bencede..18 yaş daha genç bi yaş.o yaşlarda olaylara bakış açın sadece bi 3,4 sene sonraki bakış açınla o kadar farklıki.bunu 22,23 yaşına geldiğinde anlayacaksın.'ya ben ne yapmışım?' diyeceksin kendi kendine,başından geçenlere gülüp geçeceksin,hatta aklına bile gelmeyecek yaşadıkların.şimdi sana doğru gelen düşündüklerin,o zaman belki yanlış gelecek.banada söylüyorlardı bunları ben 18,19 yaşındayken.herkese asilik yapıyordum,ters cevap veriyordum,size neki,bu benim hayatım gibisinden.ama öyle değil işte,değilmiş.yaşadıkça anlıyorsun durumu.benden sana abla tavsiyesi,oku.ne olursa olsun oku.bi işte çalış,kendi harçlığını kendin çıkar,ama yinede oku.kendini annenin ya da babanın karakteriyle kıyaslama,tartma. Söz konusu sensin.sen şimdi,bugünlerde kendin için her ne yaparsan yap,ileride onlar yanına kar kalacak.unutma.
Aşk öyle bişeyki bazen insanın gözünü kör ediyo,gözünün önüne perde çekiyo ve başka hiçbişeyi göremiyorsun.bi taraftanda yasaklar bu ilişkiyi doğruda olsa yanlışta olsa senin için daha cazip hale getiriyo.belkide ailen seni serbest bıraksa birlikte olduğun kişi yanlış kişiyse sen kendiliğinden vazgeçeceksin ondan bi müddet sonra.ben bu cümleyide duydum bi zamanlar.'yok vazgeçmem!' diyodum.ağlıyodum bağırıyodum,evdekilerle kavga ediyodum,kendimi paralıyodum,hırpalıyodum.kendi adıma konuşayım,çok aptalmışım.
Annen baban,her durumda senin annen baban,bunu sakın unutma.sen ne yaşarsan yaşa,başkalarına kötüleme onları.üstelik hep kızardım ama,anne baba birini kararlı bi biçimde istemiyo,karşı geliyorsa vardır elbet bi bildiği,bi gördüğü.bu insanlar sadist,deli falan değiller ya seni durup dururken eve kapasınlar,telefonunu alsınlar.hiçbir anne baba çocuğuna eziyet etmez çünkü.
Bence yol yakınken sen bi düşün,kafanı toparla.bide unutma canım,ileride,belkide bundan bikaç yıl sonra sende anne olacaksın.kendi kızın olduğunu düşününce herşey öyle değişiyorki..yazdıklarım tecrübeyle sabit.hava civa değil yani.