• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem erkek arkadaşımla evlenmeme razı değil

Örnek vereyim dominant bir annenin yapabileceklerini, wcye mi gittin günde 2 defa büyük abdeste çıktın diyelim hemen başlar ne yedin böyle oldun, kesin hastasın, ne kadar kaldın, kabız mı oldun. Arkadaşlarınla dışarda mı yemek yedin ben sana söylemiştim yeme diye.

Ben en iyisini bilirim, sizin bildikleriniz kesinlikle doğru değil. Aksini asla bana ispat edemezsiniz, gökten Allah inse yine benim dediğim olacak. Okuttum, büyüttüm, emek verdim ben bilirim, gördüm, yaşadım, yaşım sizden büyük, siz asla bilmezsiniz. Benim dediğimi yapmazsanız desteğim olmaz, görüşmem, konuşmam, ölünüz ölüme diriniz dirime, cenazeme bile gelmeyin.

Bu insanlar esnemiyor. Sınırları çok net ve keskin asla esneme payı olmuyor. Ne yaparsan yap düşüncelerini değiştiremezsin. Babam da dominant benim. Hem annem hem babam yani. Onlardan kurtulmak için yapmadığım şey kalmadı gençliğimde evi terkettim sonunda tek başıma. Sonra kardeşim kaçtı yanlarından. İyi düşün, davranışlarını çooooookkk iyi gözlemle. Sözlere değil eylemlere bak. Herkes her şeyi söyler, eylemler önemli unutma.
Ona bakarsan benim ailem daha baskıcı. Bana lise bitince lise arkadaşlarınla ilişkini kes bize bak bizim çok arkadaşımız mı var derlerdi. Ben öyle arkadaşlarımla buluşmak için izin almaya çekinirdim hayır derler diye.

Diyeceği yoksa bile dedirtecek. Damdan düşenin halini damdan düşen anlar derler ya o hesap. Çok iyi bilirim dominant annenin yaptıklarını, yapacaklarını. Altından taç yaptırsalar, tahta oturtsalar evlenmem ben olsam. Yeni kurtulmuşum Allah korusun ya, kabus gibi.
İnsan hep bir ümit iyi olacağına inanmak istiyor , biz ne desek de boş, 5 yıllık evli bir kadın olarak az bir tecrübemle olacakları belirttim , konu sahibi kâr zarar hesabı yapmalı ve sınırlarını net çizmeli, her türlü şeye hazır olarak evlenmeli maddi manevi ...

İnsan hep bir ümit iyi olacağına inanmak istiyor , biz ne desek de boş, 5 yıllık evli bir kadın olarak az bir tecrübemle olacakları belirttim , konu sahibi kâr zarar hesabı yapmalı ve sınırlarını net çizmeli, her türlü şeye hazır olarak evlenmeli maddi manevi ...
Teşekkür ederim bunları göz önüne alacağım ve baştan söyleyeceğim onlara da.

Ona bakarsan benim ailem daha baskıcı. Bana lise bitince lise arkadaşlarınla ilişkini kes bize bak bizim çok arkadaşımız mı var derlerdi. Ben öyle arkadaşlarımla buluşmak için izin almaya çekinirdim hayır derler diye.
Onu da diyorlar, arkadaş olmasını istemezler. Annrm hala arkadaşım olsun istemez. Ona bağımlı olacaksın. Ailen de böyle madem, neden başka bir dominantın kucağına düşüyorsun? İstemedeki davranışları nasıldı, tarafsız yazarsan deneyimlerimden yorumların. 25 senem geçti böyle insanlarla artık anlıyorum yapabileceklerinin ne olduğunu.

Yaşım 43, 10 sene sonunda boşandım. Öğrendiğim en önemli şey, aklında en ufak bir soru işareti bile varsa evlenmemen gerektiği. Mantığın, beynin seni uyarıyor ama görmezden geliyorsun.

Onu da diyorlar, arkadaş olmasını istemezler. Annrm hala arkadaşım olsun istemez. Ona bağımlı olacaksın. Ailen de böyle madem, neden başka bir dominantın kucağına düşüyorsun? İstemedeki davranışları nasıldı, tarafsız yazarsan deneyimlerimden yorumların. 25 senem geçti böyle insanlarla artık anlıyorum yapabileceklerinin ne olduğunu.
Ben çok üzüldüm dedi kv. Bu işin hayırlı mutlu bir şekilde olmasını istiyorum dedi size evimi odalarımı açmak istiyorum dedi oğlum durumuna göre 1+1 ev bakacaktı ben olmaz dedim kızın ailesi şehir dışından gelecek rahat edecekleri bir oda bari olsun istedim teyzesi gelir annesi babası gelir kalır dedi benim evime de gelin ben size geleyim memleketinize geleyim iyi kötü anınızda yanınızda olayım istiyorum dedi. Diğer türlü olursa içimize sinmeden olur birbirimizin yüzüne bakıcaz dedi. Başta ben de ilişkiyi size geç söylemesine karşı çıktım ama sizden çekincesi vardı demek ki dedi yaşına karşı çıktım ama oğlum seviyor ben de sevdim tanıyınca canı gönülden seviyorum dedi. Diğer gelen akrabaları da bize de bekleriz cevabınız olumsuz olursa da bir arkadaş olarak yine bekleriz buyurun gelin dediler oğlumuz sizi üzecek biri değil biz üzecek insanlar değiliz ola ki yaptı oğlan karşısında bizi bulur ilk başta. klasik cümleler elbette kimse biz üzeriz asarız keseriz demiyor. Annesi de zamanında aldatılmış ve kv kpden destek görmemiş başkasını sevdiyse sen de git babanın evine demişler o yüzden o demiş ki eğer benim gelinim olursa ben de ona sahip çıkmazsam namert olayım. Benim yüzüme de söyledi oğlum seni üzer de ben sana destek olmazsam gel yüzüme tükür dedi. Yani tanışmada hiç laflar karşılaşmadı gençler birbirini seviyor tanıyan da boşanıyor tanımadan evlenen de bunu bilemeyiz ama onlar seviyor evlenmek istiyor yollarını açalım engel olmayalım yüz yüze bakacağız torun olacak yarın siz gelip bakarsınız ben gidip bakarım. Küslük olmasın dediler.

Yaşım 43, 10 sene sonunda boşandım. Öğrendiğim en önemli şey, aklında en ufak bir soru işareti bile varsa evlenmemen gerektiği. Mantığın, beynin seni uyarıyor ama görmezden geliyorsun.
Elbette düşüneceğim çünkü benim dışımda kimse razı değil buna. Sevgili olup evlenmeme karşı çıkıyorlar. Görücü olsun ama yine bir iki ay görüş diyorlar ama böyle olmaz diyorlar. Hem kalbime hem mantığıma uysun istiyorum.

Mesela ben sizin gibi baya tecrübeli bir insanin sözlerini yabana atmazdım, yaşayarak öğrenmek en kötüsü bence, başkalarından ibret almalıyız daima , her hatayı yapacak ve akıllanacak kadar uzun ömrümüz yok sonuçta, benden büyüklerin nasihatleri hep çok değerlidir benim için ( kaliteli ve de görmüş geçirmiş kişiler) , bu ülkede en iyi evlilikler bile sorunluyken iyi düşünmek lazım, mesela benim eşim ailesini asla bana kötü göstermedi, hep benden uzak tuttu evlenene kadar ben de sanırdım ki hiç düşkün değil, nişanlıyken bana derdi ki ailem seni üzerse hemen bana söyle vs , ne demek istediğini anlamamıştım neden beni üzsünler ki sonuçta 😂 Evlenince ne demek istediğini gayet iyi anladım, babası tahammül edilemez bir insan ve hep adamı sakladılar benden evlilik sürecinde, alışverişe falan asla getirmediler, ha eşim bana gayet iyi , ilgili de bir eş ama bazen düşünüyorum da en başa dönsem farklı olurdu kesinlikle, çünkü çocuğun da o aileye maruz kalıyor ister istemez , o ailenin kültür yapısı seni kuşatıyor kaçamıyorsun, eş ailesi ve kültürü çok önemli...

Mesela ben sizin gibi baya tecrübeli bir insanin sözlerini yabana atmazdım, yaşayarak öğrenmek en kötüsü bence, başkalarından ibret almalıyız daima , her hatayı yapacak ve akıllanacak kadar uzun ömrümüz yok sonuçta, benden büyüklerin nasihatleri hep çok değerlidir benim için ( kaliteli ve de görmüş geçirmiş kişiler) , bu ülkede en iyi evlilikler bile sorunluyken iyi düşünmek lazım, mesela ben eşim ailesini asla bana kötü göstermedi, hep benden uzak tuttu evlenene kadar ben de sanırdım ki hiç düşkün değil, nişanlıyken bana derdi ki ailem seni üzerse hemen bana söyle vs , ne demek istediğini anlamamıştım neden beni üzsünler ki sonuçta 😂 Evlenince ne demek istediğini gayet iyi anladım, babası tahammül edilemez bir insan ve hep adamı sakladılar benden evlilik sürecinde, alışverişe falan asla getirmediler, ha eşim bana gayet iyi , ilgili de bir eş ama bazen düşünüyorum da en başa dönsem farklı olurdu kesinlikle, çünkü çocuğun da o aileye maruz kalıyor ister istemez , o ailenin kültür yapısı seni kuşatıyor kaçamıyorsun, eş ailesi ve kültürü çok önemli...
E sizin de başınızdan benzeri geçmiş aile olarak ama sonuç olarak mutlu değil misiniz evliliğinizden? İyi geçinmek için eşiniz de siz de çaba gösteriyorsunuz anladığım kadarıyla. Yani kimin kv kp mükemmel melek gibi insanlar adı üstünde kaynana işte.

Ben çok üzüldüm dedi kv. Bu işin hayırlı mutlu bir şekilde olmasını istiyorum dedi size evimi odalarımı açmak istiyorum dedi oğlum durumuna göre 1+1 ev bakacaktı ben olmaz dedim kızın ailesi şehir dışından gelecek rahat edecekleri bir oda bari olsun istedim teyzesi gelir annesi babası gelir kalır dedi benim evime de gelin ben size geleyim memleketinize geleyim iyi kötü anınızda yanınızda olayım istiyorum dedi. Diğer türlü olursa içimize sinmeden olur birbirimizin yüzüne bakıcaz dedi. Başta ben de ilişkiyi size geç söylemesine karşı çıktım ama sizden çekincesi vardı demek ki dedi yaşına karşı çıktım ama oğlum seviyor ben de sevdim tanıyınca canı gönülden seviyorum dedi. Diğer gelen akrabaları da bize de bekleriz cevabınız olumsuz olursa da bir arkadaş olarak yine bekleriz buyurun gelin dediler oğlumuz sizi üzecek biri değil biz üzecek insanlar değiliz ola ki yaptı oğlan karşısında bizi bulur ilk başta. klasik cümleler elbette kimse biz üzeriz asarız keseriz demiyor. Annesi de zamanında aldatılmış ve kv kpden destek görmemiş başkasını sevdiyse sen de git babanın evine demişler o yüzden o demiş ki eğer benim gelinim olursa ben de ona sahip çıkmazsam namert olayım. Benim yüzüme de söyledi oğlum seni üzer de ben sana destek olmazsam gel yüzüme tükür dedi. Yani tanışmada hiç laflar karşılaşmadı gençler birbirini seviyor tanıyan da boşanıyor tanımadan evlenen de bunu bilemeyiz ama onlar seviyor evlenmek istiyor yollarını açalım engel olmayalım yüz yüze bakacağız torun olacak yarın siz gelip bakarsınız ben gidip bakarım. Küslük olmasın dediler.
Senin kv dominant değil, dobra o zaman. Dominant öyle olmaz kuzum. Hiç öyle milleti davet falan etmez, hele onu istemeyenle görüşmek istemek, davet etmek ohoo. İmkansız yani. Ne demek onu istememek, beğenmemek. Kendisini istemeyen aileye böyle yaklaşmaz zaten. Burnundan kıl aldırmaz asla. Çünkü baskındır ve o üstündür, onun dediği olacaktır. Yaşadıkları kvni sert biri yapmış olabilir. Ancak dominant değil bence.

E sizin de başınızdan benzeri geçmiş aile olarak ama sonuç olarak mutlu değil misiniz evliliğinizden? İyi geçinmek için eşiniz de siz de çaba gösteriyorsunuz anladığım kadarıyla. Yani kimin kv kp mükemmel melek gibi insanlar adı üstünde kaynana işte.
Şöyle, eşim de ben de eğitimciyiz ve bilinçliyiz , herseyi konuşuyoruz lakin yine de ailesi bana yeni evliyken birçok zorluklar yaşattı , eşime dedim ki eğer bu ailen bana bela olacaksa boşanalım, kesin konuştum yani , işsiz güçsüz bir kadın olsaydım eminim hepsi ezer ve baskılardı, burda size düşen çok güçlü olmak o zaman kimse ezemez ne eşiniz ne de ailesi , siz o kadar güçlü müsünüz? Eşimin ailesinde başka biri olsa çok ezilirdi açıkçası en başa dönsem bu aileyle muhatap olmak istemezdim, kötü insanlar değiller lakin muhafazakarlık adı altında herşeyi yapıyorlar, ben baya sert set çektim, sen de bunu yapabilcek misin, aslında sana bağlı çoğu şey, beğenmediğinde arkanı rahatça dönüp gidebilecek gücün var mı çocuklu veya çocuksuz...

Senin kv dominant değil, dobra o zaman. Dominant öyle olmaz kuzum. Hiç öyle milleti davet falan etmez, hele onu istemeyenle görüşmek istemek, davet etmek ohoo. İmkansız yani. Ne demek onu istememek, beğenmemek. Kendisini istemeyen aileye böyle yaklaşmaz zaten. Burnundan kıl aldırmaz asla. Çünkü baskındır ve o üstündür, onun dediği olacaktır. Yaşadıkları kvni sert biri yapmış olabilir. Ancak dominant değil bence.
Ha öyle bir yapısı yok gibi yani yoksa dediğiniz gibi ailem başta vermediğini duyunca bizi hiç tanımıyorlar biz kötü müyüz diye ağlamış oturmuş akrabaları falan gelmiş teselli etmiş sen güçlü ol oğlun da güçlü olsun demiş dominant demişken ben sert bir duruşu var demek istedim. Yoksa oğluna baskı yapacak olsa o da başta yapardı bırak bu kızı ailesi de istemiyor sana kız mı yok derdi. Benimkiler mesela sana erkek mi yok elini sallasan ellisi mutluluktan öleceğini bilsen anneni babanı üzmezsin dediler. Ailenin dediği yerde dur kötü olan sen ol. Onların huyuna git senin istemediğinle evlendirmezler dedi dedem falan söyledi hep bunları. Mesela teyzem de bir erkek arkadaşı vardı dedem gördü kabul etmeyecekler diye onu bırakıp ailesinin istediği ile evlendi sonuç eşi şimdi hapiste kendi de üç çocukla baş başa. Teyzem benim başımı siz yaktınız diye sinirlenince söyler. Dayım mesela yine dedemlerin istediği ile evlendi sonra gitti aldattı boşandı. Bu sefer de başkasıyla evlendi bir de benim istediğim kişi olsun diye ona da karşı çıktılar ama şimdi mecburen gelip gidiyorlar.

Şöyle, eşim de ben de eğitimciyiz ve bilinçliyiz , herseyi konuşuyoruz lakin yine de ailesi bana yeni evliyken birçok zorluklar yaşattı , eşime dedim ki eğer bu ailen bana bela olacaksa boşanalım, kesin konuştum yani , işsiz güçsüz bir kadın olsaydım eminim hepsi ezer ve baskılardı, burda size düşen çok güçlü olmak o zaman kimse ezemez ne eşiniz ne de ailesi , siz o kadar güçlü müsünüz? Eşimin ailesinde başka biri olsa çok ezilirdi açıkçası en başa dönsem bu aileyle muhatap olmak istemezdim, kötü insanlar değiller lakin muhafazakarlık adı altında herşeyi yapıyorlar, ben baya sert set çektim, sen de bunu yapabilcek misin, aslında sana bağlı çoğu şey, beğenmediğinde arkanı rahatça dönüp gidebilecek gücün var mı çocuklu veya çocuksuz...
Kesinlikle. Şimdi bile ailem olmasın sevgilim olmasın kendi başımın çaresine bakabilirim. Bir kadının en büyük güvencesi Ekonomik özgürlüğü bence. Diğer türlü de yapar Kadın isterse de daha çok zorluk çeker. Ben mutsuz olduğum yerde durmam kendimi de ezdirmem kimseye ben değerliyim çünkü.

Yok ailem kötü yanını görmedi. Sadece bu süreçte laflarımız karşılaştı. Erkek arkadaşım bana çiçek gönderince erkek arkadaşımı aradı babam ve kızımın peşini bırak bu iş olmayacak dedi. Erkek arkadaşım da kızınız sizi çok seviyor lütfen kararına saygı duyun. Benim bşr babam yok sizi baba olarak görmek istiyorum demiş babam da bana duygusal şeylerle gelme demiş
Ben istemiyorum kararımız kesin rızamız yok. Her gün size bir beddua ederim demiş. Erkek arkadaşım da kızınız mutsuz olsa siz mutlu mu olacaksınız demiş böyle laflar karşılaşmış o bırak demiş erkek arkadaşım hayır seviyorum demiş. Bir sonraki tanışmada erkek arkadaşım bu telefon konuşması için özür diledi sizi kırdıysam özür dilerim diye anneme özür mesajı yazdı bu süreçte çok üzüldünüz diye. Annem tabii engellediği için görmedi ama tanışmaya geldiğinde ikisinin de eline uzandı erkek arkadaşım öpmek için. Babamla tokalaştılar annem elini vermedi.. Annem de bu süreçte bak kızımın daha önce de erkek arkadaşı oldu işte geçmişini bil kızımızın peşini bırak düş yakamızdan diye mesajlar attı erkek arkadaşım gençlikte olur böyle şeyler sizin bu şekilde davranmanız yanlış vs dedi.

Çok ilginç anne baban var.

Bir babanın sırf kendi istediği olmadı diye kızına her gün beddua ederim diye tehdit etmesi.

Annenin sevgiline önceden de erkek arkadaşı oldu demesi.

Anne baban iyi insanlar değiller, kızlarına böyle yapanlar düşmanına neler yapmaz.

Kesinlikle. Şimdi bile ailem olmasın sevgilim olmasın kendi başımın çaresine bakabilirim. Bir kadının en büyük güvencesi Ekonomik özgürlüğü bence. Diğer türlü de yapar Kadın isterse de daha çok zorluk çeker. Ben mutsuz olduğum yerde durmam kendimi de ezdirmem kimseye ben değerliyim çünkü.
Hah işte bunu diyebiliyor isen ne mutlu sana , yolun açık olsun...

Ailenin vazgeçmem için şiddet uygulayacak kadar istememeleri ya gerçekten ortada büyük bir sorunun olduğunu gösteriyor yada ailenizin problemli bir aile olduğunu gösteriyor. Bana sanki bazı şeyleri eksik ve çok toz pembe anlatıyorsunuz gibi geldi.

Mesaj atan herkese teşekkür ederim. Dediğim gibi buradan yazınca bazı şeyleri ailemin abarttığını gördüm ama haklı oldukları konu elbette kvye ileride benim bakacak olmam. Allah kimseyi ele eteğe düşürmesin. Ben de düşünerek karar almak istiyorum. Yine erkek arkadaşıma soracağım ailesine söyleyeceğim. Ne ezdiririm ne ezerim kimseyi. Benim tek dileğim mutlu bir yuva kurmak ailemin de mutlu olması. Allah herkesi iyilerle eş etsin iyilerle karşılaştırsın. Görenler benim için de hayır duası ederse çok sevinirim. Rabbim sizin de gönlünüzün muradını iki cihanda da versin. Gerçekten çok zor bir süreç yaşamıştım en son çare buradan da tecrübeli kişilerin bilgilerinden faydalanmak istedim. Annem babam biz tükürdüğümüzü yalamayız bu iş olmaz vs demişlerdi yine de beklemiştim rızalarının olmasını şimdi gönülsüz de olsa bir adım atıldı. İnşallah hayırlı ise rabbim tamamına erdirsin. Allah kimseyi de böyle duruma düşürmesin.

Back
X