Ailem ve bebeğim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dört çocugum var hepsine kendim baktım.
Sıfır beklenti sıfır stres
Tavsiye ederim
Evet kesinlikle benim de hic bi beklentim yok yalniz bakiyorum. Ama insan bazen oz annesinin destegini sefkatini istiyor söz ile olsa bile. Ben bundan bahsettim aslinda genel olarak :)

Kimseden destek beklemeden iki çocugumu da kendim büyüttum ( hatta tam sağlikli biri de sayilmam) sizde öyle yapin kendiniz bakin zor oluyo evet ama bi yerden sonra insan alişiyo

Bu arada ben sizi hakli buldum. Tabiki bakmak zorunda degiller ama torun zaten kizim biz severiz zaten oyalariz sen git uyu da denir yani. Bebekli arkadasım gelmişti kiz cok yorgundu belliydi. Git yat dedim cidden bevek de 2 aylikti ven de acemiydim yine de teklif ettim. Zorunda değil kimse ama insan insana yardim eder yani bu kadar bencillik de fazla. Mesafe koyun cidden ama tamamen bag koparırsaniz da siz üzülursünüz hassassinız. Zamana bı4akın en iyisi

Bence bir anne kizina haftada bir kac saat uyumasi icin zaman yaratabilir. Empati kuruyorum, kizim kendini daha iyi hissedecekse destek olmaya calisirdim. Ancak sizin aile yapiniz belli. Annenizle saglikli bir iliskiniz yok. Bence beklentiniz olmasin, kendinizi üzmeyin

Bence başka ailelere özenmeyin. Sizin aileniz de gayet iyi. Kendi hallerinde insanlar. Bunların sizi üzmesi de ayrıca gereksiz. Kafanıza takacak başka meşgaleler bulmanızı tavsiye ederim. Kocanıza da bu şekilde yansıttıysanız ömür boyu iki taraf arasında kalırsınız.

Merhaba, neden hemen ozaman neden cocuk yaptiniz diyorsunuz bir cumle icin bu yargiya varmak dogru mu ? Onu ornek icin soyledim yani memnuniyetsizliklerini dile getrmej icin yoksa ben hizmet etmek olarak bakmiyorum genel olarak mutlu etmek isterim evime gelen insanlari. Ablamla konusmama sebebimiz ayri. Ablam zaten annem ile konusmuyordu. Yazin esi ile evden kovma gibi bi olay yasandi. Yani hersey bi anda gelismedi. Zaten suregelen tuhaf durumlar vardi

Evet zaten bakim istemiyorum ki geldiklerinde bile bebegimi birakip asla bi yere gitmezdim tek istegim biraz poZitif olmalari ve yanimda olmalarini hissetmemdi. Ama olmadi tesekkur ederim yorumunuz icin.

1 saat uyudugunuz surecte bebegi goz ucuyla dahi kontrol etmek de bakim vermektir; 5 yildizli otel konforunda agirlayabilmeniz icin yemek yaparken bebekle oynamalari da.

Bebeginiz kucuk, yetiskinlere hizmet edip kendinizi yoracaginiza esinizle is bolumu yapsaniz maddi ve -bu kosullarda- manevi karda olursunuz.

Yavrunuzu iyi gunlerde buyutun.

Haklı olduğunuz yerler var evet ama ailenizi biliyorsunuz sonuçta neden sürekli beraber kalmak zorundasınız?
Onlar gelmeyince siz 2 haftada bir gidip günlerce kaliyormussunuz. Bunun nedenini cidden anlamadım. Deseniz ki ailem çok ilgili gidince bana destek oluyorlar, çocuğuma bakıyorlar tamam diyeceğim ama kendi evinizde kalmalarından tavırları belli. Anne babamız bile olsa, bazı şeyleri zorla yaptırmayız. İletişimi koparmadan mesafeli bir şekilde devam edebilecekleri fazla beklenti ile kopma noktasına gelmişsiniz.

Aslında anne oldunuz ve kendi annenizi sorgulamanız lazım, sonuçta annelik bambaşka bir boyut ve insan kendi bebeğini büyütürken bir nevide kendi çocukluğuyla yüzleşiyor. O süreç biraz sıkıntılı ve suçlama ve aileden dahada uzaklaşmalı olması lazım sizde tam tersi etki yapmış yakınlaşmak istemişsiniz ben buradan gerçekten yardıma ihtiyacınız olduğunu çıkardım ama demekki kendinize güvenmemişsiniz. Bence önce kendinize güvenmeyle başlayın, artık Annesiniz ve herşeyi üstesinden gelirsiniz, kimsenin yardımına ihtiyaç yok. Birde olayı şöyle düşünün sizde derin yaralar açan aileniz, sizden uzak durmak isteyen aile, size ve ailenize sağlıklı nasıl bir katkıları olabilir?
Eşinize ve kendinize güvenin, ailenizle olan ilişkinizi en aza indirerek sağlıklı bir aile ortamıyla evladınızı büyütün. Kendi çekirdek aileniz daha önemli gerisini boşverin.

Tesekkur ederim, evet zaten onlari oyle kabul ettim insan bu saatten sonra degismez . Ama gecmiste yasanan seyler oldu ozurler dilendi. Ama malesef huylu huyundan vazgecmedi. Ben de her seferinde umutlandim acaba normal aileleri gibi olcak mi hani anne baba gelir sefkatle kizi a destek olur.. dedigim gibi sadece manevi destek istedim heralde gecmiste yasadiklarima bagliyorum.

Evet zaten arkamdan konusulanlar beni daha cok uzdu. Soyledim 1 saat uyudum ya dedim. Ama ben senin yuzune de soyluyorum bunu falan dedi yani. Malesef huyunu degstiremiyorsunuz insanin ama bu surecte okdar sogudum ki herseyden nasil davranacagimi bilemiyorum

Beklentini sıfırlamak zorumdasın. Bunu söylemek kolay yapmak zordur ama o insanların seninle duygusal bağı yok, sen de bağını koparmalısın. Emin ol beklenti bitince hafifliyor insan. Senin ailen herkesin ailesi gibi değil bunu kabullenip komşun ya da tanıdığın gibi görüp mesafeni de ona göre ayarlarsan pek çok şey yoluna girecektir. Vaktin yoktur belki ama "olgunlaşmamış ebeveynlerin yetişkin çocukları" isimli kitabı bulup okursan pek çok şeyi oturtacaksın kafanda

yani çocuğu kendinize güvenerek yapmanız gerekiyordu
sizin bile aranizin iyi olmadığı annenize güvenerek değil, çocuk sizin çocuğunuz
hic kimse destek olmak zorunda değil
Cocuga zaten kendimi bakiyorum 7/24 bakimini ben yapiyorum hic de gocunmuyorum tabi ki benim evladim sadece manevi destek bekliyorum arada da olsa gelip fiziksel destek beklesem cok mu? Neden hemen yapmasaydiniza getiriyorsunuz olayi? Lutfen biraz empati yapmaya calisin. Tesekkur ederim

Merhaba, asagida da belirttim. Esim kendi hakkinda bi msj gorunce olaya dahil olmak zorunda kaldi yoksa asla karismiyordu iliskimize. Evet huylarini basindan beri biliyorum ama yine de ailem diye duygusal anlamda destek olmalarini istedim..
Neden görüyor ki sizin telinizdeki aileniz ile olan mesajlaşmanızı?
Ne kadar aklamaya çalışsanız çok müdahil olaylara belli.
Ne işin var o mesajlarda.
Onun dışında insanlar kendine güvenip yapmalı çocuğu.
Yardım eden, yükünü alan olursa da kaymağı olur işin.
Siz de çağırmasanız yük de olmazlarmış kılçıksız iş olurmuş.
Neden sürekli birbirinizde kalıyorsunuz anlamadım onun için.

7/24 mü?
Eşiniz işten gelip uyuyana kadar bakıyormuş ya.
Neden eşinizin hakkını yiyorsunuz hem konu açarken hem yorum yazarken?

anladığım kadarıyla sizin sevgi diliniz, hizmet etmek. fakat herkesin sevgiyi alma şekli, hizmet görmek değildir. zaten oluşan tabloda da aileniz sevgi almak istemiyor. suistimale açık bir noktadasınız ve zaten edilmişsiniz.
kesinlikle artık kendi ailesini kurmuş; ayrı bir hayatı olan yetişkin bir kadın olarak kuralları sizin belirlediğiniz bir oyun kurmanız şart. öncelikle madem ki aynı şehirdesiniz; kesinlikle evinizde misafir etmeyi bırakın. hem çocukla ilgilenip hem de tüm müşkülpesent ve nankör tavırlarınızı bildiğiniz halde hizmet etmek için başı kesik tavuk gibi gezinmeyin ailenizin etrafında. kendi hobilerinden arda kalan uygun gördükleri zamanda gelip torun mu sevmek istiyorlar? mümkün değil. sizin müsait olduğunuz gün ve saatte, sizin tayin ettiğiniz bir cafede buluşarak torunları ila hasret giderebilirler.
muhtemelen bunu söylediğinizde çileden çıkacaklardır. "peki o zaman. siz bilirsiniz. çocuğum ve ben, size göre hayatımızı ayarlayamayız. görmek isterseniz, siz hayatınızı bize göre ayarlayacaksınız."

Bunu ben kayimvalidem ve ailesine yaptim. Aşırı rahatladım. Onlar komsuymuş gibi duşnüyorum:)

Merhaba tesekkur ederim. Aynen ben de oyle yapiyorum sifirladim herseyi gorusmedim 2 ay ancak emrivaki yapip geldiler. Bu durumda tabiki de evden kovmadim. Simdi yabanci gibi gelip sevip gidiyorlar. Kafam rahat. Demek en basindan oyle olmasini istiyorlarmis

Ben sizi haksız buldum. Ailelerimiz bize destek olmak zorunda değil bence. Hatta şöyle söyleyeyim şuan hamileyim. Kayınvalidem ‘annen destek olur arada gelir bakar vs’ diyor ben ‘ne münasebet bizi büyütmüş kaç yaşında kadın bebekle mi uğraşacak’ diyorum. Hatta eşime sık sık ‘ikimiz bakacağız bu bebeğe her şeyde birbirimize yetmeliyiz’ diyorum. Eve genelde kadın geliyordu temizlik için. Yeni taşındığımız semtte bulamadık birini. Bebek olana dek buluruz bulmayız nasip. Dün eşime banyoyu nasıl detaylı temizleneceğini hangi malzemeleri kullanacağını kireç lekelerini nasıl çıkaracağını anlatıp ona temizlettirdim. Üstüne tüm camları sildirdim. Pratik yolları anlattım. Amacım ben bebekle ilgilenirken arkamızı her anlamda eşimin toplayabilmesi. Şimdiden kimseden yardım görmeyeceğime hazırladım kendimi size de bunu tavsiye ederim. Bu arada 2 kayınvalidem var ikisi de çok becerikli. Ayrıca annem de yapmaya gönüllü. Ama ben beklentimi sıfırlıyorum olması gereken bu çünkü

Cok haklisini. Ben de onu dedim. Gecen gun yagmur yagdi gelecektik aslnda ama gelemedik diye msj attilar ben de siz torununuzu gormek icin gun belirlednz benim haberim yok? Dedim. Nasil yani fln oldular ben de benim de bi hayatim var evde olmayabilirim kafaniza gore gelemezsiniz dedim. Herslde sorariz sana gelmeden fln dediler. Ama lafta yani yine emrivaki yapacaklarina eminim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…