• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailem evlat ayrimi yapiyor

annemle barismak istiyorum diye
Biz anne babamızı terbiye etmeye çalışıyoruz farkında olmadan onlar bizim istediğimiz gibi olsun hiç bişeye karışmasın istiyoruz.halbuki roller farklı biraz onların sözünü dinlemeni tavsiye ediyorum sana çünkü zamanla onlara çok hak veriyorsunuz .biz aile içini tam bilemeyiz sen kendin bulman lazım yanlışı tek taraflı bakma ama kendini onların yerine koy senin çocuğun olduğunu düşün öyle karar ver bak o zaman herşey yoluna girer.

Atandıktan iki sene sonra bir lisede yarım dönem çalıştım. Orada pek çok öğrenci gördüm ki. Bu kız da o profillerden biri. Burada kendisine hoşuna gitmeyecek Şekilde akıl veren herkesi haddini bilmeye, kim gütmemek gerektiğine dair akıllar vermiş ama daha 16 yaşında. Oysa sizin konu sahibine kin gütmenizi gerektirecek ne maksadınız olsun demi? Benim evladım (Allah korusun binlerce kez ) birilerini dövse, tembel olsa, şikayet duysam asla ödüllendirecek bir şey yapmam. Al sana telefon demem. Kontör atmam tembelse. Ailen seni seviyormuş. Yeter işte. Abin üniversiteli olduğu için Şu an omlar gururlu. En vasat bölümü bile okusa abin, ailen mutlu. Çocukları üniversite okuyor. Ama sen sınıfta kalmışsın. İstenen başarı ortada Yok. Bırak sınıfta kalmayı, lisede bir kere takdir değil teşekkür aldım diye babamdan tokat yedim ben. Ne sevgi görmesi, asla bir kere başarımızı takdir bile etmeyen bir babam var. Şu an görüşmüyorum bize yaptıklarından dolayı. Keşke hiçbir şey yapmasaydı da sevseydi sadece. Daha 16 yaşındasın. Ne var bu kadar şikayet edecek? Keşke biraz da şükretsen. Senin yaşadığın hayata da özenen binlerce kişi vardır. Bırak bu siniri ve huysuzluğu. Sana yazık
Yazdıklarınıza kısmen katılıyorum.Burda konu sahibinin sorunu başarısızlıktan çok huysuzluk.Ayrıca başarısız da olsa her çocuk sevilmeyi hak ediyor.Burda sorun başarısızlık değil yineliyorum.

Yazdıklarınıza kısmen katılıyorum.Burda konu sahibinin sorunu başarısızlıktan çok huysuzluk.Ayrıca başarısız da olsa her çocuk sevilmeyi hak ediyor.Burda sorun başarısızlık değil yineliyorum.
biraz huysuz bir yapiya sahibim dogrudur

Akademik başarı farklılığı çocuklar arasında ayrım yapmanın bir mazereti olamaz. Ne olursa olsun çocuklara bu his hissettirilmemeli.

Ayrıca burda çok sık gördüğüm bir neden-sonuç karmaşası yaşıyor herkes. Herkes senin gibi çocuğum olsa ... diye konuşuyor ama belki sizin böyle bir çocuğunuz olmayacak çünkü siz çocuğunuza o ebeveyn gibi davranmayacaksınız. Belki ayrıma ya da ilgisizliğe maruz kalıp ondan bu hale geldi bilemeyiz.

Ayrıca böyle dönemlerinde çocukların pozitif desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Temel haklarını koşullara bağlamak sağlıklı bir şey deği.

Akademik başarı farklılığı çocuklar arasında ayrım yapmanın bir mazereti olamaz. Ne olursa olsun çocuklara bu his hissettirilmemeli.

Ayrıca burda çok sık gördüğüm bir neden-sonuç karmaşası yaşıyor herkes. Herkes senin çocuğum olsa ... diye konuşuyor ama belki sizin böyle bir çocuğunuz olmayacak çünkü siz çocuğunuza o ebeveyn gibi davranmayacaksınız. Belki ayrıma ya da ilgisizliğe maruz kalıp ondan bu hale geldi bilemeyiz.

Ayrıca böyle dönemlerinde çocukların pozitif desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Temel haklarını koşullara bağlamak sağlı bir şey deği.
bencede tesekkur ederim hic kimse basarisi yuzunden annesi babasi tarafindan ayiralamaz belki de bu yuzdendir beni ayirmalari abim hep takdir getirmisti cunku

Biz anne babamızı terbiye etmeye çalışıyoruz farkında olmadan onlar bizim istediğimiz gibi olsun hiç bişeye karışmasın istiyoruz.halbuki roller farklı biraz onların sözünü dinlemeni tavsiye ediyorum sana çünkü zamanla onlara çok hak veriyorsunuz .biz aile içini tam bilemeyiz sen kendin bulman lazım yanlışı tek taraflı bakma ama kendini onların yerine koy senin çocuğun olduğunu düşün öyle karar ver bak o zaman herşey yoluna girer.
onlara saygisizlik etmemeye calisiyorum ama babam sinirlenince hemen dovuyo abime ise hakaret ediyor bu zoruma gidiyor

bence yaşın küçük diye böyle.

ailede küçük olana daha az para verirler sen de üniye başla sana da verirler bence.

İçinde çok biriktirmeden ailene bu durumu fark ettir, söyle. Durup durup sonradan patlarsan kötü çünkü.
Yaşın çok genç belki de bazı şeyleri sen yanlış anlayabiliyorsundur ama ailenin erkek çocuğuna kızdan daha çok önem verdiği belli. Bu durumlara ben de çok ayar olurum.
Dediğim gibi bunu mutlaka belirt, kendilerine gelirler belki.

İçinde çok biriktirmeden ailene bu durumu fark ettir, söyle. Durup durup sonradan patlarsan kötü çünkü.
Yaşın çok genç belki de bazı şeyleri sen yanlış anlayabiliyorsundur ama ailenin erkek çocuğuna kızdan daha çok önem verdiği belli. Bu durumlara ben de çok ayar olurum.
Dediğim gibi bunu mutlaka belirt, kendilerine gelirler belki.
peki tesekkur ederim anneme demistim ve bagirmisti

peki tesekkur ederim anneme demistim ve bagirmisti
Doğaldır, durumu kabul etmek istemezler. Ortada bir suçluluk psikolojisi var çünkü ama sen bu durumu normalleştirme, gerektiği yerde durumu belirt neyden rahatsız olduğunu niye bu şekilde davrandığını vs anlatınca gör bak bir iyileşme göreceksin.

Evlat ayrımı illaki oluyor ailede,benim annem değil ama babam yapardı. Ablam ilk çocuk hep kayırmıştır onu. Sizin için biraz farklı bence, ne kadar da çok uzak olmasa da evden uzakta diye annenin onun sevdiği yemekleri yapması normal, yaşın kaç bilmiyorum ama sütlacı kendin de yapabilirsin. Aradaki farkı nasıl kapatabilirsin iyi çocuk olarak, derslerinde başarılı olarak annene ev işlerinde yardım ederek, arada yemek yaparak, saygılı olarak vs.

Ayrıca burda çok sık gördüğüm bir neden-sonuç karmaşası yaşıyor herkes. Herkes senin gibi çocuğum olsa ... diye konuşuyor ama belki sizin böyle bir çocuğunuz olmayacak çünkü siz çocuğunuza o ebeveyn gibi davranmayacaksınız. Belki ayrıma ya da ilgisizliğe maruz kalıp ondan bu hale geldi bilemeyiz.

Ayrıca böyle dönemlerinde çocukların pozitif desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Temel haklarını koşullara bağlamak sağlıklı bir şey deği.

aslında akademik başarı degil kıstas.
o sadece bir gösterge. ki diğerlerinden daha somut olduğu için bu anılıyor.

eşitlik ve adalet kavramları üzerinde düşünüyorum uzun zamandır.

gerçekten abisinin veya ablasının şartları ile eşit şartları sağlamakla yükümlü mü anne-baba?
iyi ile kötü, hayırlı ile hayırsız, başarılı ile başarısız, sorumlu ile sorumsuz gibi ayrımlar bu eşitliği bozmaz mı?
bozmadığı takdirde diğeri kendini aptal gibi hissetmez mi?
dediğim gibi akademik başarı kıstas değil aslında.
buraya defalarca yazdım, gerçek hayatımda da çok söylerim. çocuklarımdan akademik anlamda hiç bir başarı beklemiyorum ve çocuk yetiştirirken bunun üzerine bir hayalim veya çabam yok.
mutlu, saygılı, sevmeyi bilen, insana kıyamayan, sorumluluk sahibi, gönlü geniş insanlar olsunlar.

temel haklardan kasıt ne?
iphone almak mı? kontör almak mı?

bunların neden olmadığını da bilmiyoruz.
konu sahibi kendi açısından anlatıyor öylece...

ama şunu da ekleyeyim,
konu sahibi şu an muhatap olduğum kişi, dolayısıyla ona kendi ile alakalı kısımda fikir beyan edebilirim.
anası babası yazsa, n’aptınız da bu kız böyle oldu derim.
ama konu sahibi şu yaşında hayatındaki her noktaya bahane aradığından bunu ona sunmanın doğru olduğunu düşünmüyorum .

Erkek çocuklarını kız çocuklarından üstün görenlerin nesli tükenmeyecek sanırım.
Birgün erkek evladım olursa,asla kızlarımdan farklı davranmayacağım.ve ilk önce kadına saygıyı öğreteceğim.

Evlat ayrımı illaki oluyor ailede,benim annem değil ama babam yapardı. Ablam ilk çocuk hep kayırmıştır onu. Sizin için biraz farklı bence, ne kadar da çok uzak olmasa da evden uzakta diye annenin onun sevdiği yemekleri yapması normal, yaşın kaç bilmiyorum ama sütlacı kendin de yapabilirsin. Aradaki farkı nasıl kapatabilirsin iyi çocuk olarak, derslerinde başarılı olarak annene ev işlerinde yardım ederek, arada yemek yaparak, saygılı olarak vs.
Arada fark yok ki neyi kapatmaya çalışsın.neden beni sevsinler diye iyi evlat olmaya çalışsın.abisi yapiyor mu bunu,hayır.

Akademik başarı bana göre sana göre kıstas değildir ama pek çok aileye göre kıstastır. Konu sahibinin anlattıklarından bu çıkıyor. Ailesi şu an kızlarının her olumsuzluğunda, ondan uzaklaşıyor. Biz ailenin içeriğini bilmiyoruz ama sadece tek taraflı dinliyoruz. Belki aile kızlarının durumundan endişeleniyor ve bu şekilde önlem almaya çalışıyor, doğru ya da yanlış. Orası tartışılır ama diğer konulara bakarsak, bazı aile profilleri için bu çocuk ödüllendirilecek bir çocuk değil. Aile de bu şekilde ceza, ödül vermeme, istediğini yapmama ya da yaptırmama yolu ile kendilerince hizaya (!) getirmeye çalışıyor. Bence iki tarafta da suç var

ailen haklı.
anne-babandan bir şey beklerken önce düşün bakalım, sorumluluklarını yerine getiriyor musun?

sınıfta kaldın ama aferin kızım, yine de okula gitmeyi denedin, buyur iphone.

kızım sen okulda milleti dövüyorsun, hocaların illallah etmiş ama üzme canını, buyur istediğin kadar para.

olmaz küçük hanım.
üstünüze düşen şeyleri layıkıyla yerine getirin siz, taleplerinize daha makul gözle bakılır.
Anne babalık bu mu demek? Bir hata yapar ceza verirsin falan neyse. Ama bu kız yüzüme bile bakmıyorlar diyor. Madem böyle sorunlu bir evlat var daha çok yakınlık göstermek gerekmez mi sevgiyle kendisini düzeltsin. Böyle ayrım yapılıp evladı ittirirsen ya gider saçma sapan yollara girer ( maalesef kizlar) ya da birinin başına bela olur ( maalesef erkekler) .

Back