• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem borç yapmaya karar verdi 😔

Arkadaşım ben burada moral verin diyorum abuk subuk yorum yapıyorsunuz, yok bencillikmiş yok bilmem ne ben kendi ailemi de düşünüyorum kendi geleceğimi de yazlık çok elzem olmazsa olmaz bir şey değil. Herkes de ne keyif meraklısıymış anlamadım gitti
Sen de ne koca merakımlasıymışin anlamadım gitti.3 gün sonra belki adını ile anmayacağın adam için ailene kızıyorsun.Neden yazlık almışlar.Ya kaç yaşın da insanlar elzem olması gerekmiyor birşey yapmaları için sonuçta kendi paraları ister yazlık alırlar ister karavan ister motorsiklet.
Gerçekten keyif meraklısıyım çünkü çocuk büyütürken insan o kadar keyif aldığı şeylerden feragat ediyor ki ilerde de kendi için yaşamak istiyor.

Arkadaşım ben burada moral verin diyorum abuk subuk yorum yapıyorsunuz, yok bencillikmiş yok bilmem ne ben kendi ailemi de düşünüyorum kendi geleceğimi de yazlık çok elzem olmazsa olmaz bir şey değil. Herkes de ne keyif meraklısıymış anlamadım gitti
Hayatta da hep böyle sadece destek beklersen beğenmeyenin çok olur. Burada yorum yapanlardan senin geçtiğin yolları geçen, hatta annenin konumunda olan kadınlar var. Düşüncen bencilce geldi diyor insanlar. Çünkü evlat bakmak, okutmak yetiştirmek öyle 1 yazlık parasıyla ölçülecek kadar bile değil. Kaç yazlık parası harcanıyor bizler o evlilik cağına gelene kadar. Bırakın bi yazlık keyifleri olsun diyor insanlar. Neyse siz hiçbirşeyi beğenmeyip, hep bana demeye devam edin

Allah evladın bile hayırlısını versin diye boşa demiyorlar. Ailen seni okutmuş büyütmüş bir zahmet evlenme masrafınıda sen karşıla. Birde ailem mahçup olmasın diyor. Ailen niye mahçup olsun. Sen çeyizini masraflarını para biriktirip karşılarsan, onlarda alır 2 bileziğini takar. Bir ailenin görevi yetiştirip okutmakla biter. Evlenecek kadar yetişkin olduğunu düşünen bunun sorumluluğunuda kendi alır.

Nekadar bencil bir cocuksunuz insanlar sizi okutmus universiteye gondermis kendileri icin bir yatirim yapmak istiyolar ne var bunda? Yeter cocuklarina calistiklari siz kendiniz calisinca yapin herseyinizi boyle bencil olmayin aileler cocuklarini olene kadar desteklemek zorunda degil kendileri icin biseyler yapmak onlarin en dogal hakki

Şu an uykusuzluktan bitkinim, 17 ayda 10 yaş yaşlandım, çocuk taşımaktan iskelet sistemim çöktü, sosyal hayatım zaten kalmadığı gibi eşimle de eskisi gibi değiliz. Maddi olarak ise kendime en son ne zaman bir şey aldım bilmiyorum.
Pardon da sırf şu 17 ayın sebebine bile çocuğum ileride böyle düşünecek olsa ve bilsem alnını karışlarım. Daha büyüyene kadar vereceğim emekleri saymıyorum. Yahu sen benim bütün hayatımı alt üst etmişsin, her şeyimi vermişim ve bir çok şeyden mahrum kalmışım. O da ne için sırf mutlu ol, ayaklarının üzerinde durabilen, kendine yetebilen biri ol diye bir de dahasını mı istiyorsun :KK70:
Aynı durumdayım 3 cocukla 3 yıldır ucretsiz izindeyim ne uyuyabiliyorum ne kahve içebiliyorum doğru dürüst.Ilerde de benim çocuğum benim keyfime karışacaksa böyle diye ağlamak istiyorum

Yaşın genc, zamanla anlarsin, biraz daha anlasilir yazayim,
3 evladim var, evlenecek yaşa gelip, siz keyif catacaksiniz diye biz evlenirken zorluk mu çekelim deseler, agizlarinin payini verirdim

Ebeveyniz diye olelim mi yahu?
Varsa elimden gelen yaparim, neyim varsa zaten çocuklarımın.
Ya 22 yasindaki kizim ya 3 sene sonra evlenirse diye hayatimi yasamam

Ay rahmetli babannemle boşuna dalga geçmişim, kadin 2 yasimdan beri bana ceyiz yapıyordu.
2020 de hala bu kafa var demekki.

Keyif yapıyorlar zaten yeterince yapmasınlar da demiyorum, her yıl tatile farklı şehire giderler gezerler. Ama şuan sanki o masraf bizim yaşam kalitemizi düşürecekmiş gibi hissediyorum belki de daha önce bu kadar yüklü bir miktar olmadığı için. Zaten güzel bir mesleğim var çalışacağım da onlardan bir beklentim olmasın isterim ama insan ailesinin mahcup olmasını da istemiyor. Onların bizim için en iyisini düşünerek hareket etmesi gerekmez mi.
İnan ki zaten sizi de düşündükleri için almış olabilirler o evi. Allah uzun ömürler versin ailenize , ancak ilerde size kalacak nasılsa aldıkları her gayrimenkul. Eve verecekleri 300 bin sizin düğün masrafınızdan çok daha fazla bir meblağ. Siz evleneceğiniz zaman taksitle bile alacaklarını alabilirler için rahat olsun o yüzden.

Ailen çocuklarını düşünmese siz mezun olmadan o yazlığı almaya kalkar sizden eğitiminizden de kısarlardı. Sizi okutmuşlar her şeyinizle ilgilenmişler.Doğru zamanı bekleyip almışlardır diye düşünüyorum.

Öncelikle bir şey söylemek istiyorum, konu sahibinin konu açıp hoşuna gitmeyen mesajlara "beğenmedim" emojisi koymasını son derece kaba buluyorum.

Fikir danışmışsınız, bir derdinizi anlatmışsınız insanlar size farklı pencerelerden bakış açıları sunuyor, tak yapıştır beğenmedim'i..
Siz konu sahibisiniz, ev sahibi gibi düşünün kendinizi.
Rica ederim benim yorumuma da koyun o emojiden!!

Konuya gelecek olursam, ailenizle konuştunuz mu bu kaygılarınızı ? Ben olsam annemle konuşur fikrimi söylerdim. Onlara da hak vermek lazım, yaşları ilerliyor. E siz evlenip gideceksiniz kalacaklar karı-koca başbaşa. Yazlıklarına giderler oyalanırlar. Siz de eşlerinizle çocuklarınızla kafa dinlemeye gidersiniz, iyi ki almışsınız dersiniz, belli mi olur..

Aynı durumdayım 3 cocukla 3 yıldır ucretsiz izindeyim ne uyuyabiliyorum ne kahve içebiliyorum doğru dürüst.Ilerde de benim çocuğum benim keyfime karışacaksa böyle diye ağlamak istiyorum
Ne ağlıycam ya, şu an demek ki sınırları iyi çizmek lazım diye düşünüyorum. Şimdiden "ben senin için yaşamıyorum, kendi hayatım var" mesajını vermeye başlayayım :D

Henüz küçük sayılacak yaşta çocuklarım şuan ki bütün kazandıkları mi onların eğitimi ve hobileri için harcıyorum hedefim üniversitesi mezunu yapıp bir meslek sahibi etmek ondan sonrası için benden beklentileri olmamalı kendi kazanclariyla evlenmeliler en azından bende bunca yıl onlar için bekletigim hayelerimi yaşamalıyim diye düşünüyorum..özeti mesleğinizi elinize aldığınız da abiyane tabir olacak incitmek için yazmıyorum kendi çocuklarım içinde geçerli bir düşün yakalarindan derim:)

Vay anasini bu bizim bazi Turk genclerindeki memnuniyetsizlige ne desem bilemedim. Lise cagimdan beri babamdan annemden tek kurus almamisimdir, universite de dahil tum masraflarimi tek kendim karsiladim. Bati ulkelerinde cocuklara 18 yasinda git kendi hayatini kur denilir. Calis denilir. Yurtdisinda yasadigim icin bu fikri pekala benimsedim yillardir. Bizim kulturumuzde cocuklarimizi kendimize cok bagimli yetistiriyoruz, cok simartiyoruz. Taaa evliliklerine kadar odemesini yapiyoruz. Evlenecegini bilen insan ona gore yapar hesabini. Paran yoksa evlenme bu kadar basit. Okulunu bitir, calis birikimini yap, atli mi kovaliyor pesinizden hemen evlenmeyi dusunuyorsunuz? Annen baban sizin dugun masraflarinizi karsilamak zorunda degil. Seni bu yasina getirmisler, okutmuslar minnettar olacagina dert ettigin seye bak. Yazik.

Gercekten bu dusunce yapisi ne zaman degisecek yahu?

Birde ailemin mahcup olmasını istemiyorum demişsiniz, erkeklerin çoğu böyle şeylere takılmıyor, ailesine yardım etme derdine düşüyorlar hatta ama bizim kızlarımız aman mahcup olmayalım diye kendilerini de ailelerini de heder ediyor çoğu kez.
Böyle devam edin, çok güzel.

Ooo bana unlike geldi gözüm aydın...
Ben mi salağım anlamıyorum, ailem çeyiz diye ufak eşyalarımı yaptı kayinvalidemler onu bile yapmadı o zamanlar evimde bir çöpü yoktu aklınıza gelebilecek her detayı eşimle yaptık. Ona rağmen şimdi diyoruz ki oğlumuzun geleceğini garanti altına alsakta biraz da aileleri yaşatsak rahat ettirsek bu dünyadan göçüp gitmeden. Hangisi yanlış şimdi?

Detaylı tavsiye vereceğim.

Öncelikle “bana çeyiz lazım düğün lazım yazlık almayın paranızı bizlere harcayın” derseniz olmaz. Zaten gelen sert cevaplardan bunun tam ters etki yapacağını hissetmiş olmalısınız.
Gerçekten geçiminizi kendi paranızla sağlamanız lazım.

Yazlığı aldıktan sonra hep orada mı yaşamayı planlıyorlar öğrenin. Deniz sezonunda gidilecekse o bölgede kaç ay denize girilebiliyor?

Süreyi öğrendikten sonra bölgedeki kiralık villa ve devremülk fiyatlarını internetteki emlak sitelerinden araştırın.

300bin tl kalıcı gidilmeyen bir yazlık için pahalı üstelik kredi çekecekler faiz de var.

Büyük ihtimalle daha uyguna daha kaliteli yerler bulacaksınız, sonuçlarınızı ailenizle paylaşın.

Öncelikle bir şey söylemek istiyorum, konu sahibinin konu açıp hoşuna gitmeyen mesajlara "beğenmedim" emojisi koymasını son derece kaba buluyorum.

Fikir danışmışsınız, bir derdinizi anlatmışsınız insanlar size farklı pencerelerden bakış açıları sunuyor, tak yapıştır beğenmedim'i..
Siz konu sahibisiniz, ev sahibi gibi düşünün kendinizi.
Rica ederim benim yorumuma da koyun o emojiden!!

Konuya gelecek olursam, ailenizle konuştunuz mu bu kaygılarınızı ? Ben olsam annemle konuşur fikrimi söylerdim. Onlara da hak vermek lazım, yaşları ilerliyor. E siz evlenip gideceksiniz kalacaklar karı-koca başbaşa. Yazlıklarına giderler oyalanırlar. Siz de eşlerinizle çocuklarınızla kafa dinlemeye gidersiniz, iyi ki almışsınız dersiniz, belli mi olur..
Ben de yorum yapanlara nazaran küçük yaşta birine bu şekilde hakaret vari aşağılayıcı üslupla yorum yapanları kaba buluyorum. Emoji kullanmakta da özgürüm hoşlarına gitmeyen bir durum varsa güzellikle izah edebilirler diye düşünüyorum.
Konuştum konuyu her hangi bir verimli cevap alamadım. Yazlık almalarına karşı da değilim sadece şuan doğru zaman mı onun kaygısındayım. Mantıklı düşünmeye çalışıyorum sadece.

Senin anne babana birşeyler yapman gerekirken ev alıyorlar diye dertlere düşmek vah vah Allah hayırlı evlat versin
Ay di mi ya?
Insan anneme babama destek cikayim, yuklerini alayim, gonullerini hos tutayım, onca emegi odeyemem ya, en azindan anlik mutlu edeyim diye dusunur.
Ama onca emegin ustune hala keyif catacaklar benim evlenmem lazim la gelsinler yine.
Bir arkadaşım asla cocuk sahibi olmayi düşünmüyor, bizim toplumda yetisen cocuklar için de kene/parazit/somuru imparatorlari falan diyor :)) hakli sanirim

Back