Ailem "siz evlenemezsiniz" diyor.

freya06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2008
298
1
Kızlar daha önce açtığım başlıklarda anlatmıştım. Birikmiş paramız yok, banka kredisi çekemiyoruz, hiç bir işe girişemedik. 3 Aydır nişanlıyım, daha yüzükten başka bişey görmedim. Bir kaç gün önce nişanlımla evlenmek için masrafları çıkardık, düğün, mobilya, beyaz eşya vs.. derken en az 25.000 tl ye ihtiyaç olduğunu gördük. Nerden bulup evleneceğimizi sorduğumda loto, toto oynayacağız, başka yolu yok dedi.

Benim arabam ve tazminatım var. Bu parayı karşılıyor. Ailem nişanlıma güvenmedikleri için ne arabayı ne tazminatı ortaya koymamı istemiyor. Bende maddi anlamda güvenmiyorum, dediğim gibi 3 aydır nişanlıyım yüzükten başka bişey görmedim. Ne bayram, ne nişan.. bir gün demedi, gel sana bişeyler alalım diye. Geçen gün ikimizde maaşımızı aldık , birlikte alışveriş merkezine gittik. Orda bir iki ihtiyacımı aldım, parasını gene ben ödedim.

Maaşını aldığı zamanları ailesi biliyor. Arıyorlar 300 yolla- 500 yolla.. 2 ay önce bu sebeplerin toplamı yüzünden nişan attım. Yalvar yakar geldi, son şans nolur dedi. Tmm dedim, ne varsa söyledim. Sonra birde "ailene para yollamanı istemiyorum, biz evleneceğiz onlar bize yollayacakları halde maaşını elinden alıyorlar duymayım karışmam dedim. İşte geçen gün gene yollamış, bana vereceği parayı ailesine yollamış, istedi napıym, geri ödeyeceklermiş dedi.

Bende sinirlendim, birikime koyacağım parayı gittim çatır çatır harcadım. Kıyafetler , makyaj malzemeleri aldım. Ha nişanlandığımdan beri aileme yapmadığım erzak alışverişini öyle bir yaptım ki, anneme dedim "ne istersen al, hatta bol bol al.. kasada şok yaşadım rakamı görünce ama helali hoş olsun dedim. Oh sefam olsun. Ben tek başıma para mı biriktirecem. Ailem sıkıştırıyor 3 ay içinde düğünü yapsınlar yoksa alsın yüzüklerini gitsinler diye.

Nişanlımın önerisine gelince ; Birisinin üstüne kredi çekelim, taksitleri biz ödeyelim, çalıştığım şirketten maaşımdan aylık taksitlerle kesilmek üzere avans çekeyim.. Beyaz eşyalara elden taksit yapalım, mobilyada taksit olsun... Çektiğimiz paralarla düğünü yapalım, altınlarla düğün masrafını karşılarız, diğerlerinde borcunu öderiz. Böyle bir hesap varmı arkadaşlar. Benim aylık 550 tl taksitlerim var. + ev kira olacak + elektrik, su doğalgaz, mobilya taksiti, beyazeşya taksiti, kredi taksiti, maaşından kesilecek miktar... Bu şekilde biz geçim yapacağız, böyle bir şey varmı. ha bizim toplamda aldığımız para 2200 tl ediyor. bide annesine yolluyor.. Ben ne yapacağımı şaşırdım.

Nişanlımı çok seviyorum, evlenmekte istiyorum, oda beni çok seviyor. Ama durum bu işte. Geleceğimizi bende , ailemde göremiyor. Kızlar siz olsanız ne yaparsınız?

eğer sonunda seviyorum demeseydin asla evlenme belli ne olacağı dicektim... ama :KK25:
diyemiyorrum cnmm. ama şunu söyliyim sakın düzelmeden evlenme daha şimdiden sözüne kulak asmayan adamla evlensende yürütemeyebilirsiniz

Çok denedim. 2 defa yüzük attım, tmm değişecem affet bilmem ne diyor ama yapacağını gene yapıyor. Ailesine yollamasa parasını hiç değilse ufak tefek bişeyler yapmaya çalışacağız ama yolluyor işte. Ananm ben işsizken cebime harçlık koydu diyor. Annemde kızıyor, ne güne ana olduk, koyacaz tabi diye. İnanın arkadaşlar benim kardeşim dükkan batırdı. Kredi boçları, vergi borçları, Piyasaya olan borçlarını ben kendisi ve annem, hep birlikte ödedik. Dükkanın telefon faturasını bile annem ödedi. İnanamazsınız. Bunun anası harçlık koymuş, ne büyük fedakarlık.. Karşısında ezilip büzülüyor..

canım benim durumuna çok üzüldüm söyliiceklerim canını sıkabilir
1-daha şimdiden para yolluyorsa evlendikten sonra da hayır diyemez yollar
2-anlattıklarına göre çok sorumsuz
3-kesinlikle düzelmeden evlenme
4 bi insan 7 sinde neyse 70 inde de odur
5-can çıkar huy çıkmaz
seviyorum diyosun bişey diyemem ama gerçekleri de göz ardı etme ne olur üzlen yine sen olursun
hem bak ailen iyi köyü tecrübe etmişler ki nişanlına güvenmiyolar hiçbir aile evladının kötülüğünü
istemez tatlım.yani insan bu 3 ayda her mmaşı alınca ufak tefek de olsa bi eşyasını almaya çalışır
bi heves olur ne biliim ama evlenince değişir falan diye ümit etme derim ben:KK50:

Ailem akşam tavrını koydu bana karşı..
Eğer işten ayrılırsan tazminatını bize vereceksin senin adına biz saklayacağız, arabayıda koca evine götürmek yok. Sen enayi değilsin, ben yemedim al sen ye diyecek. Sende olursa bunlar ağzından girer, burnundan çıkar ikna eder seni.. Bizde duracak dediler.

Hem bu şartlarda evlensekte yürüyeceğini düşünmüyorlar. Bu yüzden güvence m olarak görüyorlar onları. Elimden gitmesini istemiyorlar. Of ya. Napacağımı şaşırdım ailem uzatma yol yakınken dön diyor.

canım bence de ailen sonuna kadar haklılar kesinlikle tazminatını da arabanı da götürme
eğer götürürsen onlara güvenir daha da boşverir şunu unutma ki insanın sadece eşi değil
ailesi de çok önemli nişanlı oğlundan her ay para istiyorlarsa biraz düşüncesiz insanlar
diye düşünüyorum ben.kendileri destek olup yardım edecekleri yerde şu yaptıklarına bak

Ailesi oğlunu sömürmeye,nişanlında sömürülmeye alışmış..evlensenizde bu durumun değişebileceğini sanmıyorum.

örnek ;ben...eşimin babası da annesi de evlenirken bir iğne yardımları olmadı,şimdi ise borcum var,cart var,curt var diye demagoji yapıyorlar.

Eşim benden çekiniyor ama bir şekilde inek gibi sağıyorlar!!!!

Iyi düşün....

ailen sonuna kadar haklı yalnız ben şu konuda nişanlına hak veriyorum. Aileisnin maddi durumu kötüyse yardım edecek tabiki. Evlenincede yardım eder bu adamla evlenme demeye getiren arkadaşlara katılmıyorum çünkü bende nişanlıyım evlenince elimden geldiği kadar aileme destek olmaya çalışacağım nişanlımda kendi ailesine isterse tabiki yardım etsin. Ama düğünü düşünüp hareket etmeleri lazım orası ayrı. Her borç ödeniyo yavaş yavaş taksitle alırsınız mobilyaydı beyaz eşyaydı evlenince ödenir nolcak

ailen kesinlikle haklı gerçekten evlenmek zor. benim sözlümde ailesine para vermesede erzak falan alıyo. para briktirme sorunumuz vardı bizimde. oda geçen aylarda mobilya aldırdı zorla. 8000 tl borca girdi her ay 800 ödüyo. para biriktiremiyorum en azından eşyalarımızı almış olalım dedii. nişanlın biraz sorumsuz gibi geldi bana para kenara koyamıyosa sana versin bankaya vadeli hesap yapsın yada eşyalarınızı alın ne biliym. ama öyle ele güne borç falanla olmaz. üzüldüm :KK59:

aileninde dediği gibi canım arabanı ve tazminatını sakın götürme sen o arabayı alana kadar ne sıkıntılar çektin o tazminat için kaç sene çalıştın neden yediresin ki ailen çok haklı. seviyorum diyosun varsayalım bi şekilde evlendiniz ve bu sorumsuzlukları devam ettiğinde inan bana sevgi falan kalmaz para yönünden sorumsuz olan insan ömrünün sonuna kadarda öle olur değişir diyede bekleme bence böle kabul ederim ben sıkıntısına katlanırım diyosan sana şimdiden mutluluklar

evleneceksin diye işten ayrılmayı kesinlikle düşünme bence

ayrıca eğer araba sana aitse ailen götüürp götürmemene karışmamalı

hayat müşterek ve bu sadece iki kişinin yuvası, iki kişi ne yapabiliyosa onu yapar, ben niye vereyim enayimim modu yanlış bence

nişanlında ailesine para yollamakla pek iyi etmiyor, sanırım maaşı zaten yüksek değil, kafaya evlenmeyi koyan adam ailesine para yollamaz

ha ailesi onun desteği olmadan yaşayamayacak kadar fakirse, o zaman ben evlencem diye ortaya çıkmaz

bence şu noktada asla evlenmeyi düşünmeyin elinizde üç beş parça eşya olmadan

ailenin seni sürekli sıkıştırmasına da bi anlam veremedim evlen evlen diye, 8-10 sene bekleyenler var, 10 sene bekle demiyorum tabii ki ama ortada gerçekten bi sevgi varsa bi kaç sene beklemekten o esnada eşya almaktan hiç zarar gelmez, işini sağlama almış olursun

cicim aylarını yıllarınıda maddi sıkıntı ve üzüntüyle geçirmezsin böylece

canım bence de ailen sonuna kadar haklılar kesinlikle tazminatını da arabanı da götürme
eğer götürürsen onlara güvenir daha da boşverir şunu unutma ki insanın sadece eşi değil
ailesi de çok önemli nişanlı oğlundan her ay para istiyorlarsa biraz düşüncesiz insanlar
diye düşünüyorum ben.kendileri destek olup yardım edecekleri yerde şu yaptıklarına bak

Dilimde tüy bitti, biz evleneceğiz paraya ihtiyacımız var, onların bize yollayacağına, elindekinide almaya bakıyorlar yollama karışmam diye dedim. ama anlatamadım nişanlıma. Yolluyor gene. Maaşını bana vereceksin, ihtiyacını benden isteyeceksin dedim. Başka bi sıkıntın varmı dedi. Haberli habersiz yolluyor, takip edemiyorum ki.

Ailem akşam tavrını koydu bana karşı..
Eğer işten ayrılırsan tazminatını bize vereceksin senin adına biz saklayacağız, arabayıda koca evine götürmek yok. Sen enayi değilsin, ben yemedim al sen ye diyecek. Sende olursa bunlar ağzından girer, burnundan çıkar ikna eder seni.. Bizde duracak dediler.

Hem bu şartlarda evlensekte yürüyeceğini düşünmüyorlar. Bu yüzden güvence m olarak görüyorlar onları. Elimden gitmesini istemiyorlar. Of ya. Napacağımı şaşırdım ailem uzatma yol yakınken dön diyor.

ailen haklı bence ve sana sahip çıkmaları çok iyi bir şey... Seviyorsun bir şey diyemem ama şimdiden bu kadar yoğun yaşayanan maddi sorunlar evlenince dahada artacaktır. Bu evlenme kararını bir değil bin kez daha düşünmen lazım...

Ailesi oğlunu sömürmeye,nişanlında sömürülmeye alışmış..evlensenizde bu durumun değişebileceğini sanmıyorum.

örnek ;ben...eşimin babası da annesi de evlenirken bir iğne yardımları olmadı,şimdi ise borcum var,cart var,curt var diye demagoji yapıyorlar.

Eşim benden çekiniyor ama bir şekilde inek gibi sağıyorlar!!!!

Iyi düşün....

Ya bunları inek yerine koyan ailesinemi beddua etsem, yoksa kendilerini inek yerine koyduran bu adamlaramı beddua etsem bilmiyorum. Varya ne diyeyim, Allah topunu ıslah etsin inşallah..

Şu dünyada erkeğe yüklenmiş tek bir görev var oda çalışıp karısına çocuğuna bakmak. Bunlar anasına babasına bakıyor, evdeki isterse naparsa yapsın. Ailesi için çalışmıyor anası babası için çalışıyorlar. Ben bu şekilde devam ederse evlenmeyi düşünmüyorum. Annemlerle konuştum kurban bayramı sonuna kadar bekleyeceğim, düğün ve ailesine para konusunda düzelme kaydetmezse ozaman, demekki ailesi ile daha mutlu, bana kıyıyor onlara kıyamıyor ozaman tak sepeti koluna herkes kendi yoluna yapacağım..

cnmm... en iyisi ayrılman(ilk msj dan 1 defa nişan attın anlamıştım ama 2 defa nişan attıysan ve düzelme yoksa gerçekten çok vahim) eğer ailen tavrını ortaya koyduysa... bu durumda onları ezip geçersen onlar sonuna kadar haklı çıkacak görünüyor. ki 2 defa yüzük atmışın değişen olmamış hadi 1 olsa neyse ama 3 ay için 2 defa çok çok çok vahim durum. ben 1 defa sanmıştım 2 defa yüzük almış insan nasıl değişmez hiç mi toparlanmaz cnm.. sevgi inan biryerden sonra bitiyor... unutma evlilik 3-5 aylık bir süreç değil ömürlüktür... seni 3 ayda bu kadar sinir eden biriyle nasıl ggeçirebilirsin ömrünü
ailene gelince sakın kızma ama haklılar....
o kişi olmadan bu zamana geldin bundan sonrada o olmadan devam edebilirsin emin ol....
sakın kendini yıpratma sakin kafayla değişip değişmediğini ölç tart.. ve karar ver ayrıca harika ailen var.. ne olursa olsun yanında olacakları belli aileni de üzme kendini de cnm

ailen sonuna kadar haklı yalnız ben şu konuda nişanlına hak veriyorum. Aileisnin maddi durumu kötüyse yardım edecek tabiki. Evlenincede yardım eder bu adamla evlenme demeye getiren arkadaşlara katılmıyorum çünkü bende nişanlıyım evlenince elimden geldiği kadar aileme destek olmaya çalışacağım nişanlımda kendi ailesine isterse tabiki yardım etsin. Ama düğünü düşünüp hareket etmeleri lazım orası ayrı. Her borç ödeniyo yavaş yavaş taksitle alırsınız mobilyaydı beyaz eşyaydı evlenince ödenir nolcak

evlenince ödenir ama ozaman biz neyle geçinecez. Kredi parası, maaştan kesinti, mobilya taksiti, beyaz eşya taksiti, ev kira, benim 550 araba taksiti ve ikimizin toplam geliri 2200 tl. hesaplarmısın biz ne ile geçineceğiz. bide o anasına yollasın. Anneme söz verdim evlenincede yaparsa bende maaş kartımı anneme verecem, onunki anaysa benimkide ana. el el üstünde , el ... üstünde oturalım artık beş parasız....

Dilimde tüy bitti, biz evleneceğiz paraya ihtiyacımız var, onların bize yollayacağına, elindekinide almaya bakıyorlar yollama karışmam diye dedim. ama anlatamadım nişanlıma. Yolluyor gene. Maaşını bana vereceksin, ihtiyacını benden isteyeceksin dedim. Başka bi sıkıntın varmı dedi. Haberli habersiz yolluyor, takip edemiyorum ki.

canım nişanlım bana böyle bişey dese, maaşını bana ver ben sana harçlık vereyim diye bende aynen başka derdin sıkıntın var mı derim
nişanlın bunun idrakine kendi varmalı, böyle çocuk gibi onu yapcaksın bunu yapcaksınla ne şimdi ne yarın huzur olmaz. Kendi idrakine varamıyo mu, ee o zaman yapacak pek bişey yok, idare akılla değirmen dönmez
yaş kaç?

Son düzenleme:
ya bunları inek yerine koyan ailesinemi beddua etsem, yoksa kendilerini inek yerine koyduran bu adamlaramı beddua etsem bilmiyorum. Varya ne diyeyim, allah topunu ıslah etsin inşallah..

şu dünyada erkeğe yüklenmiş tek bir görev var oda çalışıp karısına çocuğuna bakmak. Bunlar anasına babasına bakıyor, evdeki isterse naparsa yapsın. Ailesi için çalışmıyor anası babası için çalışıyorlar. Ben bu şekilde devam ederse evlenmeyi düşünmüyorum. Annemlerle konuştum kurban bayramı sonuna kadar bekleyeceğim, düğün ve ailesine para konusunda düzelme kaydetmezse ozaman, demekki ailesi ile daha mutlu, bana kıyıyor onlara kıyamıyor ozaman tak sepeti koluna herkes kendi yoluna yapacağım..

boşver beddua etme arkadaşım kimseye...ayrıl demek hakkım değil tabi ama ailenin sözlerini kulak ardı etme...evlenmek için evlenilmez biliyorsun...

ailen kesinlikle haklı gerçekten evlenmek zor. benim sözlümde ailesine para vermesede erzak falan alıyo. para briktirme sorunumuz vardı bizimde. oda geçen aylarda mobilya aldırdı zorla. 8000 tl borca girdi her ay 800 ödüyo. para biriktiremiyorum en azından eşyalarımızı almış olalım dedii. nişanlın biraz sorumsuz gibi geldi bana para kenara koyamıyosa sana versin bankaya vadeli hesap yapsın yada eşyalarınızı alın ne biliym. ama öyle ele güne borç falanla olmaz. üzüldüm :KK59:

işte bak ne güzel diyorsun , borç harç evlenecez, hem borç ödeyecez, hem kira, bide ev geçindireceğiz, bide ailemize yollayacağız, toplamda 2200 tl maaşımız var. ev kirası nerden baksan 500 tl sonra benim arabamın taksiti var 550 tl bide avans çekecek ayda 500 o kesilecekmiş 10 ay. Bide kredi çekecekmiş 15.000 tl bir tanıdık üstüne kredi çekecekmiş ayda 500 de onun taksiti olsa, şimdiden etti 2050 tl , daha diğer taksitleri hesaplamıyorum. + elektrik, su, doğalgaz ve mutfak masrafı var.. gelde geçin. bide anasına yollamaya kalkarsa ozaman yandım ki ne yandım..

aileninde dediği gibi canım arabanı ve tazminatını sakın götürme sen o arabayı alana kadar ne sıkıntılar çektin o tazminat için kaç sene çalıştın neden yediresin ki ailen çok haklı. seviyorum diyosun varsayalım bi şekilde evlendiniz ve bu sorumsuzlukları devam ettiğinde inan bana sevgi falan kalmaz para yönünden sorumsuz olan insan ömrünün sonuna kadarda öle olur değişir diyede bekleme bence böle kabul ederim ben sıkıntısına katlanırım diyosan sana şimdiden mutluluklar

Haklısın, ben söyledim. Bizde kız tarafı bişey yapmaz, ben genede yatak odası benim payıma düşüyorsa onu yaparım, ama senden de herşeyin alasını istiyorum. Bu güne kadar boçları senin adına yapalım dedin eyvallah dedim, tazminat dedin eyvallah dedim, araba dedin eyvallah dedim, ama bitti.. benden bir yatakodası takımı, işine geliyorsa dedim. Tmm hepsini ben yapacağım dedi. Mobilyada ona kefil ben olmuştum. Tuttu bana " ben ödemezsem ne yaparsın" dedi. Öylemi peki dedim, gittim senedi aldım geldim.. şimdi hiç tık yok.

Geçenlerde ağzı gene değişti, senin tazminatı alsak bari şunları onunla alsak falan dedi. benim tazminatı unut, emeklime 4 yıl var, çalışacam ben dedim. kesti sesini. Çalışmayı düşünmüyordum ama bundan sonra düşünüyorum, tazminatımıda alıp vermiyeceğim. zira 3 ayda nişanlısına ÇÖP dahi yapmamış adamla evlendikten sonra cebimde tomarla para ile gezeceğimi sanmıyorum. annemin deyimi ile, bir ekmeğe muhtaç eder, maddi anlamda hiç güvenim yok ona.

X