• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem evliliğimi 2 yıl ertelemek istiyor ne yapmalıyım.

Shirayuki

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2025
8
0
1
24
Merhaba. Ben 24 yaşında yüksek lisans yapan bir kızım. Sevdiğim biri var 29 yaşında ailemle tanıştı görüştü ailem onu sevdi ve evlenmeyi düşünüyoruz ama sevdiğim benden çok uzakta doğu görevinde. Ailem de beni doğu iline göndermek istemiyor. Oraya çeyizlik eşya götüremeyiz doğu görevi bitince yaklaşık 2 yıl sonra evlenirsiniz diyorlar. Ama ben dindar biriyim daha önce sevgilim olmadı günaha girmeden helal olarak evlenmek istiyoruz sevdiğim de aynı şekilde dindar biri. Birbirimize dokunmayı bırakın canım bile demiyoruz ama birbirimizi deliler gibi seviyoruz beklemek ikimize de acı veriyor. İstersen kaçalım dedi. Ona çok güveniyorum ama kararsızım. Hemen kaçma demeyin kaçmayı kesin düşünmüyorum ailemi üzmek istemem ama ailem beni çok üzüyor onları ikna edemeyecek gibiyim aşırı inatçılar ne yapmalıyım?

Aileniz gerdeğe de sizinle girecek herhalde.

Şimdiden evlilik konularında ailenin kontrolüne girmişsiniz. Evlilik için hazır değilsiniz sakın evlenmeyin.

ailemin kontrolünden nasıl çıkabilirim öneriniz var mı?
Kendi ayaklarınız üzerinde durmakla başlayın. İş sahibi olup ayrı eve çıkıp kendi hayatınızı kendiniz yönetin. Ayrıca kaçmak nedir bilmiyorum canım demek günah bir şey değilken hiç sevgi sözcüğü kullanılmayan ve kaçmalı evlilikte mutlu olamazsınız gibi geliyor. Daha özgürlüğün tadına varmamışken baba evinden çıkıp koca evine girmek bana mantık dışı geliyor. Benim hayata bakış açım bu şekilde.

Kendi ayaklarınız üzerinde durmakla başlayın. İş sahibi olup ayrı eve çıkıp kendi hayatınızı kendiniz yönetin. Ayrıca kaçmak nedir bilmiyorum canım demek günah bir şey değilken hiç sevgi sözcüğü kullanılmayan ve kaçmalı evlilikte mutlu olamazsınız gibi geliyor. Daha özgürlüğün tadına varmamışken baba evinden çıkıp koca evine girmek bana mantık dışı geliyor. Benim hayata bakış açım bu şekilde.
iş bulmam şuanda mümkün görünmüyor. Özgürlüğümün de tadına yeterince vardım 5 yıldır ailemden ayrı yaşıyordum... Bakalım hayırlısı...Teşekkür ederim.

Kaçmak yerine ailenize kendi kararlarınızı belirtin bence. Sonuçta evliliği onaylamıyor değiller. Sadece çok müdahil olmuşlar. Açıkça konuşun, planlarınızı anlatın. Onların yapamayacaklarını düşündüğü şeyler için orta yol bulun.

yaşınız küçük değil ve hangi şehirde yaşayacağınıza karar verebilecek yaştasınız. ailenizin böyle müdahale etmeye hakkı yok. ikiniz de istiyorsanız evlenin tabii ki. ailenizi bir şekilde ikna edin. gerekirse kaçmamı mı istiyorsunuz diye gözlerini korkutun

Sizin doğuya gitmeniz konusunda neden bu kadar endişeliler, orada yapamayacağınızı falan mı düşünüyorlar . Daha canım demediğiniz adamla uzak doğuda bir şehirde yaşamayı kabul etmeden önce iyice bir düşünün. Günaha girmeyeyim derken, evlilik içinde cehenem hayatı yaşarsınız.

Kaçmaktan daha kolayı var 🤣damat ben sizi yormam çeyizi gelir alır giderim desin 😀

Ailenızın derdi gerçekten oraya ceyız götüremeyiz olduğuna emin miyiz ?

Gunaha girmek istemiyoruz canim bile diyemiyoruz dediniz ya yeterince tanidiniz mi bu kisiyi peki? Uzak mesafe iliskisi miydi hep yoksa yan yana bulundunuz mu? Eger yeterince tanidiginiza inaniyorsaniz ailenizi ikna edin.

Sirf ceyiz goturemeyiz diye 2 yil dugun ertelenmesini istemek nedir ya 🤦‍♀️🤦‍♀️ siz bu adamla ne konusuyorsunuz, nasil taniyorsunuz birbirinizi? Zaten uzak mesafe iliskisi, ustune gunah diye ayri bir mesafeniz de var. Nasil deliler gibi birbirinizi sevecek duruma geldiniz aklim almadi. Tanimak, sevmek bukadar kolay mi ya.

Bu kadar dini bütün birisiyken ailenizin onayını almadan kaçarak evlenmeyi düşünmeniz bana yanlış geliyor. Sadece çeyiz götürmeye üşendikleri içinmiş gibi anlattınız ancak bana doğuya gitmebizi istemedikleri için onay vermemişler gibi geldi.

Ailen o kadar masraf emek harcadı bu yüzden önce işe gir istiyor. Doğuya gidersen iş bulamazsın. Ev hanımı olma istiyor

Sizin doğuya gitmeniz konusunda neden bu kadar endişeliler, orada yapamayacağınızı falan mı düşünüyorlar . Daha canım demediğiniz adamla uzak doğuda bir şehirde yaşamayı kabul etmeden önce iyice bir düşünün. Günaha girmeyeyim derken, evlilik içinde cehenem hayatı yaşarsınız.
Oraya eşya taşıyamayız, çeyiz yapamayız diyor annem. Babam ise hala eskilerden gelen bir düşünce ile doğu illeri tehlikelidir algısı var. Canım demiyoruz ama her evlenecek çiftin olması gereken yakınlıktayız o konuda sıkıntı olduğunu düşünmüyorum...

Kaçmak yerine ailenize kendi kararlarınızı belirtin bence. Sonuçta evliliği onaylamıyor değiller. Sadece çok müdahil olmuşlar. Açıkça konuşun, planlarınızı anlatın. Onların yapamayacaklarını düşündüğü şeyler için orta yol bulun.
teşekkür ederim deneyeceğim

Merhaba. Ben 24 yaşında yüksek lisans yapan bir kızım. Sevdiğim biri var 29 yaşında ailemle tanıştı görüştü ailem onu sevdi ve evlenmeyi düşünüyoruz ama sevdiğim benden çok uzakta doğu görevinde. Ailem de beni doğu iline göndermek istemiyor. Oraya çeyizlik eşya götüremeyiz doğu görevi bitince yaklaşık 2 yıl sonra evlenirsiniz diyorlar. Ama ben dindar biriyim daha önce sevgilim olmadı günaha girmeden helal olarak evlenmek istiyoruz sevdiğim de aynı şekilde dindar biri. Birbirimize dokunmayı bırakın canım bile demiyoruz ama birbirimizi deliler gibi seviyoruz beklemek ikimize de acı veriyor. İstersen kaçalım dedi. Ona çok güveniyorum ama kararsızım. Hemen kaçma demeyin kaçmayı kesin düşünmüyorum ailemi üzmek istemem ama ailem beni çok üzüyor onları ikna edemeyecek gibiyim aşırı inatçılar ne yapmalıyım?
Eşiniz doğu görevine gittiyse tayin olan bir meslek grubunda hadi şimdi gitmediniz ileride yerleşe doğuya tayin olursa ne olacak boşanın mı diyecek aileniz? Kaç aile bu şekilde doğuda yaşıyor tayin sebebiyle

Eşiniz doğu görevine gittiyse tayin olan bir meslek grubunda hadi şimdi gitmediniz ileride yerleşe doğuya tayin olursa ne olacak boşanın mı diyecek aileniz? Kaç aile bu şekilde doğuda yaşıyor tayin sebebiyle
evet ki ben de doğuda çalışma ihtimalim var ama anlatamıyorum..

Back