• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem erkek arkadaşımla evlenmeme razı değil

'3 aylık evliyim, boşanma düşüncesini kafamdan atamıyorum' başlıklı bir konu var okuyun lütfen. Ailesinin istemediği bir evlilik yapmış şimdi pişman.

Aileler hayır diyorsa birseyleri gördükleri için diyorlar. Belliki vazgeçmeyeceksiniz umarım sizde pişman olmazsınız.
Bence referans alınacak Bi karşılaştırma değil.
Konu shaıbının ailesi Saglıklı davranan bı aıle degıl ki Saglıklı dusunsünler
Kıza sıddet uygulamak o aileyi Cokta dinlememek gerektigi nın gostergesı
Bence bariz.

Aklayıp durmadım Kv dominant sert birisi ama kötü niyetini tavrını görmedim ailem ilk vermediğinde oturup ağlamış bir insan telefonda onunla konuştuğumda duygulanıp ağlayan birisi. Sert bir yapısı var belli ama kötülüğünü görmediğimi söyledim.
Tm , evlenince anlarsın...

Aileniz on yargili yaklaşmış önce tanışıp sonra olumsuz gördüklerini öne surseler düşün derdim. Zamanla yumusarlar sen aklını kullanarak devam ettir ilişkini. Ama sana tavsiyem aileni ikna etmeye çalışırken "onlar öyle insanlar değil" tarzında yaklaşma. Yarın öbür gün kimin ne olacağı belli olmaz. Sen sana guvenmelerini sağla. Annesi ezecek insan değil deme mesela. Ben kendimi ezdirecek biri değilim de. Her şeye de hazırlıklı ol
Evet haklısınız ben de öyle değilim mesafe koyarım her zaman. Saygıda kusur etmem ama saygısızlık yaptırmam kendime.

'3 aylık evliyim, boşanma düşüncesini kafamdan atamıyorum' başlıklı bir konu var okuyun lütfen. Ailesinin istemediği bir evlilik yapmış şimdi pişman.

Aileler hayır diyorsa birseyleri gördükleri için diyorlar. Belliki vazgeçmeyeceksiniz umarım sizde pişman olmazsınız.

Bu konuda anne babanın derdi bence muhafazakarlık seviyesi. Kıza kötü davranmışlar sırf sevgilisi var diye.

Şiddet yazmışsın, şiddet de mi gördün ailen tarafından ?

Aileniz haksızlık ediyor, karşı çıkma sebepleri de çok saçma. Görücü usulü evlilik dışında size onay vermek istememeleri sizi onların malı gibi görmeleri anlamına gelmiyor mu?

Kaç yıldır birlikte olmayı basarmissiniz, mesleğiniz var, işiniz var, sevgilinizin de size karşı tutumu gayet dengeli ve güzel görünüyor. Aileniz hatta tüm sulaleniz tuhaf geldi. Anne babanız dışında başka başka aile büyüklerinin bile söz sahibi olup karşı çıkmaları tuhaf geldi.

Aileniz fazla tutucu ve sizin tüm saygılı tavrınıza rağmen sırf kendi kuralları geçerli olsun bu bozulmasın diye diretiyorlar bence. Çok bencilce.

Evet haklısınız ben de öyle değilim mesafe koyarım her zaman. Saygıda kusur etmem ama saygısızlık yaptırmam kendime.
Baskinligini bilmiyorum ama kadının evi de ayriymis. Eğer iyi niyetli birileriyse ve siz de sınırlarınızı koruyabilirseniz yarın öbür gün önce kimin bakıma muhtaç olacağı belli olmaz. Belki onun size çok yardımı dokunacak?

Yani ben karşı taraftan kötülük görmediğimi belirttim sadece. Onları kendi ailemden öte tutmuyorum. Her kız gibi ben de ailemin mutlu olmasını yanımda olmasını çok istiyorum. İki ay boyunca karşı tarafı hiç tanımadan her türlü hakaret tehdit beddua şiddete maruz kaldım. Vazgeçirmek için ailedeki herkese benim sevgilim olduğunu söyleyip gözden düşürüldüm kimse benimle konuşmuyor. Erkek arkadaşımın sesini bile duymadan ikimizi ayırmak için her şeyi yaptılar. Annem mesajlar attı peşini bırak diye. Ben yine ailemi çok seviyorum elbette beni korumak istiyorlar ama öne sürdükleri şey sevgililik yaşamam, yaş farkı, özel sektörde çalışması ki aramızda maaş farkı yok. İkimiz de tek çocuğuz ama ailem onun annesine bakma ihtimalim olduğunu da düşünmemi istedi. Elbette olacak. Ama onlara da bakma ihtimalim var hayat işte.

Hayır ayrı ev aldı. İleride bakıma muhtaç kalırsa sen bakarsın diye dediler onu. Çünkü tek çocuk, erkek arkadaşım.
Ya yıl öyle kolay silinecek birşey değil.
Bu arada neden 5 yıl beklediniz, karşı tarafın da yaşı baya varmış.
Ailenize şimdiden bunun pazarlığını yapın, ben tek çocuk değilim, yaslandigunizfa sadece benim kapıma gelmeyin o zaman deyin

eşim ilk tanışmaya geldiğinde "biz hem sizin hem ailemin rızasıyla bir yola çıkmak istiyoruz" dediği için benim annem de katiyyen istememişti. Demek ki ailesi seni istemese seninle evlenmeyecek diyodu 😂 bazı aileler böyledir. Annesiz babasız iç guveysi olacak birini getirsem havada kaparlardi. Huyunu bildiğim için umursamadım 😅

Ya yıl öyle kolay silinecek birşey değil.
Bu arada neden 5 yıl beklediniz, karşı tarafın da yaşı baya varmış.
Ailenize şimdiden bunun pazarlığını yapın, ben tek çocuk değilim, yaslandigunizfa sadece benim kapıma gelmeyin o zaman deyin
Benim atanmamı bekledim bir de bir iki sene yüz yüze olalım daha çok emin olmak için. Emindim ama uzak mesafe idi. İlk üç sene ayda bir günlüğüne gelir giderdi benim için. Şimdi de iki senedir her hafta görüştük. Çevresini ailesini bu süreçte daha iyi tanıdım daha çok kişiye sorup soruşturdum. Kendisi ile daha çok vakit geçirdik. Kısaca bekleme süresi benim atanmamdı.

Çok teşekkür ederim sizin nezdinizde bana fikir belirten herkese. Dediğim gibi ailem sadece sevgilim olmasına sevgilik dönemi geçirmeme yaşına ve özel sektörde çalışıyor olmasına takıldılar. İlk başta tanımadan etmeden yaşını sorun ettiler tanıyınca sevgili hayatımız olması evliliği mutsuz eder dediler. Şimdi de mutlu olsan bile biz mutsuz olacağız senin mutlu olman bizi mutlu etmeyecek bizi birçok şeyden mahrum bırakıyorsun diyorlar. Ben de tek çocuğum belki bu yüzdendir.
ailenizin mutsuz olacağı mantıklı bir durum göremedim. sevgililik yaşanabilir, nevarki bunda, kimiinde uzun sürer kimisi 2 ayda evlenir oda kişiden kişiye değişir. bende 25 yaşındayım, evliyim, eşim 31 yaşında, ailenizin bukadar karşı çıkacağı bi durum yok, aşırı tepki veriyorlar bence.

Buraya yazmak kafamda bazı şeylerin daha iyi oturmasına yardımcı oldu. Elbette her evlilik aşamasında olduğu gibi artılar eksiler var. Elbette mükemmel değiliz ne biz ne de ailelerimiz. Evlenince de yüzde yüz mutlu olacağız ya da mutsuz olacağız diye bir şey de yok. Her evlilik gibi olacak bizimki de. Umarım hayırlı kararlar alırım Allah kimseye pişmanlık vermesin.

Zaten babam bir hafta önce tanıştı düzgün efendi biri ailemize yakışacak türden bir çocuk dedi. Dün aile tanışmamız oldu onda da ailem ailesi kötü değil ama sadece annesi baskın karakter dedi. Onlar benim nikah masasına gidene kadar vazgeçmemi bekleyecekler eminim ama ben de erkek arkadaşımın sevgisinden saygısından eminim. İnşallah dediğiniz gibi olur da ailem de benim mutluluğum ile mutlu olur. Çünkü onlar için tek sorun benim sevgili olarak evlenmem. Görücu usulü ile olsa daha mutlu olacağıma inanıyorlar.
Severek mutlu olmak gibisi yok. Ailenizin bakış açısı enteresan. Sabit fikirliler anlaşılan.

Siz eminseniz yolunuza devam edin.

Çok teşekkür ederim sizin nezdinizde bana fikir belirten herkese. Dediğim gibi ailem sadece sevgilim olmasına sevgilik dönemi geçirmeme yaşına ve özel sektörde çalışıyor olmasına takıldılar. İlk başta tanımadan etmeden yaşını sorun ettiler tanıyınca sevgili hayatımız olması evliliği mutsuz eder dediler. Şimdi de mutlu olsan bile biz mutsuz olacağız senin mutlu olman bizi mutlu etmeyecek bizi birçok şeyden mahrum bırakıyorsun diyorlar. Ben de tek çocuğum belki bu yüzdendir.
İkiniz de tek çocuksanız senin ailen yaşlandığında onlara da bakmak zorunda kalacaksınız. Bu durumda kendilerine bakamazsın diye mi korkuyorlar diye düşünüyor insan.

Her koşulda yuva senin yuvan olacak, önce kendi mutluluğunu düşünmelisin. Onların hayalleri gerçekleşsin diye görücü usulü mü evleneceksin. Üzgünüm ama bunlar duygu sömürüsünden başka bir şey değil. Hak helal etmemek için yeterli gerekçe yok ortada. Sen görücü usulü evlenip mutsuz olursan haklarını helal etmeleri işine yarayacak mı? Gerçekten mantıklı bir karar olduğunu düşünüyorsan, kendinden ve ondan eminsen kulak verme onlara.

Ayrıca boşansan bile işi gücü olan bir insansın, kimseye muhtaç olmayacaksın. Kime ne ki? Kendi hayatımızı yaşamak için kazanmıyor muyuz ekonomik özgürlüğümüzü. Zihinsel bağınızı koparın biraz

İyi günler buraya yeni üye oldum bu süreçte oldukça yalnız kaldığım için sadece arkadaşlarımla dertleşebiliyorum. Süreç içinde buradan da fikir aldığım için yine siz tecrübeli farklı insanlara da derdimi anlatmak istedim. Kısaca bahsedeceğim benim beşinci senesine girecek olan bir ilişkim var başta uzak mesafedeydik son iki senedir yan yanayız sadece. O özel sektörde ben de devlette çalışıyorum yaşadığı şehre atandım. Ailemle yaşadığımız şehre dört beş saatlik mesafede yaşıyorum. Onun annesi babası o küçük yaşta iken ayrılmış haliyle bizim kadar akrabalarla içli dışlı ilişkisi yok. Tek kötü alışkanlığı sigarası var. Benim ailem kadar muhafazakar değil ama cumalarına gider duasını eder düzgün efendi birisi yani onun çevresine de sordum kimse kötü bir şeyini demedi. Annesi de tek başına çocuk yetiştirmekten kaynaklı sanırım biraz dobra güçlü kadın yapısı var kötü bir sözü niyeti olmadı bana da seni kızım olarak görüyorum evime gelin değil kız alıyorum senden de benim evimi sil süpür beklemiyorum sadece güler yüz bekliyorum vs demişti tabii kimse kötülüğünü söylemez ama öyle bir his oluşmadı bende sadece dominant birisi.

Kısaca ben aileme başta ilişkimi söylemedim iki ay önce haberleri oldu onda da başta uzun zamandır görüştüğümü söylememiştim baskıcı bir ailem var çünkü çok sert tepki çekmek istemedim. Zaten onlar benim uzakta yaşamamı hiç istemiyorlardı başta söyleyince de hemen olmaz dediler sonra bir tanıyın vs dedim bu sefer aramızdaki yaş farkı sorun oldu. Ben 25 o 34 yaşında ama yaşını inanın hiç göstermeyen birisi en fazla otuz gösterir. Her neyse hiç tanımadan etmeden onunla ilgili kötü şeyler söylemeye başladılar ne biliyorsun belki aldatıyordur vs ben kendisine bu konuda çok güveniyorum kendimden çok güvenirim o derece düzgün birisi. Konuyu daha uzatmayım ailem seni sileriz reddederiz hayatından çeker gideriz her gün de beddua ederiz dedi yine de vazgeçmedim. En sonunda diğer aile büyüklerine söylediler dört beş senedir sevgilim olduğunu herkes kötü gözle baktı artık bana onlar da bir sürü kötü şey söyledi yine de ben evlenmek istiyorum dedim.

Ne kadar mutlu olacağını bilsen de annenin babanın sözünde dur kötü olan sen ol diyorlar bana. Bense her şeyin ileride değişeceğini umut ediyorum. Çok okudum başta sevmeyip sonra damadını oğlu gibi sevenleri vs. Bu süreçte sevgilim de annesi de yanımda oldu onlar senin ailen ne de olsa et ve tırnak dediler ama benden de vazgeçmediler.

En sonunda aile tanışması da oldu annesi açık birisi yanında kapalı bir teyze ve arkadaşı ile gelmişti. Benim aileme göre farklılıkları elbette var. Biz daha muhafazakarız onlar açık ama dini kitabı bilen insanlar. Dediğim gibi annesi yüksek sesle konuşan ve çok konuşan birisi ama kötü söz söylemedi aileme de karşı. İyi olalım hayırlısıyla yollarını açalım ben kızım diyorum ona vs dedi. Kötü bir hava olmadı tanışmada ama ailelerin farklı olduğunu daha iyi gördüm. Ha uç bir aile mi hayır kötü bir aile mi o da hayır sadece bizden farklılar. Bu süreçte dua da ettim hayırlı karar almak için çok yalnız kaldım kimse benimle konuşmadı çevremdeki arkadaşlarıma sordum benzer olanlara bir süre sonra ailesi kabul etmiş araları düzelmiş vs fal bile baktırdım evet kötü bir şey yapmamam gerekirdi ama çaresiz kaldım. Hepsi sizin yıldızınız uyumlu kader bağı görünüyor. Her evlilikte olacak sorunlar olacak ama mutlu olacaksınız. O seni çok seviyor seninle evlenmek için çok heyecanlı vs. Yani inanmamak gerekir tabii ama yine baktırdım belki birinden biri olumsuz bir şey der diye. Tabii ona göre de karar vermiyorum ama bu süreçte çok yoruldum. Hakaret, tehdit, şiddet... Tek istediğim ailemin de bir süre sonra benim mutluluğum ile mutlu olması.

Ailem halen bana iyi düşün taşın bu kadının tek çocuğu yarın hasta olursa sen bakarsın biraz baskın bir karakter burada tek kalacaksın bizden çok onu göreceksin dediler. Dedikleri doğru ama ne annesi beni ezer ne erkek arkadaşım beni ezdirecek bir karaktere sahip. Annem babamın gönlü tam olmadan bir evlilik yapmak üzereyim. Annem sana kırgın öleceğiz dedi inanın çok üzülüyorum. Tanışmada bile tüm ikramlıkları ben hazırladım annem elini sürmedi. Ben de her genç kız gibi istemez miyim güle oynaya ailemle olayım ama çok karşılar bir ısınamadılar. Başta mesafe sonra yaş sonra uzun zamandır sevgili olmamız. Ailem görücü usulü evlilik tercih ediyordu. Biliyorum istedikleri gibi olmadı ama benim istediğim gibi olması mı onların istediği gibi olması mı daha önemli? Tüm evlilikler mükemmel değil ama ikimiz de iyi geçinmek için çaba gösterecek insanlarız yine de ne ailem ne teyzem ne dedem çevremde kimse istemiyor. Ailenin dediğine git kötü olan sen ol sen söyle onlara sizin dediğinizi yaptım başıma bu geldi diye. Sonra kendi düşen ağlamaz diyorlar. Bu konuda çevrenizde ailenin gönlü olmadan evlilik yapan mutlu olan mutsuz olanlar var mı neden mutsuz oldular? Annem bana benim döktüğüm bu göz yaşlarının hakkını Allah soracak senin sınavın çetin olacak diyor.
Kayınvalide adayının dominant olması şu an sempatik gelebilir ama yarın bir gün 2 gün üst üste dışarıda yediğinizde "kızımm hergün dışarıdan mı yiyorsunuz siz, aaa benim oğlum hiç alışık değil" dediğinde he he kayınvalidem dominant diyebilecek misiniz? Aileniz bu kadar karşı çıkıyorsa bence sizin burada anlatmadığınız ya da Sizin de görmezden geldiğiniz yerler var. Bence iyi düşünün, evlilik öncesi yaaa ponçiiik çok şiriiinn dediğiniz şeyler evlilik sonrasında Allah'ın en büyük belası bu herhalde dediğiniz noktaya evriliyor.

İyi günler buraya yeni üye oldum bu süreçte oldukça yalnız kaldığım için sadece arkadaşlarımla dertleşebiliyorum. Süreç içinde buradan da fikir aldığım için yine siz tecrübeli farklı insanlara da derdimi anlatmak istedim. Kısaca bahsedeceğim benim beşinci senesine girecek olan bir ilişkim var başta uzak mesafedeydik son iki senedir yan yanayız sadece. O özel sektörde ben de devlette çalışıyorum yaşadığı şehre atandım. Ailemle yaşadığımız şehre dört beş saatlik mesafede yaşıyorum. Onun annesi babası o küçük yaşta iken ayrılmış haliyle bizim kadar akrabalarla içli dışlı ilişkisi yok. Tek kötü alışkanlığı sigarası var. Benim ailem kadar muhafazakar değil ama cumalarına gider duasını eder düzgün efendi birisi yani onun çevresine de sordum kimse kötü bir şeyini demedi. Annesi de tek başına çocuk yetiştirmekten kaynaklı sanırım biraz dobra güçlü kadın yapısı var kötü bir sözü niyeti olmadı bana da seni kızım olarak görüyorum evime gelin değil kız alıyorum senden de benim evimi sil süpür beklemiyorum sadece güler yüz bekliyorum vs demişti tabii kimse kötülüğünü söylemez ama öyle bir his oluşmadı bende sadece dominant birisi.

Kısaca ben aileme başta ilişkimi söylemedim iki ay önce haberleri oldu onda da başta uzun zamandır görüştüğümü söylememiştim baskıcı bir ailem var çünkü çok sert tepki çekmek istemedim. Zaten onlar benim uzakta yaşamamı hiç istemiyorlardı başta söyleyince de hemen olmaz dediler sonra bir tanıyın vs dedim bu sefer aramızdaki yaş farkı sorun oldu. Ben 25 o 34 yaşında ama yaşını inanın hiç göstermeyen birisi en fazla otuz gösterir. Her neyse hiç tanımadan etmeden onunla ilgili kötü şeyler söylemeye başladılar ne biliyorsun belki aldatıyordur vs ben kendisine bu konuda çok güveniyorum kendimden çok güvenirim o derece düzgün birisi. Konuyu daha uzatmayım ailem seni sileriz reddederiz hayatından çeker gideriz her gün de beddua ederiz dedi yine de vazgeçmedim. En sonunda diğer aile büyüklerine söylediler dört beş senedir sevgilim olduğunu herkes kötü gözle baktı artık bana onlar da bir sürü kötü şey söyledi yine de ben evlenmek istiyorum dedim.

Ne kadar mutlu olacağını bilsen de annenin babanın sözünde dur kötü olan sen ol diyorlar bana. Bense her şeyin ileride değişeceğini umut ediyorum. Çok okudum başta sevmeyip sonra damadını oğlu gibi sevenleri vs. Bu süreçte sevgilim de annesi de yanımda oldu onlar senin ailen ne de olsa et ve tırnak dediler ama benden de vazgeçmediler.

En sonunda aile tanışması da oldu annesi açık birisi yanında kapalı bir teyze ve arkadaşı ile gelmişti. Benim aileme göre farklılıkları elbette var. Biz daha muhafazakarız onlar açık ama dini kitabı bilen insanlar. Dediğim gibi annesi yüksek sesle konuşan ve çok konuşan birisi ama kötü söz söylemedi aileme de karşı. İyi olalım hayırlısıyla yollarını açalım ben kızım diyorum ona vs dedi. Kötü bir hava olmadı tanışmada ama ailelerin farklı olduğunu daha iyi gördüm. Ha uç bir aile mi hayır kötü bir aile mi o da hayır sadece bizden farklılar. Bu süreçte dua da ettim hayırlı karar almak için çok yalnız kaldım kimse benimle konuşmadı çevremdeki arkadaşlarıma sordum benzer olanlara bir süre sonra ailesi kabul etmiş araları düzelmiş vs fal bile baktırdım evet kötü bir şey yapmamam gerekirdi ama çaresiz kaldım. Hepsi sizin yıldızınız uyumlu kader bağı görünüyor. Her evlilikte olacak sorunlar olacak ama mutlu olacaksınız. O seni çok seviyor seninle evlenmek için çok heyecanlı vs. Yani inanmamak gerekir tabii ama yine baktırdım belki birinden biri olumsuz bir şey der diye. Tabii ona göre de karar vermiyorum ama bu süreçte çok yoruldum. Hakaret, tehdit, şiddet... Tek istediğim ailemin de bir süre sonra benim mutluluğum ile mutlu olması.

Ailem halen bana iyi düşün taşın bu kadının tek çocuğu yarın hasta olursa sen bakarsın biraz baskın bir karakter burada tek kalacaksın bizden çok onu göreceksin dediler. Dedikleri doğru ama ne annesi beni ezer ne erkek arkadaşım beni ezdirecek bir karaktere sahip. Annem babamın gönlü tam olmadan bir evlilik yapmak üzereyim. Annem sana kırgın öleceğiz dedi inanın çok üzülüyorum. Tanışmada bile tüm ikramlıkları ben hazırladım annem elini sürmedi. Ben de her genç kız gibi istemez miyim güle oynaya ailemle olayım ama çok karşılar bir ısınamadılar. Başta mesafe sonra yaş sonra uzun zamandır sevgili olmamız. Ailem görücü usulü evlilik tercih ediyordu. Biliyorum istedikleri gibi olmadı ama benim istediğim gibi olması mı onların istediği gibi olması mı daha önemli? Tüm evlilikler mükemmel değil ama ikimiz de iyi geçinmek için çaba gösterecek insanlarız yine de ne ailem ne teyzem ne dedem çevremde kimse istemiyor. Ailenin dediğine git kötü olan sen ol sen söyle onlara sizin dediğinizi yaptım başıma bu geldi diye. Sonra kendi düşen ağlamaz diyorlar. Bu konuda çevrenizde ailenin gönlü olmadan evlilik yapan mutlu olan mutsuz olanlar var mı neden mutsuz oldular? Annem bana benim döktüğüm bu göz yaşlarının hakkını Allah soracak senin sınavın çetin olacak diyor.
Merhaba. Ailenizin sebebi sadece muhafazakarlıklarından ötürü sevgili olmadan görücü usulü evlenmenizse ve siz bunu doğru bulmuyorsanız kendi kararlarınızın arkasında durmanız daha doğru olabilir. Her olasılıkta mutlu veya mutsuz olmanız mümkün, ailenizi karşınıza almamak için onların seçtiği biriyle onların seçtiği usulle evlendiğinizde de tamamen sorunsuz ve mutlu bir hayatınız olacağının garantisi yok. Burada asıl düşünmeniz gereken aileniz size sert bir biçimde yüz çevirecekse bunu göze alabilecek misiniz? Veya evlendikten sonra zamanla kabullenir yumuşarlar diye düşünüyor musunuz? Bence burada düşünülmesi gereken bu, yoksa hangi şekilde kimi seçerseniz seçin aynı eve girdiğinizde farklı huylar keşfedeceksiniz, kendinizin veya ailenizin istediği şekilde bir evlilik yapmanız sizin mutluluğunuzu belirlemez.

Back
X