Ailemin saçma sapan davranışlarından bıktım

Ben mi çok yaşlandım da aile tarafından bakıyorum bu tip mevzulara acaba? Yoksa okuduğumu mu anlamıyorum? Konu sahibinin neyiyle empati yaptınız?

Adam yıllarca çalışsın, emekli olsun ama olamasın üç kuruşa yine çalışmaya devam etsin. İstanbul gibi bir yerde ev alsın borcunu ödesin bitirsin. Çocuk okutmaya çalışsın bir taraftan. Kızı kalkıp kafelerde gezemiyorum diye konu açsın. Tam burada ne diyosun sen diye ağzına vurmamız gerekmiyor mu?

22 yaşında üniversite 3.sınıf öğrencisiyim. Bu yaşıma kadar ailem tarafından ezilerek özgüvensiz olarak yetiştirildim. Özgüvenim 0. Memur emeklisiyiz İstanbulda evimiz var bu sene borcu bitecek. Babam 8 senedir bir işte çalışıyordu. Ayda 15 gün gidiyor aldığı maaş düşük diye şirketi şikayet etmiş bu kış gününde. Muhtemelen işten çıkaracaklar. Hemen iş bulmak o kadar kolay mı? Üstüne bir de borçlarımız var. Türkiye'de piyasa zaten berbat. Lise mezunu AÖF okuyor diye iyi bir ise girebilecegini zannediyor. Örgün mezunları bile işsiz bu devirde. Sırf ailem mağdur olmasın diye yaşadığım şehirden üniversite kazandım ama okul hayatım berbat geçiyor. 50 TL harçlık bile alamıyorum. Part time çalışmak istiyorum zaten çok dersim yok. Vize haftasında suan o kadar canım sıkkın ki. 1 aydır şu iş mevzusu canımı çok sıkıyor. Üstüne bir de ben suçlanıyorum, ben ibadet etmediğim için evin bereketi yokmuş. Maaşlara zam ben ibadet etmediğim için yapilmiyormus. Yeri geldiginde ibadet de ederim. 5 tane altınım vardı güç bela biriktirdigim onlar gitti. Bilezigim gitti. Geçen sene staj yapıp para biriktirmistim onlar da gitti. Okuldan eve evden okula berbat bi üniversite hayatı geciriyorum. Millet kafelerde cirit atarken ben bi kitabın hesabını yapıyorum. O kadar çok bunaldim ki. Ailemin bu tavırları yüzünden hayatıma hep onlar gibi erkekleri çekiyorum. İlk olarak ailem tarafından sevilmek istiyorum :KK43: Bir de bana diyorlar ki bizi dinlemeseydin. Onları dinlemeseydim bu sefer de hayırsız evlat olacaktım. Psikoloğa gitmek istiyorum ama para yok. Part time iş bakacağım mecbur vizelerden sonra. Okulu bir an önce bitirip iş bulup evlenip kendi yuvamı kurmak istiyorum. Gerçi bu özgüvenle kim sever ki beni?
Vizelere calisamiyorum çok bunaldim inan ki :KK43: Nasıl dağıtabilirim kafamı? Bana bi yol gösterin :KK43:

Baban memur emeklisiymiş üzerine bu yaşında hala çalışıyor bence sorumluluklarını yerine getiriyor yeterince. Part-time çalışman lazım senin de daha fazlasını istiyorsan.

Bir de şu var. Üniversiteyi güzel şartlarda okudum. Kira, fatura vs ödemedim. Hem kredi hem harçlık aldım bol bol gezdim vs ama öğrenci hayatım boyunca asla 5 altınım, bileziğim vs olmadı. Düzgün bir gelirin yokken niye birikim yapmaya uğraşıyorsun ki tabiki sıkışmış hissedersin kendini böyle. Sen öğrencisin gez toz kendini geliştir, ailenin durumu gerçekten kötüyse kendi masraflarını çıkarabileceğin bir iş bul kendine ama onun dışında eline geçen 3 kuruş parayla birikim yapmaya uğraşma, parayla bu kadar haşır neşir olacağın bir durumun yok senin şuanda.

22 yaşında üniversite 3.sınıf öğrencisiyim. Bu yaşıma kadar ailem tarafından ezilerek özgüvensiz olarak yetiştirildim. Özgüvenim 0. Memur emeklisiyiz İstanbulda evimiz var bu sene borcu bitecek. Babam 8 senedir bir işte çalışıyordu. Ayda 15 gün gidiyor aldığı maaş düşük diye şirketi şikayet etmiş bu kış gününde. Muhtemelen işten çıkaracaklar. Hemen iş bulmak o kadar kolay mı? Üstüne bir de borçlarımız var. Türkiye'de piyasa zaten berbat. Lise mezunu AÖF okuyor diye iyi bir ise girebilecegini zannediyor. Örgün mezunları bile işsiz bu devirde. Sırf ailem mağdur olmasın diye yaşadığım şehirden üniversite kazandım ama okul hayatım berbat geçiyor. 50 TL harçlık bile alamıyorum. Part time çalışmak istiyorum zaten çok dersim yok. Vize haftasında suan o kadar canım sıkkın ki. 1 aydır şu iş mevzusu canımı çok sıkıyor. Üstüne bir de ben suçlanıyorum, ben ibadet etmediğim için evin bereketi yokmuş. Maaşlara zam ben ibadet etmediğim için yapilmiyormus. Yeri geldiginde ibadet de ederim. 5 tane altınım vardı güç bela biriktirdigim onlar gitti. Bilezigim gitti. Geçen sene staj yapıp para biriktirmistim onlar da gitti. Okuldan eve evden okula berbat bi üniversite hayatı geciriyorum. Millet kafelerde cirit atarken ben bi kitabın hesabını yapıyorum. O kadar çok bunaldim ki. Ailemin bu tavırları yüzünden hayatıma hep onlar gibi erkekleri çekiyorum. İlk olarak ailem tarafından sevilmek istiyorum :KK43: Bir de bana diyorlar ki bizi dinlemeseydin. Onları dinlemeseydim bu sefer de hayırsız evlat olacaktım. Psikoloğa gitmek istiyorum ama para yok. Part time iş bakacağım mecbur vizelerden sonra. Okulu bir an önce bitirip iş bulup evlenip kendi yuvamı kurmak istiyorum. Gerçi bu özgüvenle kim sever ki beni?
Vizelere calisamiyorum çok bunaldim inan ki :KK43: Nasıl dağıtabilirim kafamı? Bana bi yol gösterin :KK43:
Madem ailen böyle geri ödemeli de olsa burs alsaydın keşke, en azından harcamanı kafana göre yapardın. İstanbul'da öğrencilerin çalışacağı part time işler fazlasıyla mevcut, biraz sizde elinizi taşın altına koymayı deneyin.

Ben doğuda küçük bir şehirde yaşarken İstanbul'da üniversite kazandım ve ailemden bir kuruş almadan çalışarak geçindim. Hem yurt parası, hem yeme içme, hem kitap giderleri hem yol parası herşeyi kendim kazandım. Babam da çalışmıyordu çoğu zaman... Ben ayakta duramam diyordu (kiloluydu kendisi), oyüzden bi emekli maaşıyla geçiniyorlardı o dönem... En düşük SGK emeklisi var ya, şuan bile 2.300 TL olan, ondan başka hiçbir geliri yoktu ailemin...

Ben babama çalış bana bak diyemedim, sitem de etmedim, kızmadım da... Millet cafelerde yiyip içip gezerken ben çalıştım, okudum ve mezun oldum elhamdülillah... Hayattaki en büyük gururumda kendimedir, Arya doğudaki küçük bir şehirden İstanbul'a okumaya gitti ve sıfır gelirle 5 sene boyunca çalıştı çabaladı ve mezun oldu... Okuduğum bölümün eğitim dili ingilizce olduğu için çok zorlanıyordum, çoğu zaman gece yarıları uykusuz kalıp ders çalışıyordum gündüz işe gittiğim için...
Ve ben tüm bunlara 18 yaşımda başladım.
Babamı 2020'de kaybettim, iyi ki onu maddiyat yüzünden hiç ama hiç kırmamışım. Canım babam keşke yaşasaydı da bir köşede otursaydı...

Sizin benim gibi barınma ve yemek derdiniz de yok, küçük değilsiniz kendi başınızın çaresine bakmayı öğrenin...

Ha bir de biran önce mezun olup, evlenip kendi yuvamı kurmak istiyorum demişsin.

Dikkat et de yağmurdan kaçarken, doluya tutulma 🌧️

Ailenizin yanlış düşündüğü şeyler olabilir ama memur emeklisi olup yine çalısan, bir yandan dışarıdan okul bitirmeye çalışan baba daha ne yapsın?
İnsan utanır böyle bir babayı, maddi meselelerde suçlamaya.
Herşey bu kadar kötüyken, 5 altın ve bileziğinizin olması enteresan geldi. Okurken maddi sıkıntı çekmeme rağmen birikimim falan olmadı hiç.

Ibadet etmemeni bahane olarak göstermeleri tabii ki saçma ama sen de cafeye gidemiyorsun diye yıllarca çalışıp emekli olmuş, üzerine bir 8 sene daha çalışmış adamın isten ayrılmasına mı kızıyorsun. Sabret 1 senen kalmıs. Işe girip çalışınca gezersin rahat rahat.

İbadet karşılık bekleyerek yapılmaz ki, haşa Allah'la anlaşma yapar gibi. Ben namazımı kılayım, sen de maaşıma zam yap der gibi 🙄

Ailenizin yanlış düşündüğü şeyler olabilir ama memur emeklisi olup yine çalısan, bir yandan dışarıdan okul bitirmeye çalışan baba daha ne yapsın?
Herşey bu kadar kötüyken, 5 altın ve bileziğinizin olması enteresan geldi. Okurken maddi sıkıntı çekmeme rağmen birikimim falan olmadı hiç.
Benim vardı 😂 mezun olduğum sene araba aldım.

Ama aileden maddi desteğim olmasına rağmen çalışırdım ben ünideyken. Garsonluktan kuaför çıraklığına kadar her türlü absürt işte çalıştım. Hem okudum, hem çalıştım, hem gezdim hem biriktirdim. Bu yüzden mi bilmiyorum gencecik enerjik olması gereken, taşı sıksa suyunu çıkartacak kadınlar böyle konular açınca azıcık deliriyorum.

Babanız ekonomik olarak elinden geleni yapıyor. Hakkını alamadığı işten çıkmasını eleştirmeniz değil desteklemeniz lazım

Elbette ülke ekonomisi, yanlış kararlar ve yönetimler yüzünden bu durumdayız, siz ibadet etmiyorsunuz diye değil. Zaten ibadet edenler de zor durumda. Bu düşünce de onların yanlışı.

Ben de zor şartlarda okudum ama benim zamanımda üniversite tüm gün sürdüğü gibi öğrenciye de kimse iş vermezdi. Ben de zor şartlarda okudum ama eğer çalışma imkanı olsa kesinlikle çalışırdım

Günümüzde çoğu öğrenci part time çalışıyor. Siz de yapın. Hem cafeye gidecek paranız olur hem masraflarınızı karşılarsınız

Bu sıkıntılar sadece size ait değil, bir çok öğrencinin sorunu. Kafanızda büyütüp ders çalışmamaya, okulu bitirememeye evrilmesin bu durum. Geleceğinize yazık etmeyin dikkat!

Ve okulum bitsin, işe girerim, işimde yükselmek için kurslara giderim, dil öğrenirim, yüksek lisans yaparım gibi hayalleriniz olsun öncelikle. Okul bitsin evlenip kurtulayım nedir Allah aşkınıza gençler? Evlilikle bir şeyden kurtulmuyorsunuz, bir çok yeni sorumluluklar ekleniyor hayatınıza şunu bir anlayın artık!
Elbette kendinize uygun biriyle evlenin ama hayaliniz ve öncelikleriniz şu hayatta kocadan önce her şartta dimdik ayakta tek başına durabilen güçlü bir kadın olmak olsun!

Nasihatler yağdıran büyük anne moduna sokmayın insanı yahu. Bir erkeği kurtuluş olarak görmeyin, hayatınızın ana ve temel kolonu sadece sizsiniz, sağlam, dayanıklı, güçlü olmaya hevesiniz olsun!.. .

Evlenmek nerden çıktı yav konunun başı sonu ayrı oynuyor

LCW part time çok eleman alıyor. Oraya mutlaka başvuru yap.
Ailenin huyunu çok iyi biliyorsun. Biraz dişini sıkmak zorundasın. Öyle bir doldur ki hayatını, kafaya takacak zamanın kalmasın. Bak burada bir sürü kadını okuyorsun, aileden kurtulmak için evlenip , bin beter oluyorlar.
Eline mesleğini almadan asla evlenme. Birinden ilgi görmek için , sevilmek için sakın dilenme.

Aileniz sizi okutuyor...
Bunu yapmayan o kadar çok aile var ki!
Ayrıca demek ki babanız işinden memnun değil, kendi borçlarını kendisi elbet düşünüyordur ki (ev almış, kızını okutmaya çabalayan bir baba) bu güne kadar evi siz mi geçindirdiniz ki bu şekilde bir değerlendirme yapıyorsunuz babanız hakkında çok çirkin gerçekten?
Bırakın milletin kafelerde cirit atmasını derslerinize odaklanın ve biran önce okulunuzu bitirip iş hayatına atılın..

O zaman babanızı anlarsınız..

Ben mi çok yaşlandım da aile tarafından bakıyorum bu tip mevzulara acaba? Yoksa okuduğumu mu anlamıyorum? Konu sahibinin neyiyle empati yaptınız?

Adam yıllarca çalışsın, emekli olsun ama olamasın üç kuruşa yine çalışmaya devam etsin. İstanbul gibi bir yerde ev alsın borcunu ödesin bitirsin. Çocuk okutmaya çalışsın bir taraftan. Kızı kalkıp kafelerde gezemiyorum diye konu açsın. Tam burada ne diyosun sen diye ağzına vurmamız gerekmiyor mu?

Ibadet etmemeni bahane olarak göstermeleri tabii ki saçma ama sen de cafeye gidemiyorsun diye yıllarca çalışıp emekli olmuş, üzerine bir 8 sene daha çalışmış adamın isten ayrılmasına mı kızıyorsun. Sabret 1 senen kalmıs. Işe girip çalışınca gezersin rahat rahat.

20 yıldır çalışıyorum benim bes altınım yok :confused: bozdur 2 tane Nusrete bile gidersin kız, babanı da sal artık bence adam daha napsin?
Benim kızdığım şey iş beğenmemesi. Daha iyi işi nasıl bulacak? Örgün lisans mezunları bile kasiyerlik temizlikcilik yapıyor. Kafeye öyle her zaman giden biri degilim zaten aileme her zaman destek olmaya çalıştım. Ama bu kış gününde insanlar issizken iş ararken o yaptığı işi beğenmiyor. Ha is de öyle ağır değil ki. 1 gün evde 1 gün işte. Ben onun okumasını vs her zaman destekledim.

Aileniz sizi okutuyor...
Bunu yapmayan o kadar çok aile var ki!
Ayrıca demek ki babanız işinden memnun değil, kendi borçlarını kendisi elbet düşünüyordur ki (ev almış, kızını okutmaya çabalayan bir baba) bu güne kadar evi siz mi geçindirdiniz ki bu şekilde bir değerlendirme yapıyorsunuz babanız hakkında çok çirkin gerçekten?
Bırakın milletin kafelerde cirit atmasını derslerinize odaklanın ve biran önce okulunuzu bitirip iş hayatına atılın..

O zaman babanızı anlarsınız..
Memnun degil hak veriyorum ama kış günü borclarimiz varken cikmasaydi bari. Ya da yeni iş bulup çıksaydı. Ayrıca iş o kadar ağır değil ki kimse baskı vs de yapmıyor. Sadece oturuyor masa başı yani. Bunu bulamayanlar da var.

Benim kızdığım şey iş beğenmemesi. Daha iyi işi nasıl bulacak? Örgün lisans mezunları bile kasiyerlik temizlikcilik yapıyor. Kafeye öyle her zaman giden biri degilim zaten aileme her zaman destek olmaya çalıştım. Ama bu kış gününde insanlar issizken iş ararken o yaptığı işi beğenmiyor. Ha is de öyle ağır değil ki. 1 gün evde 1 gün işte. Ben onun okumasını vs her zaman destekledim.
Yıllarca çalışmış, memurluk yapmış, emekli olmuş en az 50 yaş üzeri bir adamdan bahsediyorsunuz. Bi kendinize mi gelseniz?

Sizin yaşınız zaten iş hayatına atılıp aileyi rahatlatmak için evin bazı maddi sorumluluklarını üzerinize alma yaşı. Daha 2 sene okulunuz var ama. Biraz kendi yaptıklarınıza, yapamadıklarınıza odaklansanız babanızın yaptıklarından ya da yapamadıklarındansa. Adam ayaklarını uzatıp hobileriyle ilgileneceği yaşta çalışıyor, borç ödüyor, çocuk okutuyor. İnsaf...

Memnun degil hak veriyorum ama kış günü borclarimiz varken cikmasaydi bari. Ya da yeni iş bulup çıksaydı. Ayrıca iş o kadar ağır değil ki kimse baskı vs de yapmıyor. Sadece oturuyor masa başı yani. Bunu bulamayanlar da var.
Demek ki gerçekten mutsuz ve artık tahammülü kalmadı.
Bu konuda eleştirmeye çokta hakkınız yok.
Bende dışarıdan bakılınca çok iyi bir maaşla masa başı çalışıyor görünüyorum ama çoğu zaman cinnet geçirmeme neden olan insanlar ile muhatabım ve mutsuzum!
Bu hayat babanızın, iş babanızın.
Size karşı sorumluluklarını yerine getiriyor mu?
Bazen aksamalar olabilir bazı şeylerde ama sizi çalıştırıp paranızı elinizden almadığı, sizi dövüp eziyet etmediği, aç ve açıkta bırakmadığı sürece bu şekilde suçlayamazsınız.

Gerçekten evladımı düşünüyorum büyüteceğim, meslek sahibi etmek için çabalayacağım, okutacağım o ise benim düştüğüm yerde arkamdan böyle söyleyecek büyük hayal kırıklığı olurdu..

Bu konuda babanıza kızacak lüksünüz olduğunu düşünmüyorum. Adam sorumsuz, çalışmaktan kaçan biri değil belli ki. Emekli olmuş, yıllardır başka işlerde çalışmış, sizden daha iyi düşünüyordur herhalde yazdıklarınızı.

X