor. Belki 5 6 yıllık bir evlilik olur bu. Ötesini göremiyorum. Yanılıyor da olabilirim tabii bilmiyorum.
Çocuk olsa onun açısından nasıl olur hayat onu da bilmiyorum. 25’lerinde bir anne ve 40’ında bir babayla büyümek sorun olur mu yoksa olmaz mı bu konuda da fikrinize ihtiyacım var…

Reddedersem açık konuşayım belki bir daha böyle bir fırsat geçmeyecek elime. Her şeye 0’dan başlayacağım. Zorlanacağım ve halimi vaktimi toplamam belki yıllar alacak. Bu 1 yılda çok üst tabakada bir yaşam standardım oldu.
Varlığın yüzünü bir kere çokça gördükten sonra mütevazı bir yaşama geri dönmek nasıl olur bilmiyorum. Esasen bunları yazarken anlamadığım bir utanç ve mahcubiyet içindeyim. Kimseye ilişkimi bile anlatamıyorum aileme nasıl söyleyeceğim diye kara kara düşünüyorum. Çünkü insanların hakkımda ne düşüneceğini biliyorum. Böyle mutlu muyum değil miyim bilmiyorum. Bu düşünceler evlilik teklifinden önce yoktu. Son zamanlarda var.

Erkek arkadaşımın ailesi yaşıma takılmadı. Bilakis genç olmam ve hayatımda birinin olmamış olması, bir yaşanmışlığımın bulunmaması, nispeten muhafazakar bir ailede büyümem onları memnun etmiş. Ben de hukuk okuduğum için de denk sayılırsınız demiş annesi.
Bugün yine tartıştık ailene ne zaman söyleyeceksin vs diye. Annemle şu sıralar limoniyiz beni sofraya dahi çağırmıyor evde konuşmuyor. Doğru karar vermek istiyorum. Ne önerirsiniz sizce ayrılmak mı mantıklı yoksa devam etmek mi? Şu an görünürde bir sorunumuz yok ikimizin arasında. Onu seviyorum ve saygı duyuyorum ama evliliğin aşktan ziyade sevgi, hayranlık ve mantık temelleri üzerine kurulu olması ileride pişmanlık yaratır mı bunu merak ediyorum. Kısacası benden daha deneyimli ve tecrübelisiniz. Yerimde olsanız ne yapardınız? Uzun oldu ama okuduysanız çok teşekkür ederim…

zengin varlikli bir ailenin sari sacli mavi gozlu cok yakisikli 36 yasindaki HAKIM oglu 22 yasinda ailesi oyle cok da birbirine bagli olmayan ve zengin olmayan yeni hukuk mezunu kiz evlenmek istiyor. hmmmmmm

yani o kadar o kadar cok red flag var ki bu cumlelerde. atese dogru yuruyorsun.

erkek arkadasimin ailesi yasima takmadi diyorsun. bacim manyak misin, aklini basina al. 22 yasinda ailesi guclu olmayan hukuk mezunu kizi bulmuslar kacirirlar mi. tam yogrulacak hamur. istedigi gibi sekillerler.

ay dayanamayacagim yine yazicam 14 yas cooooook fazla. olmaz. yapma. gencligine yazik.

sana bu kadar maddi imkani kimse karsilik beklemeden vermez. karsiligini alirlar soke soke.

Ben konuya şöyle yaklaşacağım şimdi bu forumumda bugüne kadar iyi bir kv ya da görümce okumadık eğitimlisi eğitimsiz modern akıllısı cahili hepsi problemli çıkabiliyor
Bence sevgilinizin tutumunu kestirmeye çalışın. Ailesiyle olası bir karşı karşıya gelmeniz durumunda sizi mi savunur ailesini mi?

Ne kadar güveniyorsunuz?
Medenice boşanabilir misiniz yoksa bağlantılarını kullanıp size zorluk mu çıkarır?

yaş farkına ben takılmadım , kimin yaşıtı sever kimi kimi büyüğü ,küçüğü ile anlaşır.

Açıkçası şu anda da çok normal insanlar kalmadı kimin ne çıkacağı belli değil evlilik zaten kumar

ailesinin bakış açısı çok gerici maalesef bu tabu aşılamadı çoğu yerde Adamın bu kadar ayrıntı anlatması bence rahatsız edici

Mantıklı bir evlilik mi evet mantıklı ama Yüreğiniz bunu kaldırabilir mi daha 22 yaşındasınız birbirine deli gibi aşık çiftleri görünce nasıl hissedeceksiniz 10 yıl sonra?

Ölçün biçin tartın derim

Bir de ailesi senin hakkında bu ayrıntıları neden biliyor. Yok bakire olmanı yok hiç sevgilin olmamış olmasını falan. Bu bile başlı başına saçmalık.
Anası bacısı ikna edilecek, dökmüş her şeyi ortaya beyefendi deli kızın çeyizi gibi. Bu adam yarın evde yediği içtiğine kadar anasına yetiştirecek.

Ben sevgililik süreci birkaç yıl daha devam etsin istiyordum o evlenelime getirdi konuyu. Bu yüzden haxırlıksız yakalandım bu teklife
Adam 36 yaşında. Aile zengin. Mesleği elinde. Neden beklesin ki? Beklemesi için bir sebebi yok. Evlenmeyi geciktirse bu sefer diyeceksin ki beni oyalıyor mu? Hazırlıksız yakalanman gereken çok daha önemli konuların var. Bu adamı gözüm tutmadı. Karadeniz insanları zor olur. Gelinler ikinci planda kalır bunu da unutma.

Ailenizin eksiğini tamamlamak için bi evlilik düşünmemelisiniz belki de çok mutlu olur iyileşirsiniz bunu bilemeyiz. Kayınvalideye gelirsek sizin bire bir bi tanışmışlığınız yok sanırım. O yüzden çocuk istemesine ben çok takılmadım dile getirmesi yanlış doğru bulmuyorum ama her anne çocuğunun bi evlilik yapıp çocukları olsun ister. Asıl mesele bunu sizin yanınızda dillendirmemesi eğer size söyleyip siz düşünmediğinizi söyledikten sonra hala devam ederse o zaman kafa yapısını kafanızda biraz daha oturtmuş olursunuz. Ama o oğluna konuşmuş o da dememesi gereken bişeyi size demiş burdan kadının kafa yapısını anlamak çok zor önyargılı olmamak gerek. Ailenizle yaşadığınız duruma ayrıca çok üzüldüm erkek arkadaşınızla evlilik düşünürseniz bile ailesini çok iyi tanıyın kimsenin içine girilmeden bilinmiyor ama anlaşamam kanaatine vardığınız anda onlardan uzaklaşın. Erkek arkadaşınızın kötü bi özelliğini yazmamışsınız işi gereği çevresinde doktor avukat olması ve geçmişte onlarla bi ilişkisi olması çok normal değil mi hakim sonuçta. Ama kafanızda ki soru işaretlerini kendiniz tamamlamanız gerekiyor bu da sanırım biraz zamana yayılıyor. Aklı başında her şeyi güzel anlatan ve anlamlandıran birisiniz. İçinizin sinmediği bi durum var ise hayatınıza devam edin yaşınız genç çok iyi yerlere geleceğinize eminim. Bir daha böyle birini bulamam demişsiniz hayat bu kimleri kimlerin karşısına çıkarır bilemeyiz. Belki çok mutlu olursunuz, belki de evlenip her günü kendinize zehir edersiniz işte bunu bilemeyiz. Siz düşünün aceleci davranmayın kesinlikle tanımaya bakın
Allah razı olsun çok teşekkür ederim ön yargılı olmadan uzun uzun güzelce anlattığınız için. Bazı üyeler fevri yorumlar yapınca bir korktum ama siz sakince anlattınız. Ben sanırım kendim bir şey yaşamadığım için takılıyırum biraz geçmişine ama belli etmiyorum. Kestirip atmak ya da devam etmek kolay bi karar değil. Sakince düşünüp akıl almak istedim tekrardan çok sağ olun yazdıklarınız için

Anası bacısı ikna edilecek, dökmüş her şeyi ortaya beyefendi deli kızın çeyizi gibi. Bu adam yarın evde yediği içtiğine kadar anasına yetiştirecek.
Evet ya çok sinir bozucu, neymiş bundan öncekilere bakire değil diye burun kıvırmış annesi. Erkek istesin dik dursun kırk yıllık motoru bile karım diye koluna takar kimse karışamaz. Bu adeta bekaret onayı alıyor aileden

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Sanırım içimin huzursuz oluşu ve bu sorgulayışlarım boş yere değil. Özellikle çocuk doğurma makinesi kısmına katılıyorum ben de çok rahatsız oldum. Kadın bu yıl mezun olsa seneye hakimliği geçse sonraki yıl çocuk yaparsınız o akademiye sen işe gidince biz çocuğa bakarız falan demiş. Ne zaman çocuk yapacağıma bile karışıyor. Çok tuhaf

Eee sana biçtikleri hayat belli, gençsin kimsesizsin super o zaman gel çocuk doğur, bizim güdümumüzde yaşa , fazla konuşma zaten gençsin ailen de yok kolayca ezilip büzülürsün demişler. Bu insanlar seni satın alıyor fakrında mısın? Kendi gelirin olsaydı ya da arkanda ailen olsaydı bu aile seni kabul edceek miydi? Kandırma kendini köleliğe gidiyorsun ortada mantık falan yok rahat yaşamak için kendini satıyorsun işte. Aileni maileni boşver senin istediğin hayat bu mu??? Okulunu bitir yap işini kazan paranı yaşa özgürce kendini satmak zorunda değilsin

22 yaşında hukuk okuyan kızın 36 yaşındaki adamla ne işi olur Allah aşkına. Hukuk kazanmışsın akıllı bi kızsın demek ki hayatını neden zehir edeceksin. Ne kadar yakışıklı olursa olsun sen 26 olduğunda o 40 olacak devasa bi uçurum. Peş peşe doğursun gözü açılmamış kız olsun dertleri bu. Öncekiler kariyerli baskın kadınlarsa ondan beğenmemiştir kaynana seni küçük saf bulmuş.

Anası genç bakire istiyor gelir gelmez doğurtcak, bacıları bu kız diğerlerine benzemez bunla oynama diyor, bu aileye gidip sırf hukuk okudun diye sesinin çıkabileceğini, eşinin bir adım gerisinde kalmayacağını düşünen şirinlere inanmada hiç zorluk çekmez.

Anlattığın profil seni çok kolay etkiler, adam ve ailesi bunun farkında, yani seni ve hayatını yönetecekler buna razıysan evlen. "Genç olduğu için yaşanmışlığı yoktur vs." gibi düşünceleri sağlıklı bulmuyorum.

Her şeyi geçtim sen kendin yazmışsın evlilik uzun sürmez diye hangi evliliğe bu mantıkla başlanır.

Konu sahibesi pek durumum yok demiş, biraz düğün takısı biraz şu bu heybemi doldururum vınlarım diye düşünmüş sanırsam ama o olmuyor, böyle aileler zırnık koklatmaz sırtında gömleğinle koyuverirler kapının önüne.

Allah bilir kaç yıllık sevgilisini ya da uzatmalısını, bırakıp bırakıp kopamayıp geri döndüğü kadını bıraktı geldi, sırf anası beğendi diye.
Annesi 1 yıldır bilmiyordu ilişkimizi. Benden önceki son ilişkisi biz tanışmadan 1.5 yıl önce olmuş. Bu kesin. Unutamadığı biri vs yok o konuda eminim

Okulunu bitir yap işini kazan paranı yaşa özgürce kendini satmak zorunda değilsin
Emin ol şu an hayatını kazanması daha zor. Bayağı bir seneye ihtiyacı var. Neden hazır zengin hayat varken uğraşsın ki? Böyle düşünüyor. Ama ona sunulan hayatın karşılıksız olacağını zannediyor. Mesleklerini eline almış iki insanın bile evliliklerinde sorunlar olurken böyle iki farklı hayatın evliliği bence zor. Ailesi bu zenginlik altında ezilir. Çünkü adamdan ben öyle bir Vibe aldım. Yani adamın ailesine gelene kadar ben adama takıldım.

42 yaşında bir teyzen olarak şunu söyleyebilirim, sevmediğin insanla evliliği yürütmek zulüm. Dersen ki, evlenirim geleceğimi garantiye alırım hakim, savcı olurum, olmazsa boşanırım, o zaman evlen. Ben o kadar dayanamam dersen hiç evlenme. Boşanırsan neler olur, bu aile seni yerinden yurdundan, işinden eder mi her şeyi düşün. Bir ömür yaşayamazsın bu adamla, bunu unut. Ne kadar zenginlik içinde olursan ol, sevmeyi, aşık olmayı isteyeceksin.

Konu sahibesi pek durumum yok demiş, biraz düğün takısı biraz şu bu heybemi doldururum vınlarım diye düşünmüş sanırsam ama o olmuyor, böyle aileler zırnık koklatmaz sırtında gömleğinle koyuverirler kapının önüne.
çok çiğ bir üslup ve karşınızda 22 yaşında bir genç kız olduğunu düşünmeden yapılmış bir yorum. Biraz doldurayım vınlayayım düşüncem olsa evlilik teklifine direkt evet derdim bu tekliften rahatsız olmazdım

Zaten öyle bir de annesine demiş annecim kendi bilir yalan dolan madem kendi bilir hiç laf taşıma daha tanışmadan ara bozma önuargı yaratma yani koskoca hakim adam bunu bilir ama amaç farklı sizin dediğiniz
zaten erkeklerin anneleri ile olan boyle muhabbetlerinikiza anlatma nedeni bence ya bilinc alti ya bilinc disi bak annem boyle diyor deyip ayar vermek bence

X