Çok şey var sürekli konuşup duruyor benim evim ya isterse tek tek çöpe atarım her şeye müdahele ediyor dayanamıyorumAnnenin yaptığı bariz bir şey yok. Klasik anne işte bulaşık makinesini öyle değil böyle yerleştir demiş filan ne var bunda?
Böyle giderse doğumda annemi de istemiyorum yanımda. Tek başıma daha rahat olur bıktırdı beni. Zaten çok konuşuyor asla susmuyor. Olayları büyütüyorçok iyi anlıyorum sizi çok benzer seyler yasadım. ve kesin olarak söyleyebilirim ki siz çok takılıyorsunuz. büyütülecek bir durum yok. kızmayın, kendimden biliyorumdoğumdan sonra 10 katını hissedeceksiniz. halbuki kimsenin sizinle bir derdi yok, siz her seyi yük ediyorsunuz kendinize. çok gerginsiniz. yazık size de bebeğinize de. sakin kalmaya calisin.
O da ayrı bi şahıs. İşte babama vs yapma ağlıyor vs demiş. Kedisinin adı pamuk olsun. Bana pamuk 2 diyor. Durup dururken sen bakamazsın çocuk diyor. Bu öldürür çocuk ağlamaktan çatlar diyor. Dikkatsizsin şöyle böyle. O da tembel ama işleri yoğun bebek bakımına çok destek olamayacak gibi. Onunla da apayrı sorunlarım varesin nasil biri? umarim cok iyi bir esin vardir.
o sizin kararınız. benim de sadece esim vardı yanımda doğumda. ben kimseyi istemedim. annem de çok paniktir zaten. doğumdan yarım saat önce falan geldi eli ayağı boşaldıBöyle giderse doğumda annemi de istemiyorum yanımda. Tek başıma daha rahat olur bıktırdı beni. Zaten çok konuşuyor asla susmuyor. Olayları büyütüyor
Sezeryan olacağım hiç ameliyat olmadım ama ablam da var kız kardeşim de eşim zaten yıllık iznini bebeğe göre alacak 1 ay da ücretsiz izin alacak içerde birikmiş izinleri var. Şimdiden evdeki kalabalığı düşündükçe geriliyorum. Babaannem de geleceğim doğuma dedi neden dedim. Gece uyanabilir misin ben dinlerim diyor senin kendine hayrın yok ki dedim. Küserlerse küssünler niye ben milleti alttan almak zorundayım ya.
o sizin kararınız. benim de sadece esim vardı yanımda doğumda. ben kimseyi istemedim. annem de çok paniktir zaten. doğumdan yarım saat önce falan geldi eli ayağı boşaldıcok korktum, doğuramayacaksın sandım falan dedi. sonrasında da sadece bebeği ziyarete geldi. hatta 2 aylık olana kadar kucağına bile almadı ama emin olun tüm bunlar sizle ilgili yoksa kimsenin size bir zarar vermeye calistiği, üzmeye calistiği yok. etrafınızı bırakın, kendinize odaklanın
Annen dahi olsa seni aşağı çeken insanlarla mesafeli olabilirsin.O da ayrı bi şahıs. İşte babama vs yapma ağlıyor vs demiş. Kedisinin adı pamuk olsun. Bana pamuk 2 diyor. Durup dururken sen bakamazsın çocuk diyor. Bu öldürür çocuk ağlamaktan çatlar diyor. Dikkatsizsin şöyle böyle. O da tembel ama işleri yoğun bebek bakımına çok destek olamayacak gibi. Onunla da apayrı sorunlarım var
Anneme mesafe koymak çok zor kavga ederiz 3 gün sonra konuşur. Ona göre sıkıntı yok o kötü niyetli değilAnnen dahi olsa seni aşağı çeken insanlarla mesafeli olabilirsin.
Hamile olan eşine ve kızına sen çocuğa bakamazsin demek neyin kafası asla anlamadım. Ne kadar ayıp ya.O da ayrı bi şahıs. İşte babama vs yapma ağlıyor vs demiş. Kedisinin adı pamuk olsun. Bana pamuk 2 diyor. Durup dururken sen bakamazsın çocuk diyor. Bu öldürür çocuk ağlamaktan çatlar diyor. Dikkatsizsin şöyle böyle. O da tembel ama işleri yoğun bebek bakımına çok destek olamayacak gibi. Onunla da apayrı sorunlarım var
ben de söylemiştim sadece esimi istiyorum diye. ablam trip atmıştı. ona rağmen doğum yapacağım gün gelmişti. esime sürekli sen git sigara iç, git çay iç falam diyordu. kovdum en son yine gitmediSezeryan olacağım hiç ameliyat olmadım ama ablam da var kız kardeşim de eşim zaten yıllık iznini bebeğe göre alacak 1 ay da ücretsiz izin alacak içerde birikmiş izinleri var. Şimdiden evdeki kalabalığı düşündükçe geriliyorum. Babaannem de geleceğim doğuma dedi neden dedim. Gece uyanabilir misin ben dinlerim diyor senin kendine hayrın yok ki dedim. Küserlerse küssünler niye ben milleti alttan almak zorundayım ya
Eşim demiyor babam diyor. Eşim de ben bakarım ikisine de hem karıma hem oğluma diyor. Artık bıraktı bunu söylemeyi ama bıktırdı. Komik değil çünkü. Ve ben kim hasta olsa ameliyat olsa yanında kalıyorum. Bebeğime neden bakmayayımHamile olan eşine ve kızına sen çocuğa bakamazsin demek neyin kafası asla anlamadım. Ne kadar ayıp ya.
Ha tamam o yorumda eşinde diyor diye anladım. Tabi ki komik değil. Çok ayıp.Eşim demiyor babam diyor. Eşim de ben bakarım ikisine de hem karıma hem oğluma diyor. Artık bıraktı bunu söylemeyi ama bıktırdı. Komik değil çünkü. Ve ben kim hasta olsa ameliyat olsa yanında kalıyorum. Bebeğime neden bakmayayım
Benim annem daha genç 50lerin başında. Çok iyi bir annedir çok uğraştı ben zaten çok zor çocukluk ve ergenlik geçirdim. Bağırmadı dövmedi başımda oturdu peşimde koştu. Onun hayalindeki bi evlat olamadım. Ama sabit fikirli. Geliniyle de sorun yaşıyor. Her akşam abimi arayıp ne yediniz diye soruyormuş. Çocuk yapmayın diyormuş. Ona sorsak ben ne yaptım ben kötü niyetli miyim siz benim yavrularımsınız ben kötülük düşünmüyorum. Alışmış bi kere zor biri olmaya. Sürekli beni eleştiriyor ev hanımlığımı. Sen nasıl karısın çok tembelsin. Kocana yemek yap kocana bunu yapma. Şimdi de doğurmadan anneliğim dert. Beni yıpratıyor. Başınız sağolsun bu arada. Bunu benim babam da yapıyor zaten çok yaşadım toprak beni çağırıyor o bu. Ben de küçük değilim ki artık neredeyse 30 oldum. Sanki sadece onun doğrusu varBenim annem de böyle, 45 yaşıma geldim hâlâ eleştirir. Mükemmel olmamı istiyormuş ama ben değilim işte, hiçbir zaman da onun istediği gibi olmayacağım. Ters bir şey söyleyince hemen ayılıp bayılıyor, iki sene önce babamı kaybettik, sürekli baban beni çağırıyor ben gitmek istiyorum deyip üzüyor. Annemle hiçbir zaman şöyle dört dörtlük bir anne kız ilişkimiz olmadı ama rahmetli babam benim hayattaki en büyük destekçimdi. Zor bir insan vesselam, triplidir, nazlıdır, sabit fikirlidir ama gözlemlediğim kadarıyla annemin yaş grubundaki çoğu kadın böyle.
Allah gelin hanıma sabır versin. O da tepki gösteriyordur herhalde.Benim annem daha genç 50lerin başında. Çok iyi bir annedir çok uğraştı ben zaten çok zor çocukluk ve ergenlik geçirdim. Bağırmadı dövmedi başımda oturdu peşimde koştu. Onun hayalindeki bi evlat olamadım. Ama sabit fikirli. Geliniyle de sorun yaşıyor. Her akşam abimi arayıp ne yediniz diye soruyormuş. Çocuk yapmayın diyormuş. Ona sorsak ben ne yaptım ben kötü niyetli miyim siz benim yavrularımsınız ben kötülük düşünmüyorum. Alışmış bi kere zor biri olmaya. Sürekli beni eleştiriyor ev hanımlığımı. Sen nasıl karısın çok tembelsin. Kocana yemek yap kocana bunu yapma. Şimdi de doğurmadan anneliğim dert. Beni yıpratıyor. Başınız sağolsun bu arada. Bunu benim babam da yapıyor zaten çok yaşadım toprak beni çağırıyor o bu. Ben de küçük değilim ki artık neredeyse 30 oldum. Sanki sadece onun doğrusu var
Aslında uykuya düşkün değilim ama tahammül seviyem düşük rahatım dikkatsizim. Bir de onlara göre geç çocuk yaptım 6. Senede. Çocuk dediklerinde bakamam istemiyorum diyordum. Akıllarında bu kaldı demek kiannen, baban, babaannen
neden hepsi israrla "bakamazsin" diyor ki? herkes gencecik yasinda, cahil caglarinda cocuk yapti yillarca. onlarin yapip senin yapamayacagin ne var ki?
cok mu keyfine düşkünsün normalde, uykuyu sever misin vs o yüzden mi takiliyor herkes? ben mesela bir uyurum 7 uyuyanlar gibi kolay uyanmam. kac kere kapida kaldi ailem. otobus tren ucak, bindigim saniye gözüm dalar, asla yerimi yadirgamam:) belki siz de boyleyseniz gencken bu yuzden adini cikmistir bakamaza.
çünkü normal degil, neden bakamayasiniz ki yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?