- 31 Ağustos 2017
- 2.764
- 3.875
Yakın Bir Tarihte Söz Nişan Düğün Silsilesi Şeklinde Bir Şeyler Düşünüyorum.
Güzel Giden Bir İlişkim Var Ben Ankaralıyım Eşim Olacak Kişi Balıkesirli Haliyle Adetlerimizi Bilmiyor Soruyor.
Bende Anneme Danıştım Konuyu Ne Yapılır Kim Ne Takar Ne Alır Ne Verir Diye.
Kendimi Öyle Yalnız Hissettim Ki 9 Yıldır Çalışıyorum Üniversite Okudum Öğrenim Kredisi Aldım.
Öğrenim Kredimi Kendim Ödedim Zamanla Maaşım Hep Değişti Ama Örnek Veriyorum 2.000 Tl Maaş Aldıysan 750-1000 Tl Sini Aileme Verdim. Yarın Bir Gün Evlenirsen Alınacakları Alırız Eksikleriniz Alırız.
Bugün Annemi Aradım Ankarada Kıza Takılan Altınları Kızın Ailesinin Ruh Haline Göre Kızın Ailesi Alıyor Yada Kıza Bırakıyorlar.
Bende Bana Takılan Altınları Alacak Mısınız Dedim. Evet Alacağız Dedi Sonra Dedim Eksiğin Filan Varsa Alırız Dedi.
Balıkesirde Böyle Şeyler Ayıp Karşılanırmış O Zaman Erkek Arkadaşımın Aileside Alsın Dedim. İyi O Zaman Sana Alınacak Şeyleri Kendin Alır Ödersin Bizde Sana Gelen Altınları Almayız Dedi. Kendimi O Kadar Kötü Hissettim Ki Anlatamam Yıllardır. Çalışıyorum Eve Para Veriyorum Kendim Okudum Neredeyse Hem Okudum Hem Çalıştım Öğrenim Kredisi Aldım Ailemden Para İstemedim Üstüne Birde Para Verdim. Gördüğüm Muameleyi Hakettim Mi Ne Yapmalıyım.Anne Baba Olarak Hiç Destek Olmayacaklar Bilezik Takarız Her Şeyi Kendin Alırsın Altınlar Kalır Sende Dedi. Eve Para 750-1000 Tl Para Verene Kadar 9 Yılda Köşeye 250 Tl Atsaydım 27000 Tl Para Yapardı Ben Aileyiz Biz Modunda Sabit Para Verdim Market Alışveriş Başka İhtiyaçları Ne Varsa Herşeylerine Koştum.
Ne Yapmalıyım Yardım Edin.
Sana sunu soyleyeyim dugun icin asla ailenin fikrini sorma. Davet edersin gelirlerse amenna gelmezlerse de kafaya takma. Ayni aileden bende de var ve ben dugun sevmeme ragmen sirf ailem aileler istedi diye dugun yaptik. Pisman miyim hemde deli gibi. Kimseyi takma hele adeti fln bosver. Dunyanin en guzel dugununu de yapsan memnun olmayan cok olcak. Butcene gore dugun ve ev dose altini da ailene verme hesabini kitabini sen tut guvenme. Yani cidden bu donem yan cizen cok ki ben suan bu yuzden esim benden ayri bi ulkede borc oduyoruz. Kimse yardimci olmadi olmuyor yapcak bisey de yok. Yolun başında ah vah demen daha cok uzulmeden herseyi eline al