• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailelerle tanışma birbirine yakın tarihlerde mi olmalıdır?

Ailelerle tanışma birbirine yakın tarihlerde mi olmalıdır?

• Evet, ailelerle tanışma birbirine yakın tarihlerde olsa iyi olur.

• Hayır, ailelerle tanışma birbirine yakın tarihlerde olmasa da olur. Önemli olan niyettir.

• Kararsızım, ikisi de olabilir.

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

000

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2011
5.254
13.270
448
Merhaba Sevgili Üyeler;:KK24:
Nasılsınız?

Umarım her şey sizin için yolundadır.
Kısaca size bir soru sormak istiyorum.

Benim geçen Eylül ayından beri 10 aylık gayet içime sinen bir ilişkim var. (Allah bozmasın:dua:). Erkek arkadaşımı bu Pazar ailemle tanıştıracağım. Bize gelecek. Aslında tanışma isteği ondan geldi. Bana opsiyon bıraktı, önce senin ailenle de tanışabilirim veya sende bizimkilerle tanışabilirsin; hangisini istersen onu yapalım dedi. Bende önce onun gelmesini istedim.

Fakat şimdi şöyle bir durum oluyor. Onun ailesi haftaya şehir dışına gidecek. Erkek arkadaşım arabayla onları şehir dışındaki evlerine götürüp orada 1 hafta kalıp gelecek. Haliyle benim onlarla tanışmam haftaya olamayacak. Daha sonraya ertelenmek zorunda. Tahminen şehir dışından Ağustos ayında geleceklermiş.

Bu arada erkek arkadaşım istersen haftaya bize hafta içi akşam gel dedi. Ama ben işten sonra tanışmaya gitsem mi emin değilim. Hem ailesinin yol hazırlıkları olabilir hem de onların iki ayakları bir pabuca girsin istemiyorum.

Size sorum şu; siz hayatınızdaki kişiyle ailenizi tanıştırdıktan ne kadar zaman sonra onun ailesiyle tanıştınız?
Araya ne kadar süre girdi?
Benim araya 2 ay girse sorun olur mu? Yoksa haftaya hafta içi akşam gitsem mi daha iyi olur?
Bir de anket açtım. Ona da rica etsem katılabilir misiniz?

Sorularıma cevap verirseniz çok sevinirim. Daha önce bu süreçleri yaşamadım. Haliyle tecrübem yok. Sizlerden tavsiye istiyorum.
Okuduğunuz ve cevap yazdığınız için teşekkür ederim..

Sevgiler :KK200:

Son düzenleme:
Ben eşimin ailesiyle tanıştıktan yaklaşık 2-3 sene sonra eşim bizimkilerle tanıştı. Ben ailemin içine sokmak istemiyorum henüz dedim, o da bizimkilerin seni tanımasını istiyorum dedi öyle oldu. Evlenmeye karar verdiğimde tanıştırdım ailemle. Yani bence aynı anda olması gerekmez. İstekler ve şartlar ne yöndeyse o şekilde esneklik sağlanabilir.

Çikolatam.

Bende nasıl olmuştu inan net hatırlamıyorum ama önce eşim ailemle tanıştı. Babam bizi yemeğe götüŕmüştü.

Eşimin ailesi başka şehirde yasiyordu zaten. Ben sonra gittim ama birkaç ay geçmişti aradan sanıyorum ki.

Bir sorun olmadi.

2 yetişkin insandık.

Küçük şeyler büyük sevgilere kolay zarar veremez .

Arkadaşın annesinin ağzını arasın senin haftaya gidip gitmemen konusunda. Annesi islerimiz var sıkışırız derse ertelersin.

Kadın iyi getirirse de gidersin.

Allah kalbinde olani sana versin.

Allah heyecanlarını daim etsin😍

ay ay ne minnoş heyecanlar böyle : ))
tebrik etmeye geldim hiç hayatımdaki kişilerle o levela gelemediğim için sorun için yardımcı olamiyciiim :KK70:
Teşekkür ederim..
İnşallah sizinde en kısa zamanda gönlünüze göre biri olur.. :dua:

Ben eşimin ailesiyle tanıştıktan yaklaşık 2-3 sene sonra eşim bizimkilerle tanıştı. Ben ailemin içine sokmak istemiyorum henüz dedim, o da bizimkilerin seni tanımasını istiyorum dedi öyle oldu. Evlenmeye karar verdiğimde tanıştırdım ailemle. Yani bence aynı anda olması gerekmez. İstekler ve şartlar ne yöndeyse o şekilde esneklik sağlanabilir.
Ben sankı peş peşe tanışılsa daha iyi olur gibi düşünmüştüm.
Gene beni kırmıyor. Ama haftaya hafta içi gitsem sanki rahatsız ederim gibi hissediyorum..
Zaten en geç durumda Ağustos veya Eylülde tanışılır diye düşünüyorum.

Çikolatam.

Bende nasıl olmuştu inan net hatırlamıyorum ama önce eşim ailemle tanıştı. Babam bizi yemeğe götüŕmüştü.

Eşimin ailesi başka şehirde yasiyordu zaten. Ben sonra gittim ama birkaç ay geçmişti aradan sanıyorum ki.

Bir sorun olmadi.

2 yetişkin insandık.

Küçük şeyler büyük sevgilere kolay zarar veremez .

Arkadaşın annesinin ağzını arasın senin haftaya gidip gitmemen konusunda. Annesi islerimiz var sıkışırız derse ertelersin.

Kadın iyi getirirse de gidersin.

Allah kalbinde olani sana versin.

Allah heyecanlarını daim etsin😍

Canım benim çok teşekkür ederim. Güzel dileklerin için çok mutlu oldum..:KK200:
Evet aynı fikirdeyiz seninle, bende annesinin kararını merak ediyorum. Sonuçta şehir dışında 2 ay için kadıncağız hazırlık yapması gerekebilir. O yüzden sorayım. Hazırlıkları varsa o zaman onlar geldikten sonra olur.

Önce bende yemeğe çağıralım dedim. Annem belki ilk tanışma gerilebilir deyince, çaya çağırdık. İşte yanında ikramlık da olacak. Heyecanlıyım..Umarım konuşma su gibi akar gider. Eşinle ilk ailen tanışınca kaç saat vakit geçirmiştiniz?

Yakın tarihlerde olmasına gerek yok bence, kim ne zaman müsait olursa o zaman tanışılır. Aceleye getirmenize gerek yok. Hem 2 ay çok uzun bir süre değil.
Evet haklısınız. Acele olmasına gerek yok. Onlarla da müsait olunca tanışılabilir.
Ben acaba peş peşe daha mı iyi olur diye düşünmüştüm.

Ben böyle şeyleri takmam.
Biz sevgili olduk, üçüncü ayında annemle babamla tanıştı. Tanışma niyetiyle değildi tabii de beni almaya geldiğinde işten geç çıkmıştım hazırlanamadım, babam da beklemesin kapıda diye eve çağırdı. Sonrasında da iyi anlaştılar zaten, her almaya geldiğinde bir kahvemizi içti illa☺️ Sonrasında abimle ablalarımla tanıştı. Hatta abim yurtdışından her gelişinde aile fasılı yapardık ona dahi katıldı. Yani aramıza girmişti. Ben 2. Yılında tanıştım. Eşim meğer kafada evlilik işini kuruyormuş ondan tanıştırmış. Biz tanıştık iki ay sonra teklif geldi zaten. Bu arada bizimkiler eşimin 2,5 yıldır biliyordu tanıyordu.

Aslında aradaki zaman önemli değil kısmını seçtim ankette ama yine de yazmak istedim. Burada aslında en cok olay senin ailene bakıyor bence. Eğerki ailen bunu dert etmeyecekse, yanlış anlamayacaklarsa isterse beş yıl geçsin hiç farketmez bence. Üstelik kız ailesiyle önceden tanışIlması daha da iyi bence ki o süreçte büyüklerimizinde önerilerini görüşlerini alalım, bizim gözümüzden kaçan varsa ışık olur belki diye. Üstelik iki erkek annesi olmama rağmen tüm samimiyetimle söylüyorum bunu.

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah, şimdiden Allah tamamına erdirsin inşallah diyorum. Mutluluklar dilerim.

• Muhteşem
Reactions: 000
Biz görücü usulü olduğumuz için farklı oldu ancak sevgili olup sonra evlilik hazırlığına giren yakınlarım peş peşe yapmadı. Ne bileyim bi bayram bir taraf tanıştıysa diğer bayram öbür taraf tanıştı. Aile tanışmaları peşpeşe oluyor diye biliyorum.

• Muhteşem
Ayyyy çok sevindimmmmm ilişkin ciddi bir boyuta taşınıyooooooorr 😍😍
Hadi hayırlısı olsun ❤️
Ailesi sanırım yazlığa gidecek , evet ağustos sonu gelirler. Benim tavsiyem,( tabi benden de ne tavsiye veren olur ya işte olduğu kadar ) onlar gitmeden sen ailesiyle tanış. Çünkü uzun bir süre burada olmayacaklar. Hem daha bir hafta varmış gitmelerine hiç de iki ayakları bir pabuca girmez. Sonuçta söz nişan bile değil misafirlik gibi düşün, misafir hazırlığı gibi bir hazırlık olur onlar için en çok. Çok zahmet vermek istemezsen akşam yemeği değil de yemek sonrası bir çaya da gidilebilir. Ama muhakkak sen tanış öyle gitsinler. Sonra da erkek arkadaşın sizinkilerle tanışır. Böylece her ikiniz de birbirinizin ailesiyle tanışmış olarak ileri aşamayı beklesiniz daha hayırlı olur. Her iki aile de bilir hem onlar hem senin ailen açısından da daha ciddi bir düşünce olur. Erteleme ve bu hafta git bence. 💞

• Muhteşem
Yiaaa maşallah ne güzel heyecanlar bunlar. İnşallah ağız tadıyla olsun. Mutlu olursunuz ❤
Keşkem benimde böyle birşey olsaydı ne güzel heyecanınız buraya kadar yansıdı. :KK36:

• Muhteşem
Ben esimin ailesiyle 3 ay sonra tanıştım esim benim ailemle 6 7 sene kadar falan sonra tanışabildi. Sonra da evlendik iste direkt istemeye gelebildiler. Ailenle tanıştığırdiginda ailen sana evlenmen için israr eder mi ya da yakin zamanda evlilik planlariniz var mi? Bunlar tatlı heyecanlar ve cok ince düşüncelisin. Ilk senin ailen ya da onun ailesi farki yok ki sonucta bor yoldasınız ve iki tarafta anlasirsa kocaman bir aile olacaksiniz. Icini sıkmadan, stres yapmadan icinden nasil geliyorsa onu yap. Ailene de daniş anladigim kadariyla anlayisli insanlar ailen. Annen en iyi arkadaşındır ve asla senin yanlis bisey yapmani istemez

• Muhteşem
Ben böyle şeyleri takmam.
Biz sevgili olduk, üçüncü ayında annemle babamla tanıştı. Tanışma niyetiyle değildi tabii de beni almaya geldiğinde işten geç çıkmıştım hazırlanamadım, babam da beklemesin kapıda diye eve çağırdı. Sonrasında da iyi anlaştılar zaten, her almaya geldiğinde bir kahvemizi içti illa☺ Sonrasında abimle ablalarımla tanıştı. Hatta abim yurtdışından her gelişinde aile fasılı yapardık ona dahi katıldı. Yani aramıza girmişti. Ben 2. Yılında tanıştım. Eşim meğer kafada evlilik işini kuruyormuş ondan tanıştırmış. Biz tanıştık iki ay sonra teklif geldi zaten. Bu arada bizimkiler eşimin 2,5 yıldır biliyordu tanıyordu.
Bende de ilk bizimkilerle tanıştırmak istedim. İlk bize gelecek. Sonrasında da bende tanışacağım inşallah. Burada yazılanlardan sonra 2 ay gibi bir süre sonra da tanışılır gayet olur diye düşünüyorum. Bizim yaşlar 30larda. Ondan bende daha kısa sürede olur diye temenni ediyorum. Sanırım siz okurken tanıştınız..

Size her gelişinde kahvenizi içmesi çok güzelmiş.. Umarım bende de öyle olur. Olursa çok hoşuma gider.

Aslında aradaki zaman önemli değil kısmını seçtim ankette ama yine de yazmak istedim. Burada aslında en cok olay senin ailene bakıyor bence. Eğerki ailen bunu dert etmeyecekse, yanlış anlamayacaklarsa isterse beş yıl geçsin hiç farketmez bence. Üstelik kız ailesiyle önceden tanışIlması daha da iyi bence ki o süreçte büyüklerimizinde önerilerini görüşlerini alalım, bizim gözümüzden kaçan varsa ışık olur belki diye. Üstelik iki erkek annesi olmama rağmen tüm samimiyetimle söylüyorum bunu.

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah, şimdiden Allah tamamına erdirsin inşallah diyorum. Mutluluklar dilerim.
Çok teşekkür ederim. Çok sağ olun.. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim..:KK51:
İlk benim annemler tanışmak istedi. Erkek arkadaşım da opsiyon bırakmıştı. Bakalım nasıl olacak..
Bana nacizane tavsiyeniz var mı?:KK23:

Biz görücü usulü olduğumuz için farklı oldu ancak sevgili olup sonra evlilik hazırlığına giren yakınlarım peş peşe yapmadı. Ne bileyim bi bayram bir taraf tanıştıysa diğer bayram öbür taraf tanıştı. Aile tanışmaları peşpeşe oluyor diye biliyorum.
Aile tanışmaları dediğiniz tüm tarafların bir araya gelmesi mi?
Ben bir kere tüm aileler bir araya gelir diye düşünmüştüm.
Az mı olur?

Bu detayların bence hiç bir önemi yok.
Mutluluklar dilemeye geldim 😊

• Muhteşem
Ayyyy çok sevindimmmmm ilişkin ciddi bir boyuta taşınıyooooooorr 😍😍
Hadi hayırlısı olsun ❤
Ailesi sanırım yazlığa gidecek , evet ağustos sonu gelirler. Benim tavsiyem,( tabi benden de ne tavsiye veren olur ya işte olduğu kadar ) onlar gitmeden sen ailesiyle tanış. Çünkü uzun bir süre burada olmayacaklar. Hem daha bir hafta varmış gitmelerine hiç de iki ayakları bir pabuca girmez. Sonuçta söz nişan bile değil misafirlik gibi düşün, misafir hazırlığı gibi bir hazırlık olur onlar için en çok. Çok zahmet vermek istemezsen akşam yemeği değil de yemek sonrası bir çaya da gidilebilir. Ama muhakkak sen tanış öyle gitsinler. Sonra da erkek arkadaşın sizinkilerle tanışır. Böylece her ikiniz de birbirinizin ailesiyle tanışmış olarak ileri aşamayı beklesiniz daha hayırlı olur. Her iki aile de bilir hem onlar hem senin ailen açısından da daha ciddi bir düşünce olur. Erteleme ve bu hafta git bence. 💞
Teşekkür ederim. Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.. :KK200:
Evet yazlıkları var. Oraya gidecekler. İlk erkek arkadaşım bize gelecek bu pazar. Ondan sonra olursa hafta içi akşam olabilir. 2 hafta sonra hafta sonu gidecekler büyük ihtimal. Ben bir erkek arkadaşıma sormayı düşünüyorum. Nasıl olsun diye. Akşam gidersem yemeğe gitmek gerekir. Ben ilk tanışmada zahmet vermek istemiyorum. Telaşeleri de olabilir. Bir soracağım öncesinde.. Çok heyecanlıyım..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back