• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailem evlat ayrimi yapiyor

limonbanyosu

Sabır,bilgeliğin yoldaşıdır
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2018
2.059
631
123
merhaba hepinize yine ben demeyecegim konu sinirsiz cunku neyse sadede geliyim benim ailem evlat ayrimi yapiyor onceki konumu bilenler derdin bitmedi diyecekler ama yapacak bir sey yok neyse ailem evlat ayrimi yapiyor ornek vermek gerekirse annemden baslayalim abim var bir tane unive gidiyo biz ilcede oturuyoruz abimde buranin ilinde okuyo yol 1 saatlik ve yurtta kaliyo haftasonlari bazen eve gelir abim ne zaman gelse annem ona her seyi hazirlar sanki yemenden geliyor ben ise sutlac istedim diye sut oldugu halde sut yok der kolum agriyo der turlu bahaneler uydurur sonra benimle hic konusmaz abim eve geldigi zaman onunla komik olmayan seye bile guler simdi diyecekseniz sen konus diye denedim surekli dizi iziiyorum git basimdan isim var basim agriyo su bu diyor gelelim babama abim 5 6 kere telefon faturasini 180 lira getirdi kredi kartlarini da 400 den asagi getirmedi babam hepsini odedi en son getirdi ondada kredi karti haric yine odedi ben kontor istedim atamam sinavin var dedi tamam dedim bitince istedim olmaz dedi yine eyvallah dedim 1 aydir kontorsuzum ayrica onceden hattim faturaliydi 3 kere aştim diye hemen kapattirdi abime hep 400 500 lira verirler ben 5 lira istedim diye kem kum yaparlar ayda bir 50 lira verirler bazen okula parasiz giderim son bir ornek daha vericem abim 2 sene takoz tuslu telefon kullandi ardindan s3 kullandi 1 ay onu istemedi diye beyefendiye iphone alindi ben ise 5 sene hatta daha fazla t50 kullandim en son telefonun kapanma tusu bile calismayinca zor bela j7 pro aldilar Allaha sukur hic bir seyimi eksik etmediler ayrica annem abimle kavga eder ayni gun ozur dileyip barisir haksiz olsa bile benle edince elinden gelse 2 hafta konusmaz(yapmisligi var) ama boyle yapmalari zoruma gidiyor fikirlerinizi bekliyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
anlattiklarimin hepsi icin olmus dedemin ustune yemin ederim ki dogru(onceki konularimi bilenler icin)

onceki bir konum okul ile ilgiliydi orda yalan soyledigimi soylemistim bir kac kisi bana yalanci demisti o yuzden
Maalesef hâlâ erkek ve kız arasında ayrım yapan aileler var. Onlarda kız evlenip gidecek ama erkek bize bakacak kafası var. Bu konuda senin yapabileceğin hicbir şey yok. Allah anne babana hidayet versin çünkü kız evlat cennettir. Çok muzdarip isen eğer dillendir. Çünkü hak verilmez alınır.

Hiç unutmuyorum erkek kardeşim 8 yaşındayken abla n'olur çoraplarımı giydir diye yalvarıyordu. Tabi kocaman çocuk. Kendin git dedim giydirmedim. Rahmetli babam da giydiren ne olur erkek kardeşin sonuçta dedi. Ben de sen evlat ayrımı yapıyorsun diye çıkıştım. Dünyanın lafını saydı ama haklı olduğumu da biliyordu. Aynı şekilde abim çalışmak için şehir dışına cıktı ama ben üniversitey okumama rağmen kafede oturma hakkım yoktu.

Maalesef hâlâ erkek ve kız arasında ayrım yapan aileler var. Onlarda kız evlenip gidecek ama erkek bize bakacak kafası var. Bu konuda senin yapabileceğin hicbir şey yok. Allah anne babana hidayet versin çünkü kız evlat cennettir. Çok muzdarip isen eğer dillendir. Çünkü hak verilmez alınır.

Hiç unutmuyorum erkek kardeşim 8 yaşındayken abla n'olur çoraplarımı giydir diye yalvarıyordu. Tabi kocaman çocuk. Kendin git dedim giydirmedim. Rahmetli babam da giydiren ne olur erkek kardeşin sonuçta dedi. Ben de sen evlat ayrımı yapıyorsun diye çıkıştım. Dünyanın lafını saydı ama haklı olduğumu da biliyordu. Aynı şekilde abim çalışmak için şehir dışına cıktı ama ben üniversitey okumama rağmen kafede oturma hakkım yoktu.
yaa canim benim cok sagol hakliymişsin bencede koca cocuk ama bizim evde olsaydi babam bana dunyanin lafini sayar o corabi giydirtirdi bana da deger veriliyor ama ne biliyim iste icimde eksiklik ukte kaldi

Benim annemde ayrım yapıyor,hatta başka bi konuyada yazmıştım.Benim annem kendi annesinden de öyle görmüş.Tabi bundan ders alıp kendisi yapmayabilirdi.Değişmeyeceğini gördüm.Annemdir sonuçta ama ona olan bağlılığımı,düşkünlüğümü,beklentilerimi yarıya indirdim.Ve zamanla gerçektende artık ne kadar ayrımcılık yaparsa yapsın umursamadığımı fark ettim.Elimden geldiğince tartışmamaya iyi geçinmeye çalışıyorum ama asla diğer evlatlarına ve torununa gösterdiği sevgi gösterisini banada yapmasını beklemiyorum.

Millet evlat ugruns ne kadar çok çabalıyor uğraşıyor evlat sahibi olmak için annelerin babaların böyle yapması çok ayıp çok evlat ayrım. Yapmak nedir kim dardaysa kim.ihtiyac sahibiyse anne baba ona koşar üzme kendini Allahın bi bildiği vardır elbet dua et annene babana saygıda kusur etme elbet onlarda farkına varır

Benim annemde ayrım yapıyor,hatta başka bi konuyada yazmıştım.Benim annem kendi annesinden de öyle görmüş.Tabi bundan ders alıp kendisi yapmayabilirdi.Değişmeyeceğini gördüm.Annemdir sonuçta ama ona olan bağlılığımı,düşkünlüğümü,beklentilerimi yarıya indirdim.Ve zamanla gerçektende artık ne kadar ayrımcılık yaparsa yapsın umursamadığımı fark ettim.Elimden geldiğince tartışmamaya iyi geçinmeye çalışıyorum ama asla diğer evlatlarına ve torununa gösterdiği sevgi gösterisini banada yapmasını beklemiyorum.
kafa yapilari degismiyo demekki benim anneannemde aksine hic evlat ayirmaz cok sever her evladini annem niye oyle anlamadim sen de uzulme canim sen cok iyi bir anne olursun ben inaniyorum eger anne olmuşsanda harikasindirr ❣❣

Millet evlat ugruns ne kadar çok çabalıyor uğraşıyor evlat sahibi olmak için annelerin babaların böyle yapması çok ayıp çok evlat ayrım. Yapmak nedir kim dardaysa kim.ihtiyac sahibiyse anne baba ona koşar üzme kendini Allahın bi bildiği vardır elbet dua et annene babana saygıda kusur etme elbet onlarda farkına varır
insallah etmemeye calisiyorum ama bazen abime yaptiklariyla cileden cikiyorum mesela bir sabah kahvaltiya gittik abimde vardi annem benim yuzume bile bakmadi cok zoruma gitti kahvalti bogazimda kaldi

kafa yapilari degismiyo demekki benim anneannemde aksine hic evlat ayirmaz cok sever her evladini annem niye oyle anlamadim sen de uzulme canim sen cok iyi bir anne olursun ben inaniyorum eger anne olmuşsanda harikasindirr ❣❣
Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim 😊 anne olmayı düşünmüyorum.bilmiyorum belki bu düşüncem ilerde değişir ama biraz düşük bi ihtimal :)

insallah etmemeye calisiyorum ama bazen abime yaptiklariyla cileden cikiyorum mesela bir sabah kahvaltiya gittik abimde vardi annem benim yuzume bile bakmadi cok zoruma gitti kahvalti bogazimda kaldi
Boşver canım boşver ilerde sende anne olacaksın bunlar sana ders olsun sen evlatlarına asla ayrım yapma napcaksin insan ailesini seçemiyor bişey desen kötü sen olursun onlara karşı inkar ederler sen hep iyi ol hayırlı. Evlat ol boşver kendi. Hayatına odaklan

ailen haklı.
anne-babandan bir şey beklerken önce düşün bakalım, sorumluluklarını yerine getiriyor musun?

sınıfta kaldın ama aferin kızım, yine de okula gitmeyi denedin, buyur iphone.

kızım sen okulda milleti dövüyorsun, hocaların illallah etmiş ama üzme canını, buyur istediğin kadar para.

olmaz küçük hanım.
üstünüze düşen şeyleri layıkıyla yerine getirin siz, taleplerinize daha makul gözle bakılır.

Boşver canım boşver ilerde sende anne olacaksın bunlar sana ders olsun sen evlatlarına asla ayrım yapma napcaksin insan ailesini seçemiyor bişey desen kötü sen olursun onlara karşı inkar ederler sen hep iyi ol hayırlı. Evlat ol boşver kendi. Hayatına odaklan
insallah ben hic ayrim yapmam ama anne olmam hastaligim nedeniyle cok zor Allah insallah bana da nasip eder

ailen haklı.
anne-babandan bir şey beklerken önce düşün bakalım, sorumluluklarını yerine getiriyor musun?

sınıfta kaldın ama aferin kızım, yine de okula gitmeyi denedin, buyur iphone.

kızım sen okulda milleti dövüyorsun, hocaların illallah etmiş ama üzme canını, buyur istediğin kadar para.

olmaz küçük hanım.
üstünüze düşen şeyleri layıkıyla yerine getirin siz, taleplerinize daha makul gözle bakılır.
sizce bunlar icin evlat ayrimi yapilir mi abim alkol sigara kullaniyo simdide yurttan atilmis acilen dusunce yapini degistirip icinde ki kini sondur umarim bir gun sana da ayrim yapilmaz o zaman anlarsin beni

Back