ailem çocuklarımı istemiyor

Tabi ki en rahat ve mantikli olan kimseye ihtiyac duymadan parani kazanman ama aileme güvenmiyorum cocuklarim konusunda.baska bir sehirde yasyorum orada da kimse yok.yani calismam bu sartlarda zor...
Nice zorluklarla evlatlarına bakanları gördüm canım istedikten sonra olur bence araştırmalara başla, iş-kura filan müracaat et , Allah kimseyi ailenize muhtaç etmesin !

En kötüsü de ailenin tavrı olmuş evliyken iyi hoş güzel torunum oluyor seviniyolar boşanırken senden kötüsü yok.Allah yardımcın olsun bence de eşinle bi konuş derim ama nasıl güveneceksin ki o adama

Hani denmiş ya karı koca hayatı yaşamayacaksın ama hem kirayı alacaksın hemde evde oturacaksın, bunu hiç bir erkek kabul etmez" işte burada yanılıyorsunuz; sadece benim tanıdığım iki kişi var bu şekilde yaşayan. Çocuklar için bir sure boşanmamayı kabul edip ayrı yaşayıp her turlu ihtiyaçlarını karşılıyorlar o evin. Çocuğunun olduğunun bilincindeyse o erkek ! bu şekilde yapabilir.
Ya güçlü bir nafaka verir ya da boşandıktan sonra ailesinin yanında yaşamak zorunda kalmasın diye böyle bir hayatı kabul eder .
Yani adam olan adam yapıyor işte.
..

Konu sahibi için değil bu yazdıklarım. Çunku bu adam bunu fırsat bildiği için kabul eder ilk etapta.

peki çocuklarla ilgilenecek ,yakınlarda oturan teyze kuzen vs yok mu? size şu günlerde destek olabilecek birileri arkadaş falan?
çaresizlik zor ama siz en zor kararı verip o evdev ayrıldınız..bundan sonrası bir çözüm bulunacak..şimdi geri dönerseniz,kocan oalcak o adam çaresiz ve gidecek yerin olmadığını bildiği için eziyeti 10 kat artıracak..
hangi şehirdesiniz?

kızlar eski konularımı bilirsiniz boşanma aşamasındayım.eşimin çalışmaması, şiddet,hakaret ve küfürlerinden dolayı ayrıyım iki aydan beri.boşanmayı istiyorum fakat ailem çocuklarımı horluyor,onlara değer vermiyor.babam ve erkek kardeşlerim özellikle.biraz daha zaman geçse dövecekler nerdeyse.ben çocukları anneme emanet edip gitsem aklım hep kızlarımda kalacak.çok zor durumdayım.eşimin yanına gitsem ben, şiddet vs gibi sorunlara devam edecek, gitmezsem kızlarım burda ezilecek.ben de asgari ücret için koşturcam...eşim ben buraya geldiğimde hakarete varan mesajlar attı,durdu.şimdi boşanma davasını açtığımı öğrenmiş.'ben boşanmak istemiyorum,neden dava açmışlar.böyle olmasını istemiyordum demiş' ben telefonlarına cevap vermiyorum. şimdi kızlar şöyle düşünüyorum.kendisi kızkardeşinde yaşıyor ve onların lokantasında çalışıyor ve ben geri döneyim evimde yaşayayım kızlarımla.iki dairesi var kiraları toplamda bin tl,bu kiralarla geçinip.kızlarımla yaşasam diye düşünüyorum.kendisi kızkardeşinde yaşasın haftanın bir günü gelip çocukları eve girmeden görüp gitsin diyorum...bu şartı kabul ederse dönerim desem mi sizce?
benimkiler de istemiyordu
benim çocuğumun yuvası olmazsa kimsenin olmaz yakarım bu evi dedim
şimdi bir sülale bir çocuğa bakıyoruz
yemezler mi böle bi blöfü ,gerçi benimki blöf değildi

canım benim çok üzülüyorum sana ama eşin ona kadınlık yapmanı bekleyecektir .yinede şansını dene belki oda düzelir

Gündemine aldi mi yoksa daha uygulamaya gecmedi mi?

devletin, çalışan anneler için olan kreşleri yıllardır var
özel kreş için yardım ise sanıyorum gündemde
devlet kreşleri fazlasıyla ihtiyacınızı görür
bu arada başvuruyu bakanlığa siz yapmıyorsunuz
siz, hangi devlet kreşine başvuracaksanız oraya gidiyorsunuz, size bir form veriyorlar, dolduruyorsunuz
sonucu kısa süre içinde belli oluyor zaten

Yukarda yazdigim olay daha baslangic biliyorum ki kizlarim biraz daha zaman gecsin dayak yiyecek.benim dayak yemem daha az canimi acitir.en azindan babalari eve haftanin bir günü gelse de kendi düzenimiz olur...

arkadaşım baştan açık açık söyle
eğer bu çocuklara fıske vurursanız darp raporu alır dava ederim sizi de de
biraz gözlerini korkut yaw

Babanızla konuşun.

Ve bir süre için lütfen çocuklarınızın ev düzeninin normal seyrine etki etmesini engelleyin. Yani çocuklarınızın arkadaşları eve gelmese de olur bir süre, önemli olan bu değil.

Babanıza ve tüm ailenize boşanmaya ve çalışmaya kararlı olduğunuzu, zaten tazminat istediğiniz gibi sonuçlanırsa kreş ihtimalini de düşündüğünüzü, çocukların ev için en az derecede zorluk çıkarması için uğraşacağınızı açık açık söyleyin.

Yani benim çocuğuma nasıl böyle der diye babanızla şimdilik kavga etmeyin.

Tanıdıklarınıza, yakınlarınıza, yakınlarınızın tanıdıklarına iş bulmak istediğiniz hakkında haber salın. Bu konudaki sitelere ve ilanlara göz atın. Aileniz bu iş için uğraş halinde olduğunuzu ve boşanmanızın size maddi katkı da sağlayacağını görsün.
darp raporuyla birlikte maddi ve manevi tazminat davasını kazansam eşimden ne alabilirim.iki dairesi de ailesinin üstünde ve işsiz görünüyor.hakim 5 parasız görünen bir adamdan ne alır sizce? nafaka konusunda da diyelim ki 500 tl bağlandı.ödemek istemez biliyorum.baksın der madem boşandı benden.nafakaları vermezse icra yoluna girerim ve ordada alacak birşeyi yok ancak iki aylık hapis yatar.sonra akıllanmasını bekle beyefendinin...

devletin, çalışan anneler için olan kreşleri yıllardır var
özel kreş için yardım ise sanıyorum gündemde
devlet kreşleri fazlasıyla ihtiyacınızı görür
bu arada başvuruyu bakanlığa siz yapmıyorsunuz
siz, hangi devlet kreşine başvuracaksanız oraya gidiyorsunuz, size bir form veriyorlar, dolduruyorsunuz
sonucu kısa süre içinde belli oluyor zaten
ücretsiz devlet kreşi çocuklar için çok iyi olur..

Nice zorluklarla evlatlarına bakanları gördüm canım istedikten sonra olur bence araştırmalara başla, iş-kura filan müracaat et , Allah kimseyi ailenize muhtaç etmesin !
ailem işe yaramaz onlar paran varsa kıymetlisin der...

canım benim çok üzülüyorum sana ama eşin ona kadınlık yapmanı bekleyecektir .yinede şansını dene belki oda düzelir
sağol akans çıkmazdayım.kızlarıma asla kıyamam.burda yaşarsam kavga gürültü olacak çocukları her defasında koruduğum için.oraya gitsem aynı dayaklara devam...ALLAH'IM yardım et...

peki çocuklarla ilgilenecek ,yakınlarda oturan teyze kuzen vs yok mu? size şu günlerde destek olabilecek birileri arkadaş falan?
çaresizlik zor ama siz en zor kararı verip o evdev ayrıldınız..bundan sonrası bir çözüm bulunacak..şimdi geri dönerseniz,kocan oalcak o adam çaresiz ve gidecek yerin olmadığını bildiği için eziyeti 10 kat artıracak..
hangi şehirdesiniz?
ailemden başka kimse yok.arkadaş ,eş dost ne yapsın? eşim zaten bunu bildiği için ben evden çıkmak için valizi hazırlarken.tanıdıklarla telefonda konuşurken 'iki çocukla onu kabul etmezler,mecburen dönecek,bence geri dönmesin,kocaya da gidemez gibi bir laf daha ederek midemi daha da bulandırdı...bu kadar iğrenç birine ailem beni mecbur ediyor...

Allah ailenizi ıslah etsin..Kadın sığınma evlerini düşündünüz mü hiç.

ailemden başka kimse yok.arkadaş ,eş dost ne yapsın? eşim zaten bunu bildiği için ben evden çıkmak için valizi hazırlarken.tanıdıklarla telefonda konuşurken 'iki çocukla onu kabul etmezler,mecburen dönecek,bence geri dönmesin,kocaya da gidemez gibi bir laf daha ederek midemi daha da bulandırdı...bu kadar iğrenç birine ailem beni mecbur ediyor...
aklım almıyor gerçekten de,insan doğurduğu eme emek büyüttüğü çocuğuna nasıl böyle yapar anlayamaıyourm..
ne olsa da koca evinden yeğdir şu durumda..hele ki siz bunları yazdıktan sonra ,dönerseniz eğer o adam sizi beter eder...
durun bakalım birşeyler çıkar elbet..akıl akıldan üstündür bence bir çıkış yolu bulunur..hangi şehirde olduğunuzu yazmadınız,yakında biyerlerse belki iş konusunda yardımımız dokunur..

Hep diyorum kadın okumalı ve mesleğini eline almadan evlenmemeli.. Önce bir dimdik ayakta durabilmelei, maddi özgürlüğe sahip olabilmeli. 10 yıl ara da verse canı istediğinde geri dönüp yapabileceği bi mesleği olmalı elinde.. Öyle olsaydı şimdi ne o kocaya muhtaç olunurdu ne de o aileye, ahh ah.. :KK43: Ben çocuklara çok üzülüyorum. Allah yardımcıları olsun..

X