Ailem onunla evlenmemi istemiyor

Eşimin ailesi öyle sevilen insanlar değiller ancak benim babam araştırdığında bile 'hayırlı bir işimiz var' şeklinde sorulduğu için kimse kolay kolay onlar kötü demiyor vebale girmek istemiyor. Sizin durumunuzdan onlardan uzak durun denecek kadar sevilmeyen hatta belki de korkulan bir aile varsa hala evlenmek için diretmek veya kaçmak bile bile kendinizi ateşe atmak olur. Aklı olan bunu yapmaz. Çevreye biraz olsun güvenir. Olur da kaçarsanız ilerleyen dönemde bdv konularınıza epey bir yorum yaparız tabi.

24 yaşındayım. Onlardan uzak durun demiş yaşadıgı yerdeki biri
Bir arkadaşım hakikaten berbat bir heriften boşandı, ailecek ruh hastasıydılar. Evlenirken kimse onlar hakkında böyle bir cümle kurmamış, adam el üstünde tutmuş nikah olana kadar. Korkmayıp çekinmeyip bunu diyebilmeleri bile mucize, çünkü yapan kurtulur söyleyen kurtulamaz. Siz temkinli olun acele etmeyin, uzun süre rol yapamaz nasılsa zortlar bir yerden, neden öyle demişler anlarsınız.

Neden baban bu aileyi istemiyor o sebepleri yazmamışsın.
Ben de zamanında birine tutulmuştum. Babam ailesinden dolayı asla olsun istemedi. Çocuğu tanımıyorum belki de çok iyi bir çocuktur ama bak kızım ailesinde şu var bu var diye anlattı bana. Zamanla babamın haklı olduğunu gördüm ve şu an o kişiyle evlenmediğiö için o kadar şükrediyorum ki. Gerçekten de aile yapılarımız bambaşkaydı çünkü. Anlaşabileceğim kişiler değillerdi. Babanız da bunu görüp sizi korumak istiyorsa bundan daha doğal ne olabilir ki? Aradaki aşk biter, geriye ailesindeki olumsuzluklar kalır zamanla. Ve pişman olursunuz. Babanız boş yere araştırıp da olmaz kızım demez.

Neden baban bu aileyi istemiyor o sebepleri yazmamışsın.
Ben de zamanında birine tutulmuştum. Babam ailesinden dolayı asla olsun istemedi. Çocuğu tanımıyorum belki de çok iyi bir çocuktur ama bak kızım ailesinde şu var bu var diye anlattı bana. Zamanla babamın haklı olduğunu gördüm ve şu an o kişiyle evlenmediğiö için o kadar şükrediyorum ki. Gerçekten de aile yapılarımız bambaşkaydı çünkü. Anlaşabileceğim kişiler değillerdi. Babanız da bunu görüp sizi korumak istiyorsa bundan daha doğal ne olabilir ki? Aradaki aşk biter, geriye ailesindeki olumsuzluklar kalır zamanla. Ve pişman olursunuz. Babanız boş yere araştırıp da olmaz kızım demez.

Aynen iyi çocuk ama geçmişte yaşanılan bazı ailevi sorunlarından dolayı o da yargılanıyor. Ailem onun yetiştirilme tarzının ve benimkinn farklı oldugunu söylüyor

Aynen iyi çocuk ama geçmişte yaşanılan bazı ailevi sorunlarından dolayı o da yargılanıyor. Ailem onun yetiştirilme tarzının ve benimkinn farklı oldugunu söylüyor
Iste bi yetistirilme tarzı o kadar önemli ki. Siz sadece esinizle de evli olmayacaksınız ailesi de artık hayatinizin bir parçası olacak. Siz ailesini tanıyor musunuz sevgilinizin?

Bu duruma düşmekten de korkuyorum ama onun mutlu edicegine de inanıyorum
Ahhh ahhh !!!!aynı çatı altına girince o adamlar öyle bir değişiyor ki aklınız şaşar ananizdan emdiginiz süt burnunuzdan geliyor .Aşkından ölseniz bile ana baba rızası olmadan evlenireniz bir daha o kapiya geri dönemez.El oğlu ağzınızı burnunuzu kirdığinda sığınacak kapı bulamadığinizda aşkın geçici huzurun, kalıcı olduğunu anladığınızda iş işten geçmiş olacak....

Geçmişte ki sorunlar ne ? Hala cevap vermiyorsunuz. Asmışlar mı kesmişler mi napmış bu adamlar ya ????
Ciddi şeyler var bence çünkü hiç kimseye cevap vermedi. İçimden bir ses de gidip kendini yakacak diyor. Yazık anasına babasına

1 yıldır sevgiliyiz aileme evlenmek istediğimi söyledim babam da çocugu araştırıp öyle veririm dedi. Bi kaç kişi olumsuz şeyler söylemiş ailesi ve onun hakkında ama ben onu tanıyorum içinde bi kötülük yok aileme her ne kadar anlatsam da duyulanlara inanıyorlar benim aşktan kör oldugumu düşünüyorlar onlarında rızası olsun istiyorum kesinlikle bize göre degil olmaz diyorlar. Ayrıldık sanıyorlar ama hala konuşuyoruz onun bu süreçte sevgisi ve çabasına karşılık onu bırakamadım kaçmak da istemiyorum ona boş yere ümit mi veriyorum bilmiyorum
Yani biz koynumuza aldığımız kocaya bu kadar güvenemiyorken sadece buluşmalarda sınırlı saatlerde gördüğünüz insandan nasıl bu kadar emin oluyorsunuz çok hayret ediyorum babanız haklı

Ciddi şeyler var bence çünkü hiç kimseye cevap vermedi. İçimden bir ses de gidip kendini yakacak diyor. Yazık anasına babasına
Bana da kaçıp gidip evlenecek gibi geliyor .Herkes tercihlerinin sonucunun yaşar o da yaşayıp görecek,pişman olacak ağlayıp sizlayacak,böyle böyle olgunlaşacak demekki.😞😞

Ne güzel ailen araştırmış. Benim ailem bana görücü gelince daha tanımadan araştırmadan evlenmem için ısrar etmeye başlamışlardı. Şanslısın seni düşünen bir ailen var. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Yasitimsin, önce iş bul kendi paranı kazan. Zamanla evlilik de olur.

Valla amcamın kızını da öyle soruşturmadan verdiler. Sonuç iki çocukla baba evine döndü. Yaşadıkları da çok kötü şeyler. Şimdi dışarda tanıyanlar o oğlan ve ailesi hakkında hep kötü şeyler diyorlar yani fark ediyoruz.

1 yıldır sevgiliyiz aileme evlenmek istediğimi söyledim babam da çocugu araştırıp öyle veririm dedi. Bi kaç kişi olumsuz şeyler söylemiş ailesi ve onun hakkında ama ben onu tanıyorum içinde bi kötülük yok aileme her ne kadar anlatsam da duyulanlara inanıyorlar benim aşktan kör oldugumu düşünüyorlar onlarında rızası olsun istiyorum kesinlikle bize göre degil olmaz diyorlar. Ayrıldık sanıyorlar ama hala konuşuyoruz onun bu süreçte sevgisi ve çabasına karşılık onu bırakamadım kaçmak da istemiyorum ona boş yere ümit mi veriyorum bilmiyorum
Ne duydular ? Kimse kolay kolay evlenen genç için kötü konusmaz. Demek ki aşktan gözün kör olmuş.

Kuzenim evlenirken babam soruşturdu erkek tarafını. Herkes ağız burun bükmüş, doğrudan kötü demeselerde bunu bir şekilde belli etmişler. Yengem karıştırmayın artık yarın nişan var deyip, babamı susturmuştu. Kuzenim evlendiğinin 1.haftası ayrıldı. Çünkü damatın bütün süreç boyunca sevgilisi varmış, derdi de amcamın mal varlığıymış.
Ben bu konularda ailelerin dinlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü siz bir sorun yaşadığınızda anne babanız da sizin kadar mahvoluyor. Hayat her şeyi tecrübe edecek kadar uzun değil. Başkalarının tecrübelerini de kullanmak lazım.

Çok gençsin! tam da gözünün aşktan kör olacağı yaşta. Anne baba sözü dinleyeniz :) 'İstihare eden aldanmaz, istişare eden pişman olmaz.'

X