Merhaba kk,
Sevgilimle yazdan bubyana tanışıyoruz. Nasip olursa önümüzdeki aylarda söz, nişan düşünüp yaza evkenmeyi düşünüyoruz. Evlenme teklifi etti ve kabul ettim.
Konuya gelecek olursak, ben sevgilimin ailesiyle daha önce tanışmıştım daha sonra sevgilimi ailemle tanışırdım. Yakın bir zaman önce annelerimizi bizde tanışırdık.
Daha önce ufak bir tartismamiz olmuştu. Sevgilimin arkadaşlarıyla tanışacaktım. Daha önce kararlaştırmistik ama ne zaman arkadaşlarıyla tanismam konusu acilinca şakayla karışık ben gelmem, ne gerek var, ben ankaraya gidicem gibi sakayla karışık şeyler söylerdi. Bir hafta sonu ayarlandi arkadasi sevgilimi ve beni evlerine davet etmiş. Ama bana hiç bir sekilde söylemedi. Ortak bir arkadasimdan ne zaman toplanacağını öğrenmiştim. Bir hafta bekledim bana hiçbir sekilde beraber gidelim vs söylemedi bu sekilde plan yapmadı.
Son iki gün kala ben sordum artik arkadasinlarda şu gün toplanılacak mı diye... O da evet dedi. Daha önce kararlastirmanıza rağmen neden ben sorunca söyledin dedigimde canım öyle istiyor dedi. Ne zaman söyleyemeyi düşünüyorsun dedim, çarsamba günü dedi. Ben de sordum neden özellikle çarşamba? Bir gün öncesinden neden söylüyorsun ki dedim. Beni de arkadasim aramisti carsamba günü görüşelim diye ya söz verseydim nolurdu hic mi bunu düşünmedin güya dediğimde ben ona düşüncesiz demek istemisim (!) Sonra bana yoğunluktan aklına gelmediğini söyledi, tamam dedim.
Arkadaşlarıyla tanistiktan ertesi günü annesiyle bizde tanisacaktik, istersen erteleyelim dedi. Ben şok oldum.sebebini sordum, bu gerginlikle olmazmis.Neyse başka plan yapma dedi ve arkadaşlarına gittik. Bana gayet soğuk davrandi, toplum icinde özellikle suratına baktim, benimle hiç göz teması kurmadı. Daha önce arkadaşlarının olduğu topluluğa eski sevgilisini de götürmüş acaba ondan mı istemedi diye düşündüm...
Ertesi günü annelerimiz tanıştı, tabi yine yüzü hiç gülmedi. Kardeslerim, eşleri falan muhabbet acıyor sevgilim sadece soru sorduklarinda cevapladi. Eller cepte koltukta öylece oturdu. Sanki halinden memnun değil gibiydi.
Kardeşlerim ve eşleri dediki abla çok iyi birine benziyor ama hiç yüzü gulmedi, soğuk davranıyor dediler. Heyecandandır dedim, geçtim.
Annemle konuştuk bana annesini çok sevdiğini çok güler yüzlü olduğunu ama sevgilimin hiç yüzü gütmediğini ve çok soğuk davrandığını söyledi. Sanki istemiyor, zorla gelmiş gibi dedi. Kafası mı karışık acaba, kararsız mı anlamayamadim, dedi.
Çok üzüldüm kızlar, son bir haftadır soğuk davranıyordu ben sorunu çözdüğümüzü düşünüyordum ama böyle davranmasına anlam veremiyorum.
Anneler tanismadan gece rüya gördüm. Sevgililimin çok alkol alip sarhoş olduğunu gördüm ve rüyamda ona beni kandırdın, hani alkol almıyordun diye bağırıyordum. Gerçek gibi uyandım hala etkisindeyim.
Şimdi nasıl bir yol izlemeliyim? Amacı ne olabilir? Şimdi aileler de iyice tanışırsa önümüzdeki aya kadar söz nişan olacak. Beni istemiyor mu artık, baska birisi kafasını mı karıştı ya da benden mi soğudu bılmiyorum. Yalvarırım bana akıl verin, içim çok buruk... Ne yapicam ben simdi
(((((((
Edit: Bugün telde söyledim. Bir seye canının sıkkın mı dün bizdeyken hiç yüzün gülmedi. Kafasinin karışık olabilceğini, duygusal olarak bana yakın davranmadığını ve acele etmemizi zamana bırakmamızı söyledim ama dün çok mutlu olduğunu, ailemle gayet muhabbet ettigini söyledi, inkâr etti. Hatta benim evlilikten korkuyor olabilecegimi söyledi, hayır dedim. Sonuçta öyle bir sey olsaydi ailelerin tanışmasını istemezdim dedim.
Yüz yüze konusup öyle olmadığını anlayacaksın dedi. Bana dua edin kızlar, konusma tarzina, duygu ve dusuncelerini gözlemleyecegim. Balık baştan kokar derler. Olmuyorsa bitirip yoluma devam edeceğim