ailemden nefret etmeye başladım

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.045
9.554
398
Kızlar merhaba, daha önce de annemle ilgili bir başlık açmıştım. Son zamanlarda ailemi görmek dahi istemiyorum, çok doluyum onlara karşı. Biraz anlatayım, annem ev hanımıydı, küçüklüğümden beri hastaydı ama kendi kendini hasta etmek için her şeyi yaptı resmen, temizlik hastası ve asla kabul etmiyor, kendini o kadar yoruyor ki yataklara düşüyor, herkesin her kelimesini kafasına ölesiye takıyor, çocukları eşi hariç herkes en iyisini biliyor herkes harika. Senin kızın çirkin deseler ben çirkinim, güzel deseler ben güzelim onun için. Hiç bir konuda kendi fikri yok. Örneğin üniversiteye hazırlandığım dönemde komşular tarafından bir gün evde rahat bırakılmadan ders çalışmaya çabaladım, sabahtan gecenin 12 sine kadar gelin giden eksik olmazdı ve bu kişiler beni rahat bırakmazdı. Çat odaya dalarlar, onlarla ilgilenmezsen senden kötüsü yoktur. Hoşgeldinizle asla yetinmezler, sürekli seni meşgul ederler. Ama annem kızım ders çalışıyor diye tek bir cümle dahi kuramaz. Neyse sinir krizleri geçirerek üniversiteyi kazandım, zorluklarla okudum geldim. İlk bulduğum işe girdim çünkü resmen maddiyat konusunda duygu sömürüsü yaşadım, onlara yük oluyor damgası yedim. Hayallerim başkı kurumlar içindi, evde ders çalışıyorum diye yemediğim laf kalmadı. Sırf kurtulmak için evlendim, eşim çok iyi çok şükür. Kardeşim yurt dışında olduğundan ve annemin de o harika komşularının hepsinin torunları olup onlara baktığından annem kendini meşgalesiz görüyor ve sırf komşularıyla yarışabilmek adına torun istiyorum baskısı yapıyor. Babam derseniz hayatı boyunca hiçbir şeyimle ilgilenmemiştir, kızım harçlığın var mı dememiştir, ortaokul lise yıllarında cebimde 5 kuruşsuz okula gidip gelmişimdir. Üniversite deseniz haftada 100 tl ile istanbul gibi bir yerde geçiniyordum... Ailevi meselelerinden gına geldi zaten. Hele ki kavgaları bağrışmaları asla bitmezdi. Anne yeter artık boşan lafını defalarca zikretmişimdir. Kısaca dışardan bakarsınız sorunsuz ama içerden ilgisiz ebeveynler. İnanın ben eşimin ailesinin yanında daha rahatım. Annem herkesin içinde beni eleştiren yerlerin dibine sokan bir insan. Bir de benimle gururlanmadı, beni gerçekten dinlemedi. Şu anki halimi bile hala görmüyor, sadece ve sadece kendine meşgale olsun diye torun istiyor. Geçen gün anne sen hayatın boyunca çalışmadın (içimden bir gün bile bana kalkıp kahvaltı bile hazırlamadın lafı geçti yuttum) beni anlayamazsın beni zorlama dedim. Çok karışık yazmış olabilirim çok doluyum onlara karşı. İnanın onları üzecek hiçbir şey yapmadım bugüne kadar. Derslerim hep harikaydı, hiç bir şey istemezdim, senelerce başkalarının kıyafetlerini giyip gıkımı çıkarmadım, baba bana harçlık ver bile demedim ama çok doldum artık...

boşver
evlenmiş yuvanı kurmuşsun eşinle de mutluymuşsun çok şükür
çocuk konusuna gelince
eşimle ikimiz ne zaman istersek o zaman anne de kestir at
hayat çok kısa boşver üzme kendini

kusura bakmayın ama bu tarz başlıkları görünce inanılmaz üzülüyorum..
Aile kavramı benim için çook özel..
Belli ki annenin ruhsal problemleri var neden bir doktora götürmeyi denemedin?

boşver
evlenmiş yuvanı kurmuşsun eşinle de mutluymuşsun çok şükür
çocuk konusuna gelince
eşimle ikimiz ne zaman istersek o zaman anne de kestir at
hayat çok kısa boşver üzme kendini
kendimi üzmemeye çalışıyorum ama annem o kadar ısrarcı bir insan ki, 1 saat içinde 10 kere söyler aynı şeyi, bıktırıp yaptırana kadar. ve asla durumumu anlamıyor inanmıyor. bendeki biraz birikim oldu açıkçası senelerin birikimi, çocuk meselesi ufacık bir şey bu kadar birikimin arasında .

kusura bakmayın ama bu tarz başlıkları görünce inanılmaz üzülüyorum..
Aile kavramı benim için çook özel..
Belli ki annenin ruhsal problemleri var neden bir doktora götürmeyi denemedin?

Hele ben kendimi nasıl hissediyorum, kendi anne babanı görmeye giderken strese girmek kadar kötü bir duygu var mı? Babam eşimin yanında bağırır çağırır mesela ve ne kadar uyarsamda bu huyundan vazgeçmez eşim baban sandalyeyle kavga ediyor yahu dedi gülerek...

Annem senelerce anti depresanlar kullandı en yüksek dozlarda, babam da rahatsızlık var bence ama kabul etmiyor ve hepimizin hayatını mahvediyor...

eşin dalga maksatlı söylememiştir hani belki durumu normalleştirmiştir..
Gitmeyin bence o zaman. Siz evlat olarak elinizden geleni yapmışsınız..

aynı evde yaşamıyorsunuz değil mi? evinizin kapısını kapattığınızda onların sesi gelmiyor... sizde annenizin dediği şeylere takılmayın. uzun süre ilaç kullanmış sorunları var demek ki... eğer sizde çok takarsanız Allah korusun anneniz gibi olur çıkarsınız... boşverin gitsin. yuvanızda mutlu olun...

eşin dalga maksatlı söylememiştir hani belki durumu normalleştirmiştir..
Gitmeyin bence o zaman. Siz evlat olarak elinizden geleni yapmışsınız..
yok dalga maksatlı değil rahatsız oldu ve bunu kırmadan dile getirmek için gülerek söyledi bana... 1 haftadır konuşmuyoruz gitmiyorum da. ama böyle nereye kadar? geçmişi sileyim diyorum o kadar çok şey var ki unutamıyorum. ben yapı olarak çabuk affederim, kişiye sonuna kadar şans veririm ama tüm şanslarını da kötüye kullanmışsa sonunda silerim... aileyi nasıl silebilirsin

silemessin maalesef ama sizinde artık bir aileniz var..
ailene eşin olmadan gitmeyi denesen?

hayır eşimle ayrı evde yaşıyorum. annem de babam da sorunlu. korkum da annem gibi olup çıkmak zaten çünkü sinirlerimi çok bozuyorlar, onlardan uzakta olunca çok mutluyum ama onların yanında sinir krizi geçirecek seviyeye geliyorum...

evlendiniz yuvanızı kurdunuz ailenizin evinde yaşadıklarınız geride kaldı bundan sonra ileri düşünün.

aslında kaç yıllık evlatlarısın. alışmış olman lazımdı... sakinleşmek için bitki çayı iç öle git yanlarına... ikisinde birbirlerinin psikolojilerini bozmuşlardır. tedavi olsalar keşke...

silemessin maalesef ama sizinde artık bir aileniz var..
ailene eşin olmadan gitmeyi denesen?
hiç gitmek istemiyorum asıl sebep onları çekilebilir kılmak eşimle. eşim beraber gidelim seni özlerler diyor o hala çok da farkında değil herşeyin yada arabuluculuk yapmaya çalışıyor sanırım...

çok mecbur kalmadıkça eşinizle gitmeyin ailenizin evine.annenizde bidaha çocuk yapın falan dediğindede olsa bile ona baktırmayacağınızı söylerseniz belki birdaha lafını etmez.insan bazı şeylere kendş katlanıyorda eşinin yanında olması dayanılmaz hale getiriyor olayları.

evlendiniz yuvanızı kurdunuz ailenizin evinde yaşadıklarınız geride kaldı bundan sonra ileri düşünün.
şu anda yaşattıkları da bitmiyor ki, aynı tas aynı hamam. babam komşusuna kızım bana para vermiyor demiş, bunu duyup da sakin kalabilmek zor...

hiç gitmek istemiyorum asıl sebep onları çekilebilir kılmak eşimle. eşim beraber gidelim seni özlerler diyor o hala çok da farkında değil herşeyin yada arabuluculuk yapmaya çalışıyor sanırım...
Bende öyle düşündüm
Maşallah çok olgunmuş eşiniz
Ama siz bence bir süre görüşmeyin , sonuçta sizinde psikolojiniz çok iyi değildir yaşadıklarınızdan dolayı..

E haklısın sonuna kadar, ama ne yapacaksın canım benim, anne babalarımızı kendimiz seçmiyoruz ki. Seninkilerde o çeşit işte, bu saatten sonra kimsenin karakterini değiştiremezsin. Annen baban dahi olsa seni bu kadar üzüyorlarsa mesafeni koy. Kendini ezdirme, ben ne zaman istiyorsam o çocuk o zaman olur anne de. Kimsenin hayatına müdahale etmesine izin verme. Mümkün mertebe uzak dur. Yapacak bir şey yok ki

insanın belli bir kaldırma gücü oluyor, hele ki zor ve stresli bir iş yaşamınız varsa, sıkıntılar yaşıyorsanız ailenizden bari anlayış bekliyorsunuz ama nerde...babam bırakın tedavi olmayı hasta olduğunu bile kabul etmeyen keçi inadına sahip bir tip. takmıyordum ama artık bazı şeyler koyuyor derler ya öyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…