Ailem yabanci sevgilimi kabul etmiyor

Benim Asyalı Müslüman erkeklerle sanaldan tanışıp ayrı ülkelerde bile olsa buluşup birliktelik yürüten arkadaşlarım hep evli olduklarını öğrendi adamların. Geçen bahsetmiştim burada. Bunlardan biri de akademisyendi. Kız da Ankara’da öğretim görevlisi. Adamın razı gelirmiş, sen de razı olur musun diye sormuştu işi bayağı ilerlettikten sonra. Çok uç kültürler bence. Yabancı damat fikrine asla karşı değilim. Yeri geliyor insan kendi hemşehrisiyle anlaşamayıp boşanıyor. Bu tamamen şans işi. Ama Endonezyalı, Hintli, Pakistanlı vs. tercihi bence bile bile lades.
büyük konusmak istemiyorum henüz daha sevigilimin yasadigi yere kendim gidip görmedim. Fakat bizim öyle bi durumumuzun olmadigina eminim, ki telefonla amcasi, kuzenleri, yiyenleri hatta annesiyle bile tanisdim...

Hint nedir kanka her şeyi anlarım, herkesi anlarım Japonu bile anlarım ama Hinti anlayamam🤐🤐🤐
ya hijyen sorunum var onlarla ya
Allah affetsin
geçen yaz bizim bir Türk kız hint bir çocukla beraberdi, çocuk da zeki, belli, muhabbeti iyiydi, başarılı da.
ama kulaklarını gördükçe benim kusasım geliyordu

Amerikan Hintiyse olabilir ama Hindistan Hintiyse kaçmakta fayda var😁😁Sen o adamı bırakıp yerli malı mı aldın yani onca para bırakılır mı kızım🤪
🤣🤣 Ben tanistigimda Hindistan'daydi henüz. Evlerinde üç dört tane çalışanları vardı annesi gezip tozuyordu. Sonra amerikada doktoraya gitti, silikon vadisinde ise basladi. İki defa Türkiye'ye geldi ailemle ailesiyle tanıştım. Çok tatlilardi ya. Kirazı çatalla yemislerdi 🤣🤣 işte öyle bir anı olarak kaldı. Kocam iyidir ya. 😅

büyük konusmak istemiyorum henüz daha sevigilimin yasadigi yere kendim gidip görmedim. Fakat bizim öyle bi durumumuzun olmadigina eminim, ki telefonla amcasi, kuzenleri, yiyenleri hatta annesiyle bile tanisdim...
O da tanışmıştı. 🥲

Amerikan Hintiyse olabilir ama Hindistan Hintiyse kaçmakta fayda var😁😁Sen o adamı bırakıp yerli malı mı aldın yani onca para bırakılır mı kızım🤪

Gecenlerde bunu konuşuyorduk.
Hintli ile evlenip hindistanda kaynanasi ile yaşayan bir youtuber var. 😀
Cok mutlu görünüyor ve hep bunu dile getiriyor. 😀 Oldukca uyum sağlamiş gorunuyor ben sasirmistim oldukca.
Temiz de bir adama benziyor

adam nereden gelecek? Endonezyadan mı?
Valla pasaport için seninle takılabilir, hatta evlenebilir bile dikkat et, eğer ab vatandaşı değilse.

Bir de yabancıdan bağımsız 24 yaş evlilik için çok erken, hele ki yabancı birine güvenmek için çok aşırı erken. Bence ailene açmadan bi 3-4 sene minimum bekleyin. Yabancı olmayıp türk olsa da alman olsa da 24 çok erken bu devirde.

Gecenlerde bunu konuşuyorduk.
Hintli ile evlenip hindistanda kaynanasi ile yaşayan bir youtuber var. 😀
Cok mutlu görünüyor ve hep bunu dile getiriyor. 😀 Oldukca uyum sağlamiş gorunuyor ben sasirmistim oldukca.
Temiz de bir adama benziyor

Açıkçası bu tür evlilikler bana da çok dengeli gelmiyor. İkiniz de Almanya'da yetişmiş olsaydınız en azından ortak Alman kültürünüz olurdu, fakat o da yok. Ortak konuştuğunuz dil bile ikinizin sonradan öğrendiği bir dil olan İngilizce. Bu dile çok hakim olsanız bile bebeklikten itibaren aşina olmadığımız bir dilde her şeyimizi rahatça ifade edemiyoruz. Bu büyük bir eksiklik.

Youtube'da ara sıra takip ettiğim Türk-Koreli bir çift var. Kız Türkiye'deyken uygulama üzerinden Koreli bir erkekle tanışıyor. Sanal arkadaşlıktan sonra adam bir defa Türkiye'ye ziyarete geliyor. Ardından hemen evlenme kararı alıp Kore'ye yerleşiyorlar. Bu insanlar normal bir şekilde iletişim kuramadan nasıl eş olabiliyor birbirine? Ben hayret ediyorum. Kız Korece öğrenmiş, fakat iyi derecede konuştuğunu zannetmem. İngilizce bile vasat çünkü.

Sevgililik neyse de evlilik konusunu iyi düşün bence. Çok gençsin henüz. Belki de bir nevi yasak aşk olduğu için sana çekici geliyordur şimdi.

Her neyse, bu benim fikrim. Ailene gelince... Sevgilinin Endonezyalı olduğunu söylemişsin. Büyük ihtimalle müslüman bir aileden geliyordur diye tahmin ediyorum. Ailen bundan dolayı biraz daha kolay kabullenir belki.

Valla isin gercegi biz de Almanya.da yasiyoruz ve ayni senin gibi tek kizimiz var.Esim hep yabanci damat istemiyorum diye kucuklukten beri soyluyor.Ama Turk olupta herseyin iyi olacagini kim garantileyebilir.Bizler burada cok kulturluyuz.Iyi ve kotu ornekler sayisiz.Ama iletisim gercekten cok onemli .Mesela bir arkadasimizin esi yabanci.Kiz cok iyi cok seviyoruz ama bir tek onun. Icin dil ogrenemeyiz.Bir kismimiz ingilizce yari almanca goturuyoruz isi ama ben cok uzuluyorum mesela. O da cok Turkce ogrenmeye hevesli degil.Dil cok onemli maalesef.Ama siz biz cok iyiyiz herseye gogus gereriz diyorsanizda basarili evliliklerde cok.Bunu ancak ailenizle konusarak anlayabiliriniz.Bizler sana sadece destek olabiliriz,yol gosterebiliriz.O kadar yani.

Açıkçası bu tür evlilikler bana da çok dengeli gelmiyor. İkiniz de Almanya'da yetişmiş olsaydınız en azından ortak Alman kültürünüz olurdu, fakat o da yok. Ortak konuştuğunuz dil bile ikinizin sonradan öğrendiği bir dil olan İngilizce. Bu dile çok hakim olsanız bile bebeklikten itibaren aşina olmadığımız bir dilde her şeyimizi rahatça ifade edemiyoruz. Bu büyük bir eksiklik.

Youtube'da ara sıra takip ettiğim Türk-Koreli bir çift var. Kız Türkiye'deyken uygulama üzerinden Koreli bir erkekle tanışıyor. Sanal arkadaşlıktan sonra adam bir defa Türkiye'ye ziyarete geliyor. Ardından hemen evlenme kararı alıp Kore'ye yerleşiyorlar. Bu insanlar normal bir şekilde iletişim kuramadan nasıl eş olabiliyor birbirine? Ben hayret ediyorum. Kız Korece öğrenmiş, fakat iyi derecede konuştuğunu zannetmem. İngilizce bile vasat çünkü.

Sevgililik neyse de evlilik konusunu iyi düşün bence. Çok gençsin henüz. Belki de bir nevi yasak aşk olduğu için sana çekici geliyordur şimdi.

Her neyse, bu benim fikrim. Ailene gelince... Sevgilinin Endonezyalı olduğunu söylemişsin. Büyük ihtimalle müslüman bir aileden geliyordur diye tahmin ediyorum. Ailen bundan dolayı biraz daha kolay kabullenir belki.
ya ben çok arabeskim belki ama
ben ne biliyim, atıyorum, rakı masasında müslüm çalsın, kordonda sezen çalsın, kış günü ev sessizken ortamda bir kürdili cihazkar çalsın, eşim bu sırada hissettiğim şeyleri anlasın istiyorum

bir de ben günde 85027936946595696 kelimeyle konuşuyorum, tek Türkçeyle böyle
ingilizce almanca da biliyorum, akıcı da biliyorum ama gundi dersem başka bir ben varım orada, soyka dersem başka, akademik şeylerle ilgili dedikodular yapsam bambaşka bir kafa ve enerjide oluyorum, gündem siyaset bambaşka, ben nasıl anlatcam tüm bunları elin magadaskarlısına....

bi sürü yabancı adamla çıkmaya çalıştım. asla o moda giremedim. hiç olduramadım. oldurana saygım sonsuz ama. ben asla o derinliğe ulaşamıyormuş gibi hissediyorum.

Merhaba,

belki bir umut burada sizlerle fikir alisverisi yapabiliriz..

Yaklasik 2 senedir sevgilimle beraberiz. Niyetimiz ciddi, kendisi 26 ben 24 yasindayim.
Ne Annemin ne Babamin iliskimizden haberi var, ve acikcasi bu konuyu nasil acarim hic bilmiyorum.
Ikisiylede hic bir zaman sevgili konularini acip konusmadim, ve onlarda o konulara karsi o hos görüyü sezmedim.

Tabi simdi de meslek sahibi oldugum icin, basladilar "senin de artik evlenme yasin geldi" demeye.

Benim derdim, ailemin sevgilimi kabul etmeyecekleri korkusu, ki korku degil eminim.
Sevgilim asyali, daha dogrusu endonezyali, kendisiyle yurt disinda eski is yerimde tanistik ve ingilizce anlasiyoruz.
Ailemle Almanyada yasadigim icin, sevgilimi ilk basta is vesilesiyle almanya ya gelmesini deniyoruz. Burada iyice is sahibi olsun, en azindan almancayi ögrensin, öyle aileme aciliriz diye düsündük. Fakat bu tabi cok zaman gerektiriyor... kendisinin müslüman olmasi belki aileme karsi daha kolay kabul etmelerini ümit ediyorum, ama pek de emin degilim. Dil konusunu dert edecekler, ki benim babam nerdeyse hic almanca konusamiyor, ailelerin birbiriyle tanisamayip anlasamayacaklarini dert edecekler, bizim kültürümüzü bilmez, yörelerimizi bilmez diye dert edinecekler, kizimizi kime kimlere veriyoruz diye dert edinecekler.
Evin tek kizi oldugum icin bu konularda daha daha hassas davraniyorlar.

Olur ya aranizda buna benzer durumlarda olan, yada daha fazla tecrübesi olan belki paylasmak ister.. fikirlerinize acigim..

Tskk
Gel Almanya'ya yerleş et sonra bu kadar dar görüslü olm ailenize allah hidayet versin

ben ne biliyim, atıyorum, rakı masasında müslüm çalsın, kordonda sezen çalsın, kış günü ev sessizken ortamda bir kürdili cihazkar çalsın, eşim bu sırada hissettiğim şeyleri anlasın istiyorum

ingilizce almanca da biliyorum, akıcı da biliyorum ama gundi dersem başka bir ben varım orada, soyka dersem başka, akademik şeylerle ilgili dedikodular yapsam bambaşka bir kafa ve enerjide oluyorum, gündem siyaset bambaşka, ben nasıl anlatcam tüm bunları elin magadaskarlısına....

bi sürü yabancı adamla çıkmaya çalıştım. asla o moda giremedim. hiç olduramadım. oldurana saygım sonsuz ama. ben asla o derinliğe ulaşamıyormuş gibi hissediyorum.
Ben en çok küfür ve kavga kısmında takılıyorum 😂
Ağız tadıyla laf sokamadığın dilin döndüğünce kavga edemediğin insanla zor be😁

benim icin evet , 18 yasinda bir kizim var , üzerine titredik büyürken . ve inan bana kolay büyümüyorsunuz :) kültürel anlamda hic bir ortak yanimizin olmadigi ve ortak bir dilimizin bile olmadigi birini ailemde istemem, ve deneyimlerimden ve gözlemlerimden gördügüm kadariyla anne baba rizasi olmayan birliktelikler gercekten yürümüyor . su an tüm farkliliklarinizi sevginizle asabilceginizi düsünebilirsin ama inan bana birlikte yasamaya baslayip bu farkliliklar bir tokat gibi yüzüne carptiginda duydugun sevgi yerini yavas yavas öfkeye birakacak , ne yiyeceginizden tutta , cocuk yetirtirmek icin bile farkli düsüneceksiniz .
'Ne yiyeceginizden tutta' diye bahsedince aklıma Endonezyalı bi arkadaşımızla aramızda geçen komik bi anım aklıma geldi.yurtdisina yeni geldiğim dönemde dil okulunda Endonezyalı bi arkadaşımız vardı.birsuru milletten arkadaşlar işte muhabbet ederken konu yemeklere geldi.herkes önündeki bilgisayardan meşhur yemeklerini açıp gosteriyo.italyanlar pizza falan.Bizim Endonezyalı açtı mı bize fare dolu bi tabak.Tabi herkes bastı çığlığı iyyy diye.Oyle bi tepki alınca panikle küçük fare,küçük fare,buyuk değil diye açıklama yapmaya çalışması,herkesin gülmekten yerlere yatması hala gözümün önünde.sayenizde böyle bi anım canlandı.ustunden yillar geçmesine rağmen hala gülüyorum.

Konu sahibi cidden çok farklı bi millet biz Türklere göre.hala takiplesiyoruz azonce bahsettiğim çocukla,sonrasında bir de kız arkadaşım oldu.cok cana yakın bi millet ama yemek kültürü cidden beni benden alıyor.Hergun böcek çorbalari paylaşmaları dışında iyi insanlar aslında.Evlenirseniz mutlu olurmusunuz bilmem ama aileler açısından çok zor olacağı kesin.

Hintli nedir ablacım ya, sen iyi ki başına bir iş almadan bu yaşa gelebilmişsin. 😁
Niye öyle söylüyorsun.Bu ara Hint dizilerine merak sardığım icin acayip sempatim var Hintlilere 😃

Bu arada arkadaşımın gorumcesi Hintli bi çocukla evlendi.acayip sempatik iyi bi çocuk.Gorumcesine acayip değer veriyo el üstünde tutuyo.cokta mutlular.

Evet tamamen şans işi bu. Ama Endonezyalı yine de büyük risk. 🤣
endonezya için neden öyle dedin ? bilgim olmadığından soruyorum
Çevrenizde hep olumlu örnekler olduğu için bu kadar iyimser bakıyorsunuz demek ki. Allah bozmasın. Keşke hep böyleleri denk gelse. Mısırlıyı da direkt elerdim ben olsam ama bak adam iyi çıkmış.
ben olsam ben de elerdim mısırlıyı
ama yine de kişiye göre değişiyor sanırım herkes aynı değil
bir arkadaşım geçmişte çok kısa bir süre suriyeli biriyle sevgili olmuştu
ben kendisiyle bizzat tanışmadım o dönem farklı şehirdeydim, arkadaşım anlatıyordu
çocuk suriye'de ingilizce öğretmeniymiş, savaş sebebiyle buraya gelmiş. diğer kardeşleri de hep öğretmen, avukat, doktor falanmış
bu suriyeli arkadaşın ne kadar efendi, düzgün biri olduğundan bahsediyordu
hatta arkadaşımın annesiyle yaşadığı eve gelip bunlara yemek, meyve tabağı falan hazırlarmış
fotoğrafını da göstermişti bana, tipi kötü değildi asla gözünüze o haberlerde çıkan, sağda solda gördükleriniz gibi bi tip gelmesin
üstelik arkadaşıma karşı da çok kibar, centilemen ve çok saygılıydı
niyeti ciddiydi, evlenmek istiyordu, arkadaşımın ailesi istemedi suriyeli olduğu için
ilişkileri kısa sürdü zaten arkadaşım öyle aşk falan hissetmiyordu
sonra çocuk ülkesine geri döndü falan, en son sorduğumda türkiye'ye tekrar gelmeyecek demişti arkadaşım
demem o ki bazı milletlere karşı düşüncelerimiz hoş olmasa da aralarından sıyrılan insanlar olabiliyor

Hahaha, eşim (Italyan) uyansin sana playlistini gönderim ;)

Adam yıllardır Müslüm Baba dinliyor.
Nerden buldu, neden bunu yapıyor bilmiyorum ama Müslümcü.
Netflixte Müslüm Baba filmini 20 defa izlemiştir.
Ay, bide gözyaşi döktü. Bildiğin Fan Boy ;)

Yazdıklarının çoğunda haklisin.
Ben şöyle bir izlenime vardim. Insan kendi kültürünü ve dinini çok önemseyip ön planda yutuyorsa asla yürümüyor.

Biz başından beri farkli ilerledik.
Evliligimizi saygi üzerine kurduk. Yuvarlanıp gidiyoruz;)

Back