• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem erkek arkadaşımla evlenmeme razı değil

Evet tüm bunlar bana kalacak. Farkındayım. Ama bir yandan şunu da düşünüyorum başka biriyle evlensem bunun olmayacağının garantisi yok. Hayatta her şey başımıza gelebilir. Ama bunda hasta olursa kesin bakımı bana ait olacak o kesin. Ama bunun için sevdiğin saydığın birini bırakmak gerekir mi ondan emin değilim.
[/QUOTE
Evlenmeden önce herşey toz pembe gelır ama öyle değil.
Bak benım annem kaynanamı görünce sadece şunu dedi.
Bu kadın çok eskı kafa dedi senden çok iş bekler dedı ben ne alaka dedım.
Ben başka yerde yasayacagım ayda bır kaç kere gorurum dedim..
O köyde yaşıyor orada gelinleri ile devam eder benlik bir şey yok dedım.
Ama annemın dediği herşey çıktı.
Kadının ıkı gelını var benden başka.. Ama aşırı dominant karakter ve eskı kafa.
Allah'tan esım tek çocuk değil.
Yoksa evlılık surmezdı.
Sız teksınız herşeyde sız olacaksınız
Iyı düşünün.

Kayınvalide adayının dominant olması şu an sempatik gelebilir ama yarın bir gün 2 gün üst üste dışarıda yediğinizde "kızımm hergün dışarıdan mı yiyorsunuz siz, aaa benim oğlum hiç alışık değil" dediğinde he he kayınvalidem dominant diyebilecek misiniz? Aileniz bu kadar karşı çıkıyorsa bence sizin burada anlatmadığınız ya da Sizin de görmezden geldiğiniz yerler var. Bence iyi düşünün, evlilik öncesi yaaa ponçiiik çok şiriiinn dediğiniz şeyler evlilik sonrasında Allah'ın en büyük belası bu herhalde dediğiniz
Kvyi sempatik bulmuyorum zaten. Ama söylemlerinden kötülük çıkarmadım. Niyeti kötü durmuyor. Erkek arkadaşım da anneci biri değil. Bunu da zamanında annesinden ayrı yaşamasından da anladım. Kendi ile de konuştum bize çok dahil olmasın diye. O da annem kendi de söyledi gelmek isterse önceden arar gel dersen gel diye ifada etti.

Biraz kendi kafamda ailem nelere karşı çıkıyor diye yazdım.

Tek çocuk (annesine bakmak zorunda kalmam) ama ben de tek çocuğum belki benim anne babam hasta olacak. Ayrıca annesi müdahil olur mu endişesi)
Özel sektör, işsiz kalabilir ( işsiz kalma ihtimali hep var ama o çalışkan birisi ayrıca maaşlarımız denk.)
Dokuz yaş farkı. (Biz sorun etmedik ama benim ailem ediyor.)
Sevgililik dönemi yaşamak (ailem görücü usulü istiyor.)
Babamın ve annemin Yasin'e kötü sözler söylemesi.
Aileden uzakta yaşamak. (tatilim çok gidip gelme imkanım olur.)

Ailenin tepkisini çok cahilce buldum, sana hiç güvenleri yok demek ki. 5 yıldır tanıyan ve bu kadar zaman sonunda evlenmek isteyen sensin, sana saygıları sıfır. 5 yıldır tanıdıgın sevdiğin insanla değil de görücü usulü ile karambole evlenmeni tercih ederlermiş, çok ilginç. Ailenin dediğini yap da en sonunda kötü sen ol diyen de kim ise çıkar hayatından Allâh aşkına ya, bu nasıl bir düşünce tarzı, nasıl mantık anlamadım. Sanki ev eşyası alıyorsunuz da sonradan telafisi mümkün bir şey mi, hayatınızla ilgili en önemli kararlardan biri.

Üstelik şu tek çocuk da sen bakmak zorunda kalırsın argumanı da çok sığ, çok çirkin. Düşmez kalkmaz bir Allah kimin ne zaman elden ayaktan düşeceğini bilemeyiz, 10 kardeşi olan bir adamla evlensen de anneye babaya bakma işi yine sana kalabilir o hiiiç belli olmaz.

Bu evlilik kararında ailenin nazara alınacak herhangi bir argümanını göremedim.

Ayrıca belki söylemediğim tek şey erkek arkadaşımdan önce de hayatımda birinin olması. Lise dönemindeydim erkek arkadaşım olmuştu ailem ahlaksız olarak beni nitelendirdi. bundan dolayı yine tehdit şiddet telefonumu elimden aldılar bir sene. beni eğitim hayatımdan mahrum etmekle tehdit ettiler vs vs. Bunlar özel diye çok anlamamıştım ama soran olmuş. Reddetmelerinin altında daha önce de erkek arkadaşım oldu diye. O zaman bunu aileden kimseye söylemediler ama şimdi benim erkek arkadaşımla evlenmeme engel olmak için aileden teyzeme dedeme anneanneme babaanneme amcama vs söylediler o yüzden kimse benimle konuşmuyor herkes karşı çıkıyor. Sevgili olup evlenmemi doğru bulmuyorlar. Babam erkekten arkadaş olmaz diyen birisi.

Siz daha üniversite okurken koskoca çalışan adamın sizinle sevgili olması bana çok değişik geldi. Çevremizde böyle biri olsa çok yadırgardık, sağlıklı bulmuyorum bu durumu. Bir de 34 yaşında adam, ayrı ev almış ama sanırım hala annesiyle yaşıyor değil mi? 34 sene annesiyle yaşamış biriyse eğer ve kp yoksa hem evliliğe alışırken çok zorlanır adam, hem de annesi sürekli her şeyin içinde olur saracak kimse olmadığı için. Ben baştan bu kadar küçükken bana ilgi duyan birinden rahatsız olurdum bir de kv olduğu şehre gitmezdim. Başka şehir olsaydi, 5 senedir de berabersiniz belki evlenilirdi ama bu şartlarda canınız çok sıkılacak belli. Ben gelin değil kız alıyorum lafına da ayrı gıcığım. Sen bir şey almıyorsun teyze ya 2 kişi evleniyor.

İyi günler buraya yeni üye oldum bu süreçte oldukça yalnız kaldığım için sadece arkadaşlarımla dertleşebiliyorum. Süreç içinde buradan da fikir aldığım için yine siz tecrübeli farklı insanlara da derdimi anlatmak istedim. Kısaca bahsedeceğim benim beşinci senesine girecek olan bir ilişkim var başta uzak mesafedeydik son iki senedir yan yanayız sadece. O özel sektörde ben de devlette çalışıyorum yaşadığı şehre atandım. Ailemle yaşadığımız şehre dört beş saatlik mesafede yaşıyorum. Onun annesi babası o küçük yaşta iken ayrılmış haliyle bizim kadar akrabalarla içli dışlı ilişkisi yok. Tek kötü alışkanlığı sigarası var. Benim ailem kadar muhafazakar değil ama cumalarına gider duasını eder düzgün efendi birisi yani onun çevresine de sordum kimse kötü bir şeyini demedi. Annesi de tek başına çocuk yetiştirmekten kaynaklı sanırım biraz dobra güçlü kadın yapısı var kötü bir sözü niyeti olmadı bana da seni kızım olarak görüyorum evime gelin değil kız alıyorum senden de benim evimi sil süpür beklemiyorum sadece güler yüz bekliyorum vs demişti tabii kimse kötülüğünü söylemez ama öyle bir his oluşmadı bende sadece dominant birisi.

Kısaca ben aileme başta ilişkimi söylemedim iki ay önce haberleri oldu onda da başta uzun zamandır görüştüğümü söylememiştim baskıcı bir ailem var çünkü çok sert tepki çekmek istemedim. Zaten onlar benim uzakta yaşamamı hiç istemiyorlardı başta söyleyince de hemen olmaz dediler sonra bir tanıyın vs dedim bu sefer aramızdaki yaş farkı sorun oldu. Ben 25 o 34 yaşında ama yaşını inanın hiç göstermeyen birisi en fazla otuz gösterir. Her neyse hiç tanımadan etmeden onunla ilgili kötü şeyler söylemeye başladılar ne biliyorsun belki aldatıyordur vs ben kendisine bu konuda çok güveniyorum kendimden çok güvenirim o derece düzgün birisi. Konuyu daha uzatmayım ailem seni sileriz reddederiz hayatından çeker gideriz her gün de beddua ederiz dedi yine de vazgeçmedim. En sonunda diğer aile büyüklerine söylediler dört beş senedir sevgilim olduğunu herkes kötü gözle baktı artık bana onlar da bir sürü kötü şey söyledi yine de ben evlenmek istiyorum dedim.

Ne kadar mutlu olacağını bilsen de annenin babanın sözünde dur kötü olan sen ol diyorlar bana. Bense her şeyin ileride değişeceğini umut ediyorum. Çok okudum başta sevmeyip sonra damadını oğlu gibi sevenleri vs. Bu süreçte sevgilim de annesi de yanımda oldu onlar senin ailen ne de olsa et ve tırnak dediler ama benden de vazgeçmediler.

En sonunda aile tanışması da oldu annesi açık birisi yanında kapalı bir teyze ve arkadaşı ile gelmişti. Benim aileme göre farklılıkları elbette var. Biz daha muhafazakarız onlar açık ama dini kitabı bilen insanlar. Dediğim gibi annesi yüksek sesle konuşan ve çok konuşan birisi ama kötü söz söylemedi aileme de karşı. İyi olalım hayırlısıyla yollarını açalım ben kızım diyorum ona vs dedi. Kötü bir hava olmadı tanışmada ama ailelerin farklı olduğunu daha iyi gördüm. Ha uç bir aile mi hayır kötü bir aile mi o da hayır sadece bizden farklılar. Bu süreçte dua da ettim hayırlı karar almak için çok yalnız kaldım kimse benimle konuşmadı çevremdeki arkadaşlarıma sordum benzer olanlara bir süre sonra ailesi kabul etmiş araları düzelmiş vs fal bile baktırdım evet kötü bir şey yapmamam gerekirdi ama çaresiz kaldım. Hepsi sizin yıldızınız uyumlu kader bağı görünüyor. Her evlilikte olacak sorunlar olacak ama mutlu olacaksınız. O seni çok seviyor seninle evlenmek için çok heyecanlı vs. Yani inanmamak gerekir tabii ama yine baktırdım belki birinden biri olumsuz bir şey der diye. Tabii ona göre de karar vermiyorum ama bu süreçte çok yoruldum. Hakaret, tehdit, şiddet... Tek istediğim ailemin de bir süre sonra benim mutluluğum ile mutlu olması.

Ailem halen bana iyi düşün taşın bu kadının tek çocuğu yarın hasta olursa sen bakarsın biraz baskın bir karakter burada tek kalacaksın bizden çok onu göreceksin dediler. Dedikleri doğru ama ne annesi beni ezer ne erkek arkadaşım beni ezdirecek bir karaktere sahip. Annem babamın gönlü tam olmadan bir evlilik yapmak üzereyim. Annem sana kırgın öleceğiz dedi inanın çok üzülüyorum. Tanışmada bile tüm ikramlıkları ben hazırladım annem elini sürmedi. Ben de her genç kız gibi istemez miyim güle oynaya ailemle olayım ama çok karşılar bir ısınamadılar. Başta mesafe sonra yaş sonra uzun zamandır sevgili olmamız. Ailem görücü usulü evlilik tercih ediyordu. Biliyorum istedikleri gibi olmadı ama benim istediğim gibi olması mı onların istediği gibi olması mı daha önemli? Tüm evlilikler mükemmel değil ama ikimiz de iyi geçinmek için çaba gösterecek insanlarız yine de ne ailem ne teyzem ne dedem çevremde kimse istemiyor. Ailenin dediğine git kötü olan sen ol sen söyle onlara sizin dediğinizi yaptım başıma bu geldi diye. Sonra kendi düşen ağlamaz diyorlar. Bu konuda çevrenizde ailenin gönlü olmadan evlilik yapan mutlu olan mutsuz olanlar var mı neden mutsuz oldular? Annem bana benim döktüğüm bu göz yaşlarının hakkını Allah soracak senin sınavın çetin olacak diyor.
Kv ve büyüğünüz olarak yazıyorum.Ailenizle başlayım.Aşırı tepki vermesi bana değişik geldi.Tek çocuksunuz üniversite eğiti almışsınız.Güzel yetişmiş bir gence bu kadar tepki gösterilmesinin ona hiç güvenilmemesinin altında yatan nedenleri merak ettim önce açıkcası.Mutlaka haklı nedeni vardır ailenin dedim önce.İlk aklıma gelende erkeğin işi ve eğitimi olmaması geldi.Baktım o da değil.O da iyi bir üniversiteden mezun olmuş iyi bir maaşla çalışıyormuş.Yaş farkıda göz ardı edilecek düzeyde.
Ama okuma devam ederken ailenizin sizin sevgili olmanızı öğrendikten sonra yaptıkları inanılmaz geldi bana.Tüm aileye bunu anlatmışlar ve tüm ailenizin size tepki göstermesini sağlamışlar.İnanın bunu okuyana kadar ailenize hak verebilirdim ama bir ana babanın bunu yapmış olmasına inanamıyorum.lk defa duydum böyle bir şey.Bence aileniz bencil ve onlar kendilerini düşünüyor.Siz tek çocuksunuz.Onların asıl derdi bu.Sizi kaybedeceklerini yarın birgün bakıma muhtaç olduklarında sizin yanlarında olmayacağını düşünüyorlar.Onlar sizin onlardan kopmanızı istemiyorlar.Sizin onlara bakmanızı bekliyorlar.
Ailem muhafazakar diyorsunuz benim etrafımda çok böyle aile var ama asıl böyle aileler kızlarının erkek arkadaşı ile sevgilik durumunu saklarlar sizinkilerin nasılsa muhafazakarlık etrafa yaymışlar.Gerçekten inanılmaz.Muhafazarlıkta level atlamışlar.Kurdukları cümlelerde çok çirkin.Bir anne kızına bu cümleleri kurmaz kurmamalı. Görücü usülünde karşına çıkacak kişinin garantisi var mı.Çok cahilce cümleler bunlar.
Evlenmeyi düşündüğünüz kişi ve annesi ile ilgili olarak yazacaklarım da var tabi.Ben burada evlendikten sonra çok değişti ailesi ile görüşmeyen eşin sonrası anababa evinden çıkmadığını yazan çok paylaşım gördüm.Bu nedenle şimdiden bu aile içinde kesin yargıya varmayın.Tek anne baskın karakter tek oğlu ile büyümüş büyütmüş onu meslek sahibi yapmış.Bu tür evliliklerde sorun çıkmaması biraz zor oluyor.Burada belki şansınız eşinizin yaşı.Daha genç olsaydı çözemezdi ama belki olgundur çözebilir.
Ben olsam önce burada bu tür evlilik problemlerini okur toparlar ve kişiye bunları açık açık sorardım.
Annesinin hayatınızın neresinde olacağını gezmeye tozmaya tatile karışıp karışmayacağını, örn. tatile giderken sizle gelip gelmeyeceğini hafta sonları veya akşamları veya sık sık ona gidip gitmeyeceğiniz annenin bu konuda beklentilerinin neler olduğunu sorardım.
Tek çocuk ve bakma meselesine gelinde.Burada hep görüyorum 9 kardeş ancak en küçük kardeş şinden bakması beraber oturması isteniyor veya kızkardeşli tek erk çocuk yine erk çocuktan bakması bekleniyor.Bu işler öyle tek çocuk işi olmuyor.Sonra bu konularda asla büyük konuşmamak lazım.Yarın kime ne olacağı kimin bakıma ihtiyacı olacağı hiç belli olmaz.
Son olarak
Eğitiminiz mesleğiniz işiniz maddi bağımsızlığınız var.Asıl burada dik duracak olan sizsiniz.Haklarınızı kimseye yedirmeyeceğini kimseye kendinizi ezdirmeyeceğinizi herkesin yerini bilmesi gerektiğini asıl dominant olanın siz olduğunu hem kendi ailenize hem erkek arkadaşınıza hem de annesine göstermeniz lazım.Size yolunuz açık olsun diyorum.

İyi günler buraya yeni üye oldum bu süreçte oldukça yalnız kaldığım için sadece arkadaşlarımla dertleşebiliyorum. Süreç içinde buradan da fikir aldığım için yine siz tecrübeli farklı insanlara da derdimi anlatmak istedim. Kısaca bahsedeceğim benim beşinci senesine girecek olan bir ilişkim var başta uzak mesafedeydik son iki senedir yan yanayız sadece. O özel sektörde ben de devlette çalışıyorum yaşadığı şehre atandım. Ailemle yaşadığımız şehre dört beş saatlik mesafede yaşıyorum. Onun annesi babası o küçük yaşta iken ayrılmış haliyle bizim kadar akrabalarla içli dışlı ilişkisi yok. Tek kötü alışkanlığı sigarası var. Benim ailem kadar muhafazakar değil ama cumalarına gider duasını eder düzgün efendi birisi yani onun çevresine de sordum kimse kötü bir şeyini demedi. Annesi de tek başına çocuk yetiştirmekten kaynaklı sanırım biraz dobra güçlü kadın yapısı var kötü bir sözü niyeti olmadı bana da seni kızım olarak görüyorum evime gelin değil kız alıyorum senden de benim evimi sil süpür beklemiyorum sadece güler yüz bekliyorum vs demişti tabii kimse kötülüğünü söylemez ama öyle bir his oluşmadı bende sadece dominant birisi.

Kısaca ben aileme başta ilişkimi söylemedim iki ay önce haberleri oldu onda da başta uzun zamandır görüştüğümü söylememiştim baskıcı bir ailem var çünkü çok sert tepki çekmek istemedim. Zaten onlar benim uzakta yaşamamı hiç istemiyorlardı başta söyleyince de hemen olmaz dediler sonra bir tanıyın vs dedim bu sefer aramızdaki yaş farkı sorun oldu. Ben 25 o 34 yaşında ama yaşını inanın hiç göstermeyen birisi en fazla otuz gösterir. Her neyse hiç tanımadan etmeden onunla ilgili kötü şeyler söylemeye başladılar ne biliyorsun belki aldatıyordur vs ben kendisine bu konuda çok güveniyorum kendimden çok güvenirim o derece düzgün birisi. Konuyu daha uzatmayım ailem seni sileriz reddederiz hayatından çeker gideriz her gün de beddua ederiz dedi yine de vazgeçmedim. En sonunda diğer aile büyüklerine söylediler dört beş senedir sevgilim olduğunu herkes kötü gözle baktı artık bana onlar da bir sürü kötü şey söyledi yine de ben evlenmek istiyorum dedim.

Ne kadar mutlu olacağını bilsen de annenin babanın sözünde dur kötü olan sen ol diyorlar bana. Bense her şeyin ileride değişeceğini umut ediyorum. Çok okudum başta sevmeyip sonra damadını oğlu gibi sevenleri vs. Bu süreçte sevgilim de annesi de yanımda oldu onlar senin ailen ne de olsa et ve tırnak dediler ama benden de vazgeçmediler.

En sonunda aile tanışması da oldu annesi açık birisi yanında kapalı bir teyze ve arkadaşı ile gelmişti. Benim aileme göre farklılıkları elbette var. Biz daha muhafazakarız onlar açık ama dini kitabı bilen insanlar. Dediğim gibi annesi yüksek sesle konuşan ve çok konuşan birisi ama kötü söz söylemedi aileme de karşı. İyi olalım hayırlısıyla yollarını açalım ben kızım diyorum ona vs dedi. Kötü bir hava olmadı tanışmada ama ailelerin farklı olduğunu daha iyi gördüm. Ha uç bir aile mi hayır kötü bir aile mi o da hayır sadece bizden farklılar. Bu süreçte dua da ettim hayırlı karar almak için çok yalnız kaldım kimse benimle konuşmadı çevremdeki arkadaşlarıma sordum benzer olanlara bir süre sonra ailesi kabul etmiş araları düzelmiş vs fal bile baktırdım evet kötü bir şey yapmamam gerekirdi ama çaresiz kaldım. Hepsi sizin yıldızınız uyumlu kader bağı görünüyor. Her evlilikte olacak sorunlar olacak ama mutlu olacaksınız. O seni çok seviyor seninle evlenmek için çok heyecanlı vs. Yani inanmamak gerekir tabii ama yine baktırdım belki birinden biri olumsuz bir şey der diye. Tabii ona göre de karar vermiyorum ama bu süreçte çok yoruldum. Hakaret, tehdit, şiddet... Tek istediğim ailemin de bir süre sonra benim mutluluğum ile mutlu olması.

Ailem halen bana iyi düşün taşın bu kadının tek çocuğu yarın hasta olursa sen bakarsın biraz baskın bir karakter burada tek kalacaksın bizden çok onu göreceksin dediler. Dedikleri doğru ama ne annesi beni ezer ne erkek arkadaşım beni ezdirecek bir karaktere sahip. Annem babamın gönlü tam olmadan bir evlilik yapmak üzereyim. Annem sana kırgın öleceğiz dedi inanın çok üzülüyorum. Tanışmada bile tüm ikramlıkları ben hazırladım annem elini sürmedi. Ben de her genç kız gibi istemez miyim güle oynaya ailemle olayım ama çok karşılar bir ısınamadılar. Başta mesafe sonra yaş sonra uzun zamandır sevgili olmamız. Ailem görücü usulü evlilik tercih ediyordu. Biliyorum istedikleri gibi olmadı ama benim istediğim gibi olması mı onların istediği gibi olması mı daha önemli? Tüm evlilikler mükemmel değil ama ikimiz de iyi geçinmek için çaba gösterecek insanlarız yine de ne ailem ne teyzem ne dedem çevremde kimse istemiyor. Ailenin dediğine git kötü olan sen ol sen söyle onlara sizin dediğinizi yaptım başıma bu geldi diye. Sonra kendi düşen ağlamaz diyorlar. Bu konuda çevrenizde ailenin gönlü olmadan evlilik yapan mutlu olan mutsuz olanlar var mı neden mutsuz oldular? Annem bana benim döktüğüm bu göz yaşlarının hakkını Allah soracak senin sınavın çetin olacak diyor.
5 senelik ilişkiye sen gözün açılmadan 20 yaşında başlamışsın. Alternatif seçenekleri bildiğini sanmıyorum. Dışarıdan analiz etmek ile doğrudan yaşamak çok farklıdır.
Arada 9 yaş var eğer doğru yazdı isen. Çok mu dersen göreceli bir şey ama az da değil. Genç yaşlarda çok fark etmez ama ilerleyen dönemde edilir, şu an aşk meşk dağları delerim bunu da göğüslerim diyorsun yarın fikirlerin değişebilir sıkılabilirsin.
25 evlenmek için ne geç ne erken bir yaş ama acele edilecek de bir yaş değil ama 34 yaşındaki bir erkek için artık bence geçe doğru giden bir yaş. Ha evlendim düzenim oldu dese belki 40 yaşında baba olacak mesela.
Ailenin haklı olduğu taraf, tek çocuk, yarın tabiki annesi ile ilgilenmek isteyecek evinde eksik olacak ya annem yalnız kaldı hadi gidelim diyecek illaki. E sen gençsin cıvıl cıvıl ben gitmiyorum niye gidelim gel gezelim diyeceksin. İlk gittiklerinde sıkılmzsın ama sonra öfler pöfler başlar.
Seni kızım olarak alıyorum hikayesini geç 25 yaşında bu lafa tav da olma artık. Sen kendi annenle öz kızısın şu an çalışıyorsun, kaynana ile mükemmel bir ilişkim olur diye düşünmen fantastik olur. Sizin şu an hiç kv ile çıkarlarınız çatışmadı ki iyi/kötü olacağınızı bilesin.
Nikah kıyılınca her ilişki evrim geçirir evlilik başka sevgililik başka bir dünya.
Annenlerin karşı çıkma tezleri ellerinde somut delil yok ben aaaa evet haklılar diyecek bir şey bulamadım.
Ama sen nasıl birisin eşinin ailesine uyum sağlayacak mısın? Sonuçta bayram seyran düğün dernek illa senede 1 kez de olsa denk geleceksin. Sevgili iken bunlar seni ilgilendirmezdi ama evlenince öyle olmuyor bu işler.
Dominant dobra demişsin kv için. Yarın pat pat senin işine gelmeyen negatif şeyler de dan dan söylenince yüzüne ya bunları kaldırırım evliliğim de sarsılmaz diyorsan ne ala.
Çünkü illaki yaşanacak insan çatışma yaşayarak anlaşma yoluna varır bir ömürde herkes telatabiler gibi sarmaş dolaş yaşamıyor.
Falcı işini de geç faso fiso gaybı sadece Allah bilir.

5 senelik ilişkiye sen gözün açılmadan 20 yaşında başlamışsın. Alternatif seçenekleri bildiğini sanmıyorum. Dışarıdan analiz etmek ile doğrudan yaşamak çok farklıdır.
Arada 9 yaş var eğer doğru yazdı isen. Çok mu dersen göreceli bir şey ama az da değil. Genç yaşlarda çok fark etmez ama ilerleyen dönemde edilir, şu an aşk meşk dağları delerim bunu da göğüslerim diyorsun yarın fikirlerin değişebilir sıkılabilirsin.
25 evlenmek için ne geç ne erken bir yaş ama acele edilecek de bir yaş değil ama 34 yaşındaki bir erkek için artık bence geçe doğru giden bir yaş. Ha evlendim düzenim oldu dese belki 40 yaşında baba olacak mesela.
Ailenin haklı olduğu taraf, tek çocuk, yarın tabiki annesi ile ilgilenmek isteyecek evinde eksik olacak ya annem yalnız kaldı hadi gidelim diyecek illaki. E sen gençsin cıvıl cıvıl ben gitmiyorum niye gidelim gel gezelim diyeceksin. İlk gittiklerinde sıkılmzsın ama sonra öfler pöfler başlar.
Seni kızım olarak alıyorum hikayesini geç 25 yaşında bu lafa tav da olma artık. Sen kendi annenle öz kızısın şu an çalışıyorsun, kaynana ile mükemmel bir ilişkim olur diye düşünmen fantastik olur. Sizin şu an hiç kv ile çıkarlarınız çatışmadı ki iyi/kötü olacağınızı bilesin.
Nikah kıyılınca her ilişki evrim geçirir evlilik başka sevgililik başka bir dünya.
Annenlerin karşı çıkma tezleri ellerinde somut delil yok ben aaaa evet haklılar diyecek bir şey bulamadım.
Ama sen nasıl birisin eşinin ailesine uyum sağlayacak mısın? Sonuçta bayram seyran düğün dernek illa senede 1 kez de olsa denk geleceksin. Sevgili iken bunlar seni ilgilendirmezdi ama evlenince öyle olmuyor bu işler.
Dominant dobra demişsin kv için. Yarın pat pat senin işine gelmeyen negatif şeyler de dan dan söylenince yüzüne ya bunları kaldırırım evliliğim de sarsılmaz diyorsan ne ala.
Çünkü illaki yaşanacak insan çatışma yaşayarak anlaşma yoluna varır bir ömürde herkes telatabiler gibi sarmaş dolaş yaşamıyor.
Falcı işini de geç faso fiso gaybı sadece Allah bilir.
Evet dediklerinizde haklısınız insan on sene de sevgili olsa evlenmeden anlaşılmaz. Ben de bunları düşünerek karar almak istiyorum. Bu süreçte ailem bilmediği için dört beş tane talibim çıktı zaten. Yüzüme gelip niyetini söyleyen de oldu. Ben sevgimden emin olmasam reddetmezdim onları. Ki ben hep emin olmak için bekledim bu süreçte. Bir hatası yanlışı olsa göz önünde bulunduracaktım. Olumsuz karar verip sonra aklımın kalmasından ya da başkasıyla evlendiğimde de bir sorun çıktığında ailemi suçlamak istemiyorum mesela işin orasını da düşünüyorum. Gözüm kör değil çevremdeki evlilikleri de görüyorum. Ama işte tüm bunlardan dolayı vazgeçmem gerekir mi onu düşünüyorum. Kimsenin lafına sözüne tav değilim ben hislerimle aklımla hareket etmeye çalışıyorum. Yoksa kimse ben kötüyüm demez kv de elbette ben kötüyüm demeyecek. Ben sadece damdan düşenin halinden damdan düşen anlar diye tecrübelerini yazsın insanlar istedim. Mutsuz olan neden mutsuz oldu mesela diye.

Ben iyi bir izlenim almadım. Yaş farkı şöyle ituzken siz yirmiymişsiniz. Tanışma yaşınoz fazla bence. Annesinden de iyi izlenim almadım. Kim evimi sil süpir beklemiyorum der. Niye böyle cümle kurarki. Her b.ka karısacam diyor özetle. Eşinizle kavga etseniz bu kadın gelir karışır mesela. Had falan bilmez. Bence hatalı bir evLilik olur. Ailenize hak verdim. Muhafazakar olayına fazla takmışsınız. Mesele o değilki. Bu kadın herşeyinize müdahale eder. Konusmaları bana itici geldi. Bana senden evimi sil süpor beklemiyorum dese zaten niye bekleyesin derim. Çalışan bir kadınsınız. Ek olarak otuzbeşinde adam niye hala annesi ile yaşıyorki. Kız kardeşim bile tek ayrı eve çıktı 25 inde. Ailemle iyi araları gayet ama işe başladıktan sonra ayrı düzen istedi.

Ben iyi bir izlenim almadım. Yaş farkı şöyle ituzken siz yirmiymişsiniz. Tanışma yaşınoz fazla bence. Annesinden de iyi izlenim almadım. Kim evimi sil süpir beklemiyorum der. Niye böyle cümle kurarki. Her b.ka karısacam diyor özetle. Eşinizle kavga etseniz bu kadın gelir karışır mesela. Had falan bilmez. Bence hatalı bir evLilik olur. Ailenize hak verdim. Muhafazakar olayına fazla takmışsınız. Mesele o değilki. Bu kadın herşeyinize müdahale eder. Konusmaları bana itici geldi. Bana senden evimi sil süpor beklemiyorum dese zaten niye bekleyesin derim. Çalışan bir kadınsınız. Ek olarak otuzbeşinde adam niye hala annesi ile yaşıyorki. Kız kardeşim bile tek ayrı eve çıktı 25 inde. Ailemle iyi araları gayet ama işe başladıktan sonra ayrı düzen istedi.
Doğru zaten ben de dedim kimse kötüyüm demez. İşte erkek arkadaşım zaman içinde ayrı yaşamış zaten ama annesi tek olduğu ve kira vermenin mantıksız olduğunu düşündüğü için birlikte yaşamaya devam etmiş. Ama dediğim gibi ne bunda bilebilirim gelecekte ne olacağını ne ailemin istediğinde bilebilirim gelecekte ne olacağını. Allah hayırlı kapılar açsın herkese ne diyim dua da ettim Allah'a sığındım. Rabbim pişmanlık vermesin kimseye kararlarından dolayı.

Evet haklısınız ben de öyle değilim mesafe koyarım her zaman. Saygıda kusur etmem ama saygısızlık yaptırmam kendime.
İşte saygısızlık yaptırmam diyorsun ama bu kadın seni yer. Eşin de annem de annem der kalırsın ortada. Kadın saygı severim derken her dediğimi yap ses etme karsı cevap verme diyor bence. Ben hiç iyi izlenim almadım yaa . Başka ilde yaşasanız belki olabilir mi ama o seçenek de yok galiba. Mesela ilerde başka ile gitmeniz gerekse sevgiliniz ne diyor. Gelecek mi annesi de arkanızdan tasınabilir mı ya da size gelip durabilirmi? Size gelse evin hakimi olur bu kadın her türlü.

Görücü usulü ile evlenip mutsuz olmanı mi istiyor ailen? Ne demek bizim dediğimizi yap kötü olan sen ol. Siz haksız çıktınız de. Ailen seni manipüle ediyor. Eğer ki sevgilin aileni ikna ederse zamanla yumuşarlar. 5 sene ilişki az değil . Ama tek çocuk olması sorun olabilir gerçekten kayınvaliden yaşlanınca sen bakmak zorunda kalabilirsin sizinle aynı evde yaşar. Her olumsuz durumu göze alman lazım bu yüzden. İyice artısını, eksisini düşün. Hakkında hayırlısı olsun. Zor bir karar. Ailen sevgilinin kötü yanını görmüş mü? İstememe sebepleri sizin 5 yıl sevgili olmanız ve uzakta yaşayacak olman mi?

Anne ve babamın asla istemediği bir evlilik yaptım 10 sene sonunda boşandım. Onların istediği biriyle evlenseydim, boşanmayacağımım garantisi yok. Her boşanan, ailelerin istemediği çiftler olmuyor. Ailelerin çok iyi anlaştığı, sevdiği çiftler de boşanıyor.

Ailenin istememe nedeni olarak öne sürdüğü şeylerden , annesinin dominant olması önemli olabilir ileride. Evlenirken kimse demiyor, ben böyle manyağım, evliliğine şöyle karışırım, arıza çıkarırım diye. Hepsi iyi, hepsi melek, hepsi siz evinizde mutlu olun başka şey istemeyiz diyorlar. Arada gerçek yüzünü gösterenler oluyor tabi, o halde evlenenler bile bile lades diyor bu konu ayrı.

Annesinin dominant olması önemli bu konuyu es geçme. İstemediği bir şey olduğunda, bu karakteristik özelliği ön plana çıkıp müdahale ederse ne olacak? Dominant bir annem vardı (dı diyorum değişti yaşlanınca) çok zor. Dominant insanlarla yaşamakta, uzakta olmakta, her şeyi çok zor. Çocukluğumun gençliğimin tabiri caizse içine edildi. Acele etmesen , hemen evlenmesen keşke. Pişman olursan ileride, ailen destek çıkmazsa ne yapacaksın? Ne bileyim, aileler bazen hissediyor.

İşte saygısızlık yaptırmam diyorsun ama bu kadın seni yer. Eşin de annem de annem der kalırsın ortada. Kadın saygı severim derken her dediğimi yap ses etme karsı cevap verme diyor bence. Ben hiç iyi izlenim almadım yaa . Başka ilde yaşasanız belki olabilir mi ama o seçenek de yok galiba. Mesela ilerde başka ile gitmeniz gerekse sevgiliniz ne diyor. Gelecek mi annesi de arkanızdan tasınabilir mı ya da size gelip durabilirmi? Size gelse evin hakimi olur bu kadın her türlü.
İleride başka şehirde yaşamaya sıcak bakıyor ömrümün sonuna kadar burada yaşamam daha iyi bir fırsat çıkarsa yaşarım dedi hem bana hem babama. Yani ben öyle erkek arkadaşımdan annem de annem diye izlenim almadım. Yurt dışına tatile gitti annesini götürmedi tek başına gitti. Annem bir yerlere gitse de evde rahat rahat otursam diyen de biri yani ki zamanında iş için şehir dışında yaşamış. Annesi zamanında kendi annesine bakmış o da o dönem ayrı evde yaşamış daha rahat bakılsın diye. Allah kimseyi ele eteğe düşürmesin öyle bir şey benim de başıma gelir yarın dört beş kardeşli biriyle evlensem belki yine ben bakıcam belki benim ailemden biri hasta olacak yine ben bakıcam. Yani benim demek istediğim ailenin dediği şeyler başıma farklı bir kişiyle evlendiğimde de gelebilecek şeyler. Belki bunda Kadın hiç hasta olmadan bir haftada gidecek belkş o beni gömecek belki benimkilere bakıcam devamlı. İşte bana bunlar hep belki belki geliyor. Belki böyle olacak diye de beş senelik ilişkimi bitirmem lazım mı ben bunu araştırıyorum kendi çapımda.

Yani ben karşı taraftan kötülük görmediğimi belirttim sadece. Onları kendi ailemden öte tutmuyorum. Her kız gibi ben de ailemin mutlu olmasını yanımda olmasını çok istiyorum. İki ay boyunca karşı tarafı hiç tanımadan her türlü hakaret tehdit beddua şiddete maruz kaldım. Vazgeçirmek için ailedeki herkese benim sevgilim olduğunu söyleyip gözden düşürüldüm kimse benimle konuşmuyor. Erkek arkadaşımın sesini bile duymadan ikimizi ayırmak için her şeyi yaptılar. Annem mesajlar attı peşini bırak diye. Ben yine ailemi çok seviyorum elbette beni korumak istiyorlar ama öne sürdükleri şey sevgililik yaşamam, yaş farkı, özel sektörde çalışması ki aramızda maaş farkı yok. İkimiz de tek çocuğuz ama ailem onun annesine bakma ihtimalim olduğunu da düşünmemi istedi. Elbette olacak. Ama onlara da bakma ihtimalim var hayat işte.
Aileniz cahilane bir şekilde size şiddet uygulayarak sizi resmen bu insanların kucağına atmışlar, yağmurdan kaçarken doluya tutulabilirsiniz, bu evlilik suanda psikolojik olarak size iyi geliyor lakin uzun vadede sorunlu bir evlilik olacağı aşikar, eş ailesi sırf ailenizin bu tutumundan dolayı bile sizi ezecek maalesef , evlendikten sonra erkeklerin nasıl değiştiğini anlatmama gerek yok , hele aileleri bambaşka yüzlerini gösteriyorlar, keşke aileniz sizinle daha yapıcı konuşsaydılar belki de kendiliğinden vazgeçecektiniz, suanda sevgilinizi adeta bir kurtarıcı gibi görüyorsunuz ailenizin bu baskılarından kurtulabilmek için, sevgi aşk bir yere kadar bunu evlenince ancak anlayabilirsiniz , benim kız kardeşim de çok kötü şeyler yaşadığı bir dönemde saçma sapan kendisine uygun olmayan , evlenince de bariz mutsuz olacağı bir evlilik yapmak üzereydi, annemizi kaybetmiştik, kız kardeşim de ailesel sorunlarla boğuşuyordu, ben de yeni evliydim, hayatımın en zor 2 yılını yaşattı kız kardeşim, onu o aileden, o insanlardan koparabilmek için o kadar çok savaştım ki , konuştum, ağladım, yeri geldi kavga ettim ,üzüldüm ama dinlemedi , sonra birgün bu görüştüğü çocuk dediğime geldi ve daha evlenmeden gerçek yüzü ortaya çıktı çok şükür ama çıkmayabilirdi de , kız kardeşim şimdi başkasıyla ve dengiyle evli ve gayet mutlu. Bana da dediği şu abla o zamanlar o bana o kadar iyi geliyordu ki ( duygusal açlık) asla seni anlamiyordum, sadece o insanla olursam çok mutlu olacağıma inanıyordum, bence sizde böyle bir ilizyon içindesiniz, aileniz sizi o kadar zorluyor ve baskılıyor ki evlilik ve bu eş adayı size mantıklı geliyor, bu evlilikte sorunlar eksik olmayacak maalesef...

İleride başka şehirde yaşamaya sıcak bakıyor ömrümün sonuna kadar burada yaşamam daha iyi bir fırsat çıkarsa yaşarım dedi hem bana hem babama. Yani ben öyle erkek arkadaşımdan annem de annem diye izlenim almadım. Yurt dışına tatile gitti annesini götürmedi tek başına gitti. Annem bir yerlere gitse de evde rahat rahat otursam diyen de biri yani ki zamanında iş için şehir dışında yaşamış. Annesi zamanında kendi annesine bakmış o da o dönem ayrı evde yaşamış daha rahat bakılsın diye. Allah kimseyi ele eteğe düşürmesin öyle bir şey benim de başıma gelir yarın dört beş kardeşli biriyle evlensem belki yine ben bakıcam belki benim ailemden biri hasta olacak yine ben bakıcam. Yani benim demek istediğim ailenin dediği şeyler başıma farklı bir kişiyle evlendiğimde de gelebilecek şeyler. Belki bunda Kadın hiç hasta olmadan bir haftada gidecek belkş o beni gömecek belki benimkilere bakıcam devamlı. İşte bana bunlar hep belki belki geliyor. Belki böyle olacak diye de beş senelik ilişkimi bitirmem lazım mı ben bunu araştırıyorum kendi çapımda.
İnandın mı gerçekten, sonradan diyecek ki iyi bir fırsat çıkmadı, şuanda ki yerimiz iyi gerek yok diyecek, nerden bildiğimi de sorma 🥲

Back
X