Aileler ve gelecek

Ayni sehirdeyiz evlerimiz birbirine 10 dakika uzaklikta

Ayni sehirdeyiz evlerimiz birbirine 10 dakika uzaklikta ben illede namaz kilsin demiyorum ki hic olmuyor bu en azkndan egilimi olsun istiyorum muslamaniz cok sukur en azindan cuma namazina gitsin istiyorum ben boyle gordum boyle bi ortamda yetistim onu yargiyorum suan yada ramazandan ciktik diye bu psikolojideyim bilmiyorm

Yani sadece tatli olayi degil ailesini boyle bazen sacma buldugum huylari var ve ben fevri kararr verip onu kaybetmek istemiyprum en azindan ailesini kendim tanimaliyim deggil mi belki ben yaniliyorum

tabii ki.. kesinlikle kendiniz tanıyın. erkek arkadaşınıza, size davranışlarını iyice gözlemleyin. aile içinde birbirlerine nasıl davranıyorlar, bunlar çok önemli. belki çok iyi insanlardır, belki kabul edebileceğiniz düzeyde "saçma" davranışları vardır, belki de hiç muhatap olmak istemeyeceğiniz davranışlar. baştan bazı şeyleri görüp tespit etmek ilerde pişmanlık yaşamamak adına çok önemli. iyice içinize sinmeden de ciddi adım atmamanızı öneririm naçizane.

Kesinlikle tam tersi bana karsi cokta aktif tartissak uste cikmayi bilir dedigini yaptirir saygi konusundada bana karsida oyle asla saygisizlik yapmaz en ufak biseyde saygidan bahseder

Bende boyle dusunuyorum en azindan tanimam gerekiyor belkide benim kiruntumdur disardan gordugum o sekildedir iclerinde farklidirlar ama erkek arkadasimin bi sorun oldugunda benim yanimda olacagi konusunda cok eminim bi cok sey yasadik bu konuda cnku o nasil cozerim konusarak yasaral halledilir mi bilemiyorjm

Ailelerin birbirinden farkli olmasi sorun cikariyor ne yazikki tatlim kendimden biliyorum biz muhafazakar bir aileyiz esim tarafi daha rahattir bilirkisiye sormak yerine koca kari laflariyla hayatlarina yon verirler..cok zitlastigim zamanlar oldu bunun asli,gercegi,dogrusu boyledir diye ama bildiklerini okuyorlar..sonuc bu ramazan ilk defa tek basima oruc tuttum esim sacma bahanelerle tutmadi..insan istiyorki esiyle beraber ibadetinde hayatinda lezzetine varsin..iyi dusun bunlar onemli konular derim

Kesinlikle bende bundan bahsediyorum ben oruc tutuyorum oda benden gorerek 1 hafta tuttu ama
Sonrasinda dayanamiyorum cok sicak cok uzun deyip birakti ailesinden kimse tutmuyor ben ileride evlendigimde senin gbi tek basima tutucam diye dusunuyorum peki ailelerinizde cok fazla buyuk problemler yasadiniz mi cozemicek
Problemleriniz oldu mu es olarak iyi bi insan illako sorunlar olucak bu sebepten birakmalimiyim sizin nasil
Evliliginiz ? Aileler nasil

tabi ki tanı ailesini ama ailenden önce sen tanı mümkünse ev yaşantılarını gör , aslında ben mesela erkek arkadaşımla aynı evde sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum evlenince ama sonuçta diğer tarafta ailesi var onlara da gidilecek bayram seyran düğün mutlaka bir arada olunacak zamanlar olacak onlar gelecek ne bileyim canım işte zor işler

Evliligim guzel esim cok iyi annlayisli birisi ama bazen bu konularda ters dusup kavga ettigimiz oluyo..aileler dun biraradaydi ve yine problemler cikti babam esimin cumaya gitmesi gerekir "uc cumaya gitmeyenin kalbi muhurlenir"diye hadisleri soyledikce isini ona gore ayarlasa iyi olur dedikce ailesi onun isinde namaz oruc olmaz fln deyip kendi kendilerine fetva veriyorlar..ha babam okumus dini konuda cok fazla bilgiye sahip ve bir yanlis gordumu uyarir birde karsindaki bilmeden konusmaya dewam ediyorsa susamaz hal boyle olunca iki tarafta gerginlesiyor

Her şey bitti ailenin namazı orucu içkisi kaldı. İnsan olumsuzluk için bahane aramasın. Aileler anlaşmasa ne olacak samimi olmak zorundalar mı? Sen yapıyorsun diye adam da yapmak zorunda mı? Valla işi zor. Sen yarın öbürgün benimle aynı çorabı giymiyor diye de düşünürsün.

1. konuda insanların dini tercihlerine saygı duymalıyız.
eşim herhangi bir dine mensup olmadığını söylüyor.
bayramda babam ve kardeşim bayram namazına gittiler eşimle ben uyuduk.
kimse de bir şey demedi.
demeye de hakkı yok onun tercihi.
aileler de dini ve siyasi konularda bence tartışmaya girmezlerse sorun yaşamazsınız.

2. konu önemli.
kendi hakkını savunamayan, ailesinin karşısında düşündüğünü savunamayan bir erkekle malesef işler zor...

Anladığım kadarıyla aile yapılarında bir takım farklılıklar var. Eğer sizin de çift olarak ortak yönleriniz çok fazla değilse birlik oluşturmanız ve bu aile farklılıklarını telafi edebilmeniz zor olur. Ama ikinizin uyumu ve ortak fikir yapınız mevcutsa aile farklılıkları eğer oğullarına çok düşkün değillerse aşılabilir. Sizin özverili olmanız gerekecek her türlü. Istiareyi kesin yapın, hakkınızda hayırlısı olsun. Kısmetten öteye yol yok :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…