arkadaşlar öyle karışık durumlarki nerden başlıcamı bilemiyorum!! benim bi sevdiğim var 2 yıldır beraberız. onun ailesi sülalesi beni biliyor ve ciddi düşündüğümüzüde biliyorlar onlarda ciddi anlamda bişiler olsun istiyolar. gel görelim aileme bunu anlattıgımda kıyametler koptu, dışarı cıkmama karşı geliyolar, telefonumu elimden aldılar falan. ama biz pes etmedik hava savaşıyoruz bişeyler için. babam beni çok inciltti kötü bişey yapmadıgım halde yüzüme tükürdü sırf sadece birini sevdim aşık oldum diye. ama bizim pedere baksak pisliğin önde gideni (karı kız) işlerinde... ben sevince şerefsiz oldum.. evlenicek oldugum adam babamı arıyo ve babam telefonu açmıyo işte bukadar karaktersiz bi insan.. bende açık saçık herkese söledim ben bu adamı seviyorum diye, illa ki bugun evlendirin demiyoruz adı konsun istiyoruz ama siz illa ki evlenin biz öle gezip tozmanızı istemiyoruz derseniz onada eyvallah dedim. ama anlamıyolar işte ne annem ne babam... napmam gerekiyo kimseyi kırmadan nasıl bu savaşı kazanabilirim nasıl ailemi ikna edebilirim.. sevgilimin yaşı 23 benim 18... belki karşı cıkmalarnın sebebi yaşım ama diyorum ya çok seviyorum ve sadece söze bile razıyım sonra gerekırse 30 yıl bekleriz.. nolursunuz arkadaslar çok acı cekıyorum sırf birini sevdim diye dayak bile yedim eziyet ettiler çok.. kaçmayı bile düşündük ama kimseyi arkamı dönmek istemiyorum.. olmazsada son çare çekip gitmek... ŞİMDİDEN CEVAPLAR İÇİN TŞKRLER mirmirmirmir
canım bende senle aynı yaşta sayılırım. burda sana yorum yazan ablalarımız =) ben nasihattan nefret ederim ve burda yorum yapan hicbirine katıLmıorum... :S insan babasına neden bu kdr kötülesinki ? dmi yani. isyan çıkar evdeayrıca ailen çok baskıcı ve sanırm ileriye qitmiş qibi olmiim ama qeri kafalılar heralde.Benm kızm olsa sevqilisini ailemizle tanıstırmasını isterim. cnkü sevqilinle yapcağın şeyleri ailen izin vermese bile yaparsın :S Hc değilse tanısınlar öle değil mi ??? ben olsam hayatta dayanamam böle bi aileye bune .
cnm tüm yazdıklarını okudum da,sana birkaç şey sormak istiyorum.
Sözlenmek demek evliliğe bir adım atmak demektir. Yani ailen bunu onaylıyor,siz bu ilişkiyi devam ettirirseniz evleneceksiniz demektir.
Bu birlikte olduğun insanın bunu karşılayabilecek durumu var mı? Yani bir mesleği var mı? Sen üni. okuyorsan o da okumuş mu? Tabi okumak da meslek sahibi olmak için yetmiyor,konsept olsun die deil gerçekten eli ekmek tutacak bir işi var mı? Ailesi bu evlilik için size makul imkanlar sağlayabilecek mi ya da?
Aşırı alkol yada uyuşturucu vs kullanıyor mu?
Ne bileyim ailen dindardır adam ateisttir,olmaz mesela...
Siz çok zenginsinizdir,adamın durumu çok kötüdür,ailen istemez,yada adamın mesleği vardır ama barmendir,mankendir vs misal,ailen bunu kaldıramayabilir.
Daha önce evlenmiş mi yada nişan söz atmış mı? Yada senden üç gün öncesine kadar gündelik ilişkilerin adamıdır,baban bunu duymuştur,adam geleceği okumuştur bir anda anlatabiliyor muyum?
Sormak istediğim çöpsüz üzüm gibi bir adam bulmana rağmen mi ailen rıza göstermiyor yoksa sana anlamsız gelse bile takıldıkları bir sıkıntı mı var?
18 yaşında yönetmen mi oldun?
Aileler seven insanlara neden karışırlar anlamış değilm.. peki sevgilinin kötü alışkanlıkları falan varmı ?? yada nasıl desem senin ailen sorunlu bncee :S
Canım yaşananlar çok acıdır mutlaka. Hepsi geçiyor, fakat izlerini ömür boyu taşıyoruz maalesef..Baban herkes gibi zamanı geldiğinde yanlışlarını görecek ve pişman olacak, önemli olan ona ne olursa olsun incitecek bir şeyler söylememiş olman ve onarılacak bazı şeyleri telafi etmesinde yanında olman.. Özellikle erkekler hayatlarında bazı adımları atarken 20 sene sonrasında yaşayabilecekleri pişmanlıkları göremeyebiliyorlar. Umarım daha fazla üzmez sizleri. Sen de yaşadığın haksızlıklara rağmen 20 sene sonrasında affedilmeyi bekleyen değil de, bağışlayan ol..Ben bunun sabrını gösteriyorum. sana da bunu tavsiye ederim. Hayırlısı olsun..
baban hakkında nasıl böyle konuşabiliyorsun.
Ne kadar kötü olursa olsun baban o senin ve üzerinde kesinlikle söz hakkına sahip.
Ailen yaşı problem ettiği için mi böyle istemiyor?
Eğer öyleyse bekleyiverin siz de canım....
canım demekki baban herkesi kendi gibi sanıyo boşver.son durum ne merak ettim cidden kuzum.
bende ailemin istemediği bi evlilik yaptım 6 ay oldu , ailem eşimin ailesi ve eşimle hiç tanısmadılar bizim sorunumuz din konusuydu, evde bir kaç kere gelmek istediklerini söyledim ailem kabul etmedi ayrıca eşimlede yaklasık 1 aydır tanısıyorduk iş ortamında tanısmıstık ailem geçici bişi oldugunu düsündü sanırım ,, eşim bana evlilik teklifini yaptı kabul ettim sonrasında nikah dairesinden gün aldık evimizi hazırladık davetiye bastırdık davetiyeyi aldıgım gün aileme götürdüm verdim tabi şok oldular blöf oldugunu düsündüler yani öylesine bastırılmıs bi davetiye sandılar,, kılık kıyafetimi alıp cıkabilirmiyim dedim babamda sen bilirsin gidersen gelemezsin dedi,,, sonra nikaha geldiler ama takı takıp gittiler , 6ay bitiyor hala eşim ailemle görüsmedi ben arada gidiyorum cok sıcak ilişkiler içinde değiliz bu beni rahatsız ediyor ama cok deil...bizim için din konusu problemdi .. Ama eşimin aileside bnm ile ilgili sorun yapacağı durum vardı eşimin ilk bnm ikinci evliliğimdi bugune kadar daha bana bu konuyla ilgili hiç yorum yapmadılar bile bu nedenle önce kayınvalidemi ve kaynımı cok takdir ediyorum ....
Gerçekten sevdiğinize ve anlaşabileceğinizi düşünüyorsanız evlenin derim ,,, evlilikte en önemlisi aynı bakış acısına sahip olmak oldugunu düsünüyorum diğer konular hepsi aşılıyor....
ooff nedir bizim çektğimiz ya.aynısını yaşıyorum 3 yıldır birlikteyiz.üstelik benim sevgilime iftiralar atıldı.bende çook dayak yedim.milletin yüzünden milletin attığı o iftiralar yüzünden yedim dayakları.sevgilim hakkında çok kötü şeyler söylendi.görüşemedik bir kaç gün.o gün boyunca ne yemek ne bir şey.sonra ulaştım ona bir şekilde.bana bir şey yaptıklarını düşünmüş o da intihar edecekmiş.allahım çok zor günlerdi.ki hala zor.babam onu kesinlikle istemiyor.şu an askerde.zar zor telefonla görüşebiliyoruz.çarşıya çıktığında da internetten.onunda aynı şekilde sülalesi biliyor beni ve ciddi olduğumuzu.askerden gelince istemeye geleceğim diyor amao gün bizim evde kıyametler kopar kesinlikle.neyse canım ya inş. Ayrılmazsınız allah gönlüne göre versin.hakkınızda hayırlısı olsun.umarım her şey yoluna girer.birbirinize destek çıkın.kaçmayıda kesinlikle düşünmeyin.her şey daha kötü olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?