Ailem "siz evlenemezsiniz" diyor.

Bu kadar zor durumdayken neden nişanlanıp evlenme kararı aldınız?
Maddi sıkıntı çekeceğiniz belli değilmiydi?
Birden mi dibe vurdu nişanlınızın ailesi anlamadım ki...
Totoya lotoya bel bağlamış bi adam nasıl olurda evllilik yolunda nişanlanır..
Bu sorumuszluk,bencillik..Ben parmağına yüzüğü takıyım da borç harç diye evliliği ertelesek de olur gibi mi düşündü acaba?

üstün körü okudum
canım sıkılıyor cunku
belkı daha once konusmusuzdur
benım 2.evliliğim olacak 5 ayı gectı beraberız
oglum var o ise bekar
bi sekılde para sıkıntısı var ve bu bana cok yansıyor gectıgımız ay beyaz esyalarımızı alacaktık ama nerde ses yok seda yok
aılesıne soz yok
zaten cocugum varua bısı yaparlarsa ınsanlık manına Allah razı olsun
pek el atmıcaklar gıbı gelıyor
nısan yok soz yok
bosanmıs oldugum ıcın o sure kısa tutulsun dıye dugunden 3 ay evvel duyurup yapıcaz evde aıle arasıdna
ama bellıkı zor zamanlar benı beklıyor
eskı evlılıgıımde para sıkıntısı hıc yoktu
omrum boyunca gıtmedıgım muhtemelende gıdemeyecegım yerlere gıttım
ama mutluluk olmadı
hep pahalı hedıyeler aldı
yetmedı duygu yoktu
dogumdan sonra aldatıldıgımı ogrendım hemen ayrıldım
ama hiç parasızlıkta gerçekten cok kötü
cidden loto toto oynayalım
aılemın durumu var buarada ama yardım ederlermı ederlersede o guvenı vermelı aıleme
sımdılık hersey askıda

ailen haklı..
bu anne kuzusu tiplerıyle zor
sana sormadan gızlıce para gönderdığıne göre tekrar gönderecek demektır
şu ankı hayatında rahatmış araban var paran var
ne dıye uzesınkı kendını, onlar yesin dıyemı kazanıyosun?

evleneceksin diye işten ayrılmayı kesinlikle düşünme bence

ayrıca eğer araba sana aitse ailen götüürp götürmemene karışmamalı

hayat müşterek ve bu sadece iki kişinin yuvası, iki kişi ne yapabiliyosa onu yapar, ben niye vereyim enayimim modu yanlış bence

nişanlında ailesine para yollamakla pek iyi etmiyor, sanırım maaşı zaten yüksek değil, kafaya evlenmeyi koyan adam ailesine para yollamaz

ha ailesi onun desteği olmadan yaşayamayacak kadar fakirse, o zaman ben evlencem diye ortaya çıkmaz

bence şu noktada asla evlenmeyi düşünmeyin elinizde üç beş parça eşya olmadan

ailenin seni sürekli sıkıştırmasına da bi anlam veremedim evlen evlen diye, 8-10 sene bekleyenler var, 10 sene bekle demiyorum tabii ki ama ortada gerçekten bi sevgi varsa bi kaç sene beklemekten o esnada eşya almaktan hiç zarar gelmez, işini sağlama almış olursun

cicim aylarını yıllarınıda maddi sıkıntı ve üzüntüyle geçirmezsin böylece

3-5 parça eşyayı almıştık yani mobilyaları. ortak ödeyecektik. Tuttu ben ödemezsem ne yaparsın dedi. bende gittim senedi aldım. zira onun kefili bendim. ben 1000 tl para alıyorum. 550 arabaya veriyorum. 550 de mobilyayı tek başıma nasıl ödeyim.

evlenince ödenir ama ozaman biz neyle geçinecez. Kredi parası, maaştan kesinti, mobilya taksiti, beyaz eşya taksiti, ev kira, benim 550 araba taksiti ve ikimizin toplam geliri 2200 tl. hesaplarmısın biz ne ile geçineceğiz. bide o anasına yollasın. Anneme söz verdim evlenincede yaparsa bende maaş kartımı anneme verecem, onunki anaysa benimkide ana. el el üstünde , el ... üstünde oturalım artık beş parasız....

Aklın varsa sakın borçla evlenme derim ben. Hayat göründüğü kadar toz pembe değil. O kadar çok ekstra gider çıkıyor ki. Çıldırmak an meselesi oluyor. O nedenle sen nişanlının taksit fikrine okey de.Hemen gidin bir yerden beyaz eşyalarını aldırmaya başla. Aylığının ihtiyaçlarını karşılayacak kısmını hesaplayıp gerisini taksitlere bağlayın. Böylece birşeyler ortaya çıkmaya başlar ve eğer gerçekten nişanlının niyeti evlenmekse kendini ispat etmeye başlamış olur.Aynı zamanda annelerine de gerekli gereksiz para gönderimini engellemiş olursun.Ve sen sen ol bence asla işini bırakma. Tazminatı almak mesele değil. Hazıra dağ dayanmaz.

3-5 parça eşyayı almıştık yani mobilyaları. ortak ödeyecektik. Tuttu ben ödemezsem ne yaparsın dedi. bende gittim senedi aldım. zira onun kefili bendim. ben 1000 tl para alıyorum. 550 arabaya veriyorum. 550 de mobilyayı tek başıma nasıl ödeyim.

bence siz evlenemezsiniz değil evlenmeyin

çünkü evlenincede evi çekip çeviren her işe güce koşan sen olcaksın, erkenden yaşlanıp sinir sahibi olcaksın, kocan değil yetişkin bi çocuğun olcak

nişanlın evlenmek için gerekli olan olgunluğa sahip gibi görünmüyor çünkü

Son düzenleme:
cnmm... en iyisi ayrılman(ilk msj dan 1 defa nişan attın anlamıştım ama 2 defa nişan attıysan ve düzelme yoksa gerçekten çok vahim) eğer ailen tavrını ortaya koyduysa... bu durumda onları ezip geçersen onlar sonuna kadar haklı çıkacak görünüyor. ki 2 defa yüzük atmışın değişen olmamış hadi 1 olsa neyse ama 3 ay için 2 defa çok çok çok vahim durum. ben 1 defa sanmıştım 2 defa yüzük almış insan nasıl değişmez hiç mi toparlanmaz cnm.. sevgi inan biryerden sonra bitiyor... unutma evlilik 3-5 aylık bir süreç değil ömürlüktür... seni 3 ayda bu kadar sinir eden biriyle nasıl ggeçirebilirsin ömrünü
ailene gelince sakın kızma ama haklılar....
o kişi olmadan bu zamana geldin bundan sonrada o olmadan devam edebilirsin emin ol....
sakın kendini yıpratma sakin kafayla değişip değişmediğini ölç tart.. ve karar ver ayrıca harika ailen var.. ne olursa olsun yanında olacakları belli aileni de üzme kendini de cnm

sağol canım, biliyorum harika bir ailem var. zira annem 3 kuruş emekli maaşı ile gidip bana yastık, çarşaf, yorgan mutfak eşyası falan alıyor. Ama onun ailesinden çöp görmedik. daha para istiyorlar. Kardeşim dedi, abla ben konuşacağım nedir ne değildir bir anlayalım. bakın 3 aydır nişanlıyım kaynanamlar bir nişan takmaya geldi , apar topar yüzüğü taktı gitti daha ortada yok.. annem geçen telefonda, bize gelin sizinle konuşmamız lazım dedi, biz gelemeyiz ha deyince dedi kapattı daha ortada yoklar.

kardeşim akşam konuşacağım dedi. bakalım sonuç ne olacak. konuşsun bakalım ne diyecek ne planları var.

insan bile bile kendini ateşe atar mı freya??? evlenince sen mi geçindireceksin evini....bence sen daha ıyısıne layıksın. o nişanlın olacak adam da bulmuş sömürecek birini... evlenınce senın paranın da onlara gıtmeyecegınden n kdr emınsın? aılen basından ne gecerse gecsın senı kabul eder ama iş işten gecmeden uyarmak ıstedım. nişanlının çalışıp evı gecındırecegı de yok gb.... daha cok erkek cıkar karsına...değerini bılen bırı hemde. :KK50:

canım nişanlım bana böyle bişey dese, maaşını bana ver ben sana harçlık vereyim diye bende aynen başka derdin sıkıntın var mı derim
nişanlın bunun idrakine kendi varmalı, böyle çocuk gibi onu yapcaksın bunu yapcaksınla ne şimdi ne yarın huzur olmaz. Kendi idrakine varamıyo mu, ee o zaman yapacak pek bişey yok, idare akılla değirmen dönmez
yaş kaç?

doğru söylüyorsun, banada başka seçenek bırakmıyor. haftada 3 gün görüşüyoruz zaten, geldiğinde benden istese param bitti diye veririm, ama cebine koyuyor nereye ne veriyor bilmiyorum. içkisi yok, kumarı yok, gece hayatı yok, harcayabileceği bir yer yok, akrabasında kalıyor kira elektrik su derdi yok. tek seçenek var anasına yolluyor. bende bunu kaldıramıyorum.

freya mrk ettım kaç yasındasın nerede oturuyorsun ve neden işten ayrılıyorsun???

bence herşeyin düzeleceğine inanıyorsan ertele düğünü. ama inanmıyorsan vazgeç. inan evlendikten sonra daha zor daha çekilmez. o kadar borcu bırak tek ev kirası olsa bile insana çok zor geliyo. hele öyle sorumsuz anne-baba varsa evlendikten sonra hiç yapamazsın daha çok sinir olursun. ve malesef nişanlın şuan bişey demiyorsa evlendikten sonra hiiiç birşey demez.

valla canım senin çocuk ruhlu biriyle uğraşcak vaktin yok, bence tez ayrıl, sana denk biri çıkacaktır karşına, çıkmazsada evlenip çocuk gibi bi kocayı yönetmeye çalışmaktan iyidir bekar hayatı

boşver beddua etme arkadaşım kimseye...ayrıl demek hakkım değil tabi ama ailenin sözlerini kulak ardı etme...evlenmek için evlenilmez biliyorsun...

biliyorum :KK43: sevdiğim için bekliyorum, ancak ailem kurban bayramı sonuna kadar düğün olmazsa bu iş biter diyor. Bir gelecek görsem karşı çıkardım ama bende bir gelecek göremiyorum. Bu yüzden onların dediğine peki dedim.

canım sen o ailesine para verıyor dıye bozuluyorsun
ama sende 550 lıra araba taksıdı oduyorsun ve aılen o arabayı sahıplenıyor
bana bu adil gelmedi

cnm bizde eşimle geçen yıl sizin durumunuzdaydık onda yok bende yok onun annesi babası vefat etti ama ben aileme sürekli yardım ediyorum nişanlı nişanlı bekliyoduk öle eşimin işleri düzene girdi maaşı arttı benim maaşım arttı kredi aldık 2 taksidi kaldı kredinin benim senden tek farkım eşim geçinebilmemiz için elinden geleni yapıyo allaha şükür eksiğimiz yok bide bebişimiz var sana şunu diyebilirim eğer sorumluluk sahibi biri olmasaydı yokluklar içindeyken bide sorumsuz biriyle asla evlenmezdim lotoyo iş kaldıysa oooooo evlendikten sonra ailesine para gönderirse asla geçinemezsiniz onca borcun içine gireceksiniz bide gerçek hayat ailenin evinden çok zor asla kendi birikimini ortaya koyma

biliyorum :KK43: sevdiğim için bekliyorum, ancak ailem kurban bayramı sonuna kadar düğün olmazsa bu iş biter diyor. Bir gelecek görsem karşı çıkardım ama bende bir gelecek göremiyorum. Bu yüzden onların dediğine peki dedim.

canım olurmu öyle sey
sadece belki biraz el atmalısın
maaşını kenara koydurmalısın
kurbana kadar evlenemezsınız
yaza anca
ah be canım
parada herşeyd egıl
parasızlıkta zor bak yazdım bende

X