• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem erkek arkadaşımla evlenmeme razı değil

Görücü usulü ile evlenip mutsuz olmanı mi istiyor ailen? Ne demek bizim dediğimizi yap kötü olan sen ol. Siz haksız çıktınız de. Ailen seni manipüle ediyor. Eğer ki sevgilin aileni ikna ederse zamanla yumuşarlar. 5 sene ilişki az değil . Ama tek çocuk olması sorun olabilir gerçekten kayınvaliden yaşlanınca sen bakmak zorunda kalabilirsin sizinle aynı evde yaşar. Her olumsuz durumu göze alman lazım bu yüzden. İyice artısını, eksisini düşün. Hakkında hayırlısı olsun. Zor bir karar. Ailen sevgilinin kötü yanını görmüş mü? İstememe sebepleri sizin 5 yıl sevgili olmanız ve uzakta yaşayacak olman mi?
Yok ailem kötü yanını görmedi. Sadece bu süreçte laflarımız karşılaştı. Erkek arkadaşım bana çiçek gönderince erkek arkadaşımı aradı babam ve kızımın peşini bırak bu iş olmayacak dedi. Erkek arkadaşım da kızınız sizi çok seviyor lütfen kararına saygı duyun. Benim bşr babam yok sizi baba olarak görmek istiyorum demiş babam da bana duygusal şeylerle gelme demiş
Ben istemiyorum kararımız kesin rızamız yok. Her gün size bir beddua ederim demiş. Erkek arkadaşım da kızınız mutsuz olsa siz mutlu mu olacaksınız demiş böyle laflar karşılaşmış o bırak demiş erkek arkadaşım hayır seviyorum demiş. Bir sonraki tanışmada erkek arkadaşım bu telefon konuşması için özür diledi sizi kırdıysam özür dilerim diye anneme özür mesajı yazdı bu süreçte çok üzüldünüz diye. Annem tabii engellediği için görmedi ama tanışmaya geldiğinde ikisinin de eline uzandı erkek arkadaşım öpmek için. Babamla tokalaştılar annem elini vermedi.. Annem de bu süreçte bak kızımın daha önce de erkek arkadaşı oldu işte geçmişini bil kızımızın peşini bırak düş yakamızdan diye mesajlar attı erkek arkadaşım gençlikte olur böyle şeyler sizin bu şekilde davranmanız yanlış vs dedi.

İleride başka şehirde yaşamaya sıcak bakıyor ömrümün sonuna kadar burada yaşamam daha iyi bir fırsat çıkarsa yaşarım dedi hem bana hem babama. Yani ben öyle erkek arkadaşımdan annem de annem diye izlenim almadım. Yurt dışına tatile gitti annesini götürmedi tek başına gitti. Annem bir yerlere gitse de evde rahat rahat otursam diyen de biri yani ki zamanında iş için şehir dışında yaşamış. Annesi zamanında kendi annesine bakmış o da o dönem ayrı evde yaşamış daha rahat bakılsın diye. Allah kimseyi ele eteğe düşürmesin öyle bir şey benim de başıma gelir yarın dört beş kardeşli biriyle evlensem belki yine ben bakıcam belki benim ailemden biri hasta olacak yine ben bakıcam. Yani benim demek istediğim ailenin dediği şeyler başıma farklı bir kişiyle evlendiğimde de gelebilecek şeyler. Belki bunda Kadın hiç hasta olmadan bir haftada gidecek belkş o beni gömecek belki benimkilere bakıcam devamlı. İşte bana bunlar hep belki belki geliyor. Belki böyle olacak diye de beş senelik ilişkimi bitirmem lazım mı ben bunu araştırıyorum kendi çapımda.
Ben elden ayaktan düsmeden bahsetmiyorum. Misafirliğe gelmeden vs bahsediyorum. Diğeri ayrı bir mesele. Sevgilinize o kadar güvenmeyin arkadaşım da öyle evdendi . Yaşlar da sizinki gibi adam 35 ben evlenmek istiyorum ailemden uzakta olayım vs vs dedi şimdi haftada dört gin ailesi onlara geliyor. Gelene git diyemem diyor. Hatta arkadaşım başka yere davetliyken çatkapı gelmişler kapıda karsılaşmışlar. Siz gidin biz oturururz deyip geçmişler eve. Her haftasonu da onlar aileye gidiyor tekrar. Haftada bir gün belki görmüyordur. Siz eğleneceksiniz belli hakkınızda hayırlısı olsun umarım güzel olur herşey. Çocuk için acele etmemenizi tavsiye ederim. Ayrılmaz bağ oluyor çocuk herşey daha zorlaşıyor kötü giderse evlilik. Sevgiliniz yaştam dolayı ister muhtemelen ama iki yıl bekleyin bı görün tartın biçim en azından tavsiyem

Siz daha üniversite okurken koskoca çalışan adamın sizinle sevgili olması bana çok değişik geldi. Çevremizde böyle biri olsa çok yadırgardık, sağlıklı bulmuyorum bu durumu. Bir de 34 yaşında adam, ayrı ev almış ama sanırım hala annesiyle yaşıyor değil mi? 34 sene annesiyle yaşamış biriyse eğer ve kp yoksa hem evliliğe alışırken çok zorlanır adam, hem de annesi sürekli her şeyin içinde olur saracak kimse olmadığı için. Ben baştan bu kadar küçükken bana ilgi duyan birinden rahatsız olurdum bir de kv olduğu şehre gitmezdim. Başka şehir olsaydi, 5 senedir de berabersiniz belki evlenilirdi ama bu şartlarda canınız çok sıkılacak belli. Ben gelin değil kız alıyorum lafına da ayrı gıcığım. Sen bir şey almıyorsun teyze ya 2 kişi evleniyor.
Kesinlikle doğru...

Ailenizin yanlış tutumundan ötürü çok ve yersiz konuşan kayınvalide bile sevimli gelmiş size. Onlardan kaçmak için kendinizi ateşe atacaksınız ve hiç farkında değilsiniz.
Ya diyorum ya bana sevimli gelmedi aksine bu sorun olabilir mi diye düşünüyorum o yüzden de buraya yazdım. Sonuçta kaynana ne yapsa yeridir ben bilmiyor muyum kaynanaların ne fena olduğunu sanki? Burada sınır eş eş de eğer öyle ise sorun olur yoksa eş anne sen bir derse kaynana da oturur yerinde diye düşünüyorum. Yoksa benim annemin kaynanası kayınbabası da öyleydi babam çok fırsat vermedi.

Yok ailem kötü yanını görmedi. Sadece bu süreçte laflarımız karşılaştı. Erkek arkadaşım bana çiçek gönderince erkek arkadaşımı aradı babam ve kızımın peşini bırak bu iş olmayacak dedi. Erkek arkadaşım da kızınız sizi çok seviyor lütfen kararına saygı duyun. Benim bşr babam yok sizi baba olarak görmek istiyorum demiş babam da bana duygusal şeylerle gelme demiş
Ben istemiyorum kararımız kesin rızamız yok. Her gün size bir beddua ederim demiş. Erkek arkadaşım da kızınız mutsuz olsa siz mutlu mu olacaksınız demiş böyle laflar karşılaşmış o bırak demiş erkek arkadaşım hayır seviyorum demiş. Bir sonraki tanışmada erkek arkadaşım bu telefon konuşması için özür diledi sizi kırdıysam özür dilerim diye anneme özür mesajı yazdı bu süreçte çok üzüldünüz diye. Annem tabii engellediği için görmedi ama tanışmaya geldiğinde ikisinin de eline uzandı erkek arkadaşım öpmek için. Babamla tokalaştılar annem elini vermedi.. Annem de bu süreçte bak kızımın daha önce de erkek arkadaşı oldu işte geçmişini bil kızımızın peşini bırak düş yakamızdan diye mesajlar attı erkek arkadaşım gençlikte olur böyle şeyler sizin bu şekilde davranmanız yanlış vs dedi.
Aileniz size öyle bir kötülük ediyor ki , çok üzüldüm, denize düşmüş yılana sarılıyorsunuz resmen ...

Sevgilin mesafeyi iyi korumuş ailene saygılı davranmış bu güzel. Ellerini öpmeye de çalışmış. Telefonda babana karşı da nazik konuşmuş. Fakat annenin kızımın geçmişini bil, daha önce başka erkek arkadaşı oldu, peşini bırak düş yakamizdan demesi beni şaşırttı. İnsan hiç kızı hakkında öyle konuşur mu ? Hem ne varmış daha önce başka bir sevgilin olduysa? Annen ve baban resmen bu ilişki, evlilik olmasın diye çabalamış. İkna etmen zaman alabilir umarım mutlu olursun.

ben kendisine bu konuda çok güveniyorum kendimden çok güvenirim o derece düzgün birisi
Bak evleneceksen de bunu yapma olurmu?
Bu çok yanlış hatalı bir düşünce yapısı.
Konuna yapacagim yorum ailen daha tanimadan sırf görücü usülü olmadığı icin tepki koyduklarından dolayı ailen görmüstür bir şeyini onları uzme diyemem çünkü ailenin olmaz bu çocuk dedikleri konu çok farklı şeyler.
Yerinde olsam seviyorsam ve güveniyorsam evlenirdim,ailen karşılarını kimi çikarirsan çikar sen bulduğun için kabul etmeyecek çünkü.
Hayat herkesi memnun etmeye çalışacak kadar kolay vede uzun değil bence

İyi günler buraya yeni üye oldum bu süreçte oldukça yalnız kaldığım için sadece arkadaşlarımla dertleşebiliyorum. Süreç içinde buradan da fikir aldığım için yine siz tecrübeli farklı insanlara da derdimi anlatmak istedim. Kısaca bahsedeceğim benim beşinci senesine girecek olan bir ilişkim var başta uzak mesafedeydik son iki senedir yan yanayız sadece. O özel sektörde ben de devlette çalışıyorum yaşadığı şehre atandım. Ailemle yaşadığımız şehre dört beş saatlik mesafede yaşıyorum. Onun annesi babası o küçük yaşta iken ayrılmış haliyle bizim kadar akrabalarla içli dışlı ilişkisi yok. Tek kötü alışkanlığı sigarası var. Benim ailem kadar muhafazakar değil ama cumalarına gider duasını eder düzgün efendi birisi yani onun çevresine de sordum kimse kötü bir şeyini demedi. Annesi de tek başına çocuk yetiştirmekten kaynaklı sanırım biraz dobra güçlü kadın yapısı var kötü bir sözü niyeti olmadı bana da seni kızım olarak görüyorum evime gelin değil kız alıyorum senden de benim evimi sil süpür beklemiyorum sadece güler yüz bekliyorum vs demişti tabii kimse kötülüğünü söylemez ama öyle bir his oluşmadı bende sadece dominant birisi.

Kısaca ben aileme başta ilişkimi söylemedim iki ay önce haberleri oldu onda da başta uzun zamandır görüştüğümü söylememiştim baskıcı bir ailem var çünkü çok sert tepki çekmek istemedim. Zaten onlar benim uzakta yaşamamı hiç istemiyorlardı başta söyleyince de hemen olmaz dediler sonra bir tanıyın vs dedim bu sefer aramızdaki yaş farkı sorun oldu. Ben 25 o 34 yaşında ama yaşını inanın hiç göstermeyen birisi en fazla otuz gösterir. Her neyse hiç tanımadan etmeden onunla ilgili kötü şeyler söylemeye başladılar ne biliyorsun belki aldatıyordur vs ben kendisine bu konuda çok güveniyorum kendimden çok güvenirim o derece düzgün birisi. Konuyu daha uzatmayım ailem seni sileriz reddederiz hayatından çeker gideriz her gün de beddua ederiz dedi yine de vazgeçmedim. En sonunda diğer aile büyüklerine söylediler dört beş senedir sevgilim olduğunu herkes kötü gözle baktı artık bana onlar da bir sürü kötü şey söyledi yine de ben evlenmek istiyorum dedim.

Ne kadar mutlu olacağını bilsen de annenin babanın sözünde dur kötü olan sen ol diyorlar bana. Bense her şeyin ileride değişeceğini umut ediyorum. Çok okudum başta sevmeyip sonra damadını oğlu gibi sevenleri vs. Bu süreçte sevgilim de annesi de yanımda oldu onlar senin ailen ne de olsa et ve tırnak dediler ama benden de vazgeçmediler.

En sonunda aile tanışması da oldu annesi açık birisi yanında kapalı bir teyze ve arkadaşı ile gelmişti. Benim aileme göre farklılıkları elbette var. Biz daha muhafazakarız onlar açık ama dini kitabı bilen insanlar. Dediğim gibi annesi yüksek sesle konuşan ve çok konuşan birisi ama kötü söz söylemedi aileme de karşı. İyi olalım hayırlısıyla yollarını açalım ben kızım diyorum ona vs dedi. Kötü bir hava olmadı tanışmada ama ailelerin farklı olduğunu daha iyi gördüm. Ha uç bir aile mi hayır kötü bir aile mi o da hayır sadece bizden farklılar. Bu süreçte dua da ettim hayırlı karar almak için çok yalnız kaldım kimse benimle konuşmadı çevremdeki arkadaşlarıma sordum benzer olanlara bir süre sonra ailesi kabul etmiş araları düzelmiş vs fal bile baktırdım evet kötü bir şey yapmamam gerekirdi ama çaresiz kaldım. Hepsi sizin yıldızınız uyumlu kader bağı görünüyor. Her evlilikte olacak sorunlar olacak ama mutlu olacaksınız. O seni çok seviyor seninle evlenmek için çok heyecanlı vs. Yani inanmamak gerekir tabii ama yine baktırdım belki birinden biri olumsuz bir şey der diye. Tabii ona göre de karar vermiyorum ama bu süreçte çok yoruldum. Hakaret, tehdit, şiddet... Tek istediğim ailemin de bir süre sonra benim mutluluğum ile mutlu olması.

Ailem halen bana iyi düşün taşın bu kadının tek çocuğu yarın hasta olursa sen bakarsın biraz baskın bir karakter burada tek kalacaksın bizden çok onu göreceksin dediler. Dedikleri doğru ama ne annesi beni ezer ne erkek arkadaşım beni ezdirecek bir karaktere sahip. Annem babamın gönlü tam olmadan bir evlilik yapmak üzereyim. Annem sana kırgın öleceğiz dedi inanın çok üzülüyorum. Tanışmada bile tüm ikramlıkları ben hazırladım annem elini sürmedi. Ben de her genç kız gibi istemez miyim güle oynaya ailemle olayım ama çok karşılar bir ısınamadılar. Başta mesafe sonra yaş sonra uzun zamandır sevgili olmamız. Ailem görücü usulü evlilik tercih ediyordu. Biliyorum istedikleri gibi olmadı ama benim istediğim gibi olması mı onların istediği gibi olması mı daha önemli? Tüm evlilikler mükemmel değil ama ikimiz de iyi geçinmek için çaba gösterecek insanlarız yine de ne ailem ne teyzem ne dedem çevremde kimse istemiyor. Ailenin dediğine git kötü olan sen ol sen söyle onlara sizin dediğinizi yaptım başıma bu geldi diye. Sonra kendi düşen ağlamaz diyorlar. Bu konuda çevrenizde ailenin gönlü olmadan evlilik yapan mutlu olan mutsuz olanlar var mı neden mutsuz oldular? Annem bana benim döktüğüm bu göz yaşlarının hakkını Allah soracak senin sınavın çetin olacak diyor.
Bu hayatta en tahammül edemediğim şey istemedikleri şeyleri “Allah’ın gazap vereceği” tehdidi edenler.
Tek başına ve bir tane çocuğu olan kadının yaşlandığında ihtiyacı olduğunda eş adayına muhtaç olması çok normal bunu sorun edeceksen hiç başlama bu işe.
Zaten yıllardır görüşmüşsün şimdi gidip biriyle görücü evlenince günahı sıfırlanacak mıymış ?
Yaş farkı bana çok gelmiyor 9 yaş.
Adam senin hassasiyetlerine saygı duyduktan sonra annesinin yaşam şekli onu ilgilendirir
Aileni bu kadar ciddiye alma. Aklı başında insanlar değiller. Benim ailemde oldukça muhafazakar ben de aynı şekilde. Yanlışı daha saçma bir yanlışla düzeltmek son derece gereksiz.

Mesela tanışma gününde annesinin dominantlığını yine görmüşsün. Bu çocukların evlilik işi sıkıntı, ailesi istemeyebilir diye kendini geri planda tuttu mu mesela? Sen hiç dominant bir anne gördün mü? Tüm hayatını kukla gibi yaşamanı ister. Sen onunsun ve o ne derse o olacak. Olmazsa senden kötüsü yok.

Annen çok tehlikeli bir insan ya pes doğrusu her gun yeni bisey goruyorum burda

Aileniz cahilane bir şekilde size şiddet uygulayarak sizi resmen bu insanların kucağına atmışlar, yağmurdan kaçarken doluya tutulabilirsiniz, bu evlilik suanda psikolojik olarak size iyi geliyor lakin uzun vadede sorunlu bir evlilik olacağı aşikar, eş ailesi sırf ailenizin bu tutumundan dolayı bile sizi ezecek maalesef , evlendikten sonra erkeklerin nasıl değiştiğini anlatmama gerek yok , hele aileleri bambaşka yüzlerini gösteriyorlar, keşke aileniz sizinle daha yapıcı konuşsaydılar belki de kendiliğinden vazgeçecektiniz, suanda sevgilinizi adeta bir kurtarıcı gibi görüyorsunuz ailenizin bu baskılarından kurtulabilmek için, sevgi aşk bir yere kadar bunu evlenince ancak anlayabilirsiniz , benim kız kardeşim de çok kötü şeyler yaşadığı bir dönemde saçma sapan kendisine uygun olmayan , evlenince de bariz mutsuz olacağı bir evlilik yapmak üzereydi, annemizi kaybetmiştik, kız kardeşim de ailesel sorunlarla boğuşuyordu, ben de yeni evliydim, hayatımın en zor 2 yılını yaşattı kız kardeşim, onu o aileden, o insanlardan koparabilmek için o kadar çok savaştım ki , konuştum, ağladım, yeri geldi kavga ettim ,üzüldüm ama dinlemedi , sonra birgün bu görüştüğü çocuk dediğime geldi ve daha evlenmeden gerçek yüzü ortaya çıktı çok şükür ama çıkmayabilirdi de , kız kardeşim şimdi başkasıyla ve dengiyle evli ve gayet mutlu. Bana da dediği şu abla o zamanlar o bana o kadar iyi geliyordu ki ( duygusal açlık) asla seni anlamiyordum, sadece o insanla olursam çok mutlu olacağıma inanıyordum, bence sizde böyle bir ilizyon içindesiniz, aileniz sizi o kadar zorluyor ve baskılıyor ki evlilik ve bu eş adayı size mantıklı geliyor, bu evlilikte sorunlar eksik olmayacak maalesef...
Evet belki öyledir. Bunu da göz önüne almam gerekiyor. Ama inanın ben ailemden kurtulmak istemiyorum evlenince de onlara gelip gitmek istiyorum torun sevsinler istiyorum devamlı annemi arayıp konuşayım istiyorum. Onlar bana sırt çevirmediler bu arada tanışmadan sonra dedikleri şey annesi kötü değil ama sert bir karakter bunu da göz önüne al biz ne karar verirsen ver yanındayız yanında değiliz dediğimiz zaman bile yanındayız dediler. Bu saatten sonra kararı bana bıraktılar. Tabii ayrılsam sevinecekler o ayrı konu.

İşte saygısızlık yaptırmam diyorsun ama bu kadın seni yer. Eşin de annem de annem der kalırsın ortada. Kadın saygı severim derken her dediğimi yap ses etme karsı cevap verme diyor bence. Ben hiç iyi izlenim almadım yaa . Başka ilde yaşasanız belki olabilir mi ama o seçenek de yok galiba. Mesela ilerde başka ile gitmeniz gerekse sevgiliniz ne diyor. Gelecek mi annesi de arkanızdan tasınabilir mı ya da size gelip durabilirmi? Size gelse evin hakimi olur bu kadın her türlü.
İyi de konu sahibinin ailesi de bal börek değil ki, onlar da damadı yiyecek. Bence şartlar gayet eşit.

Evet belki öyledir. Bunu da göz önüne almam gerekiyor. Ama inanın ben ailemden kurtulmak istemiyorum evlenince de onlara gelip gitmek istiyorum torun sevsinler istiyorum devamlı annemi arayıp konuşayım istiyorum. Onlar bana sırt çevirmediler bu arada tanışmadan sonra dedikleri şey annesi kötü değil ama sert bir karakter bunu da göz önüne al biz ne karar verirsen ver yanındayız yanında değiliz dediğimiz zaman bile yanındayız dediler. Bu saatten sonra kararı bana bıraktılar. Tabii ayrılsam sevinecekler o ayrı konu.
Valla cnm annesi ve sevgilin asla tahmin ettiğin gibi değil, buna emin ol , tek erkek evlat ve o kadın durmaz , sevgilin de annem de annem diyecek ...

Valla cnm annesi ve sevgilin asla tahmin ettiğin gibi değil, buna emin ol , tek erkek evlat ve o kadın durmaz , sevgilin de annem de annem diyecek ...
İllaki olacak. Ben olmayacaktır demiyorum sadece izlenimim öyle değil on sene de ben birlikte olsam yirmi sene de evlenmeden aileler işin içine girmeden anlaşılmaz. Ama işte bundan bu sebepten dolayı ayrılmak beni mutlu edecek mi? İçim bu konuda rahat değil. Erkek arkadaşım da annesi için çok konuşuyor kafalı şişiriyor dırdır edip işte sesi çok yüksek sinir ediyor vs dediği zamanlar oluyordu mesela.

Ayrıca belki söylemediğim tek şey erkek arkadaşımdan önce de hayatımda birinin olması. Lise dönemindeydim erkek arkadaşım olmuştu ailem ahlaksız olarak beni nitelendirdi. bundan dolayı yine tehdit şiddet telefonumu elimden aldılar bir sene. beni eğitim hayatımdan mahrum etmekle tehdit ettiler vs vs. Bunlar özel diye çok anlamamıştım ama soran olmuş. Reddetmelerinin altında daha önce de erkek arkadaşım oldu diye. O zaman bunu aileden kimseye söylemediler ama şimdi benim erkek arkadaşımla evlenmeme engel olmak için aileden teyzeme dedeme anneanneme babaanneme amcama vs söylediler o yüzden kimse benimle konuşmuyor herkes karşı çıkıyor. Sevgili olup evlenmemi doğru bulmuyorlar. Babam erkekten arkadaş olmaz diyen birisi.

ben anlamadım sevgili olmanızı doğru bulmuyorlarsa 5 sene sevgililiğinizi öğrendiklerinde evliliğe tamam demeleri gerekmezmiydi?
onlar için namusunuz temizlenmiş olmuyor mu evlenince..

Diyeceği yoksa bile dedirtecek. Damdan düşenin halini damdan düşen anlar derler ya o hesap. Çok iyi bilirim dominant annenin yaptıklarını, yapacaklarını. Altından taç yaptırsalar, tahta oturtsalar evlenmem ben olsam. Yeni kurtulmuşum Allah korusun ya, kabus gibi.

Annen manyak

İllaki olacak. Ben olmayacaktır demiyorum sadece izlenimim öyle değil on sene de ben birlikte olsam yirmi sene de evlenmeden aileler işin içine girmeden anlaşılmaz. Ama işte bundan bu sebepten dolayı ayrılmak beni mutlu edecek mi? İçim bu konuda rahat değil. Erkek arkadaşım da annesi için çok konuşuyor kafalı şişiriyor dırdır edip işte sesi çok yüksek sinir ediyor vs dediği zamanlar oluyordu mesela.
Ya işte evlenince annelerine toz konduramıyorlar, cnm sana nasihatim kendinden başka kimseye güvenme ve her daim mesleğin, işin olsun , her zaman kendi ayakların üzerinde dur ki kimse seni eğip bükemesin...

Örnek vereyim dominant bir annenin yapabileceklerini, wcye mi gittin günde 2 defa büyük abdeste çıktın diyelim hemen başlar ne yedin böyle oldun, kesin hastasın, ne kadar kaldın, kabız mı oldun. Arkadaşlarınla dışarda mı yemek yedin ben sana söylemiştim yeme diye.

Ben en iyisini bilirim, sizin bildikleriniz kesinlikle doğru değil. Aksini asla bana ispat edemezsiniz, gökten Allah inse yine benim dediğim olacak. Okuttum, büyüttüm, emek verdim ben bilirim, gördüm, yaşadım, yaşım sizden büyük, siz asla bilmezsiniz. Benim dediğimi yapmazsanız desteğim olmaz, görüşmem, konuşmam, ölünüz ölüme diriniz dirime, cenazeme bile gelmeyin.

Bu insanlar esnemiyor. Sınırları çok net ve keskin asla esneme payı olmuyor. Ne yaparsan yap düşüncelerini değiştiremezsin. Babam da dominant benim. Hem annem hem babam yani. Onlardan kurtulmak için yapmadığım şey kalmadı gençliğimde evi terkettim sonunda tek başıma. Sonra kardeşim kaçtı yanlarından. İyi düşün, davranışlarını çooooookkk iyi gözlemle. Sözlere değil eylemlere bak. Herkes her şeyi söyler, eylemler önemli unutma.

Back
X