ailem ve eşim arasındaki denge..

like_jpn

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
49
0
286
İstanbul
arkadaşlar fikirlerinize gerçekten çok ihtiyacım var.Ben yeni evlendim.2 hafta oldu nikahım kıyılalı.22 ağustosta da düğünm olacak.Ancak eşimin ailesi,eşim ve ailem arasındaki süreç hep sancılıydı hala sancılı.Ama hatanın çoğu benim ailemden kaynaklı.Ben 26 yaşımdaym.Memur olarak atanalı 1 sene oldu çk şükür.ailem 26 yaşım olmasına rağmen benim evlenmemin erken olduğunu düşünüyolardı.(henüz ablam da bekar)açıkçası henüz evlenmemi istemediklerini hisediyorum.bu gibi sebeplerle ilk tanışmada eşime ve ailesine soğuk davrandılar.beğenmediklerini söylediler bana,neden dediğimde bi sebep söylemediler sadece beğenmedim...Tabi ki direttim aileme.Ama bu süreçte doğal olarak ayrıldık biz.Ne kadar böyle de olsa sonuçta ailem,bir kavga esnasında eşime( o zmn erkek arkadaşımdı) annemin onu yaşlı bulduğunu söyledim hataydı bunu söylemek ama aileme söylediklerine dayanamadım,haksız da olsa ailem ondan duymak çok kötü oluyor.O da kendi annesine söylemiş annesi de annemi arayıp baya bi içinden geçtiği gibi kızgınlığını saymış anneme..İki ailenin arası iyice gerildi.neyse bi şekilde oldu,şöle böle çocukların mutluluğu derken tekrar geldiler bize ikinci bi tanışma oldu bu kez birz daha iyiydi neyse( ikinci tanışmada ortamı teyzem yumuşatmış,ailemi sakinleştirmiş o yüzden birz daha iyi olmş sonradan öğrendm bunu) atama durumundan dolayı bizm 3 ay gibi kısa bi süre içinde evlenmemiz gerekiyodu bu niyetle tanıştırmıştm ailemle ve aileme de söyledm ilk tanıştırırken bakın olmaz diyecekseniz kimseyi yormayalm dedim.Ama buna rağmen böle oldu durum.neyse ikinci tanışmadam 1 hafta sonra nişanlandık biz.Ama nişan törenimz de sonucu kırgınlık oldu.Her şey apar topar oldu bitti gibi oldu.yemek yendi,hemen arkadan yüzük takıldı,hemen arkadan pasta,fotoğraf ve yine resmi olarak bitti tören.(kız isteme ve nişan aynı gün olacaktı.annem kahve yapmayalm gerke yok vs. dedi yapmadık,pasta kuru kuru yendi yanında meşrubat yoktu,annem muhabbet etmek yerine isandalye taşıma vs. ilgilendi,herşey apar toparr oldu nişanda,hemen bitti zaten tören)stenmiyoruz dedi karşı taraf yine durum böyle olunca...Aileme sorsam neden böyle kzım biz bişey yapmadık,şenşakrak insanlar olmadığımızı söyledik,yapımız böyle..onlar öküz altında buzağı arıyolar diyorlar.neyse bu gerginlikler olurken hep ailem ve eşimin ailesi arasında sıkışıp kaldım.öle böle derken atama takvimine yetişebilmek için de nikahımızı kıydık biz.Bu süreçte düğün hazırlıkları da oldu tabii.kına gecesi annem evde yapmaya çok karşı bi insan.sebebini bilmiyorm hatta kına gecesi yapmak bile istemezdi önceden,şimdi bizm akrabalarımız göremeyecek hiç diye mecbur razı oldu(düğünüm başka bi şehirde olacak,memleketlerimiz aynı yer değil) bu nedenle biz 100 kişilik bir salon tuttuk.tabi kınadan önce yakın misafirlere yemek verilir.yemek annem yine evde vermek istemedi.dışarda bi yer tutalım dedi.70 kişlk bi yemek listesi hazırladı.ben bu listeye razı gelmedm,çünkü bunun bile parasını bana ödetiyorlar.eşim karşı çıkmaya başladı hem hiç bi güler yüz yok bari maddi bi fayda verseler dedi.burda gelin arabası tutmasınlar bi de uzak şehir dedim kendi kendime.Anne dedim dayım gelin arabası olsa olur mu? sonuçta salona götürcek sadece(bi gece burda fazladan kalınmaması için gelin almanın kınadan önce olmasına karar verdik,eşimn ailesinden gelen teklif üzerine bu nedenle gelin arabası olması gerekti tabi) başta olur dedi babam karşı çıktı olurmuymuş,tutsun kız almayı biliyolar dedi engel oldu annem bu kez babana hak veriyorm demeye başladı.mecburen eşime söyledim utana sıkıla,çünkü baştan böle bişeyi ben sölemiştim.Eşim iyice gerildi hiç sevgi göstermediler tanıma için uğraşmadılar diye.ve ipleri kopardı iyice.şimdi evlenince sadece sen görüşürsün ben görüşmem diyor.evimize gelirlerse onların olduğu süreçte ben durmam diyor.eve gitmek istediğin zmn da kendin gider gelirsin diyor.kabul edersen bunu yanımda olursan evliliğimz yürür,ama yanımda olamazsan bunu kaldıramazsan zarar verirsin ve çok büyük ihtimal biter diyor.aileme soruyorm bizm yapımımız kızım diyolar,öle hemen her insanla samimi olamayız biz diyolar..bi tarftan eşime de hak veriyorum,çünkü kendimi bildim bileli ailem hep tuhaf geldi bana.Ha benm kötülüğümü hiç bi zaman istemediler eminim,ama potansiyelleri benimle iletişimleri,ablamla iletişimleri hep bi yere kadardı..Zaten hep kendimi bildim bileli evleneceğm kişiyi tanıştırmaktan çok korkmuşumdur.şimdi ne yapmalıym? eşim en azından benm yaptığm gibi sırf saygıdan anne babaya karşı görevini yapsasevgi olmasın ama görevini bari yapsa,ne biliym bayramlarda en azından elini öpse bi gece de olsa kalsak?ama başta böle diyodu,ipler kopmaya başladıkça hiç görüşmem artık diyor.Daha ailem hep onların istedği gibi yaptk herşeyi,parası yoksa evlenmeyecekti vs die yorumlar yapıyo ben geln arabası deyince böle dediler mesela.Ama ailem maddi destek de sağlamıyo hç bi şekilde (herşeyi kendim yapıyorum kendi maaşımla eşim de bunu kaldıramıyor)ailemin tek bi 700 tl emekli maaşı var sadece.babam en başında sürecin kızm para lazımsa bulaym demişti o zmn hayır gerek yok dedm ben o da sonra ben öle dedm die hiç bişi yapmadı.sonradan ben borç ödemekten bıktm demeye başladı..en son olarak ben düğüne gelmesem dedi nasılsa burda kına gecesi olcak dedi.çok kırıyolar beni ailem.ama yine de ben bir-iki ay sonra bunları unutacağm biliyorm çünkü herşeye rağmen seviyorum ailemi.ama eşimle dengeyi nasıl sağlıycam ?özlerinde ailem evliliğimizi bozacak yapıda değiller tuhaflar sadece ve huysuzlar biraz.Can sıkarlar ama kötü değiller.şimdi böle olduklarına inanmakta güçlük çekiyor eşim.Çünkü babam para vermediği gibi davetiye vs. hep karıştı.Eşimi biraz onlara nasıl yaklaştırabilirm? her buna yönelik girşimimde sinirleniyor ve evliliğimize zarar veriyosun diyor.Acaba kinci biriyle mi evleniyorum ? yoksa akışına mı bırakmalıyım? benm vicdanım rahat etmiyor ya hata yapıyorsam diyorum sonuçta anne baba hakkı var ailem onlar nasıl mesafe koyayım diyorum? yarın benim de çocuklarm olacak diyorum.ya gerçekten kötü olmak istemedilerse ? sonuçta onlar da eşimin ailesine karşı hiç bişey yapmadıklarını düşündüklerinden gördükleri muameleye karşı onlar da kırılıyor ve her karşılaşmada ipler iyice geriliyor..eski kafalı ve geleneksel düşünüyolar fazlasıyla.çok dindar insanlar..ben de inaçlyım kendime göre..bu sebeple de korkuyorm hata yapmaktan.fikirlerinizi bekliyorm nasıl denge kurmalıyım? boşanmak istemiyorum eşimden.annem bu tanışma olmadan önce istihare namazı kıldığını ve rüyasında beyaz tabak çıktığını ama tabağın kırıldığını gördüğünü söylemişti.çok korkuyorum kötü sonuçlanmasından..

canım öncelikle allah mutlu etsin diyorum...yazdıklarını pürdikkat okudum çünkü benzer olayları bende yaşadım...seni çook iyi anlıyorum bence akışına bırak erkekler sinir anında herşeyi söylüyor eşin şimdi böyle söylüyor ama evlendikten sonra mutlaka gerektiği yerde saygıyı koruyacaktır..bu denge aslında biraz da senin elinde düğünden sonra eşine ve ailesine elinden gelen saygı ve sevgiyi göster asla eşine kendi ailesini suçlama..bilakis ailelerin önemli oldugunu vs..diye vurgula ailesi sana kırıcı laflarda söylese sen alttan almasını bil eşin bunları gördükçe sana daha çok bağlanacak ve tabi zamanla ailene de...hatta içini rahatlatacaksa sana şöyle birşey de anlatayım benim düünüm de çook sancılı oldu düğünden sonrada eşim ve ailem ve eşimin ailesiyle herkes çok ciddi şekilde tartıştı babam ve eşimde tartıştı 6 ay önce ipler tamamen kotu ve be sabrettim canım mücadele verdim ve sonucunda bayramda eşimle ailemin yanına gideceğiz allah nasip ederse.. yani zaman herşeyin ilacıdır benim eşim olanlardan sonra ailemin yanına gidiyorsa senin eşinde gider..düğünlerin genelinde bu sancılar olur...herşey unutulur ama işin özü sende unutma denge sende...şimdiden allah kolaylık versin canım...evliliğinide nazarlardan korusun

Çok teşekkür ederim kaprisnaz,umarım dediğin gibi olur çok dua ediyorum Rabbime..Şu an düğünümüze 20 gün kaldı.Normal işleyen bi süreçte bu aralar bizim evde olması gerekirdi,aileimi arayıp hal hatır sormalıydı.Ama ailem de gerçekten kötü insanla değil ama huysuz oldukları için artık bunu yapmıyor.22 ağustosta kına gecem vr.bayramon hemen ertesi günü.bayramda gelmeyecekmiş öyle dedi.ipleri koparmış.şu an söylediği bu.ama benim aram aksine onun ailesiyle çok iyi beni çok seviyolar.Her şeyi de ellerinden geldiğince yapmaya çalışıyolar.benim kendi ailem bunları göremiyo o ayrı..umarım eşim ve ailem arasındaki bu buzlar erir..

EMİN OL DEDİĞİM GİBİ OLACAKTIR...şu süreçte sen kendine bence daha çok germe sen kendi ailen ve eşinin ailesiyle arana mesafe koyma yeter..benim ailemde evlenmemi istemiyorlardı ki ben 22 yaşında evlendim yani geçen sene..çook sancılı bir yıldı benim için ama hep olgun düşünmeye çalıştım buzlar tamamen erimedi ama çogunluğu bitti diyebilirim..eşin bayramda gelmeyeceğini söylüyor sen aralılarla çok üstüne düşmeden gelsen iyi olur enazından benim için gel bayramlaşıp seninle yemek yemee çıkarız falandiyebilirsin eğer eşin şuan başka şehirdeyse gelemeyecekse aramasını iste birkaç kez aralıklarla çok sıkmadan..bayramlarda küçükler büyükleri arar ne olursa olsun bayramlarını yap sonra yine arama gibi şeyler söyle..baktın hiç yanaşmıyor çokta üsteleme..ama sen onun ailesini ara bayramlarını yap hatta eşini de ara bayramını yap....bunlar çok etkili olacaktır emin ol...kurban bayramında da ailenin yanına eşinle gidersiniz inşl.

çok sağ ol kaprisnaz inşallah dediğin gibi olur..

Buraya yazınca rahatlıyorum sanki,kimse cvp vermese bile...Dün yine tartıştık eşimle.Kin tutmak iyi değildir dedim demez olaydım? Eşim nefret ediyo resmen ailemden.Asla düzelmez diyor.Sen ne yapmaya çalışıyosun diyor?Kin diyorsan evet kin tutuyorm diyor.Kin tutmak çok kötü Allah sevmez kini.Halbu ki ben istiyorm ki düzelmese bile en azından bayramlarda arayp sorsun en azından bayramlarda görüşsün.Bunu bile anlamıyor.evlliliğimizi tehlikeye sokuyosun düzelmez diyor.Bu beni boşanma ile tehdit etmek mi?Rabbim bana yardım et..Ayrılsam ayrılamıyorum bu saatten sonra ailem ayrılmama karşı gelir,millet iki gün evli kaldı mı desinler der? Ama ailem de bi türlü derdimi görüp de anlamıyolar?Ah bi görseler sorsalar neyin var kızım ? bi sorun var mı aranızda nasıl gidiyor? demiyorlar hiç..zehir olsa bilmeden içsem kendin içtin, içmeseydin diyecekler nerdeyse... annem geçenlerde kızım buraya gelmezseniz gelmeyin siz mutlu olun yeter demişti evdeki kırgınlıktan dolayı.ama ben ailemi de eşimi de çok seviyorum.Allah'dan korkuyorum aileme sırt çeviremem kötü bile olsalar.Rabbim beni bu arada kalma durumundan çıkarsın. evliliğimn tadını çıkaramıyorum hüzün hep...Sonumuz hayır olmayacak gibi sanki..Kayın validem çok iyi bir insan.Ali kin tutmaz demişti bi kere bana,ailen yaklaşırsa o da yaklaşır demişti,unutur demişti.Ama bizimkilerin hiç yaklaşmaya niyeti yok buz gibiler..Ne yapacağımı şaşırdım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…