- 23 Şubat 2018
- 11
- 2
- 28
-
- Konu Sahibi sekerportakali0109
İzmir’e gidin. Yani kendi istediğiniz şeyi yapın. Anneniz koca kadın yanlız kalsa ne olur ki?
Sevgiliniz de o kadar beklemiş biraz daha bekleyebilir.
Ama siz eğer istediğinizi yapmazsanız ömür boyu mutsuz olabilirsiniz.
Hem annenizde aklınız çok kalıyorsa annenizi de yanınıza alabilirsiniz.
Sen ne istiyorsan onu yap.
Annen de evde yanlız oturacağına o da gelir yanınızda kalır.Sıkılınca gider biraz evinde kalır.
Bir seneyi öyle geçirirsiniz.
Boşverin siz o zaman ikisini de ve kendi isteğinizi yapın. Asla kimseye bağlı kalmayın bu hayatta.Sevgilim bu konuda biraz fazla ısrarcı maalesef. Ben de evlenmek istiyorum ama kendi ayaklarım üzerinde durmadan bunu yapmaya cesaretim yok. Ve maalesef anneme bu teklifi ettiğimde kabul etmedi. Çünkü bir yerde çalışıyor ve bu yaştan sonra başka bir yerde iş bulması sıkıntı.
Kaç yaşındasınız da bu sene (hemen) evlenmek istiyorsunuz borca rağmen ??? Bu seçenek bekleyebilir bence. Ölçün tartın, eksileri artıları yazıp hesaplayın
annenizle konuşun kredi konusunu kısıtlılı da olsa iş iştir en azından 1 sene sıkın dişinizi annenizde çalışıyormuş kredi konusunda belki yardımıcı olabilir.bence erkek arkadşınızlada borç bitmeden evlenmeyin bu kadar beklemişken biraz daha bekleyebilirsiniz zira evlilikte büyük masraf.babanızla görüşüyor musunuz bilmiyorum ama maddi olarak ondan da yardım alabilirsiniz.Herkese Merhaba,
Sırf içinde bulunduğum çıkmazdan bir türlü kurtulmayı başaramadığım için buraya üye olup sizlerin fikrini almak istedim. Ben Üniversite son sınıf öğrencisiyim. Durumum çok karmaşık olduğu için direk konuya girmek istiyorum. Bu sene okul bittiğinde biran önce çalışmaya başlamam gerekiyor. Çünkü ödemem gereken kredi borcum var. Bunun yanı sıra çalışırken kendimi geliştirebileceğim bir iş istiyorum. Ama maalesef bunu ailemin yanında yapabilmem söz konusu değil.Çünkü iş imkanları çok kısıtlı. Bunun yanında annemle babam ayrı olduğu için ve mayıs ayında kardeşim askere gideceği için annem yalnız kalacak 1 yıl. Ve bu benim içime hiç sinmiyor. Diğer yandan erkek arkadaşım şuan İstanbulda. Beni de bu sene sonunda yanına almak istiyor. Ama ben İstanbula gitmek de bilmediğim bir yerde kalmak da istemiyorum. Zaten ailem bu konuya nasıl bakar onu da bilmiyorum. Aynı yerde kalmicaz. Ama yine de tereddütlerim çok fazla. Benim hayalimde olan ve bulunmak istediğim yer ise İzmir. Ama erkek arkadaşımla da 7 senedir birlikteyiz ve en geç bir yıl içinde evlenmek istiyor haklı olarak. Ama genel olarak ikimizin de ödemesi gereken yaklaşık 30 bin Tl lik bir borcumuz var. 1 yıl içerisinde hem bu borcu kapatıp hem de nasıl evlilik olur bilmiyorum. Bu konuda da kafam epey karışık. Toparlayacak olursak eğer annemin yanında kalırsam kendimi geliştiremicem. İstanbula gidersem de borcumu ödemek de sıkıntı yaşicam ve annem yalnız kalmış olacak ama kendimi geliştirebilcem. İzmire gidersem de borcumu ödeyip istediğim yerde yaşayıp çalışıyor olcam. Ama hem annem yalnız kalıcak hem de erkek arkadaşımla evlenmemiz sıkıntılı olacak.
Şimdi ne yapmam gerekiyor? Neyi seçmeliyim? Bir akıl verin lütfen bu karmaşadan çıkamıyorum. Düşünmekten çok yoruldum..
Belko duygusal bakıyorum ama ben annemi yalnız bırakamazdım sanırım.
annenizle konuşun kredi konusunu kısıtlılı da olsa iş iştir en azından 1 sene sıkın dişinizi annenizde çalışıyormuş kredi konusunda belki yardımıcı olabilir.bence erkek arkadşınızlada borç bitmeden evlenmeyin bu kadar beklemişken biraz daha bekleyebilirsiniz zira evlilikte büyük masraf.babanızla görüşüyor musunuz bilmiyorum ama maddi olarak ondan da yardım alabilirsiniz.
bence 1 yıl çok uzun bir zaman değil.yine de siz bilirsiniz tabi.Annem kardeşim askere gideceği için ona maddi olarak yardımcı olacak. Zaten okul dönemim boyunca sadece annem yardımcı oldu beni okuttu. Babamın hiç bir desteği olmadı o yüzden ondan bir beklentim yok bu konuda. Ama evet haklısın kendimi geliştirmeyi sonraya bırakıp hem annemin yanında hemde borcu ödemem daha kolay olur. Bu konudaki tereddütüm de 1 senemi boşa harcadığıma pişman olur muyum ileriki iş hayatımda?
İşi nerede bulursanız oraya gideceksiniz mantıklı olarak. İstanbul'da ki iş imkanları İzmirle kıyaslanamaz.
İzmir'de sizi bekleyen hazır bir iş mi var?
Annen bakıma muhtaç değilse yalnz kalabilir. O yüzden bu şıkkı eleyebilirsin. Birinci önceliğin kendini geliştirmek ve borcunu ödemeye çalışmak olmalı. Evlilik beklesin. Evlenince karşına nasıl bir koca çıkacak asla bilemesin. Sevgiliyken hepsi iyidir. İlk önce kendini geliştir ki aksi bir durumda kimseye muhtaç kalmayasın. Annen yalnız yaşamayı öğrenmeli. Ağabeyin askerden dönse bile evlenmeyecek mi? O zaman gelin kaynana aynı evi paylaşmasınımı bekleyeceksin?! Yetişkin insanlar tek başlarına yaşayabilir. Gençlerin üzerinden hayat kurulmaz. Kendi arkadaşları ile zaman geçirir. Evinde de kafa dinler. Ebeveyinlerin çocuklarının hayatına ilişik yaşaması kültürümüzde var ama hiç güzel bir adet değil. Bir kuş bile yavrusu uçup gidebilsin diye uçmayı öğretiyor. Bizde de nasıl kendimize müptela yaparız diye uğraşıyorlar.Herkese Merhaba,
Sırf içinde bulunduğum çıkmazdan bir türlü kurtulmayı başaramadığım için buraya üye olup sizlerin fikrini almak istedim. Ben Üniversite son sınıf öğrencisiyim. Durumum çok karmaşık olduğu için direk konuya girmek istiyorum. Bu sene okul bittiğinde biran önce çalışmaya başlamam gerekiyor. Çünkü ödemem gereken kredi borcum var. Bunun yanı sıra çalışırken kendimi geliştirebileceğim bir iş istiyorum. Ama maalesef bunu ailemin yanında yapabilmem söz konusu değil.Çünkü iş imkanları çok kısıtlı. Bunun yanında annemle babam ayrı olduğu için ve mayıs ayında kardeşim askere gideceği için annem yalnız kalacak 1 yıl. Ve bu benim içime hiç sinmiyor. Diğer yandan erkek arkadaşım şuan İstanbulda. Beni de bu sene sonunda yanına almak istiyor. Ama ben İstanbula gitmek de bilmediğim bir yerde kalmak da istemiyorum. Zaten ailem bu konuya nasıl bakar onu da bilmiyorum. Aynı yerde kalmicaz. Ama yine de tereddütlerim çok fazla. Benim hayalimde olan ve bulunmak istediğim yer ise İzmir. Ama erkek arkadaşımla da 7 senedir birlikteyiz ve en geç bir yıl içinde evlenmek istiyor haklı olarak. Ama genel olarak ikimizin de ödemesi gereken yaklaşık 30 bin Tl lik bir borcumuz var. 1 yıl içerisinde hem bu borcu kapatıp hem de nasıl evlilik olur bilmiyorum. Bu konuda da kafam epey karışık. Toparlayacak olursak eğer annemin yanında kalırsam kendimi geliştiremicem. İstanbula gidersem de borcumu ödemek de sıkıntı yaşicam ve annem yalnız kalmış olacak ama kendimi geliştirebilcem. İzmire gidersem de borcumu ödeyip istediğim yerde yaşayıp çalışıyor olcam. Ama hem annem yalnız kalıcak hem de erkek arkadaşımla evlenmemiz sıkıntılı olacak.
Şimdi ne yapmam gerekiyor? Neyi seçmeliyim? Bir akıl verin lütfen bu karmaşadan çıkamıyorum. Düşünmekten çok yoruldum..
İzmir e git bir sene içinde hem borç ödeyip hep birikim yapmak imkansız bunun kirası var elektrik su yeme içme yol eğer içiyorsaniz sigara yeni iş yeni kıyafetler demek o iş yaş annen de yalnız kalabilir yarın bir gün sen abin evlendiğinde de yalnız kalacak şimdi söylemesi kolay diyeceksin ama zamanında aynı tercihi yapmış biri olarak söylüyorum bunu sana ya annemle küçük bir ilde kalıp sınırlı işte çalışacaktım ya da büyük şehirde istediğim işte ilk başta annem bozuldu kızdı ama zamanla en iyisi bu olduğunu oda gördü uzakta daha iyi kazanç olduğu için daha çok yardım edebildim hemde o yalnızlığa alıştı evleneceğim zaman hiç sıkıntı olmadı şimdi anneyi nasıl alıştırırsanız öyle olacakHerkese Merhaba,
Annen bakıma muhtaç değilse yalnz kalabilir. O yüzden bu şıkkı eleyebilirsin. Birinci önceliğin kendini geliştirmek ve borcunu ödemeye çalışmak olmalı. Evlilik beklesin. Evlenince karşına nasıl bir koca çıkacak asla bilemesin. Sevgiliyken hepsi iyidir. İlk önce kendini geliştir ki aksi bir durumda kimseye muhtaç kalmayasın. Annen yalnız yaşamayı öğrenmeli. Ağabeyin askerden dönse bile evlenmeyecek mi? O zaman gelin kaynana aynı evi paylaşmasınımı bekleyeceksin?! Yetişkin insanlar tek başlarına yaşayabilir. Gençlerin üzerinden hayat kurulmaz. Kendi arkadaşları ile zaman geçirir. Evinde de kafa dinler. Ebeveyinlerin çocuklarının hayatına ilişik yaşaması kültürümüzde var ama hiç güzel bir adet değil. Bir kuş bile yavrusu uçup gidebilsin diye uçmayı öğretiyor. Bizde de nasıl kendimize müptela yaparız diye uğraşıyorlar.kanatları olsa çocuklarının ucunu budarlar ki uçup gidemesinler annem nasıl yalnız kalacak diyorsun. Sana bu şekilde hissettirmese kendi hayatın için daha doğru kararlar verebilirdin. Hem annenin hayatını özgürce yaşaması için de eksi bir tutum. Bu değişmeli artık.
İzmir e git bir sene içinde hem borç ödeyip hep birikim yapmak imkansız bunun kirası var elektrik su yeme içme yol eğer içiyorsaniz sigara yeni iş yeni kıyafetler demek o iş yaş annen de yalnız kalabilir yarın bir gün sen abin evlendiğinde de yalnız kalacak şimdi söylemesi kolay diyeceksin ama zamanında aynı tercihi yapmış biri olarak söylüyorum bunu sana ya annemle küçük bir ilde kalıp sınırlı işte çalışacaktım ya da büyük şehirde istediğim işte ilk başta annem bozuldu kızdı ama zamanla en iyisi bu olduğunu oda gördü uzakta daha iyi kazanç olduğu için daha çok yardım edebildim hemde o yalnızlığa alıştı evleneceğim zaman hiç sıkıntı olmadı şimdi anneyi nasıl alıştırırsanız öyle olacak