Herkese Merhaba,
Sırf içinde bulunduğum çıkmazdan bir türlü kurtulmayı başaramadığım için buraya üye olup sizlerin fikrini almak istedim. Ben Üniversite son sınıf öğrencisiyim. Durumum çok karmaşık olduğu için direk konuya girmek istiyorum. Bu sene okul bittiğinde biran önce çalışmaya başlamam gerekiyor. Çünkü ödemem gereken kredi borcum var. Bunun yanı sıra çalışırken kendimi geliştirebileceğim bir iş istiyorum. Ama maalesef bunu ailemin yanında yapabilmem söz konusu değil.Çünkü iş imkanları çok kısıtlı. Bunun yanında annemle babam ayrı olduğu için ve mayıs ayında kardeşim askere gideceği için annem yalnız kalacak 1 yıl. Ve bu benim içime hiç sinmiyor. Diğer yandan erkek arkadaşım şuan İstanbulda. Beni de bu sene sonunda yanına almak istiyor. Ama ben İstanbula gitmek de bilmediğim bir yerde kalmak da istemiyorum. Zaten ailem bu konuya nasıl bakar onu da bilmiyorum. Aynı yerde kalmicaz. Ama yine de tereddütlerim çok fazla. Benim hayalimde olan ve bulunmak istediğim yer ise İzmir. Ama erkek arkadaşımla da 7 senedir birlikteyiz ve en geç bir yıl içinde evlenmek istiyor haklı olarak. Ama genel olarak ikimizin de ödemesi gereken yaklaşık 30 bin Tl lik bir borcumuz var. 1 yıl içerisinde hem bu borcu kapatıp hem de nasıl evlilik olur bilmiyorum. Bu konuda da kafam epey karışık. Toparlayacak olursak eğer annemin yanında kalırsam kendimi geliştiremicem. İstanbula gidersem de borcumu ödemek de sıkıntı yaşicam ve annem yalnız kalmış olacak ama kendimi geliştirebilcem. İzmire gidersem de borcumu ödeyip istediğim yerde yaşayıp çalışıyor olcam. Ama hem annem yalnız kalıcak hem de erkek arkadaşımla evlenmemiz sıkıntılı olacak.
Şimdi ne yapmam gerekiyor? Neyi seçmeliyim? Bir akıl verin lütfen bu karmaşadan çıkamıyorum. Düşünmekten çok yoruldum..