Merhaba. Biraz uzun olacak ama fikirlerinize ihtiyacım var.
Ben ve erkek arkadaşım 5 senedir beraberiz ve artık evlenmek istiyoruz. Fakat ailem kesinlikle istemiyor. Aslında bazı haklı sebepleri var ama sevgilim çok değişti artık. Eskiden sürekli kavga eder ayrılırdık, küfürlü tartışmalarımız da oldu tabi ve ailemin de bunlardan haberi oldu maalesef kötü bir şekilde. O zaman da benimle evlenmek istiyordu ama benim sınavım vardı ve erteliyordum. O da buna öfkelendi, oyaladığımı düşündü ve ailemi arayıp ben kızınızı istemiyorum dedi. Ailem bu durum karşısında bana çok kızdı, bir daha görüşmememizi istediler, birlikteliğimize karşı çıktılar asla olmaz dediler. Biz de ayrıldık fakat 3 ay zor dayandık birbirimizin değerini o zaman anladık ve başka kimseyle yapamayacağımızı fark ettik. O kendini çok düzeltti. Bana saygısız davranmıyor çok pişman olmuş gözlerinden anlaşılıyor. Kısacası artık evlenmek istiyoruz çünkü uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz bu durum ister istemez yıpratıyor insanı da.
Ailemle konuşmamı istiyor benden. Ben konuştuktan sonra o da hemen tanışmaya gelecekmiş. Ama ben korkuyorum. Annem ve babam kötü bir tepki verir de her şeyimi elimden alırlarsa diye. Ne sevgilim ne de ben başkasını sevebiliriz. Ailemi nasıl ikna edebilirim?