Ailem yabanci sevgilimi kabul etmiyor

Edep adap değil mi.. ne kültür ne millet nede inançla olmuyor tamamen karakter ile alakalı herşey..
Anneciğin ve babacığın için çok üzüldüm birtanem.. ışıklarda uyusunlar ne mutlu onlara ki harika bir evlat yetiştirmişler senin gibi.. eminim harika insanlarmış yoksa böyle bir evladı herkes yetiştiremez.
Ay sarılmak istedim şuan sana zaten gebeşim kız çok üzüldüm oofff

Ben göçmenim eşim Kırıkkaleli. Evliliğimizin ilk yılları ortak payda aramakla geçti. 2 Alman arkadaşım var mesela, birinin eşi mısırlı katarda yaşıyor, diğeri Malezya'da eşi de Malezyali. Onlar çok mutlu, hatta bir tanesinin 2. Eşi keşke ilk onunla tanışsaydim demişti. Bence milliyetinden ziyade karakteri önemli. Kendine en çok uyan kimse onunla evlenmeli insan.

Gömmek istemiyorum Türk insanını da ben kendimden örnek vereceğim. Benim ailem eşimin ailesi köy gibi bir yerde yaşadığı için küçümsedi ve memleketteki düğünüme gelmediler öyle bir düğün yapıldığını da kimseye söylememi istemediler. Tek başıma gittim o düğüne.
Eşimin mahalleden arkadaşı bizimle aynı dönem Fransız bir kızla evlendi. Fransız kızın ailesi o köy yerinde Ankara’nın bağlarında göbek atarken hissettiklerim beni hala acıtıyor :)

Çok alakasız ama

Almanyada yaşayan babanız nasıl almanca öğrenemedi

Eskiden "işci" olarak gelenlerin coğu bilmiyor.
Ozamanlar kimse önemsememiş.
TRde kimse inanmiyor ama gelenler baya dert cektiler.

Sadece türkler değil. Eşimin babasini (italyan) limanin yakininda erkek yurduna yerleştirmişler. Sabah servisle işe ordan geri yurduna. Fotolari görsen şok olursun. Bildiğin ahir.

Almanlar kantinde ayni masaya bile oturmazmiş.
Ozamanlar kurs zaten yok. Adamlar cat pat ögrenmiş.

Almanlarin coğu yaklaşmiyor yabancilara.
Benim her ülkeden arkadaşim var mesela. Alman hariç. Uniden bir tane alman arkadaşi edindim ama onunlada sıkı değilim. Cevremdeki tüm yabancılar aynisi yaşiyor. Genç nesil olarak bile dişlanisoruz.

Inanirim. Amac zaten türk erkegini gömmek değil.
Her ırkın iyiside var kötüsüde.
Evlilik gibi iki kişiyi alakadar eden bir durumda ailelerin çok işin içine girmesi bence sorun.

Kültür Kültür diye geziniyorlar ama firsati olan kurban bayraminda Bodruma akiyor

Zaten kalbi rus, amerikan, alman herife kayan bir kadinda aşiri dinine (müslümansa eğer) ve kültürüne ( bu güne kadar Türk kültürünü çözemedim, her yöre başka telden çalıyor) bağlı değildir yani.

Çok çok bağlı olanlar zaten kendi köyünden alip evleniyorlar.
Benim iş arkadaşin oğlu (TRye tatilden tatile giden, doğru düzgün Türkçe bilmeyen genç) kendi köyünden istiyor mesela. Oturup bir alman kizinla kahve içmemiştir.

Coğu aile zaten kendi cocuklarinin onlarin değerlerine saygı duymadığını düşünüp karşı çıkıyorlar. Yok kiz zaten sevmiş "sünnetsizi ( bu lafi eşime demişlerdi)" öpmüş, koklamiş.

Anne babada arka fondan kültür kültür diye sizliyor

Ben olsam yabancı hakkımı japondan kullanırdım ya çocukları çok tatlı oluyor
bilmiyoduuumm amaan istemem italyan damat

Şu anda 'diplomalı' olarak giden çoğu Türk de dil öğrenmiyor maalesef. İngilizceyle yetiniyorlar. Entegre olmayıp diğer sonradan gelen Türklerle arkadaşlık kuruyorlar sadece.

Şu anda 'diplomalı' olarak giden çoğu Türk de dil öğrenmiyor maalesef. İngilizceyle yetiniyorlar. Entegre olmayıp diğer sonradan gelen Türklerle arkadaşlık kuruyorlar sadece.

Almanlarda zaten entegre olunsun istemiyorlar.
Benim almanca anadilim. Hukuk mezunuyum. Öyle ölüp bitmiyorlar benim için.
Televizyonda orda burda entegre olun diye yırtiniyorlar ama olmanida ellerinden geldikleri kadar manipüle ediyorlar.
Karakafa her yabanci için geçerli. Yani biz türklere 10 yapiyorlarsa bi ispanyola 7 yapiyorlar.
Eşimin italyada köyde (işsiz) yaşayan genç akrabalari almanyaya çalışmaya gelmiyorlar bile. Eskilerin tecrübelerinden ögrendik diyorlar. Şuanda aşiri bir işci açığı olmasına rağmen diğer Avrupa ülkelerinden kimse kalkip gelmiyor (romanya, Bulgaristan vs)
Niye acaba? Minnoş almanlarin has yüzünü biz türklerden başkasi çekmiyor.
Romanyadan kalkip gelmiyorlar diyorum ve susuyorum.

Arkadaslar bir insani benimseyip aileden kabul edip bir aile olabilmeniz icin en azindan ortak bir dil konusulmasi gerekir . taniyamayacagim , tartamayacagim birini aileme istemememden daha dogal ne olabilir ki . evet tabiki cocuklarimin hayatina sonsuz saygim var ama bu onlardan hic birsey beklemeyecegim anlamina gelmez. Anne baba hakki diye birsey var sonucta. mesele yabanci damat yada gelin olayi degil mesele bir aile olmak. farz edelim ki birlikte yasamayi beceremediler destek isteyecekleri kisiler anne ve baba olacak. kendi aileleri olacak. ne diyeyim o zaman kizima ?

Ben olsam yabancı hakkımı japondan kullanırdım ya çocukları çok tatlı oluyor
bilmiyoduuumm amaan istemem italyan damat

Evettttt, bebişler tatli oluyorda onlarinda tertibi, çalışma azimi, eğile eğile bir hal olmalari beni geriyor.
Düşünsene KV eli maşali japon. Karate filan biliyormuş, 120 yaşina kadar başinda biiit biiiiit.

Endonazyalilar cogunlukla cok kibar dinini iyi bilen cok iyi yasayan insanlar ben cok begeniyorum cok ailesine düskünler niye sorun olsunki benim icin önemli olan dinimizin ayni olmasi gerisi br sekilde hallolur bir cok evlenen mutlu ciftler var bu sekilde

hakkinizda hayirlisi olsun dilerim

Anne baba hakki evlenecegi kişiyi seçme hakkini mi aliyor? Cidden bilmiyorum.
Son sözü ben söylerim demek secmek demek cunku.
Cocuga manevi destek olmak icin evlenecegi kişi secimini sizin mi yapmis olmaniz gerekir?
Kadin zaten Almanyada ce calisiyor, esiyle birlikte yasayamadigina karar verirse ailesinden kalacak yer ve para istemeyecek diye dusunuyorum.

Dil öğrenilir zamanla ama dil ayni bile olsa ortak payda olmayabilir.
9 senelik evliyim Türkce konusuyorum, ailem de Turkce konusuyor ama bazi noktalarda olmayinca olmuyor. Ailemle esimin ailesi 9 senede 9 kere bir araya gelmemistir. Dugunumuz olurken tabi ki konusuldu gorusuldu o kadar. Sonrasinda aktif iletisimleri devam etmedi. Bakin ortak dil var.

Daha 1-2 hafta oluyor bir mevzu oldu ve kaynanam bana dedi ki "sen evlendiginden beri bizimle anlaşmak istemedin. :) "
Oyle bir sey yok ama dedim ki anlaşmak istemedim degil anlasamiyoruz ayni kultur degil. Bu beni kotu insan yapmiyor, eşimle anlaşamadigim anlamina gelmiyor.

2 kişi evlenirken hepinizin toplu olarak aile olmaniz gerekmiyor.

mesajimdan bunu anlamis olmaniz garip , son sözü ben söylerim demedim ki , nasil kizim hayatini kimle yasayacagina karar verebiliyorsa , bende hayatimi kiminle paylasabilcegime karar verebiliyorum . ve ortak bir dil konusmadigim biriyle hayatimi paylasamam , genclerin kendi tercihi kiminle evlenip evlenmeyecekleri. ama bir anne olarak kapima her geleni kabul etmek zorunda degilim evime. manevi destek vermek zorunda da hissetmem kendimi.

Cocugunuzun evlendigi insanla ve ailesiyle hayati paylaşmak zorunda degilsiniz zaten.
Benim cocuk yok, olsa ben de her geleni kabul edemem bazi ön yargili oldugum durumlar var yalan soyleyemem.
Öyle birini karsima getirse ben de tepki veririm, inanilmaz üzülürdüm ama cocugumu da silemezdim bunun icin.
Bilmiyorum ben olmayan cocugumu bile silerim destek vermem vermem naparsa yapsin diyemiyorum. o garip

Bizim okulda bir İtalyan İngilizce hocası vardı, yaklaşık 20 senedir buradaymış. Sadece fiyatı ne kadar falan demeyi biliyormuş.

iste kuzum cocugun oldugunda bunu anlayacaksin , tüm o cocuk büyütürken yasadigin stres, üzüntüye, büyüdügünde degsin isteyeceksin , onu mutlu görmek isteyeceksin . herkes kendi evladini en iyi tanir , ben benimkinden örnek vereyim mesela, bize geldiginde esini en az onu sevdigimiz kadar sevmemizi ister , bahcede toparlanip mangal yaptigimizda bütünün parcasi oldugunu görmek ister. cok sicak kanli bir ailemiz var . dertte tasada birbirimizi teselli eder , yaninda oluruz. ortak bir dil olmayinca bu nasil olacak ? mesele cidden hangi milletten oldugu degil , bende su an Almanya'da yasiyorum . cocuklarimin farkli milletlerden arkadaslari var , hepsi evimize girer cikar , hepsinde de cep telefonum kayitlidir mesela. bazen kendi ailelerine anlatamadiklarini bana anlatirlar. hepsini de cok severim . yani senin yazdigin gibi damatla hayati paylasmayacagiz diye birsey yok. tabiki araya mesafe koyup cok resmi olan aileler var ama bizim ailemiz de böyle degiliz .

Evettttt, bebişler tatli oluyorda onlarinda tertibi, çalışma azimi, eğile eğile bir hal olmalari beni geriyor.
Düşünsene KV eli maşali japon. Karate filan biliyormuş, 120 yaşina kadar başinda biiit biiiiit.
olsun yaaa çok edepli insanlar japon firmasında çalışmıştım eskiden çok ahlaklı güler yüzlü ve temizlerdi. :)

Anladim. Zaten cocugunuzun böyle beklentileri oldugunda buna uymayacak birini kendisi de istemez, olsa da mutlu olamaz belli ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…